Paras proteiinijauhe 2023 – Testi & vertailu

paras-proteiinijauhe

Proteiinit ovat tärkeitä ravintoaineita, joita ihmisen täytyy saada tarpeeksi, esimerkiksi ruokavalmisteista tai proteiinijauheista. 

Proteiinia tarvitaan lihasmassan ylläpitämisessä. Liikunnalliset ja urheilua harrastavat ihmiset tarvitsevat erityisesti proteiinia lihasten kasvattamiseen ja ylläpitämiseen. Treenaajat käyttää proteiinijauhetta yleisesti treenin jälkeen maksimoidakseen lihasten kasvamisen.

Ihmisen elimistö ei kykene varastoimaan proteiineja hyvin, vaan se voi hyödyntää kerrallaan vain 20–40 grammaa proteiinia. Ylimääräinen hapetetaan energiaksi. 

Tästä artikkelista löydät testimme tulokset: mitkä proteiinijauheet ovat mielestämme parhaita laadultaan, imeytyvyydeltään ja hintalaatu suhteeltaan.

paras-proteiinijauhe

1. Star Nutrition Whey-80

Whey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe urheilijalle, joka haluaa paremman palautumisen, lisää lihasmassaa. Sopii kaikille!

paras-proteiinijauhe

2. Star Nutrition Soy Protein Isolate

Star Nutritionin Soy Protein Isolate sisältää korkealaatuista soijaproteiini-isolaattia. Erinomainen proteiinin lähde vegaaneille ja laktoosi-intolerantikoille!

paras-proteiinijauhe

3. HydroISO

HydroISO, Maustamaton – Erittäin korkeapitoinen hydrolysoitu heraproteiini M-Naturalilta. Tämä maustamaton proteiinijauhe sopii kaikille!

Mikä on paras proteiinijauhe?

Tärkein tekijä hyvässä proteiinijauhossa on sen proteiinipitoisuus. Esimerkiksi, jotkin proteiinijauheet sisältävät proteiinia vähemmän, kuin toiset. Proteiinijauheen valitsemisessa kannattaa ottaa huomioon myös sen sokeripitoisuus eli paljonkin siinä on hiilihydraatteja.

Proteiinijauhoja löytyy myös paljon erihintaisina, joten niiden vertailu on kannattavaa. Halvin proteiinijauhe ei myöskään välttämättä ole se paras, jos se sisältää, esimerkiksi vain vähän proteiinia ja paljon sokeria. 

Jauhoista löytyy yleensä paljon eri makuvaihtoehtoja, jotka parantavat niiden käyttöä. Hyvänmakuisia proteiinijauhoja on mielekästä sekoittaa leivoksiin ja esimerkiksi puuroon.

Tämän perusteella olemme testanneet parhaan proteiinijauheen. Testin voittajaksi paljastui Star Nutrition Whey-80 proteiinijauhe. Se on helposti sekoittuva ja siitä monia eri makuja, mikä tekee siitä helposti käytettävän. Hintalaatu suhde on myös erittäin hyvä.

Paras proteiinijauhe

1. Star Nutrition Whey-80

paras-proteiinijauheWhey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe urheilijalle, joka haluaa paremman palautumisen, lisää lihasmassaa ja tehokkaamman rasvanpolton! Edistää lihasmassan kasvua.

 • Erinomainen tapa täydentää päivittäistä proteiinin saantia
 • Parantaa lihasten palautumista
 • Todella hyvä maku ja liukenevuus
 • Suomen suosituin proteiini!

Whey-80® on korkeapitoinen proteiinijauhe, jossa on todella hyvä maku ja liukenevuus. Tuote koostuu 100% ultrasuodatetusta ja instantoidusta heraproteiinikonsentraatista, jonka avulla voit lisätä lihasmassaa ja parantaa lihasten palautumista – yhdistä kovaan harjoitteluun ja riittävään lepoon ja valmistaudu näkemään tuloksia!

Kova harjoittelu lajista riippumatta asettaa suuret vaatimukset ravinnonsaannille. Jos keho saa liian vähän tai huonolaatuista ravintoa, voi se alkaa näkyä lihasmassan menettämisenä. Erityisesti proteiinin saanti on todella tärkeää, kun harjoittelu on rankkaa: proteiini rakentuu aminohapoista, jotka ovat vastuussa lihasten rakentamisesta ja niiden palautumisesta.

Elimistön olisi hyvä saada proteiinia noin joka kolmas tunti, jotta kropan joutuminen kataboliseen tilaan (lihasproteiinin purku) voidaan välttää. Proteiinia on esimerkiksi eläinperäisissä elintarvikkeissa, soijassa ja proteiinijauheessa. Kana, punainen liha ja kanamunat ovat hyviä esimerkkejä tyypillisistä proteiinin lähteistä.

Urheilijan tavoitellessa selkeitä tuloksia ja lihasmassan kehittymistä, voi riittävän proteiinimäärän saaminen ruoasta tuntua hankalalle. Rajallinen aika, stressi, rahatilanne ja monet muut tekijät voivat hankaloittaa optimaalista ravinnonsaantia.

Juuri tässä Whey-80®:n erinomaisuus tulee esille: kätevä ja yksinkertainen tapa täyttää päivittäinen proteiinin tarve normaalin ruokavalion ohella!

Yksi annos Whey-80®:ä antaa noin 25 g – määrä vaihtelee hieman makujen välillä – proteiinia ja se valmistuu hetkessä. Makuvaihtoehtoja ja variaatioita on lukemattomia – proteiinijuoma, smoothie, aamupuuron sekaan, leivontaan ja niin edelleen. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat!

Tärkeimpiä ajankohtia proteiinin saannille on silloin, kun kropan aminohappotasot ovat alhaalla: aamulla, harjoittelun jälkeen ja aterioiden välissä. Heraproteiinin ylivertaisuus lihasproteiinin purkautumisen estämisessä muihin proteiinin lähteisiin verrattuna tulee selkeästi esille erityisesti aamuisin ja harjoittelun jälkeen.

Star Nutritionin Whey-80® on nopea ja erittäin korkealaatuinen proteiinijauhe. Viimeisimmän valmistusteknologian avulla olemme saaneet aikaan puhtaan ja vahingoittumattoman proteiinin korkealla biologisella arvolla, täynnä lihaskasvua edistäviä aminohappoja. 

Whey-80® on proteiini kaikille urheilijoille, lajista ja tavoitteista riippumatta

2. Optimum Nutrition 100% Whey Gold

hyva-proteiinijauheYksi maailman myydyimmistä proteiinijauheista tulee Optimum Nutrition -brändiltä. Eikä se ole ihme, koska 100% Whey Gold Standard -proteiinijauheessa yhdistyvät hyvä maku, suuri proteiinipitoisuus sekä laadukkaat ainesosat.

Tämä on hieman kalliimpi kuin edellinen vaihtoehto.

Tuote sisältää isolaatti-heraproteiinia eli hera on käsitelty niin, että siitä on saatu pois ne ainesosat, jota proteiinijuomissa ei oikeastaan tarvita. Esimerkiksi laktoosin, kolesterolin ja rasvan määrää on vähennetty. Tuloksena on 90% heraproteiini. Isolaatin lisäksi tuotetta on monipuolistettu hydrolysoidulla heralla ja konsentraattiheralla.

Moni valitsee tämän tuotteen, koska siinä olevat proteiinit toimivat kehossa nopeasti imeytymällä pian juomisen jälkeen. Tämä on tärkeää, jos proteiinijuomaa halutaan käyttää vaikkapa treenin jälkeen. 

Proteiinijuomissa tärkeää on myös helppo valmistus ja hyvä maku. Kumpikin näistä yhdistyy 100% Whey Gold Standard -tuotteessa. Tuntuma on todella sileä, jauhe sekoittuu helposti veteen ja maku on ylivertainen.

Käyttö on muutenkin helppoa. Purkin mukana tulee käytännöllinen yhden annoksen kokoinen mittalusikka. Tuotetta voi käyttää muutaman kerran päivässä. Suositeltu käyttöaika on aamulla heräämisen jälkeen sekä heti treenaamisen jälkeen.

Lisätietoa:

 • Pakkauskoko: 908 g
 • Käyttö: Sekoita 30 g eli 1 mittalusikka 2-3 desiin vettä.
 • Sisältää isolaatti-heraproteiinia, hydrolysoitua heraproteiinia ja konsentraattiheraproteiinia
 • Imeytyy nopeasti kehossa
 • Lihaskasvuun ja palautumiseen
 • Äärimmäisen suosittu proteiinijuoma

3. Star Nutrition Whey-100

paras-proteiinijauheWhey-100® – Star Nutritionin äärimmäisen puhdas ja korkealaatuinen heraproteiini-isolaatti sinulle, joka vaadit parasta. Edistää lihasmassan kasvua ja palautumista! Tämä jauhe sisältää runsaasti paljon proteiinia

 • Korkealaatuinen heraproteiini-isolaatti
 • Luontaisesti matala rasva- ja sokeripitoisuus
 • Matala laktoosipitoisuus
 • Todella hyvät maut ja liukenevuus
 • Suosituimpia proteiineja palautumiseen

Star Nutritionin Whey-100 on markkinoiden parhaita proteiinilisiä – erittäin hyvä maku ja liukenevuus sekä korkealaatuiset raaka-aineet takaavat tämän. Tuote koostuu 100% ristivirtauksella mikro- ja ultrasuodatetusta heraproteiini-isolaatista, jossa on erittäin vähän rasvaa ja laktoosia (1%). Whey-100® on vaativan urheilijan valinta. Sisältää eniten proteiinia testaamistamme tuotteista.

Heraproteiini on lisäravinteena suosituin proteiinin lähde. Heraproteiini taas jakautuu useampaan eri tyyppiin sen mukaan, kuinka puhdas ja pitkälle suodatettu proteiini on kyseessä. Heraproteiini-isolaatti on äärimmäisen puhdas ja korkeapitoinen heraproteiinin muoto.

Star Nutrition Whey-100 täyttää vaativimmankin urheilijan odotukset: 100% puhdasta heraproteiini-isolaattia minimoidulla laktoosi- ja rasvapitoisuudella. Whey-100 sisältää luonnollisen runsaasti lihaskasvulle tärkeitä aminohappoja, jotka imeytyvät nopeasti kehon käyttöön.

Whey-100®:n biologinen proteiiniarvo on erittäin korkea ja se sisältää kaikki aminohapot erinomaisessa tasapainossa. Tämä saa aikaan sen, että keho pystyy hyödyntämään proteiinit tehokkaasti.

Whey-100® sopii päivittäiseksi proteiiniksi niin ammattiurheilijalle kuin kuntoilijalle, ja sekä painonpudotukseen että lihasmassan kehittämiseen. Voit sekoittaa proteiinijauheen veteen tai maitoon ja nauttia siten tai rikastaa sillä aamupalan, välipalan ja muut ateriat. 

Makuja löytyy runsaasti – valitse klassinen suklaa tai jännittävä uutuus!

4. Applied Nutrition Clear Whey

mehumainen-proteiinijauheKirkas mehua muistuttava proteiinijuoma mansikan ja limen makuisena, mutta myös täynnä proteiineja. Clear Whey on hydralisoitua heraa, joka sekoitetaan kylmään veteen. Tuloksena on mehumainen proteiinijuoma. 

Sekoittaminen ja juoman teko on helppoa, koska hera liukenee hyvin veteen jättämättä paakkuja ja sakeutta. Juoma on kirkasta.

Hera on hyvä proteiinin lähde. Siinä on hiukan myös hiilihydraatteja ja rasvaa, mutta proteiinit ovat selkeästi pääosassa. Monet proteiinijuomat ja muut proteiinituotteet käyttävät hyväkseen herää sen hyötyjen takia. Applied Nutrition käyttää tuotteissaan nimenomaa hydrolysoitua heraa, koska siitä löytyy monia plussia muihin heran muotoihin verrattuna.

Hydrolysointi prosessi tarkoittaa heran pilkkomista pieniin helposti veteen sekoittuviin osiin. Samalla prosessi poistaa ylimääräisen rasvan sekä hiilihydraatit, että tuotteeseen jäisi vain halutut proteiinit. Tietenkään kaikkea rasvaa ja hiilihydraatteja ei voida poistaa, mutta suurimmasta osasta päästään eroon.

Clear Whey -proteiinijuomat ovat helppo tapa lisätä proteiinin saantia. Hydrolysoitu hera tekee juomasta mehumaisen ja helpon sekoittaa veteen. Paras tulos saadaan kylmällä vedellä. Clear Wheytä voi juoda milloin vain, mutta paras tulos tulee tietenkin heti treenin jälkeen nautittaessa.

Lisätietoa:

 • Pakkauskoko: 875 g / 47 annosta
 • Maku: mansikka ja lime
 • Käyttö: Sekoita 25 grammaa eli 1 mittalusikka 4 desiin kylmää vettä.
 • 95% hydrolysoitua heraproteiinia
 • Paljon proteiinia, vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja!

5. Naturecan Heraproteiini

naturecan-heraproteiiniTärkeimmät tiedot

 • 23g/24g proteiinia per annos
 • Herkulliset suklaan ja vaniljan maut
 • Hormonivapaa
 • Sopii kasvissyöjille

Heraproteiini sisältää yli 23 grammaa proteiinia annosta kohti, ja se on valmistettu uusiseelantilaisista lypsylehmistä, jotka käyttävät 96 % ravinnostaan ruohoa ja viettävät 97 % lypsyn ulkopuolisesta ajastaan laitumella.

Hormonivapaa, vähäsokerinen ja herkullisia makuja sisältävä ainutlaatuinen sekoituksemme tarjoaa luonnollisen proteiininlähteen, joka auttaa sinua rakentamaan ja ylläpitämään lihaksia – se tukee suorituskykyäsi ja pitää harjoittelusi oikealla radalla

Maku oli tässä proteiinissa erittäin hyvä!

Paras vegaaninen proteiinijauhe

1. Star Nutrition Soy Protein Isolate

paras-proteiinijauheStar Nutritionin Soy Protein Isolate sisältää korkealaatuista ja hyvin liukenevaa soijaproteiini-isolaattia. Erinomainen proteiinin lähde vegaaneille ja laktoosi-intolerantikoille!
 
Katso tarkempi vertailumme parhaasta vegaanisesta proteiinijauheesta!
 
 • Kasviperäinen proteiinin lähde
 • Jopa 84% proteiinia korkealla biologisella arvolla
 • Antaa kaikkia välttämättömiä aminohappoja
 • Edistää lihasmassan kasvua ja lihasten palautumista treeneistä
 • Sekoita veteen tai lisää smoothie-juomaan
 • GMO-vapaa
 • Ei lisättyä sokeria
 • Erinomainen vegaaneille ja laktoosi-intolerantikoille

2. Star Nutrition Pea Protein Isolate

paras-proteiinijauheHyvänmakuista, laadukasta ja täysin kasviperäistä proteiinia! Pea Protein on Star Nutritionin puhdas, tiivistetty herneproteiini-isolaatti.
 
 • Laadukas herneproteiini-isolaatti
 • Sopii vegaaneille ja muille maidotonta ruokavaliota noudattaville
 • Hyvänmakuinen ja helposti sekoittuva
 • Hyvät makuvaihtoehdot
 • Soveltuu treenin jälkeen nautittavaksi, välipalaksi tai leivontaan.

Pea Protein on täysin vegaaninen proteiinivalmiste, joka koostuu herneproteiini-isolaatista. Se on helposti sekoittuva ja hyvänmakuinen tuote, joka sisältää runsaasti proteiinia ja vain hyvin vähän hiilihydraatteja ja rasvaa.

Herneproteiini on yksi laadukkaimmista kasviperäisistä proteiininlähteistä, mikä tarkoittaa, että sen aminohappokoostumus on lihasten kannalta suotuisa. Proteiini on helposti sulavaa, hellävaraista vatsalle ja keskinopeasti imeytyvää. Herneproteiini-isolaatilla on kaksi etua verrattuna tavallisempiin proteiininlähteisiin, kuten heraproteiiniin ja kaseiiniin:

 1. Se soveltuu henkilöille, jotka ovat yliherkkiä tai allergisia maidolle ja maitotuotteille.
 2. Se soveltuu vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Pea Protein Isolate -tuotetta on saatavilla neljällä makuvaihtoehdolla: maustamaton, suklaa, mansikka ja chocolate brownie. Proteiinivalmiste sopii erinomaisesti käytettäväksi leivontaan tai nautittavaksi laadukkaana proteiinilisänä päivän mittaan tai harjoituksen jälkeen.

Paras maustamaton proteiinijauhe

1. HydroISO, 600 g, Unflavoured M-Natural

paras-proteiinijauheHydroISO, Maustamaton – Erittäin korkeapitoinen hydrolysoitu heraproteiini M-Naturalilta. Ei sisällä lisä-, väri- tai makeutusaineita. Sopii kaikille hyvin. Paras maustamaton proteiinijauhe, joten se sopii kaikkiin leivonnaisiin ja ruokiin, johon ei tarvita makua!
 
 • Erittäin korkea proteiinipitoisuus (90%)
 • Edistää lihasmassan kasvua ja kehon palautumista harjoittelusta
 • Vähälaktoosinen (0,5%)
 • Ei sisällä lisä-, väri- tai makeutusaineita
 • Nauti ennen treenejä, niiden jälkeen tai päivittäisen proteiinin saannin lisäämiseen
 • Gluteeniton

M-Naturalin maustamaton HydroISO on erinomainen valinta urheilijoille, jotka haluavat korkealaatuisen ja nopeasti imeytyvän proteiinin ilman lisä-, väri- ja makeutusaineita. Tuote sisältää ainoastaan hydrolysoitua heraproteiini-isolaattia!

Mikä proteiinijauho on hyvä ja miten valita?

Proteiinijauheiden sisältö voi vaihdella huomattavasti eri tarkoituksia varten. Alta löydät listamme yleisistä ohjeista proteiinijauheen valinnassa:

Lihasten kasvatus

Lihasta kasvattavan henkilön kannattaa valita proteiinijauhe, jossa on korkea biologinen arvo (sen arvo, kuinka hyvin keho pystyy imemään proteiinia). 

Herakonsentraatti ja hera-isolaatti ovat tässä parhaat vaihtoehdot. Perinteinen ja hyvä vaihtoehto tällöin on esimerkiksi Star Nutrition Whey-80.

Kasvissyöjä tai vegaani

Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, sinun luonnollisesti tulee välttää maitopohjaisia tuotteita, kuten heraa ja kaseiinia. Parhaat vaihtoehdot ovat proteiini soijasta, herneestä ja hampusta.

Diabetes

Henkilön, jolla on diabetes kannattaa muistaa valita proteiinijauhe ilman lisättyä sokeria. Vältä myös proteiinijauhetta, jossa on suuri määrä hiilihydraattia, tavoite on enintään 10 g/annos.

Hinta

Hinnan puolesta kannattaa pitäytyä proteiinijauheessa sen sijaan, että ostaa valmiiksi sekoitettuja proteiinipirtelöitä, jotka maksavat huomattavasti enemmän. 

Osta myös suurissa pakkauksissa, koska annoshinta on silloin paljon alhaisempi ja saat enemmän halvemmalla.

Kenelle proteiinijauhe sopii?

Yleisesti ottaen proteiinijauhe sopii kaikille. Erityisesti se on hyödyllinen kehonrakentajille ja ruokavaliossaan proteiinin saantiin panostaville. Jos siis haluat saada täsmällisen määrän proteiinia päivässä, se onnistuu helpoiten proteiinijauheella. Proteiinijauheet ovat hyvä lisä ruokavalioon!

Huomioitavaa on kuitenkin munuaiset. Proteiini kuormittaa munuaisia, jos sitä käytetään liikaa. Jos sinulla on siis sairauksia, jotka vaikuttavat munuaisten toimintaa kannattaa proteiinijauheen käytöstä puhua lääkärisi kanssa.

Miksi käyttää proteiinijauhoja?

Harjoittelun jälkeisen proteiinilisän on osoitettu olevan hyödyllinen, erityisesti auttamalla treenajia toipumaan kovan harjoituksen jälkeen ja mahdollisesti lisäämään lihaksia ja voimaa. Tämän takia proteiinijauhetta käytetään.

Ne auttavat treenaajia erityisesti palautumaan ja lihasten kasvatuksessa, koksa lihakset tarvitsevat proteiinia kasvakseen. Alta löydät videon, jossa kerrotaan proteiinin käytön hyödyistä:

Vegaaninen proteiinijauhe

Nykyään vegaaniset proteiinijauheet ravintolisänä ovat tulleet yhä yleisimmiksi treenaajien keskuudessa, ja tänä päivänä voit löytää monia erilaisia vaihtoehtoja vegaanisista proteiinijauhoista. 

Jos vegaanisia vaihtoehtoja tarkastellaan yleisesti, ne eivät anna yhtä hyvää vaikutusta kuin klassisiin raaka-aineisiin kuten maitoon, perustuvat lähteet. Ne valmistetaan sen sijaan kasviproteiinista, jolla on pienempi biologinen arvo kuin verrattaessa eläinperäisiin proteiineihin, jotka vaikuttavat tehokkaammin. 

Joissakin tapauksissa niillä on myös alhainen proteiini pitoisuus tai niistä puuttuu kokonaan yksi tai useampi aminohappo, mikä tarkoittaa, että niitä ei pidetä täydellisinä. 

Vegaanisia proteiinijauheita käyttävän kannattasikin harkita EAA-lisäravinteen käyttöä, koska se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Katso parhaimmat EAA-valmisteet tästä! Vegaanista ruokavaliota noudattavan henkilön kannattaa muutenkin pitää huolta proteiinin saannistaan.

Soijaproteiini

Soijaproteiini uutetaan soijapavuista ja se on kehitetty pääasiassa vaihtoehdoksi kasvissyöjille ja vegaaneille, jotka haluavat muuttaa proteiinin saantiaan.

Proteiinilla on tietty estrogeeninen vaikutus, mutta sitä tapahtuu vain erittäin suurella kulutuksella, joten siitä ei kannata huolehtia sitä käyttäessä.

Hinta on yleensä edullinen suhteessa proteiinipitoisuuteen, joka on yleensä noin 90–95 %. Soijaproteiinijauhe on myös hyvä vaihtoehto laktoosi-intoleranssista kärsiville, jotka ei voi käyttää esimerkiksi perinteistä heraa.

Herneproteiini

Herneproteiinin biologinen arvo on 65, joten se ei ole kovin proteiinipitoinen. Tätä ravintolisää tulisi pitää yleensä täydennyksenä muille proteiinilähteille.

Se koostuu herneproteiini-isolaatista ja sen proteiinipitoisuus on noin 75-85%. Herneproteiinin ja riisiproteiinin yhdistäminen on tavallista.

FAQ Proteiinijauhe

Proteiinijauhot tarjovat uudenlaisen tavan lisätä aterioidesi proteiinipitoisuutta helposti. Niiden sekoittuvuuden ja eri makujen ansiosta huomaat sen aterioissasi ainoastaan hyvällä tavalla.

Proteiinijauheen voi käyttää kaikenlaisiin aterioihin, esimerkiksi smoothieisiin, leivoksii ja jopa pannukakkuihin. Proteiinijauhe lisää ruuan proteiinipitoisuutta huomattavasti sekä se parantaa sen makua tervellisellä tavalla. Suosituin tapa proteiinijauheen käyttämiseen on sekoittaa se veteen tai smoothieen. Helpoin tapa lisätä proteniinijauhe on esimerkiksi smoothiekoneen avulla!

Proteiinijauhe on ravintolisä, jolla on erittäin korkea proteiinipitoisuus verrattuna muuhun ravintoon. Proteiinijauhe voidaan sekoittaa esimerkiksi veteen tai maitoon tai jopa puuroon. Tämän takia proteiinijauhe on erittäin suosittu lisäravinne etenkin kehonrakentajien keskuudessa.

Proteiinijauhetta on yleisesti ottaen turvallista käyttää. Jos kuitenkin sairastat, esimerkiksi jotain munuaisiin vaikuttavaa sairautta suosittelemme puhumaan käytöstä lääkärisi kanssa.

Proteiinijauhe sekoitetaan yleensä veteen,  maitoon, tai osaksi erilaisia smoothieta. Proteiinijauhetta voi myös lisätä esimerkiksi lettuihin ja muihin leivonnaisiin. Käytännössä ei ole mitään mihin et voisi sitä sekoittaa. 

Tähän kysymykseen ei ole oikeaa tai väärää vastausta. Proteiinijauheen käyttäminen riippuu täysin käyttäjästä. Yleisiä hyviä aikoja on toki:

 • Treenin jälkeen, jolloin on hyvä saada nopeasti proteiinia
 • Ennen nukkumaan menoa tai viimeisellä aterialla.
Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje