Parhaat treenitrikoot kuntosalille & treeniin

parhaat treenitrikoot

Treenitrikoot ovat yksi parhaista vaihtoehdoista liikuntaa harrastaville naisille. Parhaat treenitrikoot tukevat liikuntaa, mutta myös tuntuvat ja näyttävät hyviltä. 

Viime vuosina yhä useampi liikkuja on valinnut nimenomaa trikoot muiden urheiluvaatteiden sijaan. Ja olet varmasti nähnyt ihmisten käyttävän treenitrikoita myös arkena liikunnan ulkopuolella, koska ne ovat niin mukavat sekä käytännölliset. 

Tässä artikkelissa on vinkkejä sinulle parhaiten sopivien trikoiden ostoon ja meidän valintamme.

Katso myös parhaat urheiluliivit!

treenitrikoot

1. ICIW Define Seamless Tights

Treenitrikoissa on käytetty uusinta seamless-teknologiaa ja sen materiaali on neljään suuntaan joustavaa.

Loistavat treenitrikoot treenaamiseen.

treenitrikoot

2. Better Bodies Rockaway Tights​

Fantastiset treenitrikoot brodeeratulla Better Bodies -logolla lantiolla. Trikoissa on korkea vyötärö ja ne sopivat kaikkeen mahdolliseen treeniin.

Edullisempi vaihtoehto.

treenitrikoot

3. Anarchy Apparel Cushy Soft Legging

Cushy Soft Legging – Pehmeät treenihousut Anarchy Apparelilta mustina ja harmaina. Näissä on hyvä istuvuus ja leveä kaulus. Hieno kuviointi.

Parhaat treenitrikoot eri tilanteisiin

Treenitrikoot sopivat nimenomaa salitreeniin, mutta niitä voi käyttää monipuolisesti myös niin ulkoliikuntaan, sisäpeleihin kuin vapaa-aikaankin. 

Joustavat trikoot ovat mukavan tuntuiset jalassa ja siksi niissä voi viettää hikisen liikunnan lisäksi leffailtaa kotona sohvalla rentoutuen.

Kaiken kaikkiaan treenitrikoot ovat monipuolinen vaatekappale, jonka tulisi löytyä jokaisen vaatekaapista! Viime vuosina ne ovat myös nousseet osaksi trendikästä sportista pukeutumista.

Useimmat trikoot sopivat kaikenlaiseen liikuntaan, mutta on olemassa myös erikoistrikoita. Esimerkiksi talvella ulkoiluunkin sopivat treenitrikoot on vahvistettu lämpimällä ja silti hengittävällä materiaalilla. Ne sopivat helposti viluisille treenaajille salilla tai jopa ulkona liikkumiseen. 

Jos teet salilla paljon jalkoihin kohdistuvaa treeniä, kuten kyykkyjä, kannattaa hankkia saumattomat treenihousut. Saumat voivat alkaa hiertää ihoa ja aiheuttaa epämukavaa tunnetta, kun ne liikkuvat kankaan venyessä. Katso myös muita treenivarusteita!

Mitkä ovat parhaat treenitrikoot?

Nyt kun tiedät perusteet parhaiden treenitrikoiden valinnasta voit alkaa tutkia erilaisia brändejä ja malleja. Valikoimaa on todella paljon ja siksi valinta voi välillä tuntua jopa ylitsepääsemättömän mahdottomalta. 

Helpottaaksemme sinun työtäsi olemme vertailleet kolme treenaajien suosikkia kolmelta eri brändiltä. Kaikki näistä treenitrikoista ovat käytännölliset, laadukkaat ja sopivat kaikenlaiseen treenaamiseen eikä niistä näy läpi.

Vertailumme testivoittajaksi paljastui kuitenkin ICIW Define Seamless treenitrikoot. Nämä treenitrikoot on 92% nailonia ja 8% spandexia, minkä takia ne todellaa joustaa ja sallii kaikki laajatkin liikkeet kuntosalilla ja treeneissä. Lisäksi ne muotoutuvat kaikkiin eri keho tyyppeihin tehokkaasti.

treenitrikoot92% nailonia ja 8% spandexia, nämä parhaat treenitrikoot ovat todella joustavat ja sallivat laajatkin kehon liikkeet. Kangas venyy neljään suuntaan, joten se muotoutuu hyvin eri kehotyyppeihin eikä ole tiellä treenatessa. Lisäksi materiaali on hyvin hengittävää, mikä on äärimmäisen tärkeää treenivaatteille. Lisäksi nämä treenitrikoot ovat korkeavyötäröiset. Leveä resorinauha pitää treenihousut paikoillaan kovassakin treenissä eikä vyötärö paina ikävästi vatsaa, vaikka se onkin korkea.

Koska trikoissa ei ole saumoja, eivät ne hierrä ihoa ja voivat olla todella tiukat sekä kehonmyötäiset. Uusinta uutta oleva seamless-teknologia parantaa materiaalin liikkuvuutta. Lisäksi se vaikuttaa globaaliin ympäristöön vähentämällä kangaspalojen ja materiaalin ylijäämää. 

Tyyliltään ICIW-tuotteet ovat hyvin yksinkertaisia, mutta yhteensopivia brändin muiden urheiluvaatteiden kanssa. Treenitrikoot on koristeltu ICIW-logolla vasemmassa lonkassa ja oikeassa alalahkeessa. 

 • 92 % nailonia, 8 % spandexia
 • Hyvä hengittävyys
 • Korkea vyötärö
 • ICIW-logo lonkassa ja oikeassa lahkeessa

treenitrikootTyyliltään perinteiset yksiväriset ja nilkkapituiset treenitrikoot on koristeltu valkoiselle brodeeratulla Better Bodies -logolla. Treenihousut myydään kolmessa eri värissä: musta, Sangria Red ja Wash Green. Eli löydät varmasti tyyliisi sopivat trikoot. 

Kaikenlaiseen treenaamiseen suunnitelluissa trikoissa on korkea vyötärö, joten ne pysyvät hyvin paikoillaan ja tukevat kehoa. Koska trikoissa ei ole saumoja, ei ihoon aiheudu hiertymiä kovassakaan treenissä. Lisäksi saumaton tyyli näyttää hyvältä ja tuo esiin jalkojen luonnollista muotoa.

 • Limited edition – Rajoitettu määrä varastossa!
 • Brodeerattu Better Bodies -logo
 • Korkea vyötärö
 • Saumaton
 • 48% polyamidi, 40% polyesteri, 12% elastaani
 • Saatavilla väreissä Sangria Red, Wash Green och Musta.

treenitrikootNämä myyntimenestykseksi nousseet Anarchy-brändin pehmeästä materiaalista valmistetut treenitrikoot sopivat mukavuutta arvostaville urheilijoille. Niitä ei ole suunniteltu tiettyyn urheilulajiin, vaan ne käyvät kaikenlaiseen liikuntaan. Leveä vyötärönauha tekee mallista todella mukavan ja parantaa istuvuutta. Materiaali on polyesteriä 90% ja spandexia 10%. 

Myöskään Anarchyn treenitrikoiden ulkonäössä ei ole moittimista. Tumma väritys sopii osaksi monenlaista treenipukeutumista. Yhdistä muihin tummiin vaatteisiin tai vaikka värikkäisiin salikenkiin. Kyse ei ole kuitenkaan tylsän mustista treenihousuista! Mustaharmaa väritys on hillityllä tavalla mielenkiintoinen ja lahkeessa on Anarchy Apparelin logo. 

 • Anarchy Apparel logo -pitkin lahjetta
 • Sopii kaikentyyppiseen treenaamiseen
 • 90% polyesteri, 10% spandex

Miten valita treenitrikoot?

Treenitrikoot voivat olla monelle vaikea valinta. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla. Erilaisia treenitrikoita on paljon. Esimerkiksi high waist, korkea vyötärö, matala vyötärö, seamless tights ja toiset istuvat paremmin kuin toiset.

Tärkeinä treenitrikoiden hankinnassa kuitenkin on mielekkyys ja ovatko ne mukavat päällä.

Treenitrikoiden vyötärön korkeus

Useimmissa treenitrikoissa on keskikorkea- tai korkeavyötärö, joten sinun ei tarvitse treenin aikana vedellä niitä ylöspäin. Korkeavyötärö pitää trikoot paikoillaan tukevasti. Sen lisäksi, että korkeavyötärö on käytännöllinen, on se nyt kuuminta muotia! 

Vyötärö voi olla valmistettu erillisestä vyötäröpalasta, resorista tai sitten trikoot ovat saumattomat lahkeesta vyötäröön saakka. Yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei ole. Sinun kannattaa testata trikoita ja valita omalle vartalollesi sopiva malli. 

Mielessä kannattaa pitää, että mitä korkeampi vyötärö sitä enemmän kangasta on. Jos hikoilet paljon vyötärön alueelta, saattaa tämä tehdä treenaamisesta epämukavaa.

Yleisenä sääntönä voidaan sanoa, että pitkien ihmisten kannattaa ostaa korkeavyötärö ja lyhyiden ihmisten keskikorkeavyötärö eli ”mid waist” -vyötärö. 

Vyötärön tiukkuus

Vyötärön korkeuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota sen tiukkuuteen, kun valitset treenitrikoot itsellesi. Osa malleista on suunniteltu muotoilevan vyötärön aluetta tai kulkevan sitä myöten tiukasti. Tästä on hyötyä, jos tarvitset tukea keskivartalon alueelle treenin aikana.

Toiset mallit taas ovat mukavampia ja sopivat paremmin myös vaikka arkikäyttöön leveällä rennolla vyötäröllä, joka ei purista. Varo malleja, joiden vyötärö lähtee kääriytymään alaspäin treenin aikana, koska et halua nostella trikoita jatkuvasti.

Treenitrikoiden materiaali

Polyesteri/elastaani-trikoot ovat yksiä yleisimmistä treenitrikoista. Materiaalien sekoitus toimii hyvin trikoissa ja on kohtuullisen edullista. Markkinoilta löytyy myös nylon/elastaani-trikoita, joiden tuntuma on monista mukavampi. Kiinnitä erityistä huomiota trikoiden materiaalin hengittävyyteen ja hikitahrojen näkymiseen, jos aiot käyttää niitä kovempaan treeniin.

Muotoilevat treenitrikoot tuovat esille takamusta ja korostaa sen muotoja. Ne toimivat ns. puristusmekanismilla tai ”hold in” -efektillä. Materiaali on tietystä kohtaa tiukempaa ja tukevampaa, jolloin keho muotoutuu hyvännäköiseksi. 

Toisaalta kyse ei ole vain ulkonäöstä! Muotoilevat trikoot voivat auttaa sinua pitämään alavartalosi tiukkana, joka helpottaa tiettyjä treenimuotoja. Niitä voitaisiin verrata urheiluliiveihin, jotka pitävät rinnat tukevasti paikoillaan ja poissa tieltä treenaamisen aikana. Muotoilevat urheilutrikoot tekevät saman efektin jaloille, takamukselle ja vatsalle.

Treenitrikoot hyvästä materiaalista takaa myös yleensä sen, että niistä ei näy läpi.

Lyhyt- vai pitkälahkeiset treenitrikoot

Suurin osa treenitrikoista on 7/8-pituisia eli nilkkapituisia. Tietenkin löytyy niin lyhyempiä kuin pidempiäkin malleja. Parhaat treenitrikoot salitreeniin ovat nilkkapituiset, koska ne suojaavat ja tukevat jalkoja. Lisäksi ne eivät ole tiellä salikenkien kanssa käytettäessä, kuten pitkät lahkeet. 

Toisaalta shortsi- tai kaprimalliset salitrikoot voivat olla parempi vaihtoehto sinulle, jos hikoilet paljon tai haluat esitellä vaivalla hankkimiasi jalkalihaksia. 

Täysipitkät treenitrikoot eivät ole yhtä yleisiä, mutta niitäkin löytyy. Jos sinulla on tapana tuntea olosi kylmäksi salilla, pidemmät lahkeet voivat korjata tilanteen. 

Kiinnitä huomiota myös lahkeen muotoon. Tiukat ihonmyötäiset lahkeet eivät jää kiinni salilla laitteisiin, mutta liian tiukat lahkeet puolestaan tuntuvat epämukavilta. 

Älä osta liian pieniä treenitrikoita!

Treenitrikoiden kuuluu olla tiukat ja ihonmyötäiset. Osa malleista on ns. kompressiotrikoita tai muotoilevia trikoita, joiden kuuluukin puristaa jalkoja. Koska treenitrikoissa ei ole kiristysnyörejä tai vetoketjua, pysyvät ne jalassa vain olevalla tarpeeksi tiukat.

Tästä huolimatta tulee varoa liian pienien treenitrikoiden ostamista. Liian tiukat trikoot alkavat puristaa epämukavasti ja ne haittaavat treeniä. 

Pahimmassa tapauksessa liian pienet trikoot voivat rikkoutua venytysten ja salitreenin aikana. Et varmasti halua nolostuttaa itseäsi salilla kaikkien nähden! 

Säästyt liian tiukkojen trikoiden ostamiselta lukemalta mitat ja koot tarkasti. Kun puet trikoot ensimmäisen kerran päällesi, käytä niitä hetken ja jos et tunne epämukavaa kipua kehossasi ja erityisesti vatsan alueella, ovat trikoot sopivan kokoiset. Erityisesti muotoilevien ja tiukkojen trikoiden kanssa kannattaa olla varovainen. 

Yhteenveto

Treenitrikoot ovat monipuolinen ja tärkeä osa jokaisen treenaavan naisen vaatekaappia. Ne eivät ainoastaan tue ja mukautu liikunnan vaatimuksiin, vaan myös lisäävät itsevarmuutta ja mukavuutta itse treenatessa. 

Olipa kyseessä sitten kuntosaliharjoittelu, ulkoliikunta tai jokin muu, oikeanlaiset treenitrikoot voivat tehdä suuren eron fiilikseen. 

Tämän artikkelin avulla voit tehdä tietoisempia valintoja treenitrikoiden suhteen, löytää itsellesi sopivimmat mallit ja nauttia treenaamisesta paljon.

Muista, että parhaat treenitrikoot ovat ne, jotka tuntuvat hyvältä päälläsi ja tukevat liikuntatavoitteitasi.

FAQ treenitrikoot

Muotoilevat treenitrikoot ovat tulleet tutuksi kaikkialla maailmassa. Treenitrikoot muotoilevat hyvin jalkojen lihaksia ja muotoja, jolloin ne näyttävät hyvältä jokaisen kropan päällä. Tämä lisää yleensä itsevarmuutta treenaajalle. Monet muotoilevat treenitrikoot omaavat myös tyylikkään leikkauksen sekä kuvioinnin, joka imartelee jalkojen muotoa.

Muotoilevat treenitrikoot eivät pelkästään saa treenaajaa näyttämään tyylikkäältä, vaan ne myös auttavat lihasten palautumisessa. Ne tukevat treenin aikana ja luovat lisää verenkiertoa jalkojen lihaksiin. Monet muotoilevat treenitrikoot ovat tiukempia kuin toiset. Tämä kannattaa ottaa huomioon niitä ostaessa.

Yleisesti ottaen treenitrikoot on suunniteltu kuntosalilla ja sen tapaisiin treeneihin ja juoksutrikoot on suunniteltu juoksemiseen. Treenitrikoot eivät yleensä ole hyvä vaihtoehto juoksuun, koska niitä ei ole suunniteltu aerobiseen liikkeeseen. Juoksuhousut voivat taas olla kuntosalilla epämukavat ja valua pois jalasta eri liikkeiden aikana.

Treenitrikoot ja juoksuhousut erovat toisistaan monella tavalla. Treenitrikoissa on usein leveä, saumaton ja nauhaton vyötärö, joka saa treenaajan näyttämään hyvältä. Eikä trikoista yleensä näy läpi. Juoksutrikoissa sen sijaan on yleensä vyötärön kohdalla nauhakiristys. Tämä varmistaa niiden pysymisen jalassa juostessa. Juoksutrikoot ovat monesti myös ohuempaa kangasta tuuletuksen vuoksi.

Juoksutrikoissa on myös yleensä paljon saumoja ja esimerkiksi heijastimia näkyvyyden lisäämiseksi. Treenitrikoissa näitä kuitenkaan tarvita, koska treeni tehdään sisällä kuntosalilla.

Treenitrikoita saa monelta eri merkiltä. Meidän mielestä kaikista suurimmat merkit kuten Nike tai Adidas ei välttämättä ole parhaita vaihtoehtoja. 

Uudet merkit, kuten Gymshark, ICIW ja Better Bodies on meidän kokemuksiemme mukaan olleet loistavia valmistajia. Yleensä pienemmä brändit ottavat tosissaa trikoiden suunnitelun ja tekevät niistä mahtavia.

Kirjoittaja

Innokas fitnessharrastaja ja freelance-kirjoittaja, jolle uuden tiedon hankinta ja oppiminen on sydämen asia. Aina valmiina tutustumaan uusiin tutkimuksiin ja laajentamaan tietämystään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top