Top 6 parhaat lisäravinteet lihaskasvuun ja treenaamiseen!

Parhaat-lisaravinteet-treenaamiseen

Parhaat lisäravinteet

Lisäravinteet eivät itsessään tee sinusta suurta ja lihaksikasta, eivätkä ne yksin kasvata lihasmassaa tai kiinteytä, mutta oikein yhdistettynä säännölliseen treeniin ja ruokavalioon voivat oikeat lisäravinteet parantaa treenisuoristustasi ja -tuloksiasi huomattavasti. Hyvät lisäravinteet auttavat sinua kehittymään nopeammin sekä palautumaan laadukkaammin. Kehonrakennuksessa ja kuntosaliharrastamisessa palautuminen onkin erittäin tärkeää. Lisäksi lisäravinteet kehittävät ja ylläpitävät kehosi immuniteettikykyä, jolloin et sairastu. Sairastuminen tai loukkaantuminen on suurin hidasta kuntosaliharrastuksessa ja kaikessa muussakin.

 

Jos olet kiinnostunut kehonrakennuksesta tai kuntosaliharrastamisesta, on tärkeää, että opit parhaista tarvitsemistasi kehonrakennuksen lisäravinteista ja miten ne toimivat. Ilman näitä lisäravinteita huomaat, että kehonrakennustyöt eivät ole vain melko hitaita, vaan myös melko tuskallisia. Tässä on erittely lihastesi vaatimista hyvistä lisäravinteista:

parhaat-lisaravinteet-treenaamiseen

Tärkeimmät ja parhaat lisäravinteet lihaskasvuun:

Proteiini

Proteiini on välttämätöntä lihasten kasvulle. Lisäksi kaikki proteiinit eivät toimi, koska proteiineja on erilaisia ominaisuuksia, monilla erilaisilla fyysisillä olomuodoilla. Sinun on opittava proteiineista niin paljon kuin mahdollista, jos olet vakavasti kehonrakennuksessa tai kuntosaliharrastamisessa, mutta ymmärrä, että proteiini ei ole ainoa tärkeä kehonrakennuksen lisäys lisäravinne, joka on tärkeä. Proteiini on kuitenkin se helpoin ja suositeltavin lisäravinne varsinkin aloittelijalle.

 

Proteiinijauheita löytyy myös laajavalikoima. Herkkävatsaisille löytyy laktoosittomia sekä vatsalle ystävällisiä laktoositonta proteiinijauhoa. Vegaanisen ruokavalion omaaville löytyy myös vegaanisia proteiinijauhoja. Vegaaniset proteiinijauhot ovat erinomaisia lisiä vegaaniseen ruokavalioon. Markkinoilla on myös maustamattomia proteiinijauheita, joita suositellaan enemmän leivontaan ja ruuanlaittoon. Olemme testanneetkin parhaimmat proteiinijauhot, jotka löydät tästä! Voit kuitenkin katsoa mielestämme parhaan proteiinijauhon alta:

 

Star Nutrition Whey-80

Whey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe urheilijalle, joka haluaa paremman palautumisen, lisää lihasmassaa ja tehokkaamman rasvanpolton!

– Edistää lihasmassan kasvua

– Erinomainen tapa täydentää päivittäistä proteiinin saantia

– Parantaa lihasten palautumista

– Todella hyvä maku ja liukenevuus

– Suomen suosituin proteiini!

 

Whey-80® on korkeapitoinen proteiinijauhe, jossa on todella hyvä maku ja liukenevuus. Tuote koostuu 100% ultrasuodatetusta ja instantoidusta heraproteiinikonsentraatista, jonka avulla voit lisätä lihasmassaa ja parantaa lihasten palautumista – yhdistä kovaan harjoitteluun ja riittävään lepoon ja valmistaudu näkemään tuloksia!

 

Kova harjoittelu lajista riippumatta asettaa suuret vaatimukset ravinnonsaannille. Jos keho saa liian vähän tai huonolaatuista ravintoa, voi se alkaa näkyä lihasmassan menettämisenä. Erityisesti proteiinin saanti on todella tärkeää, kun harjoittelu on rankkaa: proteiini rakentuu aminohapoista, jotka ovat vastuussa lihasten rakentamisesta ja niiden palautumisesta.

 

Elimistön olisi hyvä saada proteiinia noin joka kolmas tunti, jotta kropan joutuminen kataboliseen tilaan (lihasproteiinin purku) voidaan välttää. Proteiinia on esimerkiksi eläinperäisissä elintarvikkeissa, soijassa ja proteiinijauheessa. Kana, punainen liha ja kanamunat ovat hyviä esimerkkejä tyypillisistä proteiinin lähteistä.

 

Urheilijan tavoitellessa selkeitä tuloksia ja lihasmassan kehittymistä, voi riittävän proteiinimäärän saaminen ruoasta tuntua hankalalle. Rajallinen aika, stressi, rahatilanne ja monet muut tekijät voivat hankaloittaa optimaalista ravinnonsaantia.

 

Juuri tässä Whey-80®:n erinomaisuus tulee esille: kätevä ja yksinkertainen tapa täyttää päivittäinen proteiinin tarve normaalin ruokavalion ohella!

 

Yksi annos Whey-80®:ä antaa noin 25 g – määrä vaihtelee hieman makujen välillä – proteiinia ja se valmistuu hetkessä. Makuvaihtoehtoja ja variaatioita on lukemattomia – proteiinijuoma, smoothie, aamupuuron sekaan, leivontaan ja niin edelleen. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat!

 

Tärkeimpiä ajankohtia proteiinin saannille on silloin, kun kropan aminohappotasot ovat alhaalla: aamulla, harjoittelun jälkeen ja aterioiden välissä. Heraproteiinin ylivertaisuus lihasproteiinin purkautumisen estämisessä muihin proteiinin lähteisiin verrattuna tulee selkeästi esille erityisesti aamuisin ja harjoittelun jälkeen.

 

Star Nutritionin Whey-80® on nopea ja erittäin korkealaatuinen proteiinijauhe. Viimeisimmän valmistusteknologian avulla olemme saaneet aikaan puhtaan ja vahingoittumattoman proteiinin korkealla biologisella arvolla, täynnä lihaskasvua edistäviä aminohappoja.

 

Whey-80® on proteiini kaikille urheilijoille, lajista ja tavoitteista riippumatta!

Aminohapot

Aminohapot ovat tärkeitä, ja tulet kuulemaan niistä kaikenlaista. Nämä ovat proteiinin rakennuspalikoita ja tärkeitä aineenvaihdunnalle. Vaikka ne ovat tärkeitä, mahdollisuudet lihasten kasvamiseen ovat erittäin hyvät, jos saat tarpeeksi oikean tyyppisiä proteiineja ravinnosta, saat oikean määrän myös tarvitsemiasi aminohappoja. Aminohappo valmisteita on kahdenlaisia, joita on EAA ja BCAA.

 

EAA lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista ”Essential amino acids”. EAA:n sisältämät aminohapot ovat l-tryptofaani, l-lysiini, l-metioniini, l-fenyylialaniini, l-treoniini, l-valiini, l-leusiini ja l-isoleusiini. Nämä aminohapot ovat tärkeitä jokapäiväisessä elämässä ja erityisesti lihasten ja kunnon kasvatuksessa, minkä takia ne pitäisi saada jokapäiväisestä ravinnosta. Erityisesti paljon urheilevan kannattaisi harkita lisäravinteen käyttöä, koska urheilevalla proteiinin ja aminohappojen tarve kasvaa runsaasti. Myös energian tarve kasvaa kuntoilijalla huimasti.

 

BCAA eli haaraketjuiset aminohapot voivat tehostaa suoritusta ja lihaksen kehitystä kovasti urheilevalla henkilöllä. BCAA sisältää ihmiselle kolmea välttämätöntä aminohappoa L-leusiini, L-valiini ja L-isoleusiinia, jotka auttavat proteiinisynteesin käynnistymistä soluissa. Ilman näitä aminohappoja proteiinisynteesi ei käynnisty soluissa ja aminohapot jäävät käyttämättä. Ihmisen elimistö ei kykene valmistamaan näitä välttämättömiä aminohappoja, joten ne on saatava ravinnosta. Välttämättömiä aminohappoja on näiden lisäksi myös kuusi muutakin, jotka on saatava ravinnosta. Nämäkin aminohapot on saatava ravinnosta, koska ihmisen elimistö ei kykene valmistamaan niitä.

 

Olemme testanneet parhaimmat EAA- ja BCAA-valmisteetkin. Löydät nämä artikkelit seuraavista linkeistä. Parhaat EAA-valmisteet! Parhaat BCAA-valmisteet!

Kreatiini

Kreatiini auttaa sinua harjoittelemaan paremmin. Se parantaa suorituskykyäsi. Kreatiinia ei pidetä laittomana missään urheilulajissa, ja useimmat kehonrakennuksen kouluttajat suosittelevat kreatiinin sisällyttämistä ravitsemussuunnitelmaasi.

 

Kreatiinin uskotaan auttavan voiman ja lihasmassan hankkimisessa sekä lihasten palautumisessa. Tämän tehostuneen lihasten toiminnan ymmärretään antavan nopeutta ja energiaa korkean intensiteetin suorituksiin, kuten voimaharjoitteluun, pallopeleihin ja juoksupyrähdyksiin. Esimerkiksi kuntosalilla kreatiini auttaa monesti voiman saamisessa. Alussa painot voimat tuntua nousevan kovaakin tahtia kreatiinin ansiosta.

 

Lihasmassan ja voiman lisääntymisen takia kreatiini voi auttaa ehkäisemään lihasheikkoutta sydämen vajaatoiminnan ja lihasrappeuman yhteydessä. Kreatiinivarastojen lisääminen mahdollistaa lisääntyneet nopeiden energiavarastojen lähteen, koska lihas käyttää sen omia kreatiinivarastoja nopeissa ja inessiivisissä treeneissä eli rasituksessa. On siis selvää, että kreatiinilisät antavat hyvin paljon tehoa lyhyisiin urheilusuorituksiin, kuten pikajuoksuihin tai kuntosali työsarjoihin. Palautumis nopeus myös kasvaa kreatiinin avulla. Kestävyysurheilussa merkittäviä hyötyjä ei ole kuitenkaan saatu. Katso mielestämme paras kreatiini valmiste alta!

Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

Creatine Monohydrate – Star Nutritionin 100 % kreatiinimonohydraatti parantaa suorituskykyä ja edistää lihasmassan ja voiman kasvua!

 

– Parantaa suorituskykyä

– Lisää räjähtävää voimaa ja kestävyyttä

– Edistää lihasmassan kasvua ja lihasten palautumista

– 100 % puhdasta ja hienojakoista kreatiinia

– Kreatiini on suosituimpia ravintolisiä suorituskyvyn parantamisessa niin ammattiurheilijoiden kuin voimaharjoittelijoiden keskuudessa. Star Nutritionin Creatine Monohydrate on suosituin kreatiinimme.

 

Creatine Monohydrate sisältää 100 % puhdasta, mikronisoitua kreatiinimonohydraattia erittäin laadukkaasta raaka-aineesta.

 

Kreatiini on luonnollinen aine kehon aineenvaihdunnassa. Sekä liha että kala sisältävät kreatiinia, mutta treenatessa paljon, voi kreatiinin optimaalinen saanti normaalista ruoasta olla hankalaa.

 

Kreatiini on mukana kehon energia-aineenvaihdunnassa. Fyysisen aktiviteetin yhteydessä lihasten energiamolekyylit hajoavat. Mikäli lihaksilla on tällöin puutetta kreatiinista, ei energiamolekyylien uudelleenrakentumista tapahdu. Tällöin tuloksena on, että lihakset väsyvät nopeasti.

 

Kreatiinilisän tehtävä on ladata energiaa ATP:n muodossa lihassoluihin. Mitä enemmän lihasenergiaa sinulla on käytössäsi, sitä parempaan ja kestävämpään suoritukseen pystyt.

 

Star Nutritionin Creatine Monohydrate on yksinkertaisen toimiva ravintolisä erinomaisella hinta-laatusuhteella. Creatine Monohydrate on myös helppo yhdistää muihin lisäravinteisiin, esimerkiksi Whey-80-proteiiniin tai Supreme Mass -gaineriin!

Glutamiini

Glutamiini, joka tunnetaan myös nimellä L-glutamiini, on välttämätön kehonrakennuksessa. Ilman glutamiinia menetät lihaksia, ja se auttaa myös lihasten palautumisessa harjoittelun jälkeen. Ilman asianmukaista määrää glutamiinia, glutamiinia syötetään kehon muihin osiin lihasten sijasta, mikä ei ole toivottua lihasten kasvattimisessa.

 

L-glutamiinin tärkein tehtävä on pitää yllä proteiinisynteesiä, eli sitä biologista prosessia, joka auttaa kasvattamaan lihaksia. L-glutamiinia suositellaan nautittavaksi 5–20 grammaa päivässä. Katso suosittelemamme tuote alta!

Star Nutrtion L-Glutamine

Star Nutrition L-glutamiini pitää yllä proteiinisynteesiä. Ehdoton aminohappo kovaa treenaaville! Nyt entistä parempi koostumus ja muotoilu.

 

Star Nutrition L-Glutamine on parhaimman laatuista glutamiinia. L-glutamiini on aminohappo, joka osallistuu jatkuvasti proteiinisynteesiin ja kudosten rakentamiseen. L-glutamiinin ja/tai proteiinin puutoksen takia proteiinisynteesi huononee selvästi. Alentuneet tasot pakottavat kehoa kataboliseen tilaan, jolloin elimistön omat proteiinit hajoavat.

 

L-glutamiinin ominaisuudet:

 

– Proteiinisynteesi paranee.

– Palautuminen nopeutuu.

– Stimuloi kasvuhormonin (GH) eritystä.

– Soluvolyymi kasvaa (parempi paine).

Vitamiinit

Vitamiinit ovat uskomattoman tärkeitä – paitsi kehonrakennuksessa, mutta myös yleisessä terveydessänne. Emme saa kaikkia tarvitsemiamme vitamiineja tarpeeksi syömissämme elintarvikkeissa. Varmista, että saat vähintään suositellun vähimmäismäärän, ja tee myös vähän tutkimusta selvittääksesi, mitä vitamiineja kehonrakentajat tarvitsevat enemmän. Paras vitamiini kuntosaliharrastajalle ja kehonrakentajalle on C-vitamiini. Tämä vitamiini parantaa urheilijan immuunipuolustusta ja terveyttä. On myös paljon muitakin vitamiineja, joita kannattaa saada tarpeeksi. Tämän takia suosittelemme hyvää monivitamiini valmistetta, joka sisältää paljon eri vitamiineja. Lue myös parhaimmat vitamiinit artikkelimme tästä!

Star Nutrtion Ultimate Vitamins & Minerals

Ultimate Vitamins & Minerals – Star Nutritionin korkealaatuinen ravintolisä, joka täydentää ruokavalion tärkeillä vitamiineilla, mineraaleilla ja antioksidanteilla!

 

– Tasapainoinen vitamiini- ja mineraalihdistelmä

– Sisältää 12 vitamiinia ja 8 mineraalia

– Rikastettu Oliolalla ja astaksantiinilla

– Vain 1 tabletti päivässä

– Helppo niellä – voit katkaista tabletin siinä olevan uurteen ansiosta!

– Ultimate Vitamins & Minerals sisältää tasapainoisen yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja sekä runsaasti antioksidantteja muun muassa betakaroteenista, E-vitamiinista, C-vitamiinista ja seleenistä. Antioksidantit auttavat suojaamaan kehon soluja vapaita radikaaleja vastaan.

 

Ultimate Vitamins & Minerals on rikastettu astaksantiinilla – karotenoidilla, jolla on dokumentoitu positiivinen vaikutus lihaksiston ja nivelten hyvinvointiin treenaavilla ihmisillä. Karotenoidit edistävät myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja voivat antaa iholle kauniin kullanruskeaan sävyn.

 

Tuotteeseen lisätty Oliola-oliiviuute sisältää hydroksityrosolia, joka suojaa LDL-kolesterolin hapettumiselta ja auttaa ylläpitämään tervettä verisuonistoa.

Beeta-hydroksi-beeta-metyylibutyraatti eli HMB

Tunnetaan myös nimellä HMB. HMB on uusi lisäaine markkinoilla, ja kehonrakennusmaailma on siitä erittäin innoissaan. HMB on tärkeä lihaskudoksen synteesiprosessissa; se polttaa rasvaa ja auttaa rakentamaan lihaksia nopeammin liikunnan avulla. Se saa olennaisesti lihakset käyttämään suurempaa määrää tarjoamaasi proteiinia.

 

HMB on turvallinen ja perusteellisesti tutkittu lihasmassan lisääjä, joka ei auta vain kuntosalilla, vaan myös vahvistaa palautumistasi! HMB nopeuttaa lihaskasvua kahdella eri tavalla, koska se lisää lihasmassan muodostumista ja estää samalla hajoamista.

Star Nutrition HMB

HMB, 70 caps – Star Nutritionin ravintolisä, joka koostuu tutkitusta ja tehokkaasta lihasmassan lisääjästä HMB:stä!

 

– Puhdas HMB-lisä

– Haaraketjuisen aminohapon L-leusiinin luonnollinen hajoamistuote

– Tutkittu ja turvallinen lihasmassan lisääjä

– Edistää lihasmassan lisäämistä ja ehkäisee lihaskatoa

– Edistää palautumista

– HMB eli beeta-hydroksi-beeta-metyylibutyraatti, on ravintolisien klassikko. Se on turvallinen ja perusteellisesti tutkittu lihasmassan lisääjä, joka ei vain auta sinua saamaan maksimaalista hyötyä salilla viettämistäsi tunneista vaan myös vahvistaa palautumiskykyäsi.

 

Puhtaan kemiallisesti HMB on monien tunteman L-leusiini-aminohapon hajoamistuote. Nauttimastamme leusiinista runsas 5 % muuttuu elimistössä HMB:ksi. Kasvava kiinnostus HMB:tä kohtaan sai alkunsa yli 20 vuotta sitten, jolloin huomattiin, että suuremmilla annoksilla HMB:tä kuin mitä luonnollisesti muodostui, oli myönteisiä vaikutuksia lihasten muodostumiseen ja palautumiskykyyn.

 

Teoreettinen selitysmalli lihasmassan muodostumisen takana on huomattavasti helpompi kuin käytäntö: Lihasmassaa on rakennettava enemmän kuin mitä sitä hajoaa. Jos teemme näin, lihakset kasvavat. HMB:n tehokkuus perustuu siihen, että HMB nopeuttaa lihaskasvua kahdella eri tavalla, koska se lisää lihasmassan muodostumista ja estää samalla hajoamista.

FitFarm-valmennukset
Parhaat treenivalmennukset tästä!

Yhteenveto:

On tietysti muita lisäravinteita ja ravinteita, joita tarvitset saavuttaaksesi kehonrakennustavoitteesi. Nämä ovat kuitenkin parhaat kehonrakennuksen lihasten kasvattamiseen suunnitellut lisäravinteet, ja on tärkeää, että opit niin paljon näistä lisäaineista kuin voit ja sisällytät ne ravitsemussuunnitelmaasi.

 

Liian usein ihmiset luulevat virheellisesti, että proteiini on avain lihasten kasvamiseen, mutta temppu on todella suuri määrä proteiinia yhdistettynä näihin muihin ravintoaineisiin ja lihasten työskentelyyn liikunnan avulla. Jälleen kehonrakennus on enemmän kuin pelkästään harjoittelua. Se on yhdistelmä lihasten työskentelyä ja lihasten ruokintaa oikein ja perusteellisesti. Kuntosalitreenaamisessa jatkuvuus ja toistuvuus on tärkeintä. Treenaaminen säännöllisesti ja hyvän ruokavalion noudattaminen takaa sinulle parhaimmat tulokset lihasten kasvattamiseen.

 

1 ajatus aiheesta “Top 6 parhaat lisäravinteet lihaskasvuun ja treenaamiseen!”

  1. Paluuviite: Parhaat treenivarusteet treenaamiseen! - Treenikunkku.fi

Kommentointi on suljettu.