Parhaimmat vitamiinit netistä!

parhaat-vitamiinit

Mitä vitamiinit ovat?

Vitamiinit ovat eliön pienessä määrin tarvitsemia ravinteita, joita eliö ei itse pysty tuottamaan lainkaan tai riittävästi. Ne on siten saatava ravinnosta, kuten liha tai kala. Ne ovat orgaanisia yhdisteitä. Tämä erottaa ne epäorgaanisista hiven- ja kivennäisaineista. Toisin kuin joitain muita orgaanisia ravinteita, vitamiineja ei voi korvata muilla aineilla ja ne suorittavat eliöissä vain tiettyjä toimintoja, eikä niitä käytetä eliön rakenneosina tai hajoteta ravintoenergiaksi. Jotkin aineet luetaan vitamiineiksi, vaikka eliö tuottaa niitä tietyissä oloissa. Esimerkiksi D-vitamiineja pidetään vitamiineina ihmisille ja monille muille eläimille, vaikka eläimet yleensä tuottavat niitä tarpeeksi altistuessaan säännöllisesti auringon säteilylle tai muulle ultraviolettisäteilylle. Suomessa tosin tämä voi koitua ongelmaksi, esimerkiksi talvella. Talvella auringon valoa ei ole juuri olleenkaan, jolloin D-vitamiinia ei tuoteta ihmisen tai eliön iholla.

 

Eri eliölajit voivat vaatia eri vitamiineja. Ihmiset eivät esimerkiksi tuota C-vitamiinia. Taas monet muut sitä vaativat eläimet tuottavat sitä tarpeeksi muista ravinteista, eikä se ole vitamiini näille eläimille. Tämän takia ihmiset käyttävät C-vitamiinia monesti lisäravinteena.

parhaat-vitamiinit

Rasvaliukoiset vitamiinit

Ihmisen vaatimia rasvaliukoisia vitamiineja ovat A-, D-, E- ja K-vitamiinit. Rasvaliukoiset vitamiinit ovat ravinnon rasvaisissa osissa olevia eloperäisiä aineita ja ne toimivat elimistön solujen rasvapitoisissa rakenteissa. Lisäksi rasvaliukoisia vitamiineja voidaan varastoida elimistöön, jolloin niitä voidaan käyttää myöhemmin, kun sille on tarve.

 

 

D-vitamiinia muodostuu auringonvalon vaikutuksesta iholla maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana. Pimeän talven ajan sitä kannattaa syödä purkista, vaikka saa sitä ruuastakin. Niin kuin aikaisemmin mainitsinkin, suomalaisilla D-vitamiini saanti talvella on vähäistä auringon valon vähyyden vuoksi. Hyviä D-vitamiinilähteitä ovat kalat, vitaminoidut maitotuotteet sekä esimerkiksi manteli. D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini ja sitä tarvitsevat erityisesti luusto ja hampaat.

Vesiliukoiset vitamiinit

Tärkeitä vesiliukoisia vitamiineja C- ja B-vitamiinit. Vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu kehoon, joten niitä olisi hyvä saada päivittäin ja jos näin ei ole, saattaa niistä tulla puute jo muutamassa viikossa. C-vitamiini ja laaja B-vitamiinien ryhmä (tiamiini, riboflaviini, niasiini, pyridoksiini, foolihappo, B12-vitamiini, biotiini ja pantoteenihappo) kuuluvat vesiliukoisiin vitamiineihin. Koska vesiliukoiset vitamiinit eivät varastoidu kehoon on suositeltavaa, että käyttää jotain lisäravinnetta.

 

C- ja B1-vitamiinit (tiamiini), toimivat entsyymireaktioiden “apumolekyyleinä” eli kofaktoreina. Osa taas on hapettumisenestoaineina, joista esimerkkejä ovat C- ja E-vitamiinit. Koska nämä vitamiinit toimivat entsyymireaktioiden kofaktoreina on niitä tärkeä saada päivittäin. Entsyymireaktioita tapahtuu soluissa lukuisia päivässä.

 

C-vitamiinia on paljon useissa kasveissa, hedelmissä ja juureksissa. Sitä ei kuitenkaan ole ihmiselle tarpeeksi lihoissa, maitotuotteissa tai useimmissa viljoissa. Tämänkin takia kasvisruuan suosiminen olisi kannattavaa ja tärkeää. Useat kasvit ja hedelmät sisältävät runsaasti erilaisia välttämättömiä vitamiineja ihmiselle. C-vitamiinilisä on suosittu ravintolisä, jota moni suomalainen suosii. Moni syö C-vitamiinia, sillä sen runsas nauttiminen voi ehkäistä flunssaa tai lyhentää sen kestoa. C-vitamiini tunnetaan myös antioksidanttina.

parhaat-vitamiinit
Hedelmät ja kasvikset sisältävät runsaasti vitamiineja

Vitamiinit väsymykseen

Väsymys kertoo ihmisellä, joko unenpuutteesta, vitamiinien puutteesta, energiansaannin puutteesta, liikunnan vähyydestä, unirytmin vaihtelevuudesta ja stressistä. Usein väsymys johtuu monen asian summasta, mutta joskus yksi asia voi vaikuttaa energisyyteen, jos puute on kasvanut liian isoksi. Yleensä, jos ihminen tuntuu tekevän kaikkensa väsymyksen estämiseksi eli menee aikaisten nukkumaan, liikkuu säännöllisesti ja pitää huolta ravinnostaan johtuu väsymys jostain puutos tilasta. Usein se tietenkin löytyy vitamiinien puutostiloista, esimerkiksi jos kärsit pitkään jatkuneesta väsymyksestä se voi johtua raudanpuutteesta. raudanpuute aiheuttaa hapenkulkeutumisongelmia lihaksille ja soluille, mikä taas vaikuttaa suoraan jaksamiseen. Lue lisää raudasta tästä!

 

Joskus vitamiinit ovat sellaisia, joita ei välttämättä saa ravinnosta tai auringosta tarpeeksi. Valitettavasti aina se mahdollisimman monipuolinenkaan ruokavalio ei yksin riitä, sillä joskus liian käsitellyt ruoka-aineet eivät sisällä tarpeeksi vitamiineja ja aina ei ole mahdollista ostaa kaikkea täysin luomuna. Vitamiinien puutteet voivat aiheuttaa myös väsymystä, minkä voi kuitenkin korjata huolehtimalla omasta vitamiinin saannistaan. Yleisimpiä syitä puutostiloihin on raskaus ja imetysaika, pimeä vuodenaika ja ravinto.

Vitamiinit lapselle

Vitamiineja ja hivenaineita tarvitaan normaalin kasvun ja kehityksen tueksi ja vastuskyvyn ylläpitoon. Suomessa suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden kaikille lapsille kahden viikon iästä 18 ikävuoteen saakka. Muuten tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet voi saada monipuolisesta ruoasta. Jos lapsi siis syö hyvin eivätkä esimerkiksi allergiat rajoita ruokavaliota, ei muita vitamiinilisiä välttämättä tarvitse käyttää. Kuitenkin tämä on hyvä tapa varmistaa, että lapsi saa kaikki tärkeät ja välttämättömät vitamiinit, ravintolisät eivät siis ole huono lisä.

Vitamiinit urheilijalle

Kestävyysurheilijoille tärkeimpiä vitamiineja ovat C-, D- ja E-vitamiinit sekä B-ryhmän vitamiinit.

Vitamiinien saannin suositusarvot on määritelty keskiarvoväestön mukaan. Kovaa harjoittelevien urheilijoiden on syytä olla tavallista huolellisempia ravintonsa laadun ja määrän kanssa, koska kulutus on paljon suurempi. Suuren kulutuksen vuoksi urheilijoiden olisi syytä saada enemmän vitamiineja, kuin normaalin ihmisen. Vitamiinit auttavat urheilijaa, myös pysymään terveenä ja suorituskykyisempänä. Tämän takia lisävitamiineista ei olisi haittaa, vaan ennemminkin hyötyä.

Vitamiinit edullisesti netistä

Apteekeissa myytävät lasten vitamiinit ovat koostumukseltaan samankaltaisia, ja niissä on suositusten mukainen määrä vitamiineja ja hivenaineita. Suurin ero onkin yleensä maussa ja muodossa. Lasten vitamiinit ovat usein hyvänmakuisia purutabletteja tai pehmeitä nallekarkin muotoisia valmisteita, joita lasten on helppo käyttää. Hyvän muotoiset ja makuiset vitamiinit helpottavat arkipäivässä paljon. 14-vuotiaalle voit jo antaa aikuisten nieltävän valmisteen, jossa on rautaa ja kalsiumia.

 

Aikuistenkin kannattaa huomioida vitamiinien laatu niitä valittaessa. Vitamiinien laatu, maku ja helppokäyttöisyys eroaa jonkin verran. Ei kuitenkaan kannata kaikkia rahojansa laittaa ylihintaisiin valmisteisiin, joissa luvataan kaikkea muuta.

Parhaimmat vitamiinit:

1. Puhdistamo Tripla C-vitamiini

Vahva ja ainutlaatuinen yhdistelmä huipputehokkaasti imeytyviä C-vitamiinien muotoja

– Erinomainen imeytyvyys

– Täyteaineeton

 

Puhdistamon Tripla C-vitamiini on ainutlaatuinen vastustuskyvyn boostaaja. Tripla C-vitamiini sisältää kolmea huippulaadukasta C-vitamiinin muotoa sekä Camu Camu-jauhetta, josta saadaan mukaan myös arvokkaat, imeytymisen maksimoivat ja sitä tukevat bioflavonoidit, polyfenolit sekä muut arvokkaat kasviravinteet. Tällä supertuotteella pidät huolta immuunijärjestelmäsi toiminnasta sekä kauneuden tukipilareista.

 

Vastustuskyvylle, kauneudelle, ihon kunnolle, tukikudosten toiminnalle sekä kehon sisäsyntyisen kollageenin valmistuksen rakennuspalikaksi! Sisältää kolme erinomaista C-vitamiinin muotoa sekä C-vitamiini kompleksin Camu Camu –jauheen muodossa.

 

– Täysin laktoositon, maidoton, gluteeniton, lisä- ja täyteaineeton.

– Ei sisällä liivatetta eikä eläinperäisiä ainesosia.

 

Suositeltu vuorokausiannos / Rekommenderad daglig dos: 1 – 2 kapselia päivässä. Vuorokausiannos sisältää 380 mg – 760 mg C-vitamiinia, joka on 475 % – 950 % päivittäisestä saantisuosituksesta. / 1 – 2 kapslar per dag. Daglig dos innehåller 380 mg – 760 mg vitamin C, vilket motsvarar 475 % – 950 % av rekommenderat dagligt intag.

2. Puhdistamo Super D-vitamiini

Super D-vitamiini on ainutlaatuinen ja vahva 100ug D3-vitamiinivalmiste, joka sisältää luontaisesti myös A-vitamiinia. Pehmytkapseli on turskanmaksaöljypohjainen täydennettynä lampaanvillan lanoliiniperäisellä kolekalsiferolilla. Super D-vitamiinilla on myös erittäin korkealuokkainen rasvahappokoostumus: luonnollinen kalaöljy, EPA- ja DHA-rasvahappoja. Puhdistamon kapselituotteille ominaisesti, tuote imeytyy erinomaisesti ja on tietysti täyteaineeton!

 

Suositeltu vuorokausiannos / Rekommenderad daglig dos:

1 kapseli päivässä. / 1 kapsel per dag.

 

– Laktoositon, maidoton, gluteeniton ja täyteaineeton.

 

– Kehitetty ja valmistettu Suomessa. Raaka-aineen alkuperämaa Ranska.

 

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Päivittäistä annossuositusta ei tule ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Pakkaus sisältää kosteudenimupussin (ei syötäväksi). Kosttillskott. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderat dos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för små barn. Innehåller en fuktabsorberande påse (bör ej ätas).

 

3. Star Nutrition Vitamin D3

Vitamin D3 on Star Nutritionin vahva D-vitamiinivalmiste. D-vitamiinin saanti on tärkeää vastustuskyvyn, lihasten toiminnan ja luuston kannalta.

 

– Vahvistaa luustoa ja vastustuskykyä

– Edistää lihasten toimintaa

– D-vitamiinin saanti jää suomalaisilla usein puutteelliseksi

– Yhdessä kapselissa 50 µg/2000 IU (1000% vuorokautisen saannin vertailuarvosta)

– Vahvuuteensa nähden edullinen valmiste

Elintärkeällä D-vitamiinilla on merkittävä vaikutus vastustuskykyyn, luustoon ja lihasten toimintaan. Parhaita D-vitamiinin lähteitä ovat rasvaiset kalat ja auringon säteet. D-vitamiinia kutsutaankin usein aurinkovitamiiniksi.

 

Pohjoisilla leveysasteilla auringonvalo on suurimman osan vuodesta riittämätöntä vitamiinin tuottamiseen, ja nykyään tiedostetaan laajalti, että D-vitamiinilisän käyttö on tärkeää puutoksen ehkäisemiseksi.

 

Yksi Star Nutritionin Vitamin D3 -kapseli sisältää 50 μg D-vitamiinia (1000% vuorokautisen saannin vertailuarvosta) hyvin imeytyvänä kolekalsiferolina. 90 kapselin pakkaus riittää noin kolmeksi kuukaudeksi.

 

Suositeltava päiväannos: 1 kapseli (50 µg/2000 IU, 1000 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta) päivässä, aterian yhteydessä.

 

Annoksia purkkia: 90.

4. Great Earth Super Oxy-E

Super Oxy-E, 90 tablettia – Great Earth

 

Suuri annos E-vitamiinia! Super Oxy-E sisältää E-vitamiinin lisäksi myös ravitsevia antioksidantteja ja vitamiineja mm. seleenia ja beetakaroteenia.

 

E-vitamiini on peräisin luonnollisista lähteistä, ja sekoitetaan sitten luonnollisilla karoteeneilla, antioksidanteilla ja mineraaliaskorbaateilla. Jokainen tabletti sisältää noin 300 mg E-vitamiinia.

 

Sisältää mm.

 

– E-vitamiinia

– Seleenia

– Beetakaroteenia

 

Ei lisättyä sokeria, suolaa, tärkkelystä, hiivaa, keinotekoisia värejä, makuja tai säilöntäaineita. Super Oxy-E on valmistettu luonnollisista ainesosista ja sillä B-vitamiini riboflaviini -suojaava pinta.

 

Lapsille:

1. Wild Nutrtion Food-Grown Daily Multi Nutrient Child

Ravintolisä lapselle tukee vastustuskykyä, luustoa, muistin toimintaa sekä lapsen kehoa eri kasvuvaiheissa.

 

Wild Nutrition Food-Grown® Daily Multi Nutrient Child on 3–12-vuotiaille lapsille suunnattu ravintolisä, joka sisältää vitamiineja, mineraaleja sekä mustaseljan marjauutetta. Ravintolisä tukee vastustuskykyä, luustoa, muistin toimintaa sekä lapsen kehoa eri kasvuvaiheissa.

 

Tuote ei sisällä väriaineita tai sokereita. Yli 12-vuotiaille lapsille suositellaan Wild Nutrition Bespoke Teen -sarjan teini-ikäisille lapsille suunniteltuja ravintolisiä.

 

KÄYTTÖOHJE: 5–12-v. 2 kapselia päivässä (3–5-v. 1 kapseli). Kapselin voi avata ja sen sisällön voi sekoittaa ruokaan tai juomaan.

Suositeltavaa vuorokausiannosta ei saa ylittää. Tuote soveltuu kasvissyöjille. 100 % kosher.

 

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio sekä terveelliset elintavat ovat tärkeitä.