Paras kollageeni (2023) – Testasimme parhaan

paras-kollageeni

Kollageeni, joka tutkimusten mukaan tarjoaa hyötyjä parantuneesta nivelkivusta parantuneeseen ihoon ja sen kosteuteen. 

Kollageeni on suosittu ravintolisä, joka on valloittanut terveys- ja hyvinvointimaailman tänäpäivänä. Mutta tarjolla olevien vaihtoehtojen määrä voi olla ylivoimainen ja sekava.

Haun rajaamiseksi tiimimme testasi ja vertaili parhaan kollageenin sen hyötyjen ja tehokkuuden perusteella. Tämän jälkeen määrittelimme listan parhaista kollageeneistä!

Mikä on kollageeni?

Kollageeni on proteiini, joka auttaa vahvistamaan ihoa, luuta ja muita kudoksia. Kollageenia on ainakin 16 eri tyyppiä, ja 80–90 % kehon kollageenista on tyyppiä I, II tai III.

Vaikka kollageenia on runsaasti nisäkkäiden kehossa, tutkimukset osoittavat, että luonnollinen kollageenin tuotanto vähenee iän ja elämäntapatekijöiden myötä liiallisesta auringonpaisteesta tupakointiin unen puutteeseen. 

Tutkimukset osoittavat, että kollageenin tuotannon väheneminen voi johtaa muutoksiin, kuten ihon kiinteyden ja kimmoisuuden menettämiseen sekä luuston vähenemiseen.

Tämän seurauksena monet ihmiset käyttävät kollageenilisäaineita kompensoidakseen luonnollista kollageenin menetystä. Kollageenilisäravinteet tulevat usein jauheena, joka voidaan sekoittaa veteen tai kahviin tai pillerinä.

Miksi kollageeni on tärkeä?

Kollageeni on proteiini, joka vastaa terveistä nivelistä ja ihon kimmoisuudesta ja sen venymisestä. Sitä on luissasi, lihaksissasi ja veressäsi.

Ikääntymisen myötä olemassa oleva kollageenisi hajoaa ja sen uudelleen tuottaminen kehossasi vaikeutuu. Tämän seurauksena monet ihmiset kääntyvät kollageenilisäravinteiden puoleen. Kollageenilisä voi olla jauheita tai saatavilla on myös kapseleita sekä nestemäisiä lisäravinteita.

Kollageenia tuotetaan myös luonnollisesti kehossa yhdistämällä aminohappoja, jotka ovat ruoassa esiintyvien proteiinien rakennuspalikoita. Kollageenin tuottamiseksi kehosi tarvitsee:

Proliini

Löytyy munanvalkuaisista, maitotuotteista, kaalista, sienistä ja parsasta

Glysiini

Löytyy sianlihasta, kanan nahasta ja gelatiinista sekä monista muista proteiinipitoisista ruoista

C-vitamiinia

C-vitamiinia löytyy sitrushedelmistä ja paprikoista

Sinkki

Löytyy naudanlihasta, lammasta, sianlihasta, äyriäisistä, kikherneistä, linsseistä, papuista, maidosta, juustosta ja erilaisista pähkinöistä ja siemenistä

Kupari

Löytyy elinlihasta, kaakaojauheesta, cashewpähkinöistä, seesaminsiemenistä ja linsseistä

Mikä on paras kollageeni?

The Solution Beauty Collagen on markkinoiden tehokkain ja paras kollageenivalmiste, jossa on sekä ykköstyypin kollageenia. Erityistä The Solution Beauty Collagenissa on nimenomaan tämän kollageenityyppin vaikutus, mikä tuottaa parhaan vaikutuksen.

 Tarkastelimme seuraavia asioita kun selvitimme mikä on paras kollageeni:

 • Sisältö: Mistä kollageeni tulee, kala, nauta, kasvisvaihtoehto?

 • Hinta: Kuinka paljon tämä tuote maksaa ja paljon siinä on esimerkiksi käyttö mahdollisuuksia?

 • Muuta: Mitä kokemuksia kollageenilisäravinne on saanut.

1. The Solution™ Beauty Collagen

The Solution™ Beauty Collagen on korkeparas-kollageenialaatuinen kollageenijauhe, maultaan täysin neutraali ja sekoittuu helposti mihin tahansa ruokaan tai juomaan. The Solution auttaa

 ✔lisäämään ihon kimmoisuutta,
 ✔tasoittaa juonteita ja ryppyjä
 ✔ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä, kaikkialla ihossa

Pakkauksessa on 28 erillispakattua annosta ja tuote on siksi erityisen näppärä ja helppo käyttää. Valmiste sisältää vain yhden ainesosan – tyypin 1 hydrolisoitua kollageenia – ei lisäaineita, rasvoja tai hiilihydraatteja. Lue tarkempi arvostelumme The solution kollageenista!

The Solution™ -kollageenivalmisteen ainoa vaikuttava aine hydrolysoitu kollageeni.

Nimenomaan hydrolysoidun kollageenin, eli tiettyyn peptidimuotoon pilkotun kollageenin, ryppyjä madaltava ja kimmoisuutta lisäävä vaikutus on osoitettu kliinisissä tutkimuksissa.

Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

The Solution -valmisteeseen ei ole lisätty lisä- tai täyteaineita, eikä sen käsittelyssä ei käytetä mitään synteettisiä liuotteita. Kollageenipeptidien rakenne on hyvin samantyyppinen kuin kehossa luonnostaan ilmenevän kollageenin. Tuotteella ei ole raportoituja haittavaikutuksia.

Kollageeni vaikuttaa kaikkialla ihossa

Kollageeni vaikutus ihoon on kokonaisvaltainen, se vaikuttaa kaikkialla ihossa, toisin kuin pinnalliset ja paikalliset ihonhoitotuotteet. Se ei korvaa pinnallisia ihonhoitotuotteita, mutta antaa hyvän pohjan muulle ihonhoidolle.

2. Naturecan Collagen

naturecan-collagenTutustu kollageenin voimaan Naturecanilla jo tänään! Lisätty C-vitamiini edistää kollageenin normaalia muodostumista.

Kollageeni on tärkeä proteiini, jota esiintyy lihaksissa, luissa ja nivelissä.

Kollageenitasomme laskevat ikääntyessämme, mutta ei hätää, kollageenipeptidi on täällä avuksi!

Naturecan kollageenijauhe sisältää kolme tieteellisesti todistettua peptidiä sekä C-vitamiinia, sinkkiä ja kuparia, jotta voit tuntea olosi pirteäksi.

Tärkeimmät tiedot

 • 300g ensiluokkaisia kollageenipeptidejä
 • Tieteellisesti todistettu
 • Synerginen koostumus
 • Sisältää myös C-vitamiinia, sinkkiä ja kuparia

3. Ultimate Collagen Powder

paras-kollageeniStar Nutrition Ultimate Collagen on jauhemuodossa oleva kollageenilisä. Kollageeni on tärkeä rakennusaine nivelille, luustolle ja iholle.

 • 100 % kollagenia
 • Neutraali tai limonadin maku
 • Liukenee veteen helposti
 • Täydellinen tuote paljon treenaaville
 • Pakkauksessa 53 annosta

Ultimate Collagen koostuu erittäin korkealaatuisista, biosaatavista kollageenipeptideistä. Saatavana on maustamaton vaihtoehto 100 % kollageenilla ja limonadin makuinen vaihtoehto. Maustamattomassa tuotteessa on neutraali maku ja se voidaan sekoittaa helposti veteen, mehuun tai muiden maustettujen jauheiden sekaan, kun maustettu tuote on puolestaan erinomainen juotavaksi sellaisenaan.

Miksi kollageenia kannattaa käyttää?

Kollageeni on ravintolisä, jonka suosio on lisääntynyt nopeasti viimeisten vuosien aikana. Kollageeni on rakentava proteiini, joka on tärkeä rakennusaine jänteille, nivelsiteille ja rustoille, sekä edellytys näiden kudosten rakenteelle ja moitteettomalle toiminnalle. Kollageenipitoista ravintolisää käyttävät esimerkiksi paljon treenaavat henkilöt.

Miten valita paras kollageeni?

Kun ostat kollageenilisää, on tärkeää muistaa, että kollageeni ei ole täydellinen proteiini. Siksi suosittelemme kollageenilisän yhdistämistä muihin proteiinilähteisiin, kuten ruokiin tai proteiinijauheisiin.

Kannattaa etsiä paras kollageeni, joka on kolmannen osapuolen testaamia, tämä vähentää riskiä, että tuotteessa on raskasmetalliepäpuhtauksia tai muutakaan turhaa.

Lisäksi suosittelemme lukemaan ainesosaluettelon huolellisesti. Avain on löytää lisäravinne lyhyellä ainesosaluettelolla. Kollageenia pitäisi todellakin olla, mutta jotkut tuotteet voivat sisältää myös C-vitamiinia, mikä on myös hyvä.

Kollageenilisän hyödyt

Vaikka lisää tutkimusta tarvitaan, olemassa olevat tutkimukset osoittavat, että kollageenilisä voi tarjota seuraavia etuja:

Edistää ihon terveyttä: Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että suun kautta otettava kollageeni lisäsi ihon kosteutta ja vähensi ihon ikääntymisen tunnusmerkkejä.

Parantaa nivelkipua: Hiljattain tehdyssä urheilijoilla harjoittelemassa tutkimuksessa havaittiin, että kollageenilisä auttoi nivelkipuja. Toinen tutkimus ehdotti, että jopa ne, jotka kärsivät nivelrikkoon liittyvästä epämukavuudesta, voisivat saada helpotusta kollageenilla.

Kollageenilisä saattaa tarjota lisäetuja erityisesti urheilijoille.  Urheilijat ovat erityisen vaarassa saada kollageenin vähentymisen syystä komplikaatioita.

Kollageenipeptidien ottaminen 30-60 minuuttia ennen harjoittelua käynnistää kollageenisynteesin ja voi tehdä jänteistä, nivelsiteisiin ja nivelistä terveempiä, vahvempia ja kimmoisampia. Tämä edistää treenaamista ja tukee sitä.

Kollageeni sivuvaikutukset

Kollageenin turvallisuudesta ei ole kovin paljon tietoa tai tutkimuksia, mutta sen sivuvaikutukset ovat suhteellisen lieviä (ne rajoittuvat ripuliin, kylläisyyden tunteeseen ja ihottumaan). 

Useimmille aikuisille kollageenilisän ei pitäisi aiheuttaa merkittävää terveysriskiä tai sivuvaikutuksia. Lue lisää kollageenin sivuvaikutuksista.

Suositeltavaa on kuitenkin keskustella oman lääkärin kanssa lisän käytöstä, jos epäilet näitä sivuvaikutuksia.

Kollageeni kokemuksia

Kollageeni on saanut yleisesti ottaen hyviä kokemuksia. Sen on kerrottu auttavan ihon terveyteen. Eniten se on kuitenkin auttanut ihmisillä nivelkipuihin ja auttanut heitä, esimerkiksi urheileen ja pitämäään yleistä terveyttään parempana.

”Kollageenipurkkejakin on myynnissä jos minkälaista. Itse käytän Finkollagen activea nivelille ja beutya iholle. Olen ollut kumpaankin kovin tyytyväinen ja aion käyttää niitä jatkossakin. Ne ovat luullakseni tehokkaampia kuin tavalliset kollageenit. Olen käyttänyt myös kollageenijauhe.”

”Olen syönyt noin puoli vuotta kollageenia ja en nyt kyllä huomaa mitään eroa missään, edes kynsissä. Biotiinin syöminen tuntui kasvattavan kynsiä, ja liuskoittuminen väheni. Nyt kun lopetin sen, kynnet ovat huonommassa kunnossa, vaikka syön kollageenia edelleen. En usko, että ostan kollageenia enää.

Magnesiumsitraatti sen sijaan ihan oikeasti tuntui buustaavan hiusten kasvua! Sitä olen syönyt nyt 3 kk ja oikeasti eron huomaa.”

paras-kollageeni

FAQ Paras kollageeni

Ihon kimmoisuuden parantaminen, ryppyjen ja juonteiden paraneminen sekä ihon vahvistaminen ovat kaikki syitä, miksi ihmiset käyttävät kollageenia ravintolisänä. Kollageeni sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat parantaa ihon yleistä terveyttä ja ulkonäköä. Ihmiset käyttävät sitä myös saadakseen vahvempia hiuksia ja kynsiä.

Vaikka kollageenin turvallisuuden osoittamiseksi on vain vähän tietoa, sen sivuvaikutukset ovat suhteellisen lieviä (ja rajoittuvat usein ripuliin, kylläisyyden tunteeseen ja ihottumaan). Useimmille aikuisille kollageenilisän ei pitäisi aiheuttaa merkittävää terveysriskiä.

Lisäravinteissa käytetty kollageeni uutetaan kahdesta ensisijaisesta lähteestä: eläimistä ja kasveista. Eläinperäinen kollageeni tulee tyypillisesti kalan suomuista, sian- tai kanannahasta, luuliemestä tai munanvalkuaisesta. Kasvipohjaiset kollageenilisät valmistetaan usein modifioidusta hiivasta ja bakteereista.

Kollageenilisät ovat tyypillisesti saatavilla seuraavissa muodoissa:

Peptidit: Tunnetaan myös nimellä hydrolysoitunut muoto, jossa on lyhyempiä kollageeniketjuja, jotka hajoavat ja imeytyvät helpommin. Useimmat kollageenilisät tulevat tässä muodossa.

Gelatiini: Gelatiini on pohjimmiltaan hajonnut, keitetty kollageenin muoto. Se voidaan valmistaa keittämällä eläinten luita, ihoa ja rustot. Täydennysmuodossa tarjottaessa se näkyy usein geelinä ja sitä voidaan lisätä sakeuttamisaineena ruoanlaitossa.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje