Paras crosstrainer kotiin (2023)

paras-crosstrainer

Jos aiot ostaa uuden crosstrainerin, olen varma, että olet jo tehnyt tutkimusta ja tiedät, että saatavilla on useita erilaisia vaihtoehtoja.

Ongelmana on, että muuttujia on niin monia, että voi olla turhauttavaa yrittää selvittää, millainen crosstrainer sopii parhaiten tarpeisiisi.

Joten anna meidän auttaa! Käymme läpi crosstraining-laitteiden perusteet ja sukellamme sitten kunkin tyypin yksityiskohtiin, jotta voit olla varma ostopäätöksestäsi. Selvitimme myös parhaat crosstrainerit, jotta sinun ei tarvitse.

Mikä on crosstrainer?

Crosstrainer on aerobinen kuntolaite, jota käytetään simuloimaan juoksu- tai pyöräilykokemusta. Tämän avulla käyttäjät voivat kehittää sydän- ja verisuonikuntoaan, voimaa ja kestävyyttä samalla kun he suorittavat erilaisia vastusharjoituksia, kuten juoksua, pyöräilyä, soutua ja portaiden kiipeilyä. 

Crosstrainerin käyttö vaikuttaa vähän niveliin, joten ne ovat erinomainen valinta ihmisille, jotka haluavat pysyä kunnossa, mutta kärsivät nivelongelmista tai joilla on jokin sairaus, kuten niveltulehdus.

Sen tarjoama vaikutus on samanlainen kuin pyörällä ajaminen, mutta ilman loukkaantumisvaaraa. Se sopii myös ihmisille, jotka eivät pidä ulkona olemisesta tai joilla on vaikeuksia liikkua, sillä sitä voidaan käyttää sisätiloissa pienessä tilassa.

Nämä harjoitukset ovat erittäin tehokkaita parantamaan kuntoasi, koska ne tarjoavat korkean intensiteetin harjoituksen lyhyessä ajassa, mikä voi olla erittäin hyödyllistä, jos sinulla ei ole paljon vapaa-aikaa, mutta haluat silti pysyä aktiivisena.

Crosstrainereita on kahta päätyyppiä: crosstrainer ja elliptinen laite. Kummatkin laitteet tarjoavat samanlaisia etuja, mutta jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet ja käyttötarkoituksensa, joten on tärkeää valita tarpeisiisi sopiva.

Mikä on paras crosstrainer?

Testiemme mukaan paras crosstrainer on Fitnord Hiker 300F. Sen hyvät ominaisuudet, kuten vahva runko, pitkä askellus ja 13 erilaista ohjelmaa. Lisäksi se on myös erittäin turvallinen käyttää.

1. FitNord Hiker 300F Crosstrainer

paras-crosstrainerHiker 300F-crosstrainerin parhaat vahvuudet ovat sen erityisen pieni koko, vahva runko sekä pitkä askellus. Nämä ominaisuudet nostavat sen hintaluokassaan kirkkaasti kärkeen, kun etsitään kotikäyttöön järkevän hintaista crossaria.

Varmatoiminen ja todella monipuolinen crosstrainer

Hiker 300F-crosstrainerilla on erittäin korkea asiakastyytyväisyys, eikä suotta. Laitteella on tukevin rakenne kotikäytön crosstrainereista ja se on vähiten tilaa vievä etuvetoinen crosstrainer. Lisäksi se on helppokäyttöisin sähköohjattu crosstrainer, jolla on hintaluokassaan vähiten takuuhuoltoja.

Ohjelmia on yhteensä 13, johon sisältyy neljä itse ohjelmoitavaa treeniä. Hintaluokassaan poikkeuksellisena ominaisuutena on 4 kpl sykeohjelmia, joissa vastus säätyy automaattisesti sykkeen mukaan. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja nousujohteisen aerobisen kunnon kehityksen, eikä samalle vastustasolle tule jämähdettyä kunnon kasvaessa.

Miellyttävä ja turvallinen käyttää

Hiker 300F vie etuvetoiseksi crosstraineriksi poikkeuksellisen vähän tilaa – alle 160 cm, keskiarvon ollessa kahden metrin molemmin puolin. Silti 51 cm askelpituus on pidempi kuin monissa kalliimmankin hintaluokan laitteissa. Pitkä askelpituus on miellyttävä, sillä askellus muistuttaa enemmän hiihtoa kuin portaiden nousua ja aktivoi tehokkaasti takareiden sekä pakaran lihaksia. 

Tukevuudessaan FitNord Hiker 300 on ensiluokkainen. Laitteella on painoa jopa enemmän kuin kevyimmillä juoksumatoilla, 85 kg, joten laite ei heilu suuremmankaan käyttäjän alla. Polkimien vakaus on varmistettu tuplaputkilla ja turvaraudoilla, joten kovemmassakaan treenissä ei tarvitse pelätä jalaksen suistumista kiskoilta. Jykevää crosstraineria on kuitenkin helppo siirtää siirtopyörien ja käsikahvan avulla.

FitNord Hiker 300F on sopiva valinta sinulle, jos arvostat seuraavia ominaisuuksia:

 1. Tukevuutta ja vakautta
 2. Kompaktia kokoa
 3. Pitkää, sulavaa askeltuntumaa
 4. Sykkeen mukaan automaattisesti säädeltyjä ohjelmia
 5. Yksinkertaista näyttövalikkoa

2. Gymstick GX 8.0 Crosstrainer

crosstrainerGX8.0 Crosstrainer on yksi Gymstickin korkealaatuisimmista crosstrainereistä ja soveltuu aktiiviseen kotitreeniin kaiken tasoisille käyttäjille.

 • 32 vastustasoa
 • 17 treeniohjelmaa
 • Sisäänrakennetut kaiuttimet
 • Hylly tabletille ja puhelimelle

Riippumatta siitä, oletko aloittelija vai aktiivinen crosstrainerin käyttäjä, Gymstickin GX8.0 on jotain extraa. Tietokoneohjattu magneettivastus tarjoaa jopa 32 eri vastustasoa. Kaikki, jotta voit puristaa itsestäsi vielä enemmän irti ja parantaa voimaa ja kuntoa omien edellytystesi mukaan.  

Värillisen LCD-näytön avulla voit seurata tärkeää treenidataa ja tiedät koko ajan, miten treeni kulkee. Laitteen voi myös yhdistää Bluetoothin kautta moniin eri treeniohjelmiin. Tämä tekee treenin aloittamisesta yksinkertaista, valmiita ohjelmia on aina saatavilla, jos oma pää lyö tyhjää.

Jos haluat treeniseuraksesi lempimusiikkiasi tai vaikka podin, onnistuu se sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta!

3. Titan Life Crosstrainer C65

crosstrainerTITAN LIFE C65 – tasainen liike ja 40cm askelpituus.

 • Drive force system
 • 10 valmiiksi asennettua treeniohjelmaa, yhteensä 21 mahdollista ohjelmaa
 • Kätevä siirtää säilytykseen treenin jälkeen

TITAN LIFE C65 sisältää fantastisen ”Drive force system” -järjestelmän, jonka ansiosta tuntuma on täydet 11 kg, vaikka voimapyörä painaa vain 6kg. Tämä tekee tästä crosstrainerista erittäin kätevän ja yksinkertaisen siirtää treenin jälkeen pois tieltä, ilman vaikutusta treenin laatuun. TITAN LIFE C65 askelpituus on 40 cm ja siinä on yhteensä 21 eri ohjelmaa. Näytöltä näet ajan, matkan, sykkeen, kalorit, nopeuden, vastuksen, kierrokset/minuutti ja watit. C65 on varustettu käsisykesensoreilla, jotta voit helposti pitää sykettä silmällä treenin aikana.

Tuotetietoa:

 • Näyttö: LCD
 • Ohjelmat: 21 ohjelmaa, joista 10kpl valmiiksi asennettuja
 • Voimapyörän paino: 6kg mutta Driven Force Systemin ansiosta tuntuma on 11kg
 • Vastus: 16 tasoa
 • Vastusjärjestelmä: Magneettinen
 • Askelpituus: 40 cm
 • Siirtopyörä: Kyllä

4. Gymstick IC 3.0 Crosstrainer

crosstrainerGymstick IC 3.0 on elegantti crosstrainer tyylikkäillä yksityiskohdilla, kehitetty kotona treenaamiseen. IC 3.0 Crosstrainerissa on 16 vastustasoa ja 12 valmiiksi asennettua ohjelmaa.

Eri treeniohjelmat takaavat tehokkaat ja inspiroivat treenit. Tietokoneohjattu magneettinen vastus 5 kg vauhtipyörällä takaa sujuvan ja miellyttävän harjoittelun.

Elliptinen liikerata takaa kävelyn ja juoksun kaltaisen, pehmeän liikkeen. Treeni aktivoi sekä yläkropan että alakropan lihaksia, kasvattaa tehokkaasti kuntoasi ja kehittää lihaksiasi.

Tuotetietoa:

 • Tietokoneohjattu magneettinen vastus
 • 5 kg vauhtipyörä
 • Virtalähde: Verkkovirta
 • 16 eri vastustasoa ja 12 valmiiksi asennettua ohjelmaa
 • LCD-näyttö sinisellä taustavalolla
 • Tietokonetoiminnot: aika, matka, nopeus, kalorit, syke
 • Askelpituus: 33 cm
 • Käsisykemittari
 • Integroitu kuljetuspyörä

Kuinka valita paras crosstrainer?

On tärkeää tietää, mitä etsit, ennen kuin aloitat ostosten tekemisen. Tärkeintä on valita oikeantyyppinen crosstrainer, joka kattaa kaikki tarpeesi.

Muista ottaa huomioon budjettisi, kokosi ja painosi, sillä nämä ovat tärkeitä tekijöitä määritettäessä, mikä crosstrainer sopii sinulle.

Ota nämä ominaisuudet huomioon otaessasi parasta crosstraineria:

Vastuksen säätö

Tarkista, että vastustasot kattavat laajan alueen. Korkeampien tasojen pitäisi olla erittäin vaikeita ja raskaita tai ainakin saada sinut hikoilemaan. 

Kun kuntosi kehittyy, on tärkeää, että crosstrainer voi kasvattaa vastuksia sen mukaan. Joidenkin crosstrainerien avulla voit myös muuttaa alustan kulmaa eri lihasryhmien työstämiseksi. Vastuksen säätö on tärkein ominaisuus.

Ohjelmat

Varmista, että crosstrainerissa on useita erilaisia ohjelmia, jotta voit lisätä harjoitusohjelmaasi vaihtelua. 

Monipuolisuus voi pitää harjoittelusi mielenkiintoisena ja motivoituneena. Jotkut voidaan yhdistää internettiin online-treenejä, interaktiivisia ohjelmia tai juoksureittien seuraamista varten Google Mapsin avulla.

Säätimet

Näiden pitäisi olla helppoja ymmärtää ja käyttää.

Mukavuus

Crosstraineria tulee olla mukava käyttää. Myös lisävarusteet kuten pullonpidike ovat mukava lisä. Liikkuvien osien ei tulisi osua sinuun ja näytön tulee olla selkeä ja helposti säädettävä.

Painon kestävyys

Jos olet painavempi henkilö, tarkista suositeltu käyttäjäpaino. Joissakin crosstrainereissa raja on 80-100kg.

Etsi tasaista liikettä ja tasaista vaihtelua vastustasojen välillä

Tarkista askelpituus, kun testaat konetta. Kalliimmilla crosstrainereilla on yleensä pidempi askelpituus, mikä voi antaa sinulle tehokkaamman treenin.

Sykemittari

Liikkuvissa kahvoissa oleva pulssianturi tai mikä vielä parempi, pulssianturit sekä liikkuvissa että kiinteissä kahvoissa on hyvä sykkeen mittaamiseen.

Takuu ja huolto

Tarkista takuu- ja huoltosopimus. Crosstrainerit ovat tilaa vieviä ja vaikka niitä ei yleensä olekaan niin vaikea koota, et halua joutua purkamaan niitä osiin ja kuljettamaan sitä huoltoa varten.

Tarkista, tarjoaako toimittaja tai valmistaja kotipalvelua. Joillakin malleilla voi olla hyvin lyhyt, jopa 90 päivän takuu. Etsi malli, jolla on vähintään vuosi. Tällaisten kalliiden ostojen kohdalla lakisääteisten takuuoikeutesi pitäisi kestää mahdollisimman kauan.

Hinta

Crosstrainerien hinta vaihtelee 700 eurosta 2000 euroon. Ominaisuuksissa, kestävyydessä ja laadussa on suuri ero näiden äärimmäisten hintatasojen välillä.

Vaihtoehtoja Crosstrainerille

 • Juoksumatto – Juoksumatto on ihanteellinen, jos haluat korkean intensiteetin harjoituksen, joka jäljittelee juoksua ulkona jalkakäytävällä tai nurmikolla. Tämän tyyppinen laite antaa sinulle mahdollisuuden hallita nopeutta ja kaltevuutta, jotta voit  vaihtaa harjoitusrutiiniasi joka kerta.

 • Elliptinen Trainer / Crosstrainer – Jos kävely tai lenkkeily ei ole tarpeeksi haastavaa sinulle, kokeile sen sijaan elliptistä treenilaitetta! Elliptinen harjoituslaite tai crosstrainer on kuntolaite, jota käytetään portaiden kiipeämiseen, kävelemiseen tai juoksemiseen aiheuttamatta liiallista painetta niveliin, mikä vähentää törmäysvammojen riskiä.

  Tästä syystä henkilöt, joilla on joitakin vammoja, voivat käyttää crosstraineria pysyäkseen kunnossa. Niiden avulla käyttäjät voivat suorittaa aerobisia harjoituksia simuloimalla kävelyä tai juoksua samanlaisella liikeradalla pienemmillä nopeuksilla kuin perinteisissä juoksumatoissa. Säädettävien vastustasojen ja valvontajärjestelmien ansiosta nämä koneet tarjoavat monia tapoja vaihdella rutiinia ajan mittaan nostamalla vaikeustasoa asteittain.

 • Soutulaite – Onko sinulla selkä- tai nivelongelmia, jotka estävät juoksemasta kovilla pinnoilla ilman epämukavuutta tai kipua? Jos on, niin ehkä soutulaite olisi sinulle parempi vaihtoehto, koska se rasittaa paljon vähemmän alavartalon niveliä kuin juoksu. Soutulaitteet eivät kuluta yhtä paljon energiaa kuin juoksumatot, koska ne käyttävät vähemmän lihaksia kuin juoksumatolla juostessa.

 • Sisäpyörä – Sisäpyöräily pyörillä voit ajaa ilman huolta ulkona vallitsevista sääolosuhteista! Niissä on polkimet ja ohjaustangot, kuten muissa crosstrainereissa, mutta niissä on myös säädettävät istuimet, jotta pyöräilijät voivat löytää mukavuutta polkiessaan suurilla nopeuksilla intensiivisten harjoitusten aikana.

paras-crosstrainer

5 vinkkiä parhaan crosstrainerin valitsemiseen

Jotta voit tehdä tietoisen päätöksen, katsotaanpa joitakin suurimmista tekijöistä, jotka on otettava huomioon valitessasi crosstraineria. 

 1. Millaisen treenin haluat? Ensimmäinen askel crosstrainerin hankinnassa on päättää, millaista harjoitusta etsit. Jos tavoitteesi on vain polttaa kaloreita ja laihtua, kävely juoksumatolla tai soutukoneella saattaa olla kaikki se, mitä tarvitaan – mutta jos haluat intensiivisempiä harjoituksia, joilla on korkeampi vastus ja vaikutus kehoon, harkitse sen sijaan elliptisen tai cross-trainerin valitsemista.
 2. Kuinka paljon tilaa minulla on? Crosstrainereita on useita eri kokoja ja tyylejä, joten riippumatta siitä, missä tilaa on rajoitetusti kotisi kuntosalilla tai olohuoneessa (tai jopa toimistossa), saatavilla on todennäköisesti vaihtoehto, joka sopii saumattomasti tilaan ilman, että se vie sen tyyliä!

  Monet ihmiset tuntevat olonsa mukavammaksi pienemmällä crosstrainerilla kuin suuremmalla, pääasiassa siksi, että se ei näytä niin pelottavalta ja sen siirtäminen on helpompaa, jos haluat vaihtaa harjoituspaikkaa.

 3. Jotkut crosstrainerit voivat olla paljon äänekkäämpiä kuin toiset, joten tämä on toinen tekijä, joka voi vaikuttaa päätökseesi crosstrainerin valinnassa. Jos asut kerrostalossa tai sinulla on naapureita, jotka saattavat valittaa kovista äänistä harjoitusten aikana, sinun on ehkä parasta olla valitsematta kovin meluisaa mallia.

 4. Jokaisen mallin painokapasiteetti on myös tärkeä rooli päätettäessä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten; Muista, että ostaessasi tämän kaltaisia laitteita – vaikka se vaikuttaakin pieneltä – tarkista aina sen suurin käyttäjäpaino ennen kuin sitoudut täysin tällaisen laitteen ostamiseen, koska muuten et voi tietää kestääkö se sinun painoasi.

  Kaiken kaikkiaan useimpien mallien pitäisi kestää melko hyvin, koska ne on suunniteltu erityisesti kotikäyttöön pikemminkin kuin ammattiharjoittelu tiloihin.

 5. Valitse korkealaatuinen malli, jolla on hyvä takuu. Tämä suojaa sijoitustasi, jos jokin hajoaa crostranerissasi normaalin käytön aikana tai sen takuun umpeutumisen

Miksi valita crosstrainer juoksumaton tai kuntopyörän sijaan?

Crosstrainer on loistava valinta kotikuntosaliisi tai kodin olohuoneeseen, koska se tarjoaa enemmän vaihtoehtoja harjoitteluun ja sitä voidaan käyttää sekä matala- että korkeavaikutteiseen harjoitteluun.

Useimmat juoksumatot antavat sinun vain kävellä tai lenkkeillä, mutta crosstrainerilla voit tehdä paljon enemmän! 

Voit käyttää crosstraineria myös voimaharjoitteluun ja kardioharjoituksiin, mikä tekee niistä uskomattoman monipuolisia.

Mitä eroa on crosstrainerilla ja elliptisellä trainerilla?

Crosstrainereita ja elliptisiä trainereita kutsutaan usein elliptisiksi laitteiksi ja se on totta, että ne molemmat ovat. 

Erona on, että crosstrainer on yksinkertaisesti vain elliptinen tyyppi, jossa on joitakin muita ominaisuuksia, joita vakiomalli ei sisällä.

Selkeä ero näiden kahden tyylin välillä on se, että crosstrainer harjoittaa sekä ylä- että alavartaloasi. 

Crosstrainerin tangot liikkuvat, mikä kiinnittää ja vahvistaa käsiäsi käyttämällä työntö- ja vetoliikettä harjoittelun aikana. Tämä liike kehittää myös ydintäsi eli keskivartaloa ja lisää harjoituksen aikana poltettujen kalorien määrää.

Elliptisen trainerin hyödyt

Jotkut ihmiset voivat valita tavallisen elliptisen trainerin useista syistä. Kiinteät ohjaustangot ovat hyödyllisiä henkilöille, joilla on ylävartalon nivelongelmia, ja näiden tankojen avulla on erittäin helppo pysyä tasapainossa koko harjoituksen ajan. 

Elliptisten harjoitusten kaltevuutta voidaan säätää lisäämään vaikeutta, ja jotkin mallit tarjoavat räätälöityjä harjoitusohjelmia, jotka kohdistetaan erityisesti tiettyihin lihaksiin, kuten pakaralihaksiin tai reisilihaksiin.

Crosstrainer hyödyt

Crosstrainereissa on myös kaksitoiminen liike (eteenpäin ja taaksepäin), joka harjoittelee erilaisia jalka lihasryhmiä. 

Liike simuloi kehon luonnollista askelta jalkojen liikkuessa samalla tavalla kuin kävellessä tai juosten. 

Liikutettavien käsivarsien avulla sykkeesi kohoaa nopeasti, kun ylä- ja alavartalosi työskentelevät synkronoituna paremman yleisen harjoittelun saavuttamiseksi.

Tämän takia crosstrainerilla on paljon hyötyjä kunnon kehittämisessä. Se kehittää erityisesti liikkuvuutta ja kuntoa.

Yhteenveto crosstrainer kotiin

Toivomme, että tämä opas on auttanut sinua löytämään parhaan crosstrainerin sinun tarpeisiisi.

Muista, että paras crosstrainer on se, joka sopii sinun budjettiin ja kannustaa sinua liikkumaan ja parantamaan kuntoasi!

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje