Top 3 parasta spinningpyörää kotiin

paras-spinningpyörä

Spinning on tehokas ja melko helppo tapa nostaa kuntoa, ja vaikka spinningpyörällä kotona ei voi täysin luoda studioluokan tunnelmaa, joka on täynnä muita treenaajia, se on silti loistava tapa treenata kotona. Ajan myötä voit säästää rahaa, kun vältyt säännöllisesti kalliiden tuntien maksamisesta. Voit käyttää spinningpyörää juuri silloin, kuin haluat kotona.

Kun katsot kokoelmaamme parhaista kuntopyöristä, huomaat, että kotona pyäräileminen spinningmäisesti vaatii tietynlaisen pyörän, jota kutsutaan spinningpyöräksi. Nämä tarjoavat erilaisen ajoasennon kuin pystysuorat kuntopyörät. Eli nojaat eteenpäin kuin kilpapyörällä, ja ne jäljittelevät paremmin ulkopyöräilyn tuntumaa.

Olemme valinneet alta parhaat spinningpyörät, jotka sopivat useisiin eri budjetteihin, ja löydät myös ostajan oppaan, joka auttaa sinua rajaamaan valintasi ja löytämään itsellesi sen parhaan spinningpyörän!

paras-spinningpyörä

1. TITAN LIFE Trainer S11

Titan Lifen pyörää S’11 Indoor Bike voi suositella vaativalle kuntoilijalle. Ohjaustangosta voi ottaa monta erilaista otetta, joten käyttäjä voi aina valita itselleen ja tilanteeseen parhaiten sopivan otteen. Valitsimme tämän, koska se on monipuolisin!

paras-spinningpyörä

2. FTR 7 Indoor racer Gymstick

Gymstickin FTR 7 spinningpyörä on sinulle, joka vaadit hieman enemmän treeniltäsi. Tämä on niin sanottu huippumallin spinningpyörä, mikä sopii heille jotka haluavat saada kaikein irti treeneistään!

paras-spinningpyörä

3. FTR Indoor racer Gymstick

FTR Indoor racer – Kuntopyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tasainen ja hiljainen käynti, stabiili rakenne ja korkea käyttömukavuus! 

Millainen on paras spinningpyörä kotiin?

Kotikuntopyörät jakautuvat pääsääntöisesti kahteen luokkaan, joista vain toinen sopii spinningiin. Kuntopyörissä on mukavempi istuma-asento, jossa et nojaa ohjaustankoon vaan istut selkä suorana.

Tarvitset sisäpyörän. Näitä kutsutaan nykyään usein spinningpyöriksi, ja ne on asetettu jäljittelemään ajoasentoa, jonka koet maantiepyörällä ollessasi eteenpäin nojautumalla ohjaustangon yli. Voit myös seistä polkimilla, mikä luo uudenlaisen rasituksen.

Kuinka paljon kannattaa käyttää spinningpyörään?

Spinningpyörät ovat yleensä kalliimpia kuin kuntopyörät, mutta voit silti löytää upeita pyöriä alle 400 eurolla, kun taas huippuluokan vaihtoehdot maksavat yli 600 euroa.

Tarvitset sisäpyörän. Näitä kutsutaan nykyään usein spinningpyöriksi, ja ne on asetettu jäljittelemään ajoasentoa, jonka koet maantiepyörällä ollessasi eteenpäin nojautumalla ohjaustangon yli. Voit myös seistä polkimilla, mikä luo uudenlaisen rasituksen.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Aloita tarkistamalla spinningpyörän paino, koska raskaammat pyörät mahdollistavat tasaisemman ja vakaamman ajon, varsinkin kun alat nostaa nopeutta ja vastusta. Mitä tulee vastukseen, on hyvä, että spinningpyörässä on kitkavastus. Tällä voit lisätäi tai vähentää vastusta nopeasti. 

Sinun on myös tarkistettava pyörän koko nähdäksesi, mahtuuko se kotisi tilaan. Spinningpyörillä on yleensä suurempi pinta-alan tarve kuin kuntopyörillä, ja sinun on myös varmistettava, että maksimi käyttäjän paino on sopiva sinulle. Lähes kaikissa spinningpyörissä on säädettävät ohjaustangot ja satulat, mutta jos olet erityisen pitkä tai lyhyt, kannattaa ehkä tarkistaa, että spinningpyörä sopii sinun pituuteesi.

Paras spinningpyörä

(Meidän valintamme)

paras-spinningpyöräTitan Lifen pyörää S’11 Indoor Bike voi suositella vaativalle kuntoilijalle. Ohjaustangosta voi ottaa monta erilaista otetta, joten käyttäjä voi aina valita itselleen ja tilanteeseen parhaiten sopivan otteen. Pyörässä on 13 kg painava vauhtipyörä, joka takaa helpon ja sujuvan treenin.

Harjoitustietokone näyttää tärkeät harjoitukseen liittyvät tiedot, kuten aika, matka, kalorikulutus, ja siinä on myös skannaustoiminto.

Indoor S11 -kuntopyörässä on urheilusatula, jonka suunnittelun lähtökohtina ovat mukavuus ja pitkäkestoiset treenit. Pedaaleissa on pidikkeet, joihin sisäkengät on nopea ja varma kiinnittää.

 • Vauhtipyörä: 13 kg
 • Harjoitustietokone näyttää esimerkiksi seuraavat arvot: aika, nopeus, matka, kalorinkulutus
 • Ohjaustanko ja satula: voidaan säätää pysty- ja vaakasuunnassa
 • Paino: 33 kg
 • Pituus: 109 cm
 • Leveys: 50 cm
 • Korkeus: 108 cm
 • Siirtopyörät: Kyllä
 • Harjoitustietokone: Kyllä
 • Käyttäjän maksimipaino: 125 kg

2. FTR 7 Indoor racer Gymstick

(Laadukkain)

paras-spinningpyörä

Gymstickin FTR 7 spinningpyörä on sinulle, joka vaadit hieman enemmän treeniltäsi.

 • Soveltuu 165–195 cm pitkille urheilijoille
 • SPD-polkimet
 • Ergonominen teline

Gymstickin FTR 7 soveltuu sekä kuntosali- että kotikäyttöön. Se mahdollistaa treenit parhaalla mahdollisella tasolla, aivan kuin oikea kilpapyörä. Ergonomisen telineen ja tukevan rungon ansiosta tämä spinningpyörä on erityisen tukeva ja miellyttävä laite, myös kaikkein rankimmissa sprinteissä. Manuaalisesti säädettävä magneettijarru, jolla voit koko ajan säätää vastusta askel askeleelta, näin treenistä tulee juuri sellainen, kuin haluat.

Monipuolisten säätömahdollisuuksien ansiosta pyörä soveltuu 165-195 cm pitkille urheilijoille. Sekä ohjaustanko että istuin ovat säädettävissä korkeuden ja etäisyyden osalta, voit helposti säätä ne juuri itsellesi sopivaksi. FTR 7 on varustettu jykevällä vauhtipyörällä, joka takaa tunteen siitä, että suorastaan lennät eteenpäin.  

FTR 7 on varustettu SPD-polkimilla, jotka on suunniteltu pyöräilykengille. Jos haluat käyttää tavallisia treenikenkiä, voit kääntää polkimen toisin päin.

Tiedot:

 • Max käyttäjäpaino: 150 kg
 • 20 kg tasapainotettu vauhtipyörä
 • Mittaritoiminnot: Nopeus, syke, matka, treeniaika, kalorit ja kierros/minuutti.
 • Kuljetuspyörät
 • Langaton syketoiminto
 • Paino: 56,5 kg
 • Koko: 128 x 53 x 128 cm

3. FTR Indoor racer Gymstick

(Paras hinta)

paras-spinningpyörä

FTR Indoor racer – Kuntopyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tasainen ja hiljainen käynti, stabiili rakenne ja korkea käyttömukavuus!

 • Vahva raami pitää pyöräilyn stabiilina kovissakin treeneissä
 • Näyttö useilla toiminnoilla, mm. aika, matka, nopeus ja kalorien kulutus
 • Mukava satula, joka sopii hyvin sekä miehille että naisille
 • Langaton sykefunktio
 • Mikrosäädettävä vastustaso
 • Hätäjarru lisää käyttöturvallisuutta
 • 18 kg tasapainotettu vauhtipyörä
 • Maksimikäyttäjäpaino: 125 kg
 • Mitat: 123 x 54 x 115 cm
 

Miksi ostaa spinningpyörä?

Viime vuosina spinningin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, ja on lähes mahdotonta mennä mihinkään perinteiseen kuntosaliin kuulematta musiikin ääntä ja kun ohjaaja huutaa kannustusta pyöräilijöille heidän hikoilessa ja antaessa kaikkensa. Hämärästi valaistusta studiossa ilmaantuessa on suuri tyytyväisyyden tunne, ikään kuin olisit todella työntänyt itsesi äärirajoille.

Hyvä asia nopeassa etenemisessä on se, että treenivälineitä ei tarvita valtavasti, vain sinä ja pyörä. Siksi tämä on johtanut siihen, että spinningpyörien määrä on lisääntynyt kotikuntosalikäyttössä.

Se on halvempaa, kuin kuntosalijäsenyyden ostaminen

Voit joko maksaa kuukausittaisen kuntosalin jäsenmaksusi, joka voi olla jopa 50+ € kuukaudessa, ja osallistua heidän spinning-tunneilleen tai ostaa oman spinningpyörän kotiin ja tehdä spinningtreenin milloin haluat. Jos uskot kaipaavasi opettajaa, joka kannustaa sinua, tarjolla on paljon ilmaisia spinningtunteja, joita voit toistaa televisiosi tai puhelimesi kautta.

Tiedämme kaikki pyöräilyn edut yleisesti, kuten kunnossa pysyminen ja vahvana oleminen, mutta spinning-tunti haastaa sinua hieman eri tavalla, mikä edistää maksimaalista rasvanpolttoa ja voimaa. Esimerkiksi eri asennot, joissa ajat pyörällä, kohdistuvat ydinlihaksiisi eri tavalla, mikä auttaa vahvistamaan kehon keskiosaa ja treenaamaan vatsalihaksia. Jos haluat siis polttaa rasvaa ja haastaa itseäsi spinningpyörä kotiin on loistava valinta.

Yhteenveto

Toivomme, että nämä arvostelut ovat auttaneet sinua päättämään, millaisen spinningpyörän haluaisit, koska niissä on useita eri ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Tämän avulla löydät sen parhaan spinningpyörän.

Tärkein asia, jota haluamme korostaa, on varmistaa, että pyörän käyttäminen on mukavaa! Tämä on erittäin tärkeää, vaikka joutuisit hankkimaan pari lisäystä, olipa kyseessä sitten pyörivät kengät tai geelimäinen istuinpäällinen. Voit jopa vaihtaa istuimen/polkimet useimmissa malleissa, jos haluat pyörän sopivan täydellisesti juuri sinulle.

On tärkeää asettaa ja säätää spinningpyöräsi oikein. Netistä löytyy useita opetusvideoita, jotka auttavat sinua säätämään spinningpyöräsi oikein ja turvallisesti.

Suosittelemme myös venyttelemään perusteellisesti treenin jälkeen, sillä usein treenaajat hyppäävät pyörän selästä tunnin jälkeen ja menevät suoraan kotiin. Se auttaa palautumisessasi vähentäen arkoja lihaksia seuraavana päivänä tuomalla happipitoista verta takaisin lihaksiin ja auttamalla hajottamaan maitohappoa, joka on kertynyt lihaksiin treenin aikana.

puhti
treenikunkku-uutiskirje