Paras kuntopyörä kotiin – Valintaopas

kuntopyörä

Parhaan kuntopyörän kotiin tulisi tarjota erilaisia harjoituksia ja erilaisia näyttövaihtoehtoja. Siinä pitäisi olla myös konsolinäyttö ajan ja etäisyyden seuraamiseksi. Kannattaa myös etsiä muita ominaisuuksia, kuten pullonpidikettä ja hiljaista kuntopyörää, koska ne pitävät sinut mukana ja motivoituneena koko kuntoilujen ajan. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan ole yhtä tärkeitä kuin pyörän tuottamien treenien laatu.

Kun valitset kuntopyörää, ota huomioon sen hinta. Vaikka tunnetut merkkikuntopyörät ovat kalliita, niiden käyttöikä ja ominaisuudet voivat olla verrattavissa. Edullisessa mallissa ei välttämättä ole samoja ominaisuuksia kuin kalliissa, mutta ne voivat olla mukavempia ja kestävämpiä.

Kalliimmassa kuntopyörässä voi myös olla enemmän liitäntävaihtoehtoja ja parempia komponentteja, kuten näyttö. Tässä tapauksessa on parempi etsiä sellainen, joka sopii budjettiisi. Tarpeistasi riippuen kuntopyöriä tulee monissa eri hintaluokissa.

paras-kuntopyörä

1. TITAN LIFE Bike B65

TITAN LIFE B65 sopii sinulle, joka etsit laadukasta ja hyväntuntuista kuntopyörää. Tämä kuntopyörä on kaikkein paras koteihin. Tämä tulee kestämään kovassakin käytössä!

paras-kuntopyörä

2. TITAN LIFE Athlete B55

Titan Lifen kuntopyörä Athlete B55 on hyvä valinta kuntoiluun kotona. Kestävä ja edullinen kuntopyörä, joka auttaa nostamaan kuntoa. Edullisempi malli, mutta hyvä hinta laatusuhde! 

paras-kuntopyörä

3. Gymstick FTR Indoor racer

FTR Indoor racer – Kuntopyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tämä pyörä sopii heille, jotka ottavat tosissaan kuntopyörällä polkemisen!

Mikä on hyvä kuntopyörä?

Hyvän kuntopyörän kotiin tulisi tarjota myös hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten pullonpidikkeet ja erilaisia säilytys mahdollisuuksia. Magneettivastuksen pyörät ovat yleensä hiljaisempia kuin kitkapohjaiset pyörät ja niillä on korkeampi vastustaso, mikä kannattaa ottaa huomioon. Jotkut parhaista malleista tarjoavat myös lisäominaisuuksia, jotka parantavat kuntoiluasi. Valitse pyörä, joka vastaa tarpeitasi ja elämäntapaasi.

Mistä tunnistaa hyvän kuntopyörän

Paras kuntopyörä kotiin on laadukas ja helppokäyttöinen kone, on tärkeää valita tarpeisiisi sopiva kuntopyörä. On erittäin tärkeää, että sinulla on mukava istuin ja tukeva ja kestävä runko. Hyvä pyörä voi kestää vuosia, etkä koskaan kyllästy käyttämään sitä. 

Parhaat kuntopyörät on suunniteltu jäljittelemään spin-luokan todellista kokemusta. Näissä kuntopyörissä on monenlaisia vastustasoja ja niitä voidaan jopa räätälöidä erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi suosituimmat pyörät tarjoavat myös ajan ja matkan seurantaominaisuuksia. Lisäksi monissa malleissa on hyviä ominaisuuksia, kuten vesipulloteline ja hiljainen ajo, jotta voit treenata täydellisessä hiljaisuudessa.

Valitsemasi kuntopyörän tyypin tulee vastata tarpeitasi ja haluamaasi laatua. Kotikäyttöön on saatavilla useita erilaisia kuntopyöriä. Kun ostat uuden kuntopyörän ensimmäistä kertaa, ota aikaa tutustuaksesi varusteisiin, ominaisuuksiin ja toimintoihin.

Katso myös paras spinningpyörä!

Paras kuntopyörä

1. TITAN LIFE Bike B65

paras-kuntopyörä

TITAN LIFE B65 sopii sinulle, joka etsit laadukasta ja hyväntuntuista kuntopyörää. Matalan rungon ansiosta satulaan nouseminen ja pois laskeutuminen on helppoa. B65:ssa on 11kg vauhtipyörä, joka takaa tasaisen polkemisen.

 • Matala runko
 • Miellyttävä, säädettävä istuin
 • Fantastinen tasaisen pyörälenkin tuntu

B65 TITAN LIFE:lta on laadukas kuntopyörä, joka kelpaa nirsollekin liikkujalle. Pyörän runko on matala, tämän ansiosta pyörään on helppo nousta ja laskeutua alas. Vauhtipyörä on 11 kg painava, tämä takaa tasaisen polkemisen.

Satula: Satula on säädettävä sekä vaaka- että korkeussuunnassa, tämä tekee pitkistäkin pyöräilysessioista miellyttäviä.

Kahvat: B65 on varustettu tukevilla, kiinteillä kahvoilla.

Syke: Sisältää langattoman vastaanottajan ja sykevyön sykkeen mittaamiseksi. Käytä sykevyötä tarkan sykkeen mittaamiseksi. On tärkeää tarkkailla treeniäsi, riippumatta siitä, onko tavoitteenasi parempi kestävyys, kuntoutus tai yleisterveyden parantaminen.

Toimitetaan 80% koottuna.

Tuotetietoa:

 • Näyttö: LCD
 • Toiminnot: Aika, matka, syke, kalorit, nopeus, vastus, kierros/minuutti, watit
 • Ohjelmat: 21
 • Vauhtipyörä: 5 kg. Uuden käyttövoimajärjestelmän ansiosta se tuntuu 11kg
 • Automaattijännite: 16 tasoa
 • Istuinkorkeus (lattiasta): 79,5 – 101 cm
 • Yksinkertainen nousu: Runko on suunniteltu helpponousuiseksi
 • Polkimet: Itsesäätöiset polkimet
 • Kuljetuspyörä: Kyllä, kaksi edessä

2. TITAN LIFE Athlete B55

paras-kuntopyörä

Titan Lifen kuntopyörä Athlete B55 on hyvä valinta kuntoiluun kotona. Kestävä ja edullinen kuntopyörä, joka auttaa nostamaan kuntoa. Kun hankit kuntopyörän kotiin, voit vaivatta treenata samalla kun katsot televisiosta lempisarjaasi ja kun aika ei riitä salilla käymiseen.

 • Helppokäyttöinen harjoitustietokone näyttää mm. seuraavat tulokset: aika, matka, kalorit, käsisyke, kellonaika, hälytys, lämpötila, kierrosnopeus.
 • iPad-teline
 • Helppo siirtää siirtopyörien ansiosta
 • 9 kg:n vauhtipyörä
 • Paino: 39 kg
 • Korkeus: 143 cm
 • Leveys: 55 cm
 • Pituus: 113 cm
 • Vastuksen taso: Manuaalisesti säädettävä vastus 1–8 tasoa ja magneettinen kuormitus

3. Gymstick FTR Indoor racer

paras-kuntopyörä

FTR Indoor racer – Kuntopyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tasainen ja hiljainen käynti, stabiili rakenne ja korkea käyttömukavuus!

 • Vahva raami pitää pyöräilyn stabiilina kovissakin treeneissä
 • Näyttö useilla toiminnoilla, mm. aika, matka, nopeus ja kalorien kulutus
 • Mukava satula, joka sopii hyvin sekä miehille että naisille
 • Langaton sykefunktio
 • Mikrosäädettävä vastustaso
 • Hätäjarru lisää käyttöturvallisuutta
 • 18 kg tasapainotettu vauhtipyörä
 • Maksimikäyttäjäpaino: 125 kg
 • Mitat: 123 x 54 x 115 cm

Miksi ostaa kuntopyörä kotiin?

Hyvä kuntopyörä sopii kotiin, koska se kannustaa kuntoilemaan. Koska kuntopyörä sijaitsee kotona on se avulla kuntoileminen paljon helpompaa, kuin esimerkiksi kuntosalille lähteminen. Muita hyviä syitä miksi kuntopyörä on hyvä hankinta kotiin:

 • Kuntopyörän tärkeimmät edut ovat sen mukavuus ja hinta. Se ei vaadi sähköä ollakseen helppo varastoida ja kuljettaa paikasta toiseen.
 • Kuntopyörän hintaluokka on valtava. On halpoja malleja ja kalliita. Laadukkaat merkit voivat maksaa jopa 1000e, ja monet ihmiset pitävät niitä kätevämpinä kuin muut tyypit. Tarpeistasi riippuen voit valita budjettiisi sopivan mallin, mutta muista, että jotkut pyörät ovat parempia kuin toiset. Hintaero on usein huomattava. Saatavilla on monia erilaisia ​​kuntopyöriä, joten on tärkeää vertailla ennen päätöksen tekemistä.
 • Vaikka kiinteät pyörät sopivat parhaiten kotikäyttöön, kokoontaitettava malli voi olla erinomainen valinta niille, joilla on vähän tilaa. Taitettava kuntopyörä ei vie paljon tilaa, ja ne ovat ihanteellisia matkoille, koska ne voidaan taittaa helposti kokoon. Toisin kuin muut kuntopyörät, ne eivät vaadi sähköä. Niitä voidaan säilyttää missä tahansa, ja ne ovat yleensä edullisempia kuin taittamattomat kuntopyörät.
 • Kuntopyörä on loistava sijoitus terveyteen ja hyvinvointiin. Sen lisäksi, että voit käyttää sitä milloin haluat, voit myös harjoitella sisätiloissa – loistava ominaisuus, jos asut kylmässä ilmastossa, esimerkiksi Suomessa Voit käyttää pyörää katsoessasi televisiota, mikä tarkoittaa, että saat samat kuntosalin edut poistumatta kotoa.
 • Kuntopyörän merkittävä etu on sen käyttömukavuus kotona. Jos menet kuntosalille, sinun on puettava treenivaatteet. Kuntopyörä on paljon kätevämpi vaihtoehto. Voit käyttää tavallisia vaatteita. Sinun ei tarvitse huolehtia laitteiden ja vaatteiden tuomisesta kuntosalille. Sinun ei tarvitse käydä suihkussa tai huolehtia turvallisuusongelmista. Kuntopyörällä voit kuntoilla milloin haluat heti kun haluat

Kuntopyörä tarjoaa monia etuja. Se rasittaa vähemmän niveliä, toisin kuin juoksu. Joten se on loistava niille, jotka ovat alttiita polvikivuille. Voit myös käyttää kuntopyörää crosstraining-laitteena.

kuntopyörä

Mihin lihaksiin kuntopyörä vaikuttaa?

Kuntopyörä harjoittelee nelipäistä lihasta, joka on tärkein lihas jalkojesi etuosassa eli reidessä. Tämä lihas auttaa sinua polkemaan.  Sen avulla voit seisoa ja liikkua, ja sinun on käytettävä sitä vahvistaaksesi sitä. Esimerkiksi kuntopyörällä polkeminen kehittää hyvin tätä lihasta ja auttaa sitä kasvamaan sekä vahvistumaan.

Kuntopyörällä polkeminen kehittää myös takareisilihaksiasi. Nämä lihakset sijaitsevat jalkojen takaosassa. Ne auttavat sinua nostamaan polkimia istuessasi, ja ne työskentelevät enemmän kuin etureisilihakset polkiessasi. Takareisilihakset ovat mahtava lihas, ja sinun on käytettävä niitä polkeaksesi kuntopyörää tehokkaasti. Takareisilihas on yksi yleisimmistä laiminlyödyistä lihaksista kehossa.

Alavartalosi lihakset työskentelevät enemmän, kuin ylävartalosi lihakset. Yläraajojen lihakset ovat vähemmän aktiivisia siis yleisesti. Pyöräilyn aikana aktivoit kuitenkin vatsalihasryhmääsi. Vatsalihaksesi ovat tärkeä osa kehoasi, ja niiden treenaaminen auttaa niitä toimimaan paremmin. Kuntopyörällä polkeminen kehittää myös sydälihastasi. Vahvempi sydänlihas päästää enemmän verta virtaamaan kehon läpi ja parantaa terveyttäsi. Joten jos etsit kardiotreeniä, kuntopyörä on erinomainen valinta sinulle.

Kuntopyörä on hyväksi nivelille ja lihaksille

Kuntopyörät ovat loistava tapa pitää kehosi kunnossa ja vahvana. Kohtuullinen poljinvastus auttaa vahvistamaan etureisilihaksia ja takareisilihaksia, jotka ovat reiden lihaksia. Nämä lihakset tukevat ja pehmentävät niveliäsi. Jos sinulla on niveltulehdus, nämä pyörät voivat olla ihanteellisia sinulle. Ne voivat auttaa sinua saavuttamaan säännöllisen harjoittelun hyödyt ilman kipua. Kaikille ne eivät kuitenkaan ole turvallisia.

On monia syitä, miksi kuntopyörät ovat vähemmän haitallisia nivelillesi kuin juoksumatot ja muut kuntoilu tavat.

Ensimmäinen syy on, että ne vaativat enemmän voimaa kuin muut koneet. Juoksumattoon verrattuna kuntopyörät  aiheuttavat vähemmän rasitusta nivelille. Kun harjoittelet pyörällä, vahvistat polvien ympärillä olevia lihaksia, jotka suojaavat niitä loukkaantumisilta. 

Toinen tärkeä syy kuntopyöräilyyn on, että ne aktivoivat ydinlihaksiasi, esimerkiksi vatsalihaksia.

Kuntopyörällä laihduttaminen

Myös hyvä syy käyttää kuntopyörää on sen tehokas kaloreiden kulutus, mikä johtaa laihtumiseen. Voit polttaa kaloreita ja pudottaa painoa kuntoillesasi paikallaan kuntopyörän avulla Muihin kuntosalilaitteisiin verrattuna kuntopyörät vaativat enemmän voimaa polkeakseen ja ylläpitääkseen tasapainoa, mikä kuluttaa enemmän kaloreita. Kuntotasostasi riippumatta kuntopyörä auttaa sinua laihduttamaan ja pitämään ylimääräisen rasvan poissa.

Lopuksi

Kuntopyörällä on monia etuja. Ne tarjoavat tehokkaan kardioharjoittelun, ja niitä on helppo käyttää. Jos et kuitenkaan ole ammattipyöräilijä tai olet kiinnostunut pyöräilystä sisätiloissa, kuntopyörä ei välttämättä sovi sinulle. Tässä tapauksessa kannattaa harkita, esimerkiksi kävelymattoa. Paras kuntopyörä kotiin tarjoaa erilaisia vastustasoja ja mukavuutta. Jos etsit pyörää, joka sopii täydellisesti kotikäyttöön, sen tulisi sisältää ominaisuuksia, jotka tekevät harjoittelusta nautinnollisempaa ja vaivattomaa. Kuntopyörän hinta riippuu sen tarjoamista ominaisuuksista. Sinun tulee harkita ominaisuuksia, jotka auttavat sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi.

On tärkeää löytää tarpeisiisi sopiva pyörä. Suurimmalla osalla pyöristä on erilaisia vastustasoja ja malleja. Hyvän kotikuntopyörän kotikäyttöön tulee tarjota erilaisia vastustasoja. Pystypyörä on mukavampi, kun taas makuupyörä on mukavampi alaselän kipuihin. Niiden hinta vaihtelee, ja joissakin on ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Laadukkaamman mallin omaavat tuntevat olonsa mukavammaksi harjoittelun aikana. Siinä pitäisi olla monia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, mukaan lukien etäisyyden ja ajan seuranta. Kuntopyörän tulee myös olla helppo puhdistaa ja pysyä kiireisen elämän vaatimuksissa. Muut koti kuntopyörän ominaisuudet tekevät harjoittelustasi hauskaa ja tehokasta.

Ennen kuntopyörän ostamista on tärkeää selvittää, kuinka paljon tilaa se vie kotonasi.

puhti
treenikunkku-uutiskirje