Paras kyykkyteline kotiin (2023)

paras-kyykkyteline-kotiin

Onko sinulla hankinnassa kyykkyteline kotiin, mutta et ole aivan varma mistä aloittaa? Tai oletko perustamassa kotikuntosalia, mutta valinnanvaraa eri laitteiden ja telineiden välillä on ihan loputtomasti? 

Tämä artikkeli on hyvä paikka aloittaa. Tutustumme kyykkytelineisiin, niiden hankintaan ja muutamaan suosittuun peruskyykkytelineeseen, jotka sopivat useimmille kotikuntosaleille.

Mikä on kyykkyteline?

Yksinkertaisesti sanottuna kyykkyteline on treenilaite, johonka painot ja levytanko voidaan asettaa treeniä varten. Tanko on helppoa nostaa telineestä kyykkyjä varten. Se on tärkeä laite kyykkyjä treeniensä osana tekeville urheilijoille. 

Kyykkyteline on kuntosalien perusvaruste ja täydellinen lisäys jokaiselle kotikuntosalille.

Miksi hankkia kyykkyteline kotiin?

Treenaajalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, kun hän alkaa suunnitella kotikuntosalin rakentamista. 

Miksi kaikista näistä vaihtoehdoista kannattaa sitten valita juurikin kyykkyteline? Tässä lista syistä, jotka tekevät kyykkytelineistä niin suosittuja ja käytännöllisiä:

 • Turvallisemmat ja tehokkaammat kyykyt: Voit tietenkin tehdä kyykkyjä myös ilman telinettä, mutta telineen avulla liikkeen tekemisestä tulee turvallisempaa, vaikka päättäisit nostaa enemmänkin painoja.
 • Treeniä koko keholle: Nimi ei kerro koko totuutta tässä tapauksessa vaan suurimmalla osalla kyykkytelineistä voi tehdä erilaisia liikkeitä, jotka vaikuttavat koko kehoon.
 • Treenaa milloin vain, älä odota vuoroasi: Kyykkytelineet ovat usein suosittuja kuntosaleilla, joten ostaessasi omasi kotiin, et joudu enää odottelemaan vuoroa. Voit treenata vaikka joka päivä ja juuri sinulle sopivaan aikaan lähtemättä kotoa.

Mikä on paras kyykkyteline kotiin?

Nyt kun tiedät enemmän kyykkytelineistä sekä niiden valinnasta, on aika etsiä juuri sinulle sopiva malli. 

Kyykkytelineen ostaminen netistä on käytännöllistä, koska voit selata lukuisia eri tuotteita kerralla. Telineet vievät paljon tilaa, joten on selvää, ettei niitä kaikkia voida laittaa esille parhaassakaan urheilutarvikeliikkeessä. Kyykkyteline kotiin kannattaa etsiä huolella parhaan mallin löytämiseksi.

Alta löydät kolme kyykkytelinettä, joista on helppoa valita paras kyykkyteline juuri sinulle.

Testimme voittajaksi paljastui kuitenkin Star Gear Squat stand kyykkyteline. Siinä yhdistyy hyvä hintalaatu suhde ja säädettävyys. Tämä teline on myös helposti liikutettava.

1. Star Gear Squat stand

Tämä Star Nutrition Gear -brändin levytankoteline on suunniteltu sopivaksi nimenomaa kotisaleille. Sen metallinen ulkonäkö luo modernia yksinkertaista tyyliä kotisalille eikä kiinnitä liikaa huomiota edes normaalin huoneen nurkassa.

kyykkyteline-kotiin

Koska tämän kyykkytelineen korkeutta voidaan säätää välillä 71—165 cm, onnistuvat liikkeet niin seisten kuin eri korkuisilta penkeiltäkin. Koska leveys on säädettävissä välillä 22—122 cm, sopivat monet eri painot käytettäväksi Star Gear Squat standin kanssa. Teline kestää maksimissaan 250 kg painoa. Teline itsessään painaa 25 kg.

Erityisen tästä telineestä tekevät sen rullaosat tangonpidikkeessä. Tankoa voi siirtää sivuttain helposti, koska rullat sallivat vapaamman liikkeen. Näin tankoa voidaan siirtää sopivammalle kohdalle riippumatta siitä, millaisia liikkeitä tehdään. Tämä ominaisuus on erittäin suosittu penkkipunnerruksia tekevien keskuudessa.

Kenelle Star Gear Squat stand sopii?

 • Jos penkkipunnerrukset ovat osa treeniäsi, tämä kyykkyteline ajaa asiansa myös tässä treenin osassa kyykkyjen lisäksi. Huomioi, että sinulla tulee olla erillinen penkki.
 • Omistat jo erilliset painot, jotka sopivat 22—122 cm levyiseen telineeseen.
 • Haluat telineen, jossa tankoa on helppoa liikuttaa itselle sopivaan kohtaan myös treenin ja liikkeiden aikana.

2. Gymstick Half-Power Rack

kyykkytelineTämän telineen kirkkaanpunaiset osat eivät ole kaikille, mutta toisaalta tekevät siitä omalaatuisen ja saavat kotisalin näyttämään modernimmalta. Half-Power Rack on hieman hintavampi treeniteline, mutta korkeampi hinta takaa myös laajemman käytettävyyden ja monipuolisuuden.

Laitteen tankopidikkeiden korkeutta voidaan säätää 7 cm välein oleviin reikiin. Tankopidikkeiden lisäksi samoihin reikiin voidaan kiinnittää turvatelineet, tangon säilytystelineet sekä levypainojen pidikkeet. Säätö väli on noin 57,5—184 cm. Huomioi, että levypainot voivat olla kooltaan 30mm tai 50mm.

Half-Power Rack keskittyy erityisesti turvallisuuteen ja monipuolisuuteen. Spotting arms -turvaosat pitävät huolen, että hankalakin harjoittelu onnistuu turvallisesti. Lisäturvallisuutta on mahdollista saada kiinnittämällä teline lattiaan. Lisäksi laitteessa on tukitanko power band -kuminauhalle sekä leuanvetoon sopiva moniotetanko.

Kenelle Half-Power Rack sopii?

 • Riko omia rajojasi turvallisesti ”spotting arms” -turvalaitteen ansiosta.
 • Kun sinulla on tanko, jonka minimipituus on 116 cm.
 • Jos omistat nyrkkeilysäkin tai voimistelurenkaat, voit ripustaa ne telineeseen.
 • Tangossa säilytät kaikki sen osat ja painot kätevästi.

3. Master Fitness Tankoteline Maxi

paras-kyykkytelineKorkeudeltaan ja leveydeltään säädettävä Tankoteline Maxi on hiukan sirompi teline, jonka tyylikäs musta ja metallinen väri sekä punaiset tapit tekevät siitä hyvännäköisen telineen osana kotikuntosalia. Käytännöllisyys ja ulkonäkö eivät ole tämän tankotelineen ainoita hyviä puolia vaan lisäksi se todella sopii monipuolisen treenin osaksi.

Telineen kaksi erillistä pidikettä monipuolistavat treenin. Ylempi pidike on ala-asennossa korkeudessa 95 cm ja yläasennossa 150 cm. Alempi pidike taas on ala-asennossa korkeudessa 66 cm ja yläasennossa 121 cm. Pidikkeissä on J-Hooks ja H-Hooks pidikkeet.

Tämä kyykkyteline kotiin kantaa jopa 300 kg, joten voit nostaa suuria painoja. Pylväitä voidaan säätää 115 cm leveydelle toisistaan.

Kenelle Tankoteline Maxi sopii?

 • Kun haluat nostaa jopa 300 kg maksimikuormituksella.
 • Maksimileveys on 115 cm, joten ota huomioon, että tankosi sopivat tälle leveydelle.
 • Jos haluat treenisi aikana tehdä dippejä, kyykkyjä sekä penkkipunnerruksia.
 • Kun tahdot telineen, jossa on kaksi pidikettä tangolle.
 • Jos haluat sekä J-Hooks että H-Hooks pidikkeet.
kyykkyteline-kotiin

Kuinka valita paras kyykkyteline?

Kyykkytelineen valinnassa tulee ottaa huomioon monia asioita. Hinta ei takaa aina laatua ja toisaalta eri brändejä sekä malleja on aivan lukuisia. Erityisesti ensimmäistä kyykkytelinettään ostava saattaa hämmentyä valikoiman paljoudesta. 

Eikä jokainen kyykkyteline sovi kaikille vaan sinun tulisi löytää juuri omaan käyttöösi, treenitilaan ja tilanteeseen sopiva laite. 

Tässä muutamia vinkkejä, joilla kyykkytelineen valinnassa pääsee alkuun:

 1. Tukevuus: Yksi tärkeimmistä kyykkytelineen ominaisuuksista on sen tukevuus. Mitä tukevampi teline, sitä paremmin se pysyy pystyssä. Pidä tämä mielessä erityisesti, jos aiot pitää painavia tankoja telineen yläosassa. Tukevuuteen vaikuttaa esimerkiksi telineen oma paino, sen korkeus verrattuna leveyteen sekä pohjan muoto.
 2. Hinta-laatusuhde: Korkea hinta ei aina ole hyvä asia. Perustelineiden hinnat pyörivät sadoissa euroissa. Näiden hintaan vaikuttaa paljon se, kuinka paljon monipuolisuutta ja kuinka tukevia ne ovat. Paremmat kyykkytelineet voivat puolestaan maksaa tuhansiakin euroja.
 3. Käyttötavat: Tarkista millä eri tavoin telinettä voidaan käyttää. Peruskäyttö on tietenkin kyykkyliikkeet tangolla. Tämän lisäksi, jos tangon korkeutta voidaan säätää, onnistuvat esimerkiksi penkkipunnerrukset ja -liikkeet. Joissakin telineissä on myös muita ominaisuuksia, kuten paikka nyrkkeilysäkille tai leuanvetotanko.
 4. Tilavaatimus: Tarkista telineen mitat tarkasti. Ota huomioon, että vaikka itse teline mahtuisi sille varaamaasi tilaan, saatat sinä tarvita liikkeiden tekemiseen, tangolle tai muille varusteille enemmän tilaa laitteen ympärille.
 5. Kiinnitys: Huomioi, tuleeko teline kiinnittää vai pysyykö se pystyssä omillaan. Osa telineistä tulee kiinnittää seinään, kattoon tai lattiaan. Toiset telineet taas pysyvät pystyssä omillaan tukevien jalkojen tai alustan ansiosta.
 6. Lisävarusteet: Yleensä sinun tulee ostaa tanko, levyt, painot ja muut tarvikkeet erikseen. Tarkista, mitä sisältyy valitsemaasi telineeseen. Vaikka sen kuvassa olisi lisävarusteita, eivät ne aina kuulu hintaan.

Yhteenveto paras kyykkyteline kotiin

Nyt olet tutustunut kyykkytelineisiin, parhaan kyykkytelineen valintaan sekä käynyt läpi top 3 kyykkytelinettä. Sinun tulee enää valita, mikä näistä telineistä sopii parhaiten juuri sinun kotisalillesi.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje