Parhaat vetoremmit – Top 4 vertailu

parhaat vetoremmit kuntosalille

Markkinat ovat täynnä erityyppisiä vetoremmejä, mikä voi tehdä parhaiten sopivien löytämisen haastavaksi omiin tarpeisiisi. Olemme havainneet kuntosalilla, että eri vetoremmit tuovat treeniin omat hyötynsä. 

Vetoremmin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset tavoitteet ja tarpeet. On myös hyödyllistä testata, kuinka vetoremmit voivat tukea rasittuneita ranteita.

Olitpa olympiatason painonnostaja, voimanostokilpailija, voimanostaja tai harrastelija kuntosalilla, esittelemme sinulle kattavan oppaan parhaista vetoremmeistä. 

Tässä oppaassa käymme läpi suosituimpien vetoremmeiden tyypit, materiaalit ja käyttötarkoitukset yksityiskohtaisesti.

Miksi käyttää vetoremmejä?

Jos olet kuntosalitreenaaja, voit lopulta käyttää vetoremmejä saadaksesi lisätukea raskaampien painojen hallintaan ja nostamiseen. Vetoremmeillä on yleisesti paljon hyötyjä ja oikeastaan vain yksi haitta, joka selviää artikkelin lopussa.

Tukevat ranteita

Vetoremmit tukevat ranteitasi ja auttavat vähentämään loukkaantumisriskiä pitämällä ranteen oikein linjassa tangon kanssa ja estämällä sinua pudottamasta tankoa, esimerkiksi varpaillesi.

Vähentää otevoiman loppumista

Vetoremmien käyttö vähentää tarvittavaa ote voimaa nostaessasi tankoa, mikä tarkoittaa, että pystyt pitämään käsissäsi raskaampia painoja pidempään esimerkiksi maastavedossa.

Auttaa treenaaman kovempaan

Vetoremmit tukevat otevoimaasi nostaaksesi suurempia painoja kuin pystyisit ilman niitä. Kehonrakentajat ja voimanostajat käyttävät vetoremmejä ylittääkseen otevoimansa rajoja ja saamalla sitä kautta nostettua kovempia painoja.

Saavuta todellinen lihasväsymys

Vetoremmien avulla pystyt treenaamaan, esimerkiksi selkälihaksiasi loppuun asti ennen kuin sinulla loppuu otevoima. Esimerkiksi jos et maastavedossa tai alataljassa yksinkertaisesti jaksa enää pitää kiinni, joudut jättämään sarjan kesken, vaikka selkälihaksesi jaksaisivat vielä muutaman toiston.

Tämä johtaa tietenkin parempaan kehitykseen ja lihaskasvuun. Alta löydät meidän valitsemat parhaat vetoremmit ja arviot niistä:

paras-vetoremmi

1. Versa Gripps classic

(Kaikkein paras)

Versa Gripps Classic – Paras treenikaveri! Huippusuosittu Versa Gripps on samalla treenihanska, vetoremmi ja rannetuki.

Suosittelemme näitä kaikille treenaajille!

paras-vetoremmi

2. Star Gear Heavy Lifting Straps

(Paras aloittelijoille)

Star Gear Heavy Lifting Straps -vetoremmit ovat erinomainen treeniväline, joka suojelee ja antaa tukea hyvin painavissa nostoissa.

Kun oma pito ei enää riitä tai kämmenet hikoavat, käsipainoihin tai levytankoon kiinnitetyt kestävät nahkaremmit auttavat sinua nostamaan ja vetämään varmalla otteella.

paras-vetoremmi

3. Jerkfit WODies​

WODies, Black – Treenihanska, joka suojaa käsiä ja tukee ranteita.

Antaa sekä pitävän otteen että korkean käyttömukavuuden!

Nämä sopivat niille, jotka eivät halua erikseen vetoremmejä ja treenihanskoja!

Mitkä ovat parhaat vetoremmit?

Parhaat vetoremmit meidän testimme mukaan oli Versa Gripps. Ne tarjoaa erinomaisen pidon raskaissa maastavedoissa ja muissakin liikkeissä. 

Näiden avulla sinun ei tarvitse miettiä pitovoimasi loppumista, vaan voit keskittyä itse selän treenaamiseen.

1. Versa Gripps classic

paras-vetoremmiVersa Gripps Classic on monipuolinen treeniväline, joka yhdistää treenihanskan, vetoremmin ja rannetuen ominaisuudet yhdeksi tuotteeksi. Se on erityisen suosittu sen tarjoaman vankan otteen ansiosta, jonka avulla voit pitää kiinni tangosta tai laitteiden kahvoista lujasti. 

Nämä vetoremmit tarjoaa myös ergonomista tukea ranteillesi ja suojaa käsiäsi kovettumien muodostumiselta. Sen ainutlaatuinen materiaali tarjoaa erinomaisen pidon ja on valmistettu Yhdysvalloissa. Kokeiltuasi Versa Grippsia et enää halua treenata ilman sitä!

Quick-release-toiminnon ansiosta välineen käyttö on vaivatonta, ja voit päästää painot nopeasti irti tarvittaessa. Classic-malli on suunniteltu hieman lyhyemmällä kämmenosalla verrattuna Pro-malliin, mutta se on silti valmistettu kestävästä materiaalista, joka takaa pitävän otteen.

2. Star Gear Heavy Lifting Straps

paras-vetoremmiStar Gear Heavy Lifting Straps tarjoavat vankan tuen ja suojan erityisesti raskaiden painojen nostossa. Kun otteesi alkaa pettää tai kätesi liukastuvat hiestä, nämä kestävät nahasta valmistetut vetoremmit tulevat avuksi. Ne mahdollistavat luotettavan ja varman otteen, joka on loistava vaihtoehto levittävälle ja sotkevalle kalkille.

Nämä vetoremmit mahdollistavat sinun tehdä enemmän toistoja ja nostaa suurempia painoja, tarjoten parannellun otteen ja lisätuen, joka auttaa sinua jatkamaan treeniä, vaikka kädet alkaisivatkin hikoilla tai otteesi heikentyä. Ne ovat ihanteelliset raskaaseen maastavetoon ja muihin vetoliikkeisiin.

Star Gear Heavy Lifting Strapsin ominaisuudet ja edut:

 • Valmistettu laadukkaasta, kestävästä nahasta.
 • Erittäin kulutusta kestävät, kehitetty kestämään todella raskaita nostoja.
 • Tarjoavat erinomaisen pidon sekä tuen, auttaen sinua treenaamaan tehokkaammin ja pidempään.
 • Sopivat erinomaisesti sekä maastavetoon että muihin vetoliikkeisiin.

Star Gear Heavy Lifting Straps on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta ja tarjoamaan tukevan otteen ilman perinteisen kalkin sotkua, suojaten samalla kämmeniäsi ja parantaen treenitehokkuuttasi.

3. Jerkfit WODies

vetoremmit-ja-treenihanskatWODies, Black – Treenihanskat tarjoavat sekä kämmenien suojan että ranteiden tuen, yhdistäen ne pitävään otteeseen ja mukavaan käyttökokemukseen.

Ominaisuudet:

 • Vahvistettu rannetuki ja varma ote treenin aikana.
 • Helppo ja nopea pukea sekä ottaa pois.
 • Joustavasta materiaalista valmistettu, mukautuu käden liikkeisiin.
 • Konepestävä ja hypoallergeeninen, ihanteellinen herkälle iholle.
 • Kämmenosan materiaali koostuu nailonista, polyesteristä ja spandexista.
 • Rannetuen materiaalina käytetty polyesteriä ja kumia.
 • Myydään pareina.

WODies on suunniteltu erityisesti intensiivisiin treeneihin, suojaten käsiä ja tukien ranteita. Nämä käsintehdyt treenihanskat ovat lateksittomat ja hypoallergeeniset, varustettuna kevyellä toppauksella, joka lisää käyttömukavuutta samalla kun ne hengittävät hyvin.

4. Figure 8 Straps - Lifting Loops

paras-vetoremmiFigure 8 Straps tarjoavat perinteisiä vetoremmejä yksinkertaisemman ja kätevämmän tavan parantaa otetta ja vähentää kyynärvarren rasitusta kun tehdään raskaita nostoja. 

C.P. Sportsin suunnittelemat remmit eroavat tavallisista vetoremmeistä siten, että niissä on kaksi lenkkiä yhden sijaan, mikä tekee niiden käytöstä sujuvampaa. 

Käyttö tapahtuu niin, että ensin työnnetään käsi yhden lenkin läpi, kierretään remmi tangon ympäri ja vedetään toinen lenkki toisen käden ympärille. Nämä kestävät remmit on valmistettu vahvasta puuvillasta.

Ominaisuudet:

  • Käytännöllinen päivitys perinteisiin vetoremmeihin.
  • Kaksi lenkkiä tarjoavat paremman tuen ja helppokäyttöisyyden.
  • Valmistettu kestävästä puuvillasta pitkäikäisyyden takaamiseksi.
  • Yksi koko sopii useimmille käyttäjille.
  • Myydään pareina.
  • Remmien mitat ovat noin 35 cm pituudeltaan, 4 cm leveydeltään ja lenkkien halkaisija on noin 10 cm.

Vetoremmien käyttö (ei versagrip)

Vetoremmit ovat tarkoitettu käytettäväksi pareittain, ja niiden käyttöönotto on suhteellisen helppoa. Aloita valmistautuminen seuraavasti:

 1. Löydät jokaisen vetoremmin toisesta päästä lenkin. Aloita vetoremmin käyttöönottaminen pujottamalla remmin toinen pää tämän lenkin läpi, luoden näin kiinnityspisteen ranteellesi.

 2. Pujota sitten vetoremmi kätesi yli niin, että se asettuu ranteesi ympärille. Kiristä vetoremmi niin, että lenkki jää peukalosi yläpuolelle. Toista sama toiselle kädelle.

 3. Kun olet valmis, kiinnitä vetoremmi tankoon. Kiepauta remmi tangon ympäri useita kertoja varmistaaksesi tukevan sekä tiukan otteen.

 4. Ota tanko tukevasti käteen ja purista remmin päätä niin, että remmi kiristyy ja ylimääräinen osa jää tiukasti kämmeniesi väliin.

 5. Toista sama toimenpide toisella kädellä varmistaaksesi, että molemmat kädet ovat yhtä tukevasti kiinni tangossa.

Toisen vetoremmin kiinnittäminen voi olla hankalaa, kun toinen käsi on jo kiinnitetty tankoon. Harjoittelemalla saat siitä kopin, mutta alussa saattaa olla kannattavaa, että treenikaverisi auttaa sinua saamaan sen tiukasti.

Erilaiset vetoremmit

Vetoremmejä on erilaisia ja niillä on eri käyttötarkoituksia. Yleensä vetoremmit on perinteisiä nahasta valmistettu hihnoja. 

On kuitenkin myös esimerkiksi figure 8 tyylisiä ja meidän suosimia versa gripps malleja.

Versa Gripps

Versa Gripps vetoremmit on treenihanskan ja rannetuen yhdistelmä, minkä takia saat parhaat puolet molemmista. Muotoilu takaa hyvän otteen tangosta/painoista ja suojaa samalla käsiäsi kovettumilta. 

Quick-release toiminto tekee käytöstä helppoa ja painot voi turvallisesti pudottaa treenin aikana.  

Suosittelemme meidän kokemustemme perusteella kaikkien ainakin harkitsemaan/kokeilemaan näitä!

Perinteinen hihnavetoremmi

Tämä vetoremmi on jossain määrin kaikkien aikojen tunnetuin, ja näet tämän remmin tyypillisesti kaikilla kuntosaleilla. 

Tämä vetoremmi on ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää maastavetoon, samoin kuin muihinkin selkäliikkeisiin, kuten ylä- ja alataljaan. 

Tämän tyylinen hihna sopii erinomaisesti uudemmille treenaajille, jotka haluavat hyvän otteen tangosta ja haluavat testata maksimejaan.

Figure 8

Tämä vetoremmimalli on yksinkertainen ja keskittyy turvallisuuteen. Figuuri 8 -mallin suunnittelu on optimoitu maastavetoremmeiksi, joissa on lisätty pehmuste ranteen tueksi raskaissa nostoissa.

Kyseiset vetoremmit ovat erityisen sopivia maksimaalisen painon vetonostoihin, kuten maastavetoon ja muihin voimanostoliikkeisiin.

Tässä mallissa ei ole nopeaa irrotusmekanismia, minkä vuoksi sitä ei suositella liikkeisiin, joissa tangon nopea irtipäästäminen voi olla tarpeen turvallisuussyistä.

Nämä remmit on valmistettu kestävästä materiaalista, jotta ne pystyvät vastaamaan suurten painojen ja voimakkaiden vetojen vaatimuksiin.

Vetoremmien materiaalit

Vetoremmien materiaalityyppejä on useita. Yleisimmät kolme ovat puuvilla, nahka ja nylon. Jokaisella vetoremmin materiaalilla on erilainen tuntuma. 

Useimmissa tapauksissa materiaali riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Jotkut materiaalit ovat myös kovempia ranteisiin, joten herkkäihoisille materiaali voi olla suuri tekijä.

Puuvilla

Puuvilla on yleisimmin käytetty materiaali vetoremmeissä. Tämä materiaali imee parhaiten hikeä näistä kolmesta, ja mitä paksumpi puuvilla on, sitä paremmin hiki imeytyy ja vähentää otteen lipsumista.  Useimmat puuvillavetoremmit vaativat muutaman treenin ajautuakseen sisään.

Joissakin puuvilla vetoremmeissä on lisätty pehmusteita mukavuuden lisäämiseksi. Lisätty vaahtomuovityyny pyrkii poistamaan ranteen yläosasta rasitusta raskaiden nostojen aikana. 

Huomasimme testeissämme, että lisätty pehmuste teki hihnasta välittömästi mukavamman, mutta vei osan hien imeytymisestä.

Nylon

Nailon on toinen yleinen vetoremmin materiaalin muoto. Tämä materiaali tarjoaa yleensä pehmeän tunteen ranteessa, mutta tuottaa silti hieman hankausta.

Huomasimme, että useimmat nylonremmit veivät noin neljästä viiteen harjoituskertaa ennen kuin ne todella alkoivat tuntua hyvältä nostoissa.

Tämän tyylinen vetoremmi ei ole ihanteellinen hien imemiseen. Remmin hikeentyminen aiheuttaa sen lipsumista ja liikkumista toistojen aikana.

Useimmat nylon vetoremmit on tehty raskaisiin nostoihin, koska tämä materiaali on yleensä vahvempaa kuin tavallinen puuvilla ja nahka. 

Nailonmateriaali on tunnettu siitä, että se ei veny helposti voiman vaikutuksesta, minkä vuoksi sitä käytetään usein ulkoiluvarusteissa sen vahvuuden ja pitkäikäisyyden ansiosta. Tämän ominaisuuden takia nailonista valmistetut vetoremmit ovat ihanteellisia erityisesti raskaisiin nostoihin, kuten voimanostoon ja maastavetoon, joissa tarvitaan kestävää ja luotettavaa materiaalia.

Nahka

Tämäntyyppinen materiaali on näistä kolmesta vähiten yleisin, ja sitä käytetään yleensä henkilökohtaisten mieltymysten vuoksi.

Nahan tunne iholla on paljon erilainen kuin edellä mainitut. Puuvillan ja nailonin tavoin nahkaa on useissa muodoissa, ja jotkut ovat kovempia iholle kuin toiset. Pehmeämpi nahka tai se, mitä käytetään Star Gear Heavy Lifting Straps, kestää vähemmän aikaa ajaa sisään.

Nahka ei ole erityisen hyvä imemään kosteutta, mikä voi olla haaste hikisen treenin aikana. Testatessamme nahkaisia vetoremmejä huomasimme, että ne saattavat liukua ranteessa ja vaativat usein kiristämistä treenin aikana. Toisaalta nahka on materiaalina kestävä ja pitää muotonsa hyvin, mikä on sen suuri etu.

Vetoremmien käytön huonopuolet

Vetoremmien käyttö on yleisesti kannattavaa, mutta siinä on myös omat huonot heikkoudet.

Vetoremmien käyttö auttaa liikkeissä, jossa puristusvoima on roolissa. Remmien avulla omaa puristusvoimaa ei tarvitse käytännössä ollenkaan, mikä auttaa liikkeen viemisen paremmin selälle. 

Remmien käyttäminen voi siis heikentää puristusvoiman kehittymistä. Niitä käytetäänkin monesti turhaa, koska se on yksinkertaisesti vain ”mukavempaa”. Tämän takia suosittelemme käyttämään vetoremmejä vain erityisen raskaissa nostoissa, jotta puristusvoimakin kehittyisi.

Yhteenveto vetoremmit

KategoriaMerkkiTuoteHinta
Parhaat vetoremmitVersa GrippsClassicKatso
Vetoremmit aloittelijalleStar GearHeavy Lifting StrapsKatso
Vetoremmit hanskanaJerkfitWODies​Katso
Vetoremmit maastanostoonC.P. SportsFigure 8Katso

Koska markkinoilla on niin monia tyylejä parhaita vetoremmejä, täydellisen istuvuuden löytäminen voi olla monimutkaista. 

Paras tapa aloittaa täydellisen vetoremmin löytäminen on harkita treenityyliäsi, tavoitteitasi ja henkilökohtaisia mieltymyksiäsi.

Muista, että täydellisen vetoremmin etsinnässä voidaan ottaa huomioon tekijät, kuten turvallisuus, hinta ja monipuolisuus.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje