Paras spinningpyörä kotiin (2024) – 5 vertailussa

paras spinningpyora kotiin

Spinning on tehokas tapa parantaa kuntoa ja sillä on helppo treenata kotona, vaikka se ei aivan vastaakaan ryhmäliikunnan tunnelmaa. 

Kotona spinningpyörällä treenaaminen voi myös säästää rahaa verrattuna ryhmätunteihin.

Tarjolla olevat spinningpyörät eroavat perinteisistä kuntopyöristä ajoasennoltaan ja ne mahdollistavat tehokkaamman spinning-kokemuksen. 

Olemme laatineet listan: mikä on paras spinningpyörä eri hintaluokissa ja tarjoamme ostajan oppaan, joka auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle parhaan spinningpyörän.

Paras spinningpyörä nopeasti:

  1. Titan Life Trainer S11 – Paras spinningpyörä yleisesti
  2. Bodytone EX3 spinningpyörä – Huippulaatua sekä mukava satula
  3. Ablica Racer 20 – Kompakti spinningpyörä pieneen tilaan
  4. FTX Indoor racer Gymstick – Ammattikäyttöön
  5. FTR Indoor racer – Edullinen vaihtoehto

Millainen on paras spinningpyörä kotiin?

Kotikäyttöön tarkoitetut kuntopyörät voidaan jakaa pääasiassa kahteen eri luokkaan, joista vain toinen on sopiva spinningiin. Perinteisissä kuntopyörissä on mukavampi istuma-asento, jossa istut selkä suorana eikä ole tarvetta nojata ohjaustankoon.

Spinningiin soveltuvat pyörät ovat sisäpyöriä. Nykyään näitä kutsutaan usein spinningpyöriksi. Ne on suunniteltu jäljittelemään maantiepyöräilyn ajoasentoa, jossa nojaudutaan eteenpäin ohjaustangon yli.

Spinningpyörillä voit myös seistä polkimilla, mikä tuo harjoitteluun lisää intensiteettiä ja erilaista rasitusta.

Kuinka paljon kannattaa käyttää spinningpyörään?

Spinningpyörät ovat yleensä kalliimpia kuin kuntopyörät, mutta voit silti löytää upeita pyöriä alle 400 eurolla, kun taas huippuluokan vaihtoehdot maksavat yli 600 euroa.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Aloita spinningpyörän valinta tarkistamalla sen paino. Raskaammat pyörät tarjoavat tasaisemman ja vakaamman ajokokemuksen, erityisesti kun lisäät nopeutta ja vastusta.

Vastuksen osalta on suositeltavaa, että spinningpyörässä on kitkavastus. Tämän avulla voit nopeasti säätää vastusta lisäämällä tai vähentämällä sitä.

On myös tärkeää tarkistaa pyörän koko varmistaaksesi, että se mahtuu kotiisi käytännöllisesti. Spinningpyörät vaativat yleensä enemmän tilaa kuin perinteiset kuntopyörät. Lisäksi on hyvä varmistaa, että pyörän maksimikäyttäjäpaino sopii sinulle.

Lähes kaikissa spinningpyörissä on säädettävät ohjaustangot ja satulat. Jos olet kuitenkin erityisen pitkä tai lyhyt, kannattaa tarkistaa, että pyörä sopii juuri sinun pituuteesi. Tämä varmistaa mukavan ja ergonomisen treenikokemuksen.

Mikä on paras spinningpyörä?

Vertailumme parhaaksi spinningpyöräksi valitsimme TITAN LIFE Trainer S11 spinningpyörän. 

Tämä spinningpyörä soveltuu niin ammattilaiselle, kuin aloittelijalle. Se sisältää huippu ominaisuuksia, kuten harjoitustietokoneen, urheilusatula ja kenkien kiinnitykset.

paras-spinningpyöräTestimme paras spinningpyörä Titan Lifen S’11 Indoor Bike on suunniteltu vaativille treenaajille. 

Sen monipuolinen ohjaustanko tarjoaa useita otteita, jolloin voit valita itsellesi ja harjoitustilanteeseen sopivimman otteen. 

Spinningpyörässä on 13 kg painava vauhtipyörä, joka varmistaa sujuvan ja helpon treenin.

Pyörän harjoitustietokone näytti keskeiset harjoitustiedot, kuten harjoitusajan, matkan, kalorinkulutuksen ja sisältää skannaustoiminnon.

S11-mallissa on urheilusatula, joka on suunniteltu mukavuutta ja pitkäkestoisia treenejä varten. Pedaaleissa on kätevät pidikkeet sisäkenkien nopeaa ja varmaa kiinnitystä varten.

Spinningpyörän tekniset tiedot:

2. Bodytone EX3 spinningpyörä

bodytone-ex3-spinningpyöräBodytonen EX3 spinningpyörä on mielestämme hyvä vaihtoehto koti- ja yleiskäyttöön. 

Tämä 68 kilogrammaa painava pyörä, jossa on 20 kilogramman vauhtipyörä, on erittäin tukeva ja sopii eri treenaajille, myös rankempiin treeneihin. 

EX3 erottuu ergonomiallaan: sen ohjaustanko on käyttäjäystävällinen ja helppo puhdistaa, kun taas mukava satula on EVA-pehmustettu. 

POLY-V® -hihnakäyttöjärjestelmä, jossa on kevlar-vahvistettu 6 Poly-V -nauha, takaa sujuvan polkemisen ja vähentää huollon tarvetta. 

Lisäksi pyörän tukeva rakenne sopii pidemmillekin käyttäjille ja siinä on käteviä lisävarusteita, kuten siirtopyörät, juomapulloteline ja hätäjarru.

Tekniset tiedot

3. Abilica Racer 20

ablica racer 20 spinningpyöräAbilican tukeva spinningpyörä on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät kompaktia ja tilaa säästävää mutta tehokasta kuntoiluvälinettä kotiin. 

Pyörässä on 20 kg painava vauhtipyörä, joka tarjoaa mukautuvan vastuksen koko harjoituksen ajaksi. 

Säädettävät ohjaustanko ja satula mahdollistavat ergonomisen istuma-asennon, ja pyörä sopii tavallisiin harjoituskenkiin sovitettujen polkimien ansiosta useimmille käyttäjille.

Ketjuvetoisen ajojärjestelmän ansiosta pyörä on kestävä ja luotettava.

Abilica Racer 20 on mitoiltaan kompakti, 124 cm korkea, 51 cm leveä ja 103 cm pitkä, painaen 42 kg. 

Siinä on käytännöllisiä ominaisuuksia kuten kuljetuspyörät, pullonpidike ja satulan sekä voiman säädöt.

4. FTR 7 Indoor racer Gymstick

paras-spinningpyöräGymstickin FTR 7 spinningpyörä on suunnattu niille, jotka odottavat treeniltään hieman enemmän.

Pyörä sopii 165–195 cm pituisille urheilijoille ja on varustettu SPD-polkimilla sekä ergonomisella telineellä. 

FTR 7 on suunniteltu sekä kuntosali- että kotikäyttöön ja tarjoaa huippuluokan treenikokemuksen, verrattavissa oikeaan kilpapyöräilyyn. 

Manuaalisesti säädettävä magneettijarru mahdollistaa vastuksen säätämisen askel askeleelta, jolloin voit räätälöidä treenisi juuri haluamallasi tavalla.

Säädettävä ohjaustanko ja istuin mahdollistavat korkeuden ja etäisyyden säätämisen, joten voit mukauttaa ne täydellisesti itsellesi. FTR 7:ssä on jykevä vauhtipyörä, joka luo tunteen nopeasta etenemisestä.

SPD-polkimet on suunniteltu pyöräilykengille, mutta ne voidaan kääntää myös tavallisten treenikenkien käyttöön.

Tekniset tiedot:

5. FTR Indoor racer Gymstick

(Edullisin)

paras-spinningpyöräFTR Indoor Racer -kuntopyörä on suunniteltu niille, jotka haluavat parasta mahdollista suorituskykyä.

Se tarjoaa tasaisen ja hiljaisen käynnin, stabiilin rakenteen sekä korkean käyttömukavuuden.

Pyörän vahva raami takaa stabiilin pyöräilykokemuksen, jopa intensiivisissä treeneissä.

Siinä on monipuolinen näyttö, joka tarjoaa useita toimintoja, kuten ajannäytön, matkan, nopeuden ja kalorien kulutuksen.

Spinningpyörän tekniset tiedot:

Miksi ostaa spinningpyörä?

Viime vuosina spinning on noussut suureen suosioon. Nykyään on vaikea vierailla perinteisellä kuntosalilla ilman, että kuulet musiikin soivan ja ohjaajan kannustavan pyöräilijöitä, jotka hikoilevat ja tekevät parhaansa.

Kun astut hämärästi valaistuun spinningstudioon, voit tuntea suurta tyytyväisyyttä, ikään kuin olisit todella työntänyt itsesi äärirajoille.

Spinningin hyvä puoli on sen yksinkertaisuus: tarvitset vain itsesi ja spinningpyörän. Tämän seurauksena spinningpyörien käyttö kotona on lisääntynyt.

Se on halvempaa, kuin kuntosalijäsenyyden ostaminen

Voit maksaa yli 30 euron kuukausimaksun kuntosalin spinning-tunneista tai hankkia oman spinningpyörän kotiin, jolloin treenaat omalla aikataulullasi. 

Kotona voit käyttää ilmaisia verkkotunteja, kuten suosittelemiamme YouTube-tunteja, ohjaajan kannustuksen saamiseksi. 

Spinning tarjoaa kunnon ylläpidon ja vahvistumisen hyödyt, mutta tuo lisäksi maksimaalisen rasvanpolton ja voimahaasteen erilaisten ajoasentojen kautta. 

Kotona spinningpyörällä treenaaminen on erinomainen tapa polttaa rasvaa ja haastaa itsesi.

Spinning hyödyt

Spinning-tunnit ja kuin myös omat spinningtreenit tarjoavat monia hyötyjä, kuten voiman lisääminen, sydän- ja verisuoniterveyden parantuminen ja kalorien poltto. 

Spinning kehittää kehon tärkeimpiä lihasryhmiä, kuten vatsalihaksia, ylävartaloa, selkää, pakaroita, reisiä, takareisiä ja etureisiä. 

Säännöllinen polkeminen, kolmesta kuuteen kertaa viikossa, auttaa saavuttamaan näitä hyötyjä. 

Lisäksi spinning on tehokas tapa polttaa kaloreita ja se yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon se tukee painonpudotusta.

Yhteenveto spinningpyörä kotiin

KategoriaMerkkiMalli
Paras spinningpyörä kotiinTitan LifeTrainer S11
Hyvä vaihtoehtoBodytoneEX3
Kompakti spinningpyöräAblicaRacer 20
Laadukkain spinningpyöräGymstickFTR 7
Edullinen spinningpyöräGymstickFTR

Haluamme korostaa, että pyörän käytön mukavuus on avainasemassa. Mukavuuden takaamiseksi saatat tarvita joitakin lisävarusteita, kuten erikoiskengät tai geelimäisen istuinpäällisen. 

Useimmissa spinningpyörämalleissa voit myös vaihtaa istuimen tai polkimet, jotta pyörä istuu sinulle täydellisesti.

On tärkeää asettaa ja säätää spinningpyöräsi oikein. Voit löytää netistä opetusvideoita, jotka neuvovat, miten säädät pyöräsi turvallisesti ja oikeaoppisesti.

Kuntopyörä on suunniteltu mukavampaan ja pystympään ajoasentoon, kun taas spinningpyörä jäljittelee enemmän maantiepyörän ajoasentoa ja on suunniteltu intensiivisempään treeniin.

Spinning vahvistaa erityisesti alavartalon lihaksia, kuten reisiä ja pakaroita, parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä edistää rasvanpolttoa.

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi spinningiä tulisi harrastaa 2-4 kertaa viikossa, riippuen yksilöllisistä tavoitteista ja kunnon tasosta. Tasapaino lepoajan ja harjoittelun välillä on tärkeää.

Kyllä, spinning voi olla rankkaa riippuen harjoituksen intensiteetistä ja kestosta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla. Voit polkea spinningpyörää myös omaan tahtiisi, jos ostat sellaisen omaksi kotiin.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top