Vinkit palautumiseen treenistä ja uuvuttavasta työpäivästä

Kaikki tietävät sen tunteen, kun kotona ei ole tekemistä ja aika tuntuu kuluvan todella hitaasti. Vaikka kotona olisikin tekemistä, kuten tiskikoneen tyhjentäminen, kokokodin siivoaminen ja vaatehuoneen kevätsiivous ei kuitenkaan huvita tehdä niitä. Ainoa mihin riittäisi oli urheileminen esimerkiksi lenkille tai kuntosalille lähtö, mutta palautuminen edellisestä treenistä olisi kuitenkin parempi vaihtoehto.

palautuminen-artikkeli
Palautuminen on tärkeää etenkin kuntosalitreenistä

Toinen raskas tilanne on, kun olet tullut uuvuttavan työpäivän jälkeen kotiin etkä jaksaisi tehdä yhtä mitään. Tämä voi olla merkki, että et palaudu työstäsi tarpeeksi. Palautumisen vähentyminen voi johtaa loppuun palautumiseen, mistä moni suomalainen kärsii tänä päivänä. Ongelmana on loppuun palamisen huono havainnointia. Suomalaiset tekevätkin yleensä härkänä vain töitä kuuntelematta kehoaan ja tarpeitaan.

Vinkkejä työstä ja treenistä palautumiseen:

Hyvä ratkaisu töiden aiheuttaman uupumuksen, stressin ja väsymyksen on liikkuminen ja urheilun harrastaminen. Tämä ei nyt tietenkään aina ole se ratkaisu, mutta useimmiten jo se voi auttaa huomattavasti. Lue tästä siis vinkit treeniohjelman kokoamiseen!

Molempiin yllä oleviin tilanteisiin hyvä ratkaisu olisi jotakin rentoa ja mukavaa tekemistä, joka saisi ajatukset muualle ja aivot palautumaan sekä lihakset siinä samalla. Hyviä rentoutumishetkiä olisi esimerkiksi kävelylle lähteminen, kavereiden ja läheisten näkeminen ja äänikirjojen kuunteleminen.

Omat rentoutumis ja palautumis keinoni:

Oma henkilökohtainen lempi rentoutumistapa on äänikirjojen ja podcastien kuunteleminen. Mikään ei ole mukavampaa, kuin sängyssä tai sohvalla makaaminen hyvän äänikirjan kanssa. Parasta äänikirjassa on sen helppous. Ei painavaa ja käsistä putoavaa kirjaa eikä vaikea lukuista tekstiä esimerkiksi huonon näön takia. Hyvät kuulokkeet ovat tässä hommassa mielestäni tärkeät. Hyvät kuulokkeet pysyvät päässä ja niissä on hyvä äänenlaatu sekä ne ovat helppo käyttöiset. Lue tästä valitsemamme parhaat kuulokkeet! Äänikirja palveluja ja podcasteja pystyy kuuntelemaan monista eri palveluista, mutta omaksi olen valinnut Storytel-palvelun. Storytelillä on ollut kaikki haluamani äänikirjat podcastit ja lisäksi se on edullinen sekä sisältää loistavan liittymis tarjouksen. Puhelimeen saatavalla sovelluksella olen pystynyt kuuntelemaan äänikirjoja lenkillä ja kuntosalilla, koska en aina jaksa kuunnella musiikkia. Pitkän työpäivän tai kovan salitreenin jälkeen on mielestäni mukavampaan kuunnella äänikirjoja ja hyviä podcasteja.

Storytel.com

Storytel.com

Linkin kautta pääset testaamaan Storyteliä maksutta 14 päivän ajan, jos et ole kokeillut Storyteliä aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea rajattomasti kirjoja.  Storytelin tilaus ei ole sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk. Storytel on äänikirjapalvelu, jossa on yli 200 000 äänikirjaa, e-kirjaa löytyy kirjoja eri kielillä esim. suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ja podcastia.

Storytel Unlimited maksaa 16,99 €/kk ja sillä voi kuunnella ja lukea rajattoman määrän palvelussa olevia kirjoja.

1 ajatus aiheesta “Vinkit palautumiseen treenistä ja uuvuttavasta työpäivästä”

  1. Paluuviite: BCAA - lisäravinteet - Treenikunkku.fi

Kommentointi on suljettu.