Soutulaite kotiin – Top 5 parasta soutulaitetta vertailussa

paras soutulaite kotiin

Haluatko polttaa rasvaa ja kasvattaa lihaksia kotona? On hyvä idea vaihdella harjoituksiasi aika ajoin.

Harkitse soutulaitteen käyttöä, joka tarjoaa tehokkaan harjoituksen pienellä vaivalla. Soutulaite voi tarjota juuri sen koko kehon treenin, jota tarvitset tavoitteisiisi pääsemisessä.

Soutulaitteet aktivoivat sekä ylä- että alavartalon lihaksia ja mahdollistavat nivelystävällisen treenaamisen.

Parhaat soutulaitteet ovat myös edullisia käyttää ja ylläpitää. Markkinoilla on monia soutulaitteita, joissa on erilaisia ominaisuuksia ja vastustasoja. Löydät tästä artikkelista viisi testaamamme soutulaitetta kotiin.

”On aika soutaa itsesi parempaan terveyteen.”

Mikä on paras soutulaite?

Testin voittajaksi paljastui Fitnord Oceans 300 soutulaite. Se on helposti käytettävä ja sillä voi toteuttaa monenlaisia soututreenejä. Hintalaatu suhde on myös erittäin hyvä.

1. FitNord Oceans 300 Soutulaite

paras-soutulaite-kotiinFitNord Oceans 300 on erinomainen valinta kotisoutulaitteeksi aktiiviselle kuntoilijalle. Tämä laite tarjoaa erittäin miellyttävän ja tasaisen soutukokemuksen, vankan rakenteen sekä elegantin designin.

Oceans 300:ssa on 8-portainen magneettivastus, joka yhdessä ilmavastuksen kanssa luo ensiluokkaisen, sulavan ja jatkuvan luonnollisen tuntuman soutuharjoitteluun. Ilmavastus antaa lisähaastetta, sillä se kasvaa käyttäjän soutovoiman myötä, mikä tekee laitteesta sopivan myös vaativammallekin soutajalle.

Laitteen tukeva mutta kokoontaittuva rakenne tekee siitä helpon säilyttää, ja edessä olevien siirtopyörien ansiosta siirtäminen on vaivatonta. Vahva runko yhdessä alumiinisen raidan kanssa tuo tarvittavaa tukevuutta intensiiviseen soutuharjoitteluun.

Designiltaan FitNord Oceans 300 on sporttisen tyylikäs ja linjakas. Laitteessa on useita käyttömukavuutta parantavia yksityiskohtia, kuten monipuolisesti säädettävät jalkatuet ja tablettiteline, jossa tabletti pysyy tukevasti paikallaan.

Näyttöpaneeli on selkeä ja siitä näkee monia harjoitteluun liittyviä tietoja kuten harjoituksen keston, keskivertoajan 500 metrille, vedot minuutissa, tavoitematkan ja -vetojen määrän, sekä kalorikulutustavoitteen. Lisäksi siitä voi seurata sykettä erillisen yhteensopivan sykevyön avulla, ja paneeli näyttää myös päivämäärän, huonelämpötilan sekä kellonajan.

FitNord Oceans 300 on loistava valinta, jos arvostat vankkaa ja tukevaa rakennetta, erinomaista soututuntumaa, tyylikästä muotoilua sekä hyvää hinta-laatusuhdetta.

2. TITAN LIFE TRAINER R10 soutulaite

titan-life-soutulaiteSoutulaitemarkkinoilla TITAN LIFE TRAINER R10 on yksi suosituimmista kuntosaleissa ja kuntosaleissa käytettävistä soutulaitteista. Urheilijat, jotka eivät käytä sitä vain soutuharjoitteluun, vannovat sen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

R10 soutulaite on epäilemättä kompakti soutulaite, jossa on elastinen vastus. Se sopii koko vartalon ja ydinlihasten harjoitteluun.

Kolmea kuminauhaa käytetään koneen vastuksen säätämiseen kätevästi. Jokainen jousto kestää 5 kg:n voiman.

Sen lisäksi, että kuminauhat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella käsiäsi seisoma-asennossa, ne myös lisäävät harjoituksen intensiteettiä.

Pidä kirjaa tärkeimmistä tilastoista treeneistäsi, kuten kuljettu matka, tehdyt vedot, yhteensä vedot, poltetut kalorit ja skannaukset.

R10-soutulaitteen perusrakenteen ja -tekniikan ansiosta se kestää useita vuosia ennen kuin se on vaihdettava. Omistajat voivat myös hyötyä TITAN LIFEn erinomaisesta asiakaspalvelusta.

Pakkauksen mukana tulevalla harjoitus-CD:llä voit saada ideoita erilaisiin harjoituksiin. Tämä soutulaite on varustettu siirtopyörillä kätevää liikkumista ja säilytystä varten, jolloin se vie vähemmän arvokasta lattiatilaa kotonasi.

3. Dinox Gym Pro soutulaite

dinox-soutulaiteDinox Gym Pro on laadukas valinta, jos etsit hiljaista ja kuntosalitason soutulaitetta. Laitteen ilmavastukseen perustuva vauhtipyörä tarjoaa tasaisen ja miellyttävän soutukokemuksen, ja se soveltuu sekä koti- että salikäyttöön. Voit räätälöidä omat treenisessiosi tai hyödyntää laitteen esiohjelmoituja intervalliharjoituksia.

Ergonomia on huomioitu laitteessa hyvin; kahvojen kumipinta estää otteen lipsumisen ja ergonominen istuin tekee soutamisesta mukavaa. Jalansijojen säädettävyys mahdollistaa laitteen käytön riippumatta käyttäjän pituudesta tai jalkojen koosta.

Dinox Gym Pro on helppo siirtää etupyöriensä ansiosta ja säilytystilaa voi säästää irrottamalla kisko laitteen kokoa pienentäen.

4. TITAN LIFE R95 soutulaite

soutulaiteTässä on kolmas valintamme ja se sijoittuu kolmanneksi listassamme. Se on toinen mestariteos TITAN LIFE:sta!

TITAN LIFE R95 soutulaite on uusi lisäys Titan Lifeen, ja siinä on säädettävä ilmanvastus. Vaikka soudat pitkiä aikoja, soutukone pitää tasaisen vastuksen ja tarjoa sinulle täydellisen kokemuksen soutamisesta.

Tästä löydät soutulaitteen, joka kestää tiukimmatkin treenit.

TITAN LIFE R95 on varustettu tukevalla liukukiskolla ja satulalla, joka liukuu leveillä pyörillä tasaisen ajon takaamiseksi. Kaikki tämä tehdään hyvän treenikokemuksen varmistamiseksi ja kitkan välttämiseksi.

Kun et käytä konetta harjoitteluun, voit helposti taittaa sen kahteen osaan, mikä säästää tilaa kodissasi.

Tämä soutulaite näyttää seuraavat tiedot: aika, pulssi, taajuus, matka, kalorit ja kokonaismatka. Siinä on myös portaaton liukusäädin (1-10) vastuksen säätämiseksi soudun aikana.

Soutulaite voidaan varustaa Bluetoothilla, jonka avulla se voi ladata treenin FITSHOW-mobiilisovellukseen. Bluetooth-yhteys välittää myös sykkeesi tietokoneeseen. Tämän mallin mukana ei tule sykemittarin vyötä.

5. Gymstick Unisex's For 40 soutulaite

Jos etsit dynaamisesti suunniteltua ja tehokasta soutulaitetta, hyva-soutulaite-gymstcik ostaa lopullisen määrän Gymstickistä. Tätä mallia on saatavana useissa väreissä ja yhdessä koossa. Gymstick Unisexin 40 soutulaite on valmistettu Suomessa.

Perinteinen soutulaite ei välttämättä sovi kotisi kuntosalille, jos lattiatilaa on rajoitetusti. Gymstick 40 -soutulaitteella on kuitenkin mahdollista saada dynaamista harjoittelua paljon pienemmässäkin tilassa.

Koneen pystysuora muoto tekee siitä erottuvan. Sen sijaan, että istuisit alas ja soutat taaksepäin, nouset seisomaan ja soutat eteenpäin. Tätä rakennetta käytettäessä soutuharjoitukset keskittyvät enemmän alavartaloon, mutta ylävartalo ja ydin ovat silti haasteellisia.

Tässä soutulaitteessa on kolme säädettävää vastusnauhaa tavallisen vastusjärjestelmän sijaan. Harjoittelun vaikeuden lisääminen on yhtä helppoa kuin kaikissa muissakin kuntolaitteissa.

Voit helposti säilöä soutulaitteen, kun et käytä sitä taittamalla istuimen ylös laitetta vasten.

soutaminen

Kuinka valita paras soutulaite kotiin?

Soutulaitteen hankinta kotiin voi olla sekä innostava että taloudellinen päätös, mutta sen arvo riippuu suuresti henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja sitoutumisestasi säännölliseen treenaamiseen sillä.

Tässä on tarkempi katsaus soutulaitteen hankinnan yksityiskohtiin ja mitä tekijöitä sinun tulisi harkita tehdessäsi valintaa:

Vastus

Vastus on yksi merkittävimmistä tekijöistä soutulaitteen valinnassa. Magneettivastus on yksi vaihtoehto, jossa sähkömagneetit hidastavat laitteen metallista vauhtipyörää. 

Muita vastustyyppejä ovat ilmavastus, hydraulinen vastus ja vesivastus. Ilmavastus syntyy, kun ergin pyörivä vauhtipyörä työntää säiliössä olevaa kosteutta vastaan.

Koko

Laitteen koko on tärkeä tekijä, sillä se vaikuttaa siihen, mahtuuko laite kotisii. Lisäksi laitteen on oltava riittävän suuri, jotta voit ylläpitää oikeaa soututekniikkaa ja suoristaa jalkasi kunnolla ilman esteitä.

Liikkuvuus

Soutulaitteiden liikkuvuus ja säilytys voivat olla haastavia niiden koon ja painon vuoksi. Jotkut mallit on suunniteltu helposti siirrettäviksi, ja niissä on pyörät liikkuvuuden helpottamiseksi. Toiset mallit voidaan nojata seinää vasten tai taittaa puoliksi säilytyksen helpottamiseksi.

Kahvan muotoilu

Perinteisissä soutulaitteissa on yksi kahva, mutta jotkut mallit tarjoavat jopa kaksi kahvaa. Kahden ohjaustangon avulla voit saada laajemman liikeradan ylävartalollesi, mikä voi olla hyödyllistä lihasten kehittämisen ja monipuolisen harjoittelun kannalta.

Soutulaitteiden tuottamat terveyshyödyt

Soutulaitteet tarjoavat runsaasti terveydellisiä etuja, mukaan lukien seuraavat:

Intensiivinen kardiovaskulaarinen treenaaminen

Soutulaiteharjoittelulla voit nostaa sykettäsi ja parantaa kykyäsi ottaa happea, mikä voi auttaa sinua, esimerkiksi laihduttamisessa.

Sekä keuhkot että kestävyys hyötyvät tämäntyyppisestä treenaamisensta. Kaiken kaikkiaan soutulaitteet parantavat terveyttäsi ja kuntoasi sekä voivat olla jopa parempia kuin muut kardiolaitteet tulosten suhteen.

Lisäksi soutulaite on erinomainen tapa polttaa kaloreita ja se tarjoaa myös käyttäjilleen useita lisäetuja.

Matalaintensiteettinen treeni

Soutulaiteharjoitukset ovat vähäiskuisia, mikä tarkoittaa, että käyttäjän niveliä rasitetaan erittäin vähän, mikä vähentää loukkaantumisvaaraa sekä niiden rasittumista

Koska käyttäjä istuu, kaatumismahdollisuutta ei ole ja hyvä soututekniikka varmistaa, että alaselkäsi ei rasitu ja kipeydy.

Soutaminen tuottaa voimaa ja kestävyyttä

Soutaminen on erinomainen harjoitus, joka kehittää sekä voimaa että kestävyyttä. Tässä harjoitusmuodossa yhdistyvät voimaa lisäävät ja aerobiset treenit, jotka auttavat parantamaan lihasvoimaa ja kestävyyttä samanaikaisesti.

Onnistunut soutaminen edellyttää sekä jalka- että käsivarsilihasten käyttöä. Soutamisessa yhdistyvät näiden lihasryhmien dynaaminen ja voimakas liike.

Soutulaite laihdutus

Oikein käytettynä soutulaite on loistava tapa laihtua. Soutukoneissa on ainutlaatuinen yhdistelmä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia kenelle tahansa taidosta riippumatta.

Tässä artikkelista olet jo löytänyt parhaat soutulaitteet kotiin, joilla on helpoin aloittaa laihduttaminen. Lue lisää soutulaitteen hyödyistä ja laihduttamisesta sen avulla.

Käyttäjäystävällisyytensä, helppokäyttöisyytensä ja turvallisuuden ansiosta soutulaite on täydellinen ratkaisu laihduttamiseen kotona. Tämän lisäksi voit sisällyttää sen harjoitusrutiinisi milloin haluat, koska se on saatavana kotituotteena tai useimpien julkisten ja yksityisten kuntosalien perusvarustuksena.

Yhteenveto paras soutulaite kotiin

Lopuksi paras soutulaite arvostelumme päättyy. Haluamme suositella sinulle parasta mallia vielä viimeisen kerran.

FitNord Oceans 300 on loistava, kotikäyttöön soveltuva soutulaite aktiiviliikkujalle! Laitteessa yhdistyvät erittäin tasainen soututuntuma, jämäkkä rakenne ja tyylikäs ulkonäkö.

Löydät vielä alta yhteenvedon kaikista soutulaitteistamme taulukon muodossa.

KategoriaMerkkiMalliHinta
Paras soutulaiteFitNordOceans 300Katso
Paras edullinen soutulaiteTitan LifeR10Katso
Hiljainen soutulaiteDinoxGym proKatso
IlmavastusTitan LifeR95Katso
Mukava istuinGymstickUnisex's For 40Katso
Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje