Paras kävelymatto kotiin – Testi & valintaopas

paras kavelymatto kotiin

Haluaisitko aloittaa kuntoilun kotona tai työpaikalla ilman suurta vaivaa? Kävelymatto on täydellinen ratkaisu tähän!

Kävelymatto on kätevä ja tehokas tapa kuntoilla, ja se on usein parempi valinta kuin hyvä juoksumatto. Tässä oppaassa kerromme, miksi näin on ja mitä sinun tulisi tietää ennen kävelymaton ostamista. Olemme myös listanneet markkinoiden parhaat kävelymatot.

Kävelymaton kokoontaitettavuus tekee siitä helpon säilyttää ja kuljettaa. Voit taittaa sen ja laittaa esimerkiksi sängyn tai sohvan alle.

Haluatko tietää enemmän kävelymatoista ja löytää parhaan kävelymaton kotiin? Mennään vielä tähän aiheeseen.

paras-kävelymatto-fitnord

1. FitNord SPRINT LITE ​

FitNord Sprint Lite Kävelymatto on tehokas ja erittäin kompakti laite kehon aktivoimiseen kotona ja toimistolla! Se oli tämän vertailun paras kävelymatto.

paras-kävelymatto

2. Gymstick kävelymatto

Innovatiivinen ja moderni kävelymatto toimistokäyttöön, joissa halutaan panostaa työntekijöiden liikuntaan sekä hyvinvointiin. Paras edullinen kävelymatto!

paras-kävelymatto

3. TITAN LIFE TREADMILL 2

Vietä aktiivinen päivä TITAN LIFE -kävelymatto Office 2:lla. Kävelymattoa voi käyttää päivittäisiin kävelylenkkeihin kotona tai työpöydän alla.

Mitä huomioida kävelymatossa?

Kävelymatto on erityinen kuntoiluväline, joka on suunniteltu erityisesti sisätiloissa tapahtuvaan liikuntaan. 

Se on kompakti vaihtoehto perinteiselle juoksumatolle ja vie huomattavasti vähemmän tilaa, joten se on ihanteellinen pienemmissä asunnoissa tai kun haluat säästää tilaa.

Kun harkitset kävelymaton hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon muutama eri tekijä:

Painokapasiteetti

Jokaisella kävelymatolla on oma maksimipainonsa, jonka se voi kestää. On tärkeää valita matto, joka voi tukea painoasi turvallisesti. 

Yleisesti ottaen kävelymattojen kantavuus vaihtelee 100-200 kg välillä, mutta on aina suositeltavaa valita matto, jolla on hieman suurempi kantavuus kuin oma painosi.

Moottorin teho

Moottorin teho vaikuttaa maton toimintaan. Tehokkaampi moottori mahdollistaa nopeamman ja sujuvamman kävelyn tai juoksun. Tarkista tuotetiedot ja vertaile eri malleja.

Nopeus

Kävelymaton maksiminopeus kertoo, kuinka nopeasti voit kävellä tai juosta sillä. Jos haluat monipuolisen maton, joka soveltuu sekä kävelyyn että juoksuun, valitse malli, jolla on korkeampi maksiminopeus.

Mitat

Kävelymaton fyysiset mitat ovat tärkeitä, jotta voit varmistaa, että se mahtuu haluamaasi paikkaan kotona. Lisäksi maton koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon tilaa sinulla on kävellä tai juosta.

Takuu

Takuu on merkki valmistajan luottamuksesta tuotteeseensa. Pidempi takuuaika voi olla merkki paremmasta laadusta. On hyvä idea vertailla eri merkkien ja mallien takuuehtoja.

Kävelymatto on loistava investointi terveyteesi ja hyvinvointiisi. Oikean maton valitseminen voi tehdä kuntoilusta nautinnollisempaa ja tehokkaampaa. 

Muista vertailla eri malleja ja ottaa huomioon omat tarpeesi ja toiveesi ennen ostopäätöksen tekemistä.

kävelymatto
Käveleminen on helppo tapa laihduttaa ja parantaa kuntoa!

Mikä on paras kävelymatto?

Suosittelemme Fitnord kävelymattoa kenelle tahansa, joka haluaa laadukkaan ja kestävän kävelymaton kotiin tai työpaikalle, jolla voi halutessaan myös hölkätä. Tämä on erityisen hintalaatusuhteensa malli ja toimituksemme ehdoton suosikki.

1. FitNord SPRINT LITE

Fitnod kävelymatot ovat erittäin laadukkaita sekä kestäviä. Niissä yhdistyy monesti myös kompakti koko ja helppokäyttöisyys. Et siis tarvitse monta ohjekirjaa tämän maton käyttämiseen.

FitNord Sprint Lite Kävelymatto on tehokas ja kompakti laite kehon aktivoimiseen kotona ja toimistolla!  

Tämä kävelymatto on varustettu laajalla kävelyalueella ja tehokkaalla moottorilla. Kaukosäätimellä voit helposti hallita toimintoja, ja suuri LED-näyttö näyttää harjoituksen tiedot selkeästi. 

Kompakti FitNord Sprint Lite on ihanteellinen niin rauhalliseen kuin vauhdikkaaseenkin kävelyyn.

Moottorin teho on 1,25 hv, mutta se voi hetkellisesti tuottaa jopa 2 hv. Kaukosäätimellä voit säätää nopeutta 0,5–6 km/h. Hidas kävely on nopeudella 0,5–3 km/h, kun taas 4-6 km/h on reipasta kävelyä. LED-näytöltä voit seurata harjoituksesi etenemistä.

Kävelyalueen mitat ovat 40 cm x 120 cm, mikä tekee kävelystä turvallista. Kävelymaton pinta on mukavan pehmeä, ja sen maksimipainoraja on 100 kg.

FitNord Sprint Lite on tilaa säästävä ja helppo siirtää. Voit säilyttää sitä esimerkiksi sängyn alla.

FitNord Sprint Lite on oikea valinta, jos haluat:

Gymstick kävelymatto

Gymstick-kävelymatto on suunniteltu liikunnan ystäville, jotka arvostavat käytännöllisyyttä ja tyylikkyyttä. Tämä ohut ja kompakti matto on helppo siirtää vaikkapa television eteen ja säilyttää kaapissa käytön jälkeen.

Sen moderni muotoilu ja monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä paitsi tyylikkään, myös turvallisen valinnan toimistokäyttöön. Kävely virkistää mieltä, mikä voi auttaa keskittymään paremmin ja tehostamaan työskentelyä.

Gymstickin kävelymatto on kevyt, joten se on helppo siirtää paikasta toiseen. Kätevän taittomekanismin ansiosta matto on myös vaivaton säilyttää.

Innovatiivinen ja moderni kävelymatto toimistokäyttöön, joissa halutaan panostaa työntekijöiden liikuntaan sekä hyvinvointiin.

Gymstick Kävelymatto on suunniteltu niille, jotka arvostavat hiljaisuutta, kompaktia kokoa ja monipuolisia toimintoja. Hiljaisen DC-moottorinsa ansiosta se ei aiheuta meluhaittoja, ja taitettava muotoilu tekee siitä helpon säilyttää vaikkapa työpöydän alla. Sen erittäin ohut rakenne mahdollistaa säilytyksen lähes missä tahansa.

Laitetta voi hallita joko kaukosäätimellä tai erillisellä mobiilisovelluksella, joka tarjoaa monipuolisen harjoittelun seurannan ja tekee liikunnasta motivoivaa. Sovellus tukee useita kieliä, mukaan lukien suomea ja ruotsia, ja mahdollistaa useamman käyttäjän laitteen käytön.

Innovatiivinen Automaatti-tila mukauttaa kävelynopeutta automaattisesti käyttäjän sijainnin mukaan matolla. Jos käyttäjä on lähempänä maton takaosaa, laite hidastaa, ja jos lähempänä etuosaa, se kiihdyttää.

Turvallisuutta lisää erikseen hankittava tukikaari. Laite toimitetaan valmiiksi kasattuna, joten se on heti käyttövalmis.

Titans TREADMILL OFFICE 2

Titan Fitness tarjoaa huippuluokan kävelymaton, joka on sekä laadukas että luotettava. Kun valitset Titan Fitnessin, voit olla varma, että saat vastinetta rahoillesi.

Maton leveys on yli 1,5 metriä, mikä tarjoaa riittävästi tilaa mukavaan kävelyyn. Maton joustavuus takaa, että voit kävellä pitkiäkin aikoja ilman jalkakipuja.

Yksi Titan-juoksumaton eduista on sen hinta-laatusuhde. Se on edullisempi verrattuna moniin muihin markkinoilla oleviin kävelymattoihin, jotka on tarkoitettu sijoitettavaksi työpöydän alle.

Sen kompaktin muotoilun ansiosta voit sijoittaa maton minkä tahansa työpöydän alle. Koska siinä ei ole perinteisiä kaiteita, se sopii erinomaisesti myös korkeampien pöytien alle.

Voit käyttää sitä päivittäisiin kävelyharjoituksiin tai sijoittaa sen työpöydän alle ja kävellä työskennellessäsi. Kävelymatto ei ainoastaan tue kuntoilua, vaan se myös auttaa kehittämään tasapainoa ja koordinaatiota.

Laitteen nopeutta voi säätää välillä 0,8-6 km/h. Selkeästä näytöstä voit seurata nopeutta, kuljettua matkaa, kävelyyn käytettyä aikaa sekä kulutettuja kaloreita.

Master Fitness W15

Master-kävelymatto on ihanteellinen valinta kotikäyttöön, olipa kyseessä sitten makuuhuone tai toimistotila, jossa haluat pysyä aktiivisena koko työpäivän ajan.

Toimitetaan litteässä pakkauksessa, ja ennen käyttöönottoa matto on vain liitettävä pistorasiaan. Kävelymatossa on kätevä tukikahva, jonka voit kääntää ylös tai alas. Tämä mahdollistaa maton sijoittamisen sivuun silloin, kun sitä ei käytetä.

Sen matalan korkeuden, noin 130 mm, ansiosta matto on helppo liu’uttaa sängyn alle säilytystä varten, kun sitä ei tarvita.

Jos tarvitset lisätukea ja jotain, mistä pitää kiinni, mukana tuleva tukikahva on helppo kiinnittää kävelymattoon ruuvaamalla se maton kummallekin puolelle. 

Kun olet lopettanut kävelemisen, taita kahva yksinkertaisesti takaisin alas ja matto vie vain vähän säilytystilaa, ja sopii hyvin esimerkiksi sängyn alle.

Matto säädetään kävelymaton näytössä olevalla säätimellä tai kaukosäätimellä.

Moottorin kannessa oleva digitaalinen näyttö antaa eksklusiivisen ulkoasun.

Mikä tekee kävelymatosta hyvän?

Kävelymatto tarjoaa kompaktin ja helppokäyttöisen vaihtoehdon perinteiselle juoksumatolle. Se menee askeleen pidemmälle kuin tavalliset kuntoilulaitteet. 

Katsotaanpa, mitkä tekijät tekevät kävelymatosta erinomaisen:

Vähäinen melu

Useimmat matot on suunniteltu vaimentamaan ääntä. Tämä kompakti, kannettava kävelymatto on suunniteltu myös tukemaan terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Jatkuva melu voi olla haitaksi sekä fyysiselle terveydellesi että mielenterveydellesi, puhumattakaan ympäristön häiriöistä.

Käyttämällä hilaista kävelymattoa voit treenata tehokkaasti ilman, että häiritset nukkuvia vauvoja tai muita kotitalouden jäseniä.

Kestävä

Kävelymaton pitkä käyttöikä on tärkein myyntivaltti. Nämä kävelymatot tarjoavat sinulle pitkäikäisiä akkukennoja ja ruosteenestomateriaaleja.

Kannettava

Kävelymatot ovat usein erittäin helposti siirrettäviä ja liikutettavia niiden koon ja painon myötä. Ne on esimerkiksi erittäin helppo siirtää sängyn alle piiloon käytön jälkeen.

Helppo huoltaminen

Puhdista kävelymatto käyttämällä puhdasta pyyhettä. Yksi kävelymaton suurimmista eduista on sen vaivaton sekä helppo ylläpito.

Kävelymaton yksinkertainen huolto tekee siitä kätevän ottaa mukaan. Voitelet vain nivelet öljyllä varmistaaksesi, että laite toimii moitteettomasti kuukausien ajan.

Kävelymatto kokemuksia

Positiivisia kävelymatto kokemuksia on paljon. Ihmiset ovat kertoneet kasvattaneensa kuntoansa ja pudottavansa painoa kävelymattojen avulla. 

”Kävelymatto on erittäin käytännöllinen väline liikkua olohuoneessa telkkaria katsoessa, tai töitä tehdessä. Matto liikkuu ainakin näin tuoreeltaan tasaisesti ja häiriöttömästi.”

”Olen käyttänyt muutaman viikon ajan aktiivisesti. Kun muuten liikkuminen jää turhan vähäiseksi, niin tällä on ollut selkeä positiivinen vaikutus lihasjumeihin. Kun säätää nopeuden itselleen sopivaksi, niin pystyy käyttämään työn ohessa. Itse konseptille 5 tähteä.”

Yhteenveto kävelymatosta kotiin

KategoriaMerkkiMalliHinta
Paras kävelymattoFitNordSprintKatso
Hyvä vaihtoehtoGymstickkävelymattoKatso
Edullinen kävelymattoTitan LifeOffice 2Katso
Tukikahvallinen kävelymattoMaster FitnessW15Katso

Kävelymatot ovat loistava valinta kotikäyttöön perinteisen juoksumaton sijaan. Ne tarjoavat samat hyödyt kompaktimmassa koossa, mikä tekee niistä täydellisen sopivia kotiolosuhteisiin. Olemme jo käsitelleet parhaimpia kävelymattoja tässä kirjoituksessa.

WHO korostaa liikunnan merkitystä jo varhaisesta iästä lähtien. Aktiivisuuden puute voi johtaa terveysongelmiin ja alentaa työtehoa.

Kotona tehtävät liikkumiset, yhdistettynä hyvään treenisuunnitelmaan, ovat avain parempaan terveyteen ja suorituskykyyn. Oikeanlaisen kävelymaton hankinta voi olla juuri se motivaation lähde, jota olet kaivannut treenien aloittamiseen.

Hanki siis paras kävelymatto kotiisi ja vie liikkumisesi uudelle tasolle!

Jos haluat hankkia kävelymaton kotiin, eikä rahaa riitä kävelymaton kerralla maksamiseen, niin moni verkkokauppa tarjoaa kuntoilulaitteille osamaksurahoitusta. Näissä osamaksurahoituksissa on vaan usein todella korkeat korot ja kulut. Siksi tällaisten suhteellisten pienienkin lainojen ja osamaksujen korot kannattaa kilpailuttaa

Nordic Bankin lainavertailussa voi yhdellä lainahakemuksella kilpailuttaa noin 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat ja kulutusluotot. Eli täytä hakemus, vertaile lainatarjoukset, nosta rahat tilille ja tilaa kävelymatto sitten kilpailutetulla edullisella lainalla, niin säästät rahaa. Samaan lainaan voi yhdistää myös muita hankintoja.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje