Top 5 parasta pre-workouttia ennen kuntosalitreeniä

top5-parasta-pre-workout

Mitä ovat pre-workoutit?

Pre-Workout on tarkoitettu otettavaksi ennen harjoitusta ja soveltuu erityisesti antamaan potkua voimaharjoituksiin. Se sisältää proteiiniaineenvaihduntaa edistävää B6-vitamiinia, ja sarjakestävyyttä lisäävää kreatiinia. C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Olen käyttänyt itse pre workoutteja jo muutaman vuoden. Olen huomannut niiden antaman potkun joka kerta ja se auttanut minua jaksamaan raskaimmistakin päivistä. Olemme tutkineet kolme parasta pre workout juomaa, joilla jaksat jokaisen treenisi. Jos olet kuitenkin uusi, suosittelisin aluksi ottamaan, vaikka puolet suositellusta määrästä!

Top 5 parasta pre workouttia:

1. Off the hook (myyntimenestys)

Offthehook-preworkout

Off the Hook – Suureen suosioon nopeasti noussut Pre-Workout Chained Nutritionilta! Tämä PWO on suunniteltu kovaa treenaaville ja kokeneille urheilijoille.

 • Suosituimpia Pre-Workout-tuotteitamme
 • Suuri määrä tehokkaita ainesosia
 • Edistää räjähtävää lihasvoimaa, pumppia ja kestävyyttä
 • Lisää keskittymiskykyä
 • Todellinen hardcore-PWO!

Chained Nutritionin Off The Hook on kaikkien aikojen tehokkain ja suunnitelmallisin Pre-Workout-tuotteemme. Ylivoimaisesti. Tuotteen kehittelyssä on noudatettu spartalaista yhtälöä ”tehokkaat ainesosat + suuret annokset = kova teho”.

Off The Hook -PWO perustuu hyviksi todettuihin ainesosiin, joista on tullut treenaajien suosikkeja. Kreatiiniglukonaatti ja beeta-alaniini vaikuttavat yhdessä lihasvoiman ja maitohappokestävyyden lisäämiseen.

L-sitrulliinimalaatin, AAKG:n, L-arginiinin ja betaiinin yhdistelmä tehostaa pumppia ja parantaa kestävyyttä. Jotta henkinen suorituskyky pysyisi samalla tasolla fyysisen kanssa, tuotteeseen on lisätty suosituimpia vireyden lisääjiä: kofeiini, L-tyrosiini, tauriini ja Panax ginseng.

2. Psychotic preworkout

Psychotic-madness-preworkout

Psychotic Pre-Workout, ravintolisä Insane Labzilta, on tehonlisääjä joka sisältää innovatiiviset ainesosat ja suuret annostukset tunnettuja aktiivisia ainesosia. 

 • Suuret annostukset ainesosia ja vahvat pitoisuudet
 • Huikeat 400 mg kofeiinia per annos
 • Sisältää: Cocoteanol, AMPiberry, Cordyceps ja Centella asiatica

Psychotic Pre-Workout tuotemerkiltä Insane Labz ei peittele sitä, mitä se on. Psychotic Pre-Workout on tehonlisääjä, joka perustuu suuriin annosmääriin piristeitä. Ainutlaatuinen koostumus on tarkoitettu käytettäväksi noin 30 minuuttia ennen fyysistä aktiviteettia, eikä sitä tule nauttia lähellä nukkumaanmenoaikaa.  

Psychotic Pre-Workout sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat mennä salille ja antaa kaikkensa. Tuotteen korkea kofeiinipitoisuus (400 mg per annos) takaa lisääntyneen suorituskyvyn lihaskestävyysharjoittelussa sekä paremman lihaskestävyyden. Lisäksi sen avulla olet virkeämpi ja pystyt keskittymään paremmin.  

3. Mutant Madness

Mutant-Madness-preworkout

Mutant Madness – Mutantin vahvimpia Pre-Workouteja koskaan! Suunniteltu kovaa treenaaville urheilijoille, jotka hakevat pumppia, räjähtävyyttä ja kestävyyttä!

 • Äärimmäisen tiivistetty PWO
 • Yhdistelmä mm. kofeiinia, arginiinia, sitrulliinia ja beeta-alaniinia
 • 330 mg kofeiinia viidestä eri lähteestä
 • Antaa vahvan lihaspumpin, lihasvoimaa ja kestävyyttä
 • Erittäin kehittynyt makuprofiili

Mutant Madness -Pre-Workout antaa treeneihisi uuden vaihteen. PWO, joka saa sinut rikkomaan entiset rajasi!

Mutant Madnessin ainesosat on valittu viimeisimpään tutkimustietoon pohjautuen ja annostelu on suunniteltu sinulle, jolla on kokemusta suorituskykyä lisäävistä tuotteista.

Ainesosiin lukeutuvat muun muassa beeta-alaniini ja kofeiini, jotka yhdessä parantavat kestävyyttä, voimantuottoa ja keskittymiskykyä.

L-arginiini ja L-sitrulliini lisäävät verenkiertoa lihaksiin, mikä johtaa treenatessa vahvempaan lihaspumppiin.

Jotta ainesosat imeytyisivät optimaalisesti, on Mutant täydentänyt tuotteen innovatiivisella Absorption Matrix -yhdistelmällä.

4. C4

paras-preworkout

C4 – Cellucorin suosittu Pre-Workout antaa räjähtävää energiaa, intensiivisen fokuksen ja vahvan lihaspumpin!

 • Kovaa treenaaville urheilijoille
 • Energiaa, fokusta ja pumppia!
 • Sisältää patentoitua TeaCor™:ia
 • Palkittu tuotemerkki
 • Todella hyvänmakuinen

Annostus: Sekoita 1 annos (1 mitallinen = 6,5 g) jauhetta 150-300 ml:aan vettä ja nauti noin 20-30 minuuttia ennen harjoittelua. Tarpeen vaatiessa voit lisätä annostusta 2 mitalliseen. Älä nauti yli 2 mitallista vuorokaudessa.

 

5. Star Nutrition Supreme PWO

Parempi suorituskyky

 

Nosta treenisi uudelle tasolle Star Nutritionin Supreme PWO:lla – tehokas suorituskyvyn lisääjä testatuilla aineksilla, runsaina annoksina.

 • Lisää voimaa, pumppia ja kestävyyttä
 • Piristää ja lisää keskittymiskykyä
 • Vähentää maitohapon muodostumista
 • Luotettaviksi osoittautuneita ainesosia
 • Suorita paremmin -> saa parempia tuloksia

Tehokkaat aineosat tehokkaina annoksina. Yksinkertainen menestysresepti hyvälle suorituskyvyn kohottajalle on juuri sitä, mitä Star Nutritionin Supreme PWO tarjoaa: Luotettaviksi osoittautuneet ainesosat juuri oikeassa määrässä – ei enempää, ei vähempää.

 

Kuinka Supreme PWO toimii?

 

Supreme PWO sisältää huolellisesti valikoidun ainesosien yhdistelmän, joka vaikuttaa antaen reilun energiapotkunparantaen samalla kestävyyttä sekä lisäten voimaa. Ainesosat, jotka vastaavat kustakin vaikutuksesta ovat:

 • Kreatiini ja beeta-alaniini vuorovaikutuksessa lisäävät voimaa ja kestävyyttä sekä vähentävät maitohapon muodostumista.
 • Kofeiini on testattu stimulantti, joka piristää ja lisää fokusta, kun taas ruusunjuuriuute edistää keskittymiskyvyn ylläpitämistä koko treenin ajan.
 • L-sitrulliininL-arginiininpunajuuriuutteen ja L-norvaliinin yhdistelmä edistää veren virtausta lihaksiin, mikä 1) lisää pumppia ja 2) vahvistaa kestävyyttä paremmalla ravinnonkuljetuksella työskenteleviin lihaksiin.

Annostusohje: Sekoita 16,5 g (1 mitallinen) 250 ml:aan vettä. Nauti 15–30 minuuttia ennen treeniä.

Pre-workout hyöty

Pre-workout tuotteiden tarkoitus on antaa pitkäkestoista energiaa ja parantaa kestävyyttä. Pre-workout juomat parantavat vireystilaa kofeiinin ja/tai yrttiuutteiden esimerkiksi guaranan avulla. Ne sisältävät aminohappoja, joista on hyötyä treenin tueksi. Esimerkiksi beeta-alaniini toimii maitohappopuskurina ja antaa sitä kautta tehoja treeniin, ei-välttämätön aminohappo sitrulliinimalaatti voi auttaa estämään lihasväsymystä treenin aikana ja kreatiini vaikuttaa positiivisesti lihasmassa kasvuun. Käytännössä siis pre-workout valmisteisin lisätään hyvin imeytyviä ravinteita, joista on apua treenissä. Ja kun jaksat treenata täysillä alusta loppuun asti, tulokset ovat luonnollisesti paremmat kuin puoli teholla treenatessa. Koska pre-workout tuotteet sisältävät mm. kofeiinia ja piristäviä yrttejä, niitä ei kannata rutiinin omaisesti käyttää ennen jokaista treeniä vaan silloin, kun kaipaa enemmän puhtia treeniin.

Pre-workout haitat

Pre-workout haittavaikutuksia voi olla niiden suuri piristys ja lataus. Pre-workoutin sisältämät piristävät ainee kuten kofeiini, yrttiuutteet ja D-vitamiini piristää pitkäksi aikaan. Esimerkiksi iltaa vasten otettu pre-workout voi vaikuttaa vielä paljon treenin jälkeenkin, mikä voi aiheuttaa unettomuutta ja unen laadun heikkenemistä. Toleranssin kasvu esimerkiksi kofeiinille voi aiheuttaa myös yhä suurempaa tarvetta kofeiinille ja piristyksellä. Toleranssin kasvu voi myös johtaa riippuvuuteen, mistä voi seurata paljon terveys ongelmia. Pre-workouttien ottaminen on kuitenkin turvallista, jos sitä otetaan harvoin ja suositelluissa määrissä. Myöskään iltaa vasten en suosittelisi sitä ottamaan.

Ovatko PWO:t välttämättömiä?

Laturit eli prework-out eivät ole normaalille kuntosalitreenajalle välttämättömiä, mutta käytettäessä ne ovat hyödyllisiä. Kovalle treenaajalle, jolla on esimerkiksi tavoitteita kehonrakennuksessa laturit ovat välttämättömiä. Latureilla voidaan estää niin sanotusti huono päivä ”työpaikalla”, koska kehonrakennus ammattiurheilijoille on tavallaan työtä. Vaikka ei kuitenkaan ole kisatavoitteita ei se estä latureiden käyttöä. Laturit ovat hyvä tapa saada lisä potkua omiin treeneihin ja auttaa jaksamaan. Treenaajan kannattaa ainakin kokeilla kerran, jos miettii ostamista.

Ostopaikkoja:

Halvimmat ja parhaimmat hinnat pre workoutteista näet yllä olevista linkeistä. Hyviä sivuja kuitenkin kuntosaliurheiluun ja urheiluun muutenkin on, esimerkiksi Fitnesstukku.fi