Top 6 parasta pre-workouttia ennen kuntosalitreeniä

paras pre-workout

Monet treenaajat käyttävät erilaisia energiaboostereita, kuten kofeiinia, kahvia tai värikkäiltä näyttäviä juomia, ennen vaativaa kuntosaliharjoittelua. Nämä kaikki ovat tapoja valmistautua treeniin ja parantaa suorituskykyä. 

Pre-workout -juomat auttavat sinua pysymään energisenä, keskittyneenä ja nostamaan isompia painoja, mikä edistää parempaa kehitystä kuntosalilla.

Jos etsit lisäenergiaa treeneihisi ja haluat rikkoa ennätyksiäsi, pre-workout -tuotteiden käyttö voi olla hyödyllistä. 

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken tarpeellisen pre-workout -tuotteista, mukaan lukien niiden mahdolliset sivuvaikutukset ja turvallisuuden.

Lisäksi olemme arvioineet markkinoiden parhaat pre-workout -tuotteet. Jos pre-workout -juomat eivät ole sinun juttusi, suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi kofeiinitabletteja vaihtoehtona.

Mitä on pre-workout?

Pre-workout on suunniteltu käytettäväksi ennen harjoitusta, ja se sopii erityisen hyvin voimaharjoituksiin. Tuote sisältää yleensä B6-vitamiinia, joka tukee proteiiniaineenvaihduntaa, sekä kreatiinia, joka parantaa sarjakestävyyttä. C-vitamiini auttaa puolestaan vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Tiimimme on käyttänyt pre-workout -tuotteita jo vuosia ja olemme joka kerta kokeneet niiden antavan lisäenergiaa. Ne ovat auttaneet meitä ja muita treenaajia jaksamaan niinä päivinä jolloin väsyttä eikä huvita mennä salille.

Olemme arvioineet kuusi parasta pre-workout -juomaa, jotka auttavat sinua jaksamaan jokaisessa treenissäsi. Jos olet kuitenkin aloittelija, suosittelemme käyttämään aluksi vain  puolta suositellusta annostuksesta. Alta löydät listan parhaiksi valitsemistamme pre-workout -tuotteista sekä arvostelut niistä.

Mikä on paras pre-workout?

Chained Nutritionin Off The Hook on testiemme mukaa tehokkain ja hyödyllisin pre-workout. PWO on kehitetty yhtälöllä tehokkaat sekä hyödylliset ainesosat + suuret annokset = kova teho. 

Tämä PWO perustuu hyviksi todettuihin ainesosiin, joista on todistetusti hyötyä.

1. Off the hook

paras-pre-workout

Chained Nutritionin Off the Hook on nopeasti suosituksi noussut, erityisesti kokeneille ja intensiivisesti treenaaville urheilijoille suunnattu Pre-Workout -tuote. 

Se on yksi suosituimmista Pre-Workout -valmisteista, sisältäen runsaasti tehokkaita aineosia, jotka edistävät lihasvoimaa, pumpun tunnetta ja kestävyyttä. Tämä tuote on suunniteltu myös parantamaan keskittymiskykyä ja voidaan luokitella todelliseksi hardcore-Pre-Workoutiksi.

Off The Hook -tuotteen koostumus on Chained Nutritionin kaikkein tehokkain ja harkituin Pre-Workout -formula. Sen kehityksessä on hyödynnetty periaatetta, jossa korkealaatuiset ainesosat yhdistyvät suuriin annoksiin, tuottaen voimakkaan vaikutuksen.

Tuotteen perustana ovat suosituiksi ja tehokkaiksi todetut ainesosat, kuten kreatiiniglukonaatti ja beeta-alaniini, jotka tehostavat yhdessä lihasvoimaa ja maitohappokestävyyttä. 

Lisäksi, L-sitrulliinimalaatti, AAKG, L-arginiini ja betaiini parantavat pumpun tunnetta ja kestävyyttä. Off The Hook sisältää myös erilaisia vireyttä edistäviä ainesosia, kuten kofeiinia, L-tyrosiinia, tauriinia ja Panax ginsengiä, jotka tukevat sekä henkistä että fyysistä suorituskykyä.

2. F-cked Up Joker Edit

hyva-pwoSwedish Supplementsin F-cked Up Joker on kehitetty tehostamaan treeniä intensiivisesti.

Se on uudistettu versio suositusta F#cked Up PWO -lisäravinteesta. Jos kaipaat treeniisi lisää lihasvoimaa ja energiaa, tämä tuote on sopiva valinta. 

Se sisältää B3- ja B6-vitamiineja, runsaasti kofeiinia ja muita tehokkaita ainesosia, kuten lihasten maitohappotuotantoa vähentävää beeta-alaniinia ja suorituskykyä parantavaa kreatiinia.

F-cked Up Joker sisältää myös hyvän määrän kofeiinia: 300g per annos. Älä siis käytä tätä, jos olet herkkä kofeiinille. Älä myöskään ota tätä pre-workouttia iltaa vasten!

Tuote erottuu monipuolisella maullaan, johon sisältyy erilaisia energiajuomien makuja ja mustapippuriuutetta. Lisäksi siinä on yhdistelmä kasviuutteita, kuten ruusujuurta, jotka tukevat kehon intensiivistä suorituskykyä ja energiaa.

3. Psychotic preworkout

paras-preworkoutInsane Labzilta tuleva Psychotic Pre-Workout on suunniteltu tehoa lisääväksi ravintolisäksi, joka sisältää sekä innovatiivisia että tunnetusti tehokkaita ainesosia suurina annoksina. 

Tämä PWO tarjoaa poikkeuksellisen vahvat pitoisuudet, mukaan lukien huimat 400 mg kofeiinia jokaisessa annoksessa. Sen ainesosat, kuten Cocoteanol, AMPiberry, Cordyceps ja Centella asiatica, tekevät siitä ainutlaatuisen.

Psychotic Pre-Workout on suunniteltu otettavaksi noin puoli tuntia ennen fyysistä aktiviteettia, ja sen käyttöä illalla ennen nukkumaanmenoa ei suositella sen vahvan stimulanttipitoisuuden vuoksi.

Tuote on erityisen sopiva niille, jotka haluavat maksimoida suorituksensa kuntosalilla. Sen korkea kofeiinipitoisuus tarjoaa merkittävän suorituskyvyn lisäyksen, erityisesti lihaskestävyysharjoittelussa, ja auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja vireystilaa treenin aikana.

4. Mutant Madness

paras-preworkoutMutant Madness on yksi Mutantin voimakkaimmista Pre-Workout -tuotteista, erityisesti suunnattu intensiivisesti treenaaville urheilijoille, jotka etsivät lisää pumppia, räjähtävyyttä ja kestävyyttä treeneihinsä.

Tämä tuote on äärimmäisen tiivistetty ja sisältää tehokkaan yhdistelmän ainesosia, kuten kofeiinia, arginiinia, sitrulliinia ja beeta-alaniinia. 

Erityisesti huomionarvoinen on sen 330 mg kofeiinipitoisuus, joka on saatu viidestä eri lähteestä. Nämä ainesosat yhdessä takaavat voimakkaan lihaspumpun, lisäävät lihasvoimaa ja parantavat kestävyyttä. Tuotteen makuprofiili on myös erittäin kehittynyt.

Mutant Madness on suunniteltu niille, jotka ovat tottuneet käyttämään suorituskykyä parantavia tuotteita ja etsivät jotain, joka vie heidät uudelle tasolle treeneissään. Sen ainesosat, kuten beeta-alaniini ja kofeiini, parantavat kestävyyttä, voimantuottoa ja keskittymiskykyä, kun taas L-arginiini ja L-sitrulliini parantavat verenkiertoa lihaksiin, johtaen vahvempaan lihaspumppiin treenin aikana. 

Lisäksi tuotteen imeytymistä on tehostettu Mutantin innovatiivisella Absorption Matrix -yhdistelmällä.

5. C4

paras-preworkoutC4 on Cellucorin suosittu Pre-Workout -tuote, joka on suunniteltu erityisesti kovaa treenaaville urheilijoille. 

Se tarjoaa räjähtävää energiaa, terävää fokusta ja voimakasta lihaspumppia treenin aikana.

C4 erottuu siinä, että se sisältää patentoitua TeaCor™-ainetta, mikä on yksi sen tunnusmerkeistä. Lisäksi C4 on palkittu tuotemerkki ja tunnettu erinomaisesta maustaan.

6. Star Nutrition Supreme PWO

paras-pre-workoutStar Nutritionin Supreme PWO on tehokas sekä edullinen suorituskyvyn lisääjä, joka on kehitetty kovia treenejä varten. 

Se sisältää testattuja ainesosia runsaina annoksina, jotka parantavat voimaa, pumppia ja kestävyyttä. 

Lisäksi se piristää ja parantaa keskittymiskykyä, samalla vähentäen maitohapon muodostumista. Tämä tuote perustuu luotettaviin ainesosiin, jotka on annosteltu optimaalisesti.

Supreme PWO:n vaikutukset perustuvat sen huolellisesti valittuihin ainesosiin. Kreatiini ja beeta-alaniini toimivat yhdessä lisäten voimaa ja kestävyyttä sekä vähentäen maitohapon muodostumista. Kofeiini toimii piristävänä stimulanttina, lisäten fokusta, kun taas ruusunjuuriuute auttaa ylläpitämään keskittymiskykyä koko treenin ajan.

Pre-workout hyöty

Pre-workout -tuotteet on suunniteltu tarjoamaan pitkäkestoista energiaa ja parantamaan kestävyyttä. Nämä juomat lisäävät vireystilaa, usein kofeiinin tai yrttiuutteiden, kuten guaranan, avulla.

Niiden sisältämät aminohapot tukevat treeniä monin tavoin. Esimerkiksi beta-alaniini toimii maitohappopuskurina, mikä auttaa tehostamaan harjoittelua. Sitrulliinimalaatti, ei-välttämätön aminohappo, auttaa ehkäisemään lihasväsymystä harjoittelun aikana. Kreatiini puolestaan edistää lihasmassan kasvua.

Pre-workout -valmisteet sisältävät helposti imeytyviä ravinteita, jotka tukevat treenaamista. Tämän ansiosta voit treenata tehokkaammin ja saavuttaa parempia tuloksia verrattuna vähemmän intensiiviseen harjoitteluun.

Koska pre-workout -tuotteet sisältävät kofeiinia ja piristäviä yrttejä, niiden käyttöä on hyvä rajoittaa. Niitä ei suositella käytettäväksi jokaisen treenin yhteydessä, vaan tilanteissa, jolloin tarvitset ylimääräistä potkua.

Pre-workout haitat

Pre-workout haittavaikutuksia voi olla niiden suuri piristys ja lataus. Pre-workoutin sisältämät piristävät ainee kuten kofeiini, yrttiuutteet ja D-vitamiini piristää pitkäksi aikaan.

Esimerkiksi iltaa vasten otettu pre-workout voi vaikuttaa vielä paljon treenin jälkeenkin, mikä voi aiheuttaa unettomuutta ja unen laadun heikkenemistä.

Toleranssin kasvu kofeiinille voi aiheuttaa myös yhä suurempaa tarvetta kofeiinille ja piristyksellä. Päivinä jolloin et käytä sitä voit tuntea itsesi väsyneeksi.

Toleranssin kasvu voi myös johtaa riippuvuuteen, mistä voi seurata paljon terveys ongelmia. Pre-workouttien ottaminen on kuitenkin turvallista, jos sitä otetaan harvoin ja suositelluissa määrissä.

Ovatko PWO:t välttämättömiä?

Laturit eli prework-out eivät ole normaalille kuntosalitreenajalle välttämättömiä, mutta käytettäessä ne ovat hyödyllisiä. 

Kovalle treenaajalle, jolla on esimerkiksi tavoitteita kehonrakennuksessa laturit ovat välttämättömiä. Latureilla voidaan estää niin sanotusti huono päivä ”työpaikalla”, koska kehonrakennus ammattiurheilijoille on tavallaan työtä. Vaikka ei kuitenkaan ole kisatavoitteita ei se estä latureiden käyttöä.

Laturit ovat hyvä tapa saada lisä potkua omiin treeneihin ja auttaa jaksamaan. Treenaajan kannattaa ainakin kokeilla kerran, jos miettii ostamista.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa olemme tutustuneet pre-workout -tuotteiden maailmaan, tarkastelleet niiden ominaisuuksia ja esitelleet parhaita vaihtoehtoja markkinoilla. 

Toivottavasti olet löytänyt tästä artikkelista hyödyllisiä vinkkejä ja inspiraatiota, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan tuotteen. Muista, että jokainen on yksilöllinen, ja siksi on tärkeää kuunnella omaa kehoasi sekä arvioida tarpeitasi ja tavoitteitasi esimerkiksi kofeiinin suhteen.

Olipa valintasi mikä tahansa näistä suositelluista tuotteista, toivomme, että ne tukevat sinua matkallasi kohti entistä tehokkaampia ja energisempiä treenejä.

FAQ pre-workout

Sekoita PWO-jauhe veteen ja juo se noin. 30 minuuttia ennen treeniä, jolloin vaikutus on tehokkain heti treenin alussa. Suosittelemme aloittamaan pienemellä anoksella aluksi, esimerkiksi puolikas ”scooppi”. 

Kaikki eivät ole tottuneet samaan määrään kofeiinia, joten tämän takia kannattaa käyttää niitä järkevästi. Emme suosittele ylittämään ikinä maksimiannostusta!

Pre-workotin tarkoitus on antaa sinulle lisä energiaa treeneihin. Ne sisältävät myös muita aineita, jotka parantavat esimerkiksi keskittymistä, lihaspumppia ja jaksamista. Pre-workoutteja on paljon erilaisia, joten kannattaa ottaa selvää mikä sopii parhaiten sinulle! Tähän vaikuttaa mihin tarkoitukseen haluat pre-workoutin, esimerkiksi lihaspumppiin vai piristymiseen.

Pre-workouteilla ei ole mitään suoranaisia haittavaikutuksia, ellet ole esimerkiksi herkkä sen sisältämille ainesosille, kuten kofeiinille. Toki, jos otat pre-workouttia iltaa vasten sen vaikutus on vielä käynnissä, kun olet menossa nukkumaan. Tämä vaikuttaa negatiivisesti palautumiseen ja unen laatuun.

Halvimmat ja parhaimmat hinnat pre workoutteista näet yllä olevista linkeistä. Hyviä sivuja kuitenkin kuntosaliurheiluun ja urheiluun muutenkin on, esimerkiksi Fitnesstukku.fi

Pre-workout juoma kannattaa ja tulisi nauttia noin. 30-60 minuuttia ennen treeniä veden kanssa. Tällöin saat siitä parhaimman hyödyn.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje