Parhaat salihanskat – Top 4 vertailussa

parhaat salihanskat

Oletko nähnyt salilla ihmisten käyttävän hanskoja? Kyse voi olla joko koko käden peittävistä mustista salihanskoista tai hanskoista, joiden sormenpäät ovat auki. 

Parhaat salihanskat helpottavat treenaamista ja auttavat sinua saamaan kaiken irti treenistä. Jos käyt usein salilla, kokeile salihanskoja ja ylläty niiden hyödyistä!

Miksi salihanskoja käytetään?

Salihanskat ovat suojakerros sinun ja välineiden välillä. Tästä on useita hyötyjä. Ensinnäkin se tekee salilla käynnistä hygieenisempää. Salilla käytäessä kaikki käyttävät samoja välineitä. Hikivirtaa, et voi koskaan tietää kuka siivoaa välineet käyttönsä jälkeen ja lopulta et enää jaksa välittää enää hygieniasta. 

Salihanskat suojaavat sinua pöpöiltä, jotka ovat saattaneet tarttua välineisiin muiden käyttäessä niitä. Ja toisaalta salihanskat suojaavat välineitä myös sinun pöpöiltäsi, joten et joudu puhdistamaan niitä käytön jälkeen yhtä tarkasti.

Salihanskojen suoja ei kuitenkaan lopu pelkkään bakteereilta suojaamiseen. Mitä enemmän käyt salilla, sitä suuremmalla todennäköisyydellä käsiisi alkaa kehittyä kovettumia, känsiä ja muita hiertymiä tai rasitusvammoja. Parhaat salihanskat suojaavat käsiäsi tältä.

Lisäksi riippuen valituista hanskoista niillä voi olla useita muita hyötyjä. Näistä ehkä tärkeimpänä ranteiden tukeminen. Tämä on erityisen tärkeää painoja nostettaessa tai muissa ranteita rasittavissa liikkeissä. 

Et joudu käyttämään kalkkia vaan salihanskat tekevät otteestasi tarpeeksi tukevan. Painavampien painojen nostaminen helpottuu ja sinun treenisi tehostuu.

Lista salihanskojen hyödyistä:

parhaat-salihanskat

1. Basic Gym Glove

(Kaikkein paras)

Pesunkestävät hanskat Better Bodiesilta hyvään hintaan! 

Basic Gym hanskojen kämmen on topattu ja kämmenselkä sekä sormien välissä on mesh-materiaalia parhaan liikkumisen ja ventilaation mahdollistamiseksi.

Säädettävä solki mahdollistaa erinomaisen istuvuuden! 

tukevat-salihanskat

2. Wrist Wrap Glove

(Tukea ranteille)

Rannetuella varustettu ergonominen käsine raskaisiin painoharjoituksiin. 

C.P. Sportsin Wrist Wrap Glove on valmistettu lujasta materiaalista ja siinä on kestävät kaksinkertaiset saumat ja hengittävä kämmenselkä.

Valitse nämä, jos haluat tukea ranteillesi.

salihanskat

3. Dallas Wrist Wrap Gloves

Gorilla Wearin Dallas Wrist Wrap Gloves on ergonomisesti muotoiltu salihanska lisäpehmusteiden kanssa.

Nämä salihanskat antavat suojan sekä hyvän otteen. 

Mitkä ovat parhaat salihanskat?

Parhaat salihanskat meidän testimme mukaan oli Better Bodiesein Basic Gym Glove salihanskat. Ne tarjoaa hyvän pidon kaikissa liikkeissä. 

Ne myös suojaavat käsiäsi tuomalla pehmusteen ihosi ja tangon väliin.

1. Better Bodies Basic Gym Glove

parhaat salihanskatNämä mustat salihanskat ovat erittäin perinteiset salihanskat. Ne vedetään käteen ja kiristetään tarranauhalla. Sormenpäät ovat avoimet. Topattu kämmen suojaa kättä ja tekee treenaamisesta käsillä pehmeän kokemuksen. Nosta esimerkiksi painoja saaden paremman otteen ja suojaten samalla käsiä. Kämmen on myös kestävää suojaavaa materiaalia, kun taas muut hanskan osat (kämmenselkä ja somien välit) ovat verkkokangasta, joka parantaa käsien hengittävyyttä. Näin et hikoile yhtä paljoa.

Hanskojen materiaalina on käytetty 60 % amaraa ja 40 % multi-meshpolyesteriä. Ne ovat erittäin joustavat, mikä on välttämättömyys hyville salihanskoille. Näin treenaaminen onnistuu ilman, että kiinnität sen suurempaa huomiota hanskoihin.

Better Bodies Gear -salihanskat voidaan pestä, mikä tekee niistä erittäin käytännölliset. Peseminen on mahdollista koneella, kunhan veden lämpötila pidetään alhaisena. Pidä pöpöt ja haju loitolla salihanskoistasi!

2. C. P. Sports Wrist Wrap Glove

tukevat-salihanskatNämä salihanskat on suunniteltu tukemaan rannetta treenin aikana. Ergonomisuus on niiden keskittymiskohta. Saat pitävän otteen tangosta ja hanskojen rannetuki mahdollistaa normaalia painavampien painojen nostamisen.

Hanskat kiristetään kahdella tarranauhalla, jotka tukevat erityisesti rannetta. Hanskojen ranneosa on tiukka. Muuten materiaali on hyvin hengittävää, joka helpottaa treenaamista ja parantaa käyttökokemusta. Kaksinkertaiset saumat tekevät salihanskoista kestävämmät ja laadukkaat.

Hanskojen materiaalina on käytetty 60 % amaraa, 30 % nailonia ja 10 % PVC-muovia. Ne voidaan pestä koneessa matalassa lämmössä, enintään 30 °C.

Hanskojen koot vaihtelevat XXS:stä XXXL:ään, joten riippumatta käsiesi koosta löydät varmasti juuri sinulle sopivat salihanskat.

3. Gorilla Wear Gear Dallas Wrist Wrap Gloves

salihanskatErgonominen ja pehmeä hanska sopii kaikenlaiseen treenaamiseen. Kaksinkertainen tarranauha on suunniteltu tukemaan rannetta. Hanska kiristyy ranteen ympärille ja pitää huolen, että ranne pysyy tuettuna vaikeidenkin liikkeiden aikana ja vaikka nostaisit normaalia painavampia painoja. Kämmenten materiaali puolestaan takaa hyvän otteen.

Yleisesti hanskojen materiaalista voidaan sanoa, että se on hyvin hengittävää verkkokangasta. Ja muotoilu on suunniteltu ergonomiseksi ja salilla käytettäväksi.

Näissä hanskoissa on erityinen vetokieleke, joka tekee hanskojen riisumisesta helppoa. Erityisesti raskaan treenin jälkeen, jos kädet ovat hikoilleet ja hanskat tuntuvat nihkeiltä, tämä on kuin lahja suoraa taivaasta. Hanskat lähtevät helposti pois kädestä vain vetokielekkeestä vetämällä.

4. Maxi Grip Glove

salihanskat-peittävät-koko-kädenMaxi Grip Glove -käsineet C.P. Sportsilta parantavat otetta esimerkiksi salilla painoja nostettaessa tai muussa urheilussa. Nämä käsineet ovat todella monikäyttöiset yleishanskat! 

Hanskat ovat todella mukavat ja ne myydään useassa eri koossa. Mukavuutta lisäävät myös pehmusteet kämmenessä ja hengittävä materiaali kämmenselässä. Kestävät materiaalit ja kaksinkertaiset saumat takaavat kestävyyden.

Lisätietoa:

  • Useat koot
  • Hengittävä kämmenselkä
  • Pehmustettu kämmenosa
  • Materiaalit: 50 % polyuretaani, 25 % nailon, 20 % polyesteri, 5 % neopreeni
  • Pesunkestävä (30 °C)

Kuinka valita parhaat salihanskat?

Salihanskoja valittaessa on muutamia perusominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Lisäksi on valintoja, jotka tulee tehdä sen mukaan, millaisissa tilanteissa haluat salihanskoja käyttää. Tärkeintä on, että salihanskat sopivat nimenomaa sinulle.

Salihanska parantaa otetta

Kun tartut salilla metalliseen tankoon tai telineen kahvaan, on otteen tukevuus tärkeää. Salihanskat pitävät tästä huolen. 

Käsien iho voi tuntua liukkaalta metallista tai muovista materiaalia vasten ja erityisesti treenin loppupuolella, kun olet alkanut hikoilla. Toisaalta käsi vasten näitä materiaaleja voi myös alkaa sattua. Tuloksena on epämukava treeni, huonommat suoritukset ja jopa vaaratilanteet.

Tarkista, mitä materiaalia hanskan kämmen osa on. Pidä myös silmällä, kuinka suuren osan hanskasta tämä otetta parantava materiaali peittää. Onko se vain kämmenen keskiosassa vai myös sormissa?

Materiaaleista silikoni ja nahka ovat parhaat, mutta myös muut materiaalit sopivat paremmin kuin hyvin.

Valitse hanskan malli

Kaikki salihanskat ovat perusmalliltaan samanlaisia eli ne muistuttavat perinteisiä hanskoja. Muuten erot voivat olla suuriakin.

Ensinnäkin kiinnitä huomiota, ovatko hanskojen sormenpäät avonaiset vai suljetut kokohanskat. Näistä avonaiset sormenpäät helpottavat hikoilua ja tekevät hanskoista mukavammat sekä sallivat paremmat kädenliikkeet. Koko hanskat kuitenkin suojaavat paremmin pöpöiltä ja käyvät myös kylmään keliin.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko mallissa kiristysnauhaa tai -solkea. Yleinen vaihtoehto on tarranauha kiristys ranteen kohdella. Kiristyksen sijainti vaikuttaa siihen, kuinka paljon ja millä alueella hanska tukee.

Kangas ja materiaali

Valitse hanskat, joissa on eri materiaalia kämmenen puolella ja kämmenselässä. Kämmenselän puolisen materiaalin tulisi olla hyvin hengittävää, etteivät hanskat aiheuta käsien hikoilua. 

Kämmenen puolisen materiaalin taas tulee olla tarpeeksi kestävää ja suojaavaa, etteivät salihanskat hajoa ja että ne suojaavat kättä.

Rannetuki

Salihanskojen tehtävänä on myös tukea rannettasi. Tämä mahdollistaa suurempien painojen noston ja vähentää loukkaantumisia. 

Tarkista, jatkuuko hanska ranteeseen asti ja onko siinä tukea antavia lisäominaisuuksia.

Toppaukset ja pehmusteet

Toppaukset ja pehmusteet ovat hieman hankalampi aihe. Niistä voi olla niin hyötyä kuin haittaa. 

Mitä enemmän toppausta, sitä vähemmän kontaktia sinä saat kätesi ja tarttumapinnan välille. Eli otteesi ei ole yhtä tukeva ja näin yksi salihanskojen tärkeimmistä ominaisuuksista jää unholaan. 

Toisaalta ilman toppauksia hanskat eivät suojaa kättäsi ollenkaan.

Salihanskojen koon valinta

Suositeltavaa on tarkistaa kyseisten hanskojen oma koko taulukko, koska eri brändit ja mallit mitoittavat kokonsa eri tavoin. Salihanskojen on todella tärkeää olla juuri sinun käsillesi sopivat. 

Kannattaa valita hanskat, joissa on säädettävä solki tai tarranauha. Näin juuri täydellisen koon valinnalla ei ole yhtä paljoa väliä.

Yleensä hanskojen koko määritetään mittaamalla kädenympärys niin, että mittanauha kulkee juuri pikkurillin alta sekä peukalon ja etusormen välistä. Se miltä korkeudelta mitta otetaan (aivan etusormen alta vai peukalon juuresta tai pikkurillin juuresta vai alempaa kädestä) riippuu mallista.

Koska useimpien salihanskojen sormenpäät ovat avoimet, ei muilla mitoilla ole väliä!

Muistilista salihanskojen ostoon

Tässä lista asioista, jotka kannattaa käydä läpi salihanskoja ostaessasi. Kun vastaat näihin kysymyksiin ja tarkistat mainitut asiat, olet valmis hankkimaan juuri sinulle sopivat salihanskat:

  1. Mitä teet salilla? Ja millaiseen treeniin tarvitset hanskat? (Esimerkiksi tarvitsetko paljon tukea ranteille vai riittävätkö kevyemmät salihanskat.)
  2. Hikoiletko paljon? (Tässä tapauksessa kannattaa hankkia hyvin hengittävät hanskat.)
  3. Valitse sopiva malli. (Esimerkiksi miesten tai naisten hanskat.)
  4. Valitse sinulle sopiva koko. (Seuraa tuotetiedoista löytyvää kokotaulukkoa.)

Muistathan, että kun etsit sopivia salihanskoja on tärkeää ottaa huomioon seikkoja kuten niiden turvallisuusominaisuudet, hintataso sekä käyttömahdollisuuksien moninaisuus.

Yhteenveto

Kun olet tutustunut eri salihanskavaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin, on aika tehdä päätös, joka parhaiten tukee omaa treeniäsi sekä tarpeitasi. 

Olipa valintasi sitten Better Bodiesin monipuoliset Basic Gym Gloves, C.P. Sportsin rannetukea tarjoavat Wrist Wrap Gloves tai Gorilla Wearin ergonomiset Dallas Wrist Wrap Gloves, muista, että oikeanlaiset salihanskat voivat merkittävästi parantaa treenikokemustasi. 

Ne suojaavat käsiäsi, parantavat otettasi ja auttavat sinua keskittymään treeniin ilman häiriöitä. Valitse siis salihanskat, jotka vastaavat tarpeitasi ja nauti turvallisemmasta, tehokkaammasta ja mukavammasta treenistä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top