Paras kreatiini (2024) – Top 6 vertailussa

mikä on paras kreatiini

Kreatiinin käyttäminen tulee monelle kuntosalitreenajalle mieleen ainakin kerran treeniuransa aikana sen mahdollisten hyötyjen vuoksi.

Tämän takia olemme selvittäneet, mikä on paras kreatiini treenajalle, jotta sinun ei tarvitse.

Mitä kreatiini on?

Kreatiini on elimistön luonnollinen yhdiste, joka auttaa varastoimaan energiaa lihassoluihin. Kreatiini koostuu kemiallisesti kolmesta aminohaposta, joita on L-arginiini, L-glysiini ja L-metioniini. Yleensä eri kreatiinivalmisteet sisältävät nämä kolme valmistetta.

Suuren suosion kreatiini on saanut, koska se tuottaa energiaa lihasten liikkeille ja auttaa lihaksia palautumaan kovistakin treeneistä. 

Lisäksi kreatiini lisää tutkitusti lihasmassaa ja auttaa sen hankkimisessa. 

Tämän takia olemme koonneet top 6 parasta kreatiinia, jotka löydät alta sekä arvostelut niistä!

Mikä tekee kreatiinista hyvän?

Laaduissa kreatiinin puhtaus voi vaihdella suurestikin, minkä takia se kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessä. 

Myös eri kreatiinit sekoittuvat veteen tai palautusjuomaan eri tavalla. Jotkut voivat jäädä niin sanotusti ”paukuiksi” lasin tai sheikkerin pohjalle, mikä tekee niiden käyttämisestä epämiellyttävää.

Hyvä kreatiini on siis laadukas, helppokäyttöinen ja hyvin sekoittuva.

Mikä on paras kreatiini?

Valitsimme testivoittajaksi Star Nutrition Creatine Monohydrate sen laadukkuuden ja hinnan vuoksi. Tässä tuotteessa hintalaatu suhde on erinomainen ja saat todellakin rahoillesi vastinetta.

Tämä kreatiinilisäravinne sopii kaikille myös sen helppo käyttöisyyden ja käytännöllisyyden vuoksi. Lihasmassan ja voiman kasvaminen on tällä lisäravinteella taattu.

1. Star Nutrition Creatine Monohydrate

paras-kreatiiniStar Nutritionin Creatine Monohydrate on kreatiini lisäravinne, joka sisältää 100% mikronisoitua, puhdasta kreatiinimonohydraattia.

Sen avulla parannetaan urheilusuoritusta, lisätään voimaa ja kestävyyttä, sekä edistetään lihasmassan kasvua ja palautumista. 

Tämä oli testimme paras kreatiini. Se mikä teki siitä hyvän oli sen hintalaatu suhde ja sen sekoittuvuus. Kreatiini sekoittui hyvin veteen ilman paakkuuntumista.

Tämä tuote tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen ja sitä voi helposti yhdistää muihin lisäravinteisiin.

2. Biotech USA 100 % Creatine Monohydrate

biotech-kreatiiniBioTechin 100% Creatine Monohydrate on suosittu lisäravinne kehonrakennuksessa, jossa sen lihaksia rakentavat ominaisuudet ovat erittäin arvostettuja.

Tämä korkealaatuinen kreatiini suositellaan käytettäväksi erityisesti latausvaiheen jälkeen, jotta lihassolut voivat laajentua, ja se sopii hyvin erityisesti aloitteleville kehonrakentajille kreatiinitasojen nostamiseksi. 

Annostusohjeet ovat 5 grammaa annosta kohti: 4 annosta päivässä ensimmäisen viikon aikana, kaksi ennen ja kaksi jälkeen harjoittelun. Ylläpitovaiheessa annostus on 2 annosta päivässä, ennen ja jälkeen treenin.

Tämä oli testimme laadukkain kreatiini, mikä näkyy vähän hinnassakin.

3. SmartSupps Creatine Monohydrate, 1 kg

smartsupss-kreatiiniSmartSupps CREATINE tarjoaa korkealaatuista ja puhdasta kreatiinimonohydraattia suoraan valmistajalta edulliseen hintaan.

Tämä tuote on suunniteltu erityisesti voimaharjoittelun, kamppailulajien, palloilulajien ja muiden räjähtävyyttä vaativien urheilusuoritusten tueksi.

Se auttaa lisäämään voimaa ja kestävyyttä, samoin kuin lihasvolyymia. 

Tuotteella oli neutraali maku ja se sisälsi 200 annosta per pakkaus, jossa jokainen annos on 3 grammaa. Kolme grammaa saattaa olla kuitenkin joillekkin käyttäjille liian vähän.

4. Star Nutrition Ultimate Creatine

kreatiini-kapselimainenStar Nutritionin Ultimate Creatine, jossa on 90 kapselia, on suunniteltu lisäämään voimaa ja räjähtävyyttä treeneissä. 

Tämä pH-puskuroitu ja nopeasti vaikuttava tuote on ihanteellinen niille, jotka haluavat välttää perinteisen kreatiinimonohydraatin aiheuttaman nesteen sitomisen ja mahdollisen painonnousun. 

Ultimate Creatinen kreatiinimolekyyli on stabiili, joten se ei hajoa kreatiniiniksi sekoitettaessa veteen, mikä mahdollistaa suuremman tehoannoksen pienemmällä annoskoolla.

Tämä oli ehdottomasti testimme paras kapselimainen kreatiini!

5. Naturecan Kreatiinimonohydraatti

naturecan-kreatiiniNaturecanin kreatiini on laadukasta, mikronisoitua kreatiinimonohydraattia, joka auttaa nostamaan voimatasoja ja lisäämään lihasmassaa. 

Tämä kreatiinijauhe liukenee hyvin veteen, ei paakkuunnu ja on maustamaton. 

Naturecan erottuu sen kolmannen osapuolen testauksen ja tuotteiden puhtauden ja tehokkuuden ansiosta. 

Tuote tarjoaa myös hyvän hinta-laatusuhteen, ollessaan edullinen mutta laadultaan huippuluokkaa verrattuna muihin kreatiinimonohydraatteihin markkinoilla.

6. Chained Nutrtion Triple Creatine Hardcore

kreatiini

Chained Nutritionin Triple Creatine Hardcore on monipuolinen kreatiinilisä, joka sisältää kolmea erilaista kreatiinityyppiä: kreatiinimonohydraattia, trikreatiinisitraattia ja kreatiinimagnesiumkelaattia.

Nämä yhdessä varmistivat tehokkaan imeytymisen ja maksimoivat lihasvoiman ja -volyymien kasvun sekä kestävyyden. 

Tuote on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat tehostaa lihasmassan kasvua ilman ylimääräistä rasvan kertymistä.  

Triple Creatine Hardcore on suositeltavaa käyttää osana kokonaisvaltaista ravitsemus- ja harjoittelusuunnitelmaa.

kreatiinien vertaileminen
Kreatiini lisäravinteita on paljon erinlaisia

Kreatiini käyttö

Kreatiinin käyttö vaihtelee treenaajien kesken. Vaikka jotkut ottavat sitä ennen treeniä välittömän vaikutuksen toivossa, sen imeytymiseen ja varastoitumiseen lihaksiin kuluu pidempi aika. 

Siksi kreatiinia suositellaan otettavaksi treenin jälkeen, jolloin se imeytyy ja varastoituu tehokkaammin. 

Yleensä kreatiini sekoitetaan palautumisjuomaan, joka sisältää proteiinia. Annostus on yleensä 5 grammaa päivässä, mutta se riippuu myös kehonpainosta. 

Kreatiinin käytön aloittaessa suoritetaan usein tankkausvaihe, jossa annostusta nostetaan viiden päivän ajaksi, mutta tämä vaihe ei ole välttämätön.

Kreatiinin käytön syklittäminen, eli jaksoittainen käyttö taukoineen, on suositeltua, mutta ei välttämätöntä, ja sen hyödyt ovat yleensä pieniä tai minimaalisia.

Mitä ottaa huomioon kreatiinia ostaessa

Ota nämä kaksi asiaaa huomioon, kun mietit mitä kreatiinia kannattaa ostaa.

Hinta

Kuten aina lisäravinteita ostaessa hinta on yleensä suurin vertailun kohde. Lisäravinteissa harvoin itse tavaran laadukkuus eroaa toisistaan.

Brändi sekä mainostus tuo lisäravinteisiin hintaa enemmän. Joskus itse tavara eroaa, mutta harvoin. Elä siis osta kalleinta kreatiini purkkia, jossa luvataan ihmeitä.

Voit katsoa kätevästi annos kohtaisen hinnan vertailustamme.

Maku

Maku on usein sellainen asia, joka halutaan lisätä moniin lisäravinteisiin. Lisäravinteiden maut vaihtelevat ja jotkin voivat olla yllättävänkin pahan makuisia yksistään. 

Lisäravinteita käytätetään yleensä päivittäin, joten maulla on suuri rooli. Parasta kreatiinissa on, että sitä otetaan pieninä annoksina, se on maultaan lähes täysin mauton ja se on helppo sekoittaa muihin juomiin, kuten palautusjuomaan heraproteiinin kanssa.

Kreatiinista löytyy maustettuja versioita, mutta tärkeintä on keskittyä siihen mihin sekoitat itse lisäravinteen.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa olemme käyneet nyt läpi kuusi hyvää kreatiini lisäravinnetta, jotka kaikki tarjoavat omat etunsa ja suurimmaksi osaksi samat.

Muista, että kreatiinin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon oma treenitavoitteesi, kehonrakenteesi sekä yksilölliset ravintotarpeesi. 

Olipa valintasi mikä tahansa näistä huippuluokan kreatiineista, keskeistä on käyttää tuotetta johdonmukaisesti ja yhdistää se terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen treeniin. Tällöin saat parhaat hyödyt.

Kreatiini on yksi hyvistä lisäravinteista, joita suosittelemme käyttämään. Se on kehossa ja lihaksissa luonnostaan oleva aine, joka auttaa treenaamaan kovemmin ja kehittymään. Kreatiinin käyttö auttaa myös voiman hankinnassa.

Kreatiini tulee nauttia harjoituksen jälkeen, koska elimistö pystyy tällöin parhaiten ottamaan ravintolisän vastaan. Sen voi myös ottaa ennen treeniä. Pää asia on, että sitä käytetään päivittäin.

Kreatiini pidentää lihaksen tehokkaan voimantuottamisen kestoa. Pystyt siis tuottamaan enemmän voimaa lihaksistasi, esimerkiksi penkkipunnerrusta tehdessä.

Kreatiini auttaa lihasten kasvattamisessa. Se ei erityisesti kasvata lihaksia vaan se saa sinut treenaamaan kovemmin, jolloin tietenkin saat parempia tuloksia. Kreatiini antaa lihaksille myös energiaa lyhytkestoisissa ja räjähtävissä treeneissä. Se siis sopii myös esimerkiksi juoksijoille.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top