Parhaat vetoremmit (2024) – Top 4 vertailu

parhaat vetoremmit kuntosalille

Markkinat ovat täynnä erityyppisiä vetoremmejä, mikä voi tehdä parhaiten sopivien löytämisen haastavaksi omiin tarpeisiisi.

Olemme havainneet kuntosalilla, että eri vetoremmit tuovat treeniin omat hyötynsä. 

Parhaat vetoremmit löytyvät kun ottaa huomioon henkilökohtaiset tavoitteet ja tarpeet. On myös hyödyllistä miettiä, kuinka vetoremmit voivat tukea rasittuneita ranteita.

Olitpa painonnostaja, voimanostaja tai harrastelija kuntosalilla, esittelemme sinulle kattavan oppaan parhaista vetoremmeistä, joista löydät varmasti sopivan itsellesi.

Tässä oppaassa käymme läpi myös suosituimpien vetoremmeiden tyypit, materiaalit ja käyttötarkoitukset.

Parhaat vetoremmit nopeasti:

  1. Parhaat vetoremmit ehdottomasti: Versa Gripps classic
  2. Parhaat vetoremmit aloittelijoille: Star Gear Heavy Lifting Straps
  3. Hanskan ja vetoremmin yhistelmä: Jerkfit WODies
  4. Vetoremmit maastavetoon: C.P. Sports Figure 8

Miksi käyttää vetoremmejä?

Jos olet kuntosalitreenaaja, voit lopulta käyttää vetoremmejä saadaksesi lisätukea raskaampien painojen hallintaan ja nostamiseen. 

Vetoremmeillä on yleisesti paljon hyötyjä ja oikeastaan vain yksi haitta, joka selviää artikkelin lopussa.

Vetoremmit tukevat ranteitasi ja auttavat vähentämään loukkaantumisriskiä pitämällä ranteesi oikein linjassa tangon kanssa ja estämällä sinua pudottamasta tankoa, esimerkiksi varpaillesi.

Vetoremmien käyttö vähentää tarvittavaa ote voimaa nostaessasi tankoa, mikä tarkoittaa, että pystyt pitämään käsissäsi raskaampia painoja pidempään esimerkiksi maastavedossa.

Vetoremmit tukevat otevoimaasi nostaaksesi suurempia painoja. Tämä johtaa tietenkin parempaan kehitykseen.

Kehonrakentajat ja voimanostajat käyttävät vetoremmejä ylittääkseen otevoimansa rajoja ja saamalla sitä kautta nostettua kovempia painoja.

Vetoremmien avulla pystyt treenaamaan, esimerkiksi selkälihaksiasi loppuun asti ennen kuin sinulla loppuu otevoima.

Esimerkiksi jos et maastavedossa tai alataljassa yksinkertaisesti jaksa enää pitää kiinni, joudut jättämään sarjan kesken, vaikka selkälihaksesi jaksaisivat vielä muutaman toiston.

Kaikki nämä hyödyt johtaa tietenkin parempaan kehitykseen ja lihaskasvuun. Alta löydät meidän valitsemat parhaat vetoremmit ja arviot niistä:

Mitkä ovat parhaat vetoremmit?

Parhaat vetoremmit meidän testimme mukaan oli Versa Gripps. Ne tarjoaa erinomaisen pidon raskaissa maastavedoissa ja muissakin liikkeissä. 

Näiden avulla sinun ei tarvitse miettiä pitovoimasi loppumista, vaan voit keskittyä itse selän treenaamiseen.

1. Versa Gripps classic

paras-vetoremmiVersa Gripps Classic oli testimme parhaat vetoremmit ehdottomasti. 

Niiden hyvyys perustuu erityisesti sen tarjoamaan vakaaseen otteeseen, joka mahdollistaa tangosta tai laitteiden kahvoista tiukan pidon. 

Lisäksi vetoremmit tukevat ergonomisesti ranteita ja suojaavat käsiä kovettumilta, parantaen treenikokemusta.

Versa Gripps Classic sisältää myös quick-release-toiminnon, jonka ansiosta sen käyttö on vaivatonta ja mahdollistaa nopean irtipäästämisen painoista tarvittaessa.

2. Star Gear Heavy Lifting Straps

paras-vetoremmiStar Gear Heavy Lifting Straps on nahasta valmistetut, kestävät vetoremmit raskaiden painojen nostoon, jotka tarjoavat vankan tuen ja suojan sekä tehokkaan vaihtoehdon kalkille. 

Ne auttoivat tekemään enemmän toistoja ja nostamaan suurempia painoja, tarjoten parannellun otteen ja lisätuen erityisesti kun kädet hikoilivat.

Nämä vetoremmit on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta ja tarjoamaan tukevan otteen samalla suojaten käsiä.

Totetsimme testissä näiden sopivan hyvin erityisesti aloittelijoille tai heille, jotka etsivät hyviä edullisia remmejä.

3. Jerkfit WODies

WODies Black -treenihanskat yhdistivät kämmenien suojan ja ranteiden tuen pitävään otteeseen ja mukavaan käyttökokemukseen.vetoremmit-ja-treenihanskat

Niissä on vahvistettu rannetuki ja varma ote, ja ne on valmistettu joustavasta, käden liikkeisiin mukautuvasta materiaalista.

Kämmenosassa on nailonin, polyesterin ja spandexin sekoitusta, kun taas rannetuki on polyesteriä ja kumia. 

Ne ovat käsintehtyjä, lateksittomia ja hypoallergeenisia, varustettuna kevyellä toppauksella lisäämään käyttömukavuutta ja hyvää hengittävyyttä.

4. Figure 8 Straps - Lifting Loops

paras-vetoremmiFigure 8 Straps ovat C.P. Sportsin suunnittelemia vetoremmejä, jotka tarjoavat perinteisiin vetoremmeihin verrattuna yksinkertaisemman tavan parantaa otetta ja vähentää kyynärvarren rasitusta raskaiden nostojen aikana.

Ne eroavat tavallisista vetoremmeistä kahden lenkin rakenteellaan, mikä tekee niiden käytöstä sujuvampaa.

Nämä kestävät remmit on valmistettu vahvasta puuvillasta. Ominaisuuksiin kuuluvat käytännöllisyys ja helppokäyttöisyys perinteisiin vetoremmeihin verrattuna ja kestävä puuvillamateriaali.

Testissämme nämä sopivat erityisen hyvin maastavetoon. Käyttäminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa mitä remmit lupasivat.

Vetoremmien käyttö (ei versagrip)

Vetoremmit ovat tarkoitettu käytettäväksi pareittain, ja niiden käyttöönotto on suhteellisen helppoa. 

Aloita valmistautuminen seuraavasti:

  1. Löydät jokaisen vetoremmin toisesta päästä lenkin. Aloita vetoremmin käyttöönottaminen pujottamalla remmin toinen pää tämän lenkin läpi, luoden näin kiinnityspisteen ranteellesi.

  2. Pujota sitten vetoremmi kätesi yli niin, että se asettuu ranteesi ympärille. Kiristä vetoremmi niin, että lenkki jää peukalosi yläpuolelle. Toista sama toiselle kädelle.

  3. Kun olet valmis, kiinnitä vetoremmi tankoon. Kiepauta remmi tangon ympäri useita kertoja varmistaaksesi tukevan sekä tiukan otteen.

  4. Ota tanko tukevasti käteen ja purista remmin päätä niin, että remmi kiristyy ja ylimääräinen osa jää tiukasti kämmeniesi väliin.

  5. Toista sama toimenpide toisella kädellä varmistaaksesi, että molemmat kädet ovat yhtä tukevasti kiinni tangossa.

Toisen vetoremmin kiinnittäminen voi olla hankalaa, kun toinen käsi on jo kiinnitetty tankoon. 

Harjoittelemalla saat siitä kopin, mutta alussa saattaa olla kannattavaa, että treenikaverisi auttaa sinua saamaan sen tiukasti kiinni tankoon.

Erilaiset vetoremmit

Vetoremmejä on erilaisia ja niillä on eri käyttötarkoituksia. Yleensä vetoremmit on perinteisiä nahasta valmistettu hihnoja. 

On kuitenkin myös esimerkiksi figure 8 tyylisiä ja meidän suosimia versa gripps malleja.

Versa Gripps

Versa Gripps vetoremmit on treenihanskan ja rannetuen yhdistelmä, minkä takia saat parhaat puolet molemmista. Muotoilu takaa hyvän otteen tangosta/painoista ja suojaa samalla käsiäsi kovettumilta. 

Quick-release toiminto tekee käytöstä helppoa ja painot voi turvallisesti pudottaa treenin aikana.  

Suosittelemme meidän kokemustemme perusteella kaikkien ainakin harkitsemaan/kokeilemaan näitä!

Perinteinen hihnavetoremmi

Tämä vetoremmi on jossain määrin kaikkien aikojen tunnetuin, ja näet tämän remmin tyypillisesti kaikilla kuntosaleilla. 

Tämä vetoremmi on ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää maastavetoon, samoin kuin muihinkin selkäliikkeisiin, kuten ylä- ja alataljaan. 

Tämän tyylinen hihna sopii erinomaisesti uudemmille treenaajille, jotka haluavat hyvän otteen tangosta ja haluavat testata maksimejaan.

Figure 8

Tämä vetoremmimalli on yksinkertainen ja keskittyy turvallisuuteen. Figuuri 8 -mallin suunnittelu on optimoitu maastavetoremmeiksi, joissa on lisätty pehmuste ranteen tueksi raskaissa nostoissa.

Kyseiset vetoremmit ovat erityisen sopivia maksimaalisen painon vetonostoihin, kuten maastavetoon ja muihin voimanostoliikkeisiin.

Tässä mallissa ei ole nopeaa irrotusmekanismia, minkä vuoksi sitä ei suositella liikkeisiin, joissa tangon nopea irtipäästäminen voi olla tarpeen turvallisuussyistä.

Nämä remmit on valmistettu kestävästä materiaalista, jotta ne pystyvät vastaamaan suurten painojen ja voimakkaiden vetojen vaatimuksiin.

Vetoremmien materiaalit

Vetoremmit valmistetaan tyypillisesti puuvillasta, nylonista tai nahasta, joista jokainen tarjoaa erilaisen tuntuman ja ominaisuudet. 

Puuvilla imee hikeä hyvin, vähentäen otteen lipsumista ja vaatien usein muutaman käyttökerran sisäänajoon.

Nylon on vahva, kestävä ja soveltuu erityisesti raskaisiin nostoihin, mutta ei ime hikeä yhtä tehokkaasti. 

Nahka on kestävä ja pitää muotonsa, mutta ei ole optimaalinen kosteuden imemisessä ja saattaa vaatia kiristämistä treenin aikana. 

Materiaalivalinta riippuu käyttäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista.

Vetoremmien käytön huonopuolet

Vetoremmien käyttö on yleisesti kannattavaa, mutta siinä on myös omat huonot heikkoudet.

Vetoremmien käyttö auttaa liikkeissä, jossa puristusvoima on roolissa. Remmien avulla omaa puristusvoimaa ei tarvitse käytännössä ollenkaan, mikä auttaa liikkeen viemisen paremmin selälle. 

Remmien käyttäminen voi siis heikentää puristusvoiman kehittymistä. Niitä käytetäänkin monesti turhaa, koska se on yksinkertaisesti vain ”mukavempaa”. Tämän takia suosittelemme käyttämään vetoremmejä vain erityisen raskaissa nostoissa, jotta puristusvoimakin kehittyisi.

Yhteenveto vetoremmit

KategoriaMerkkiTuoteHinta
Parhaat vetoremmitVersa GrippsClassicKatso
Vetoremmit aloittelijalleStar GearHeavy Lifting StrapsKatso
Vetoremmit hanskanaJerkfitWODies​Katso
Vetoremmit maastanostoonC.P. SportsFigure 8Katso

Koska markkinoilla on niin monia tyylejä parhaita vetoremmejä, täydellisen istuvuuden löytäminen voi olla monimutkaista. 

Paras tapa aloittaa täydellisen vetoremmin löytäminen on harkita treenityyliäsi, tavoitteitasi ja henkilökohtaisia mieltymyksiäsi.

Muista, että täydellisen vetoremmin etsinnässä voidaan ottaa huomioon tekijät, kuten turvallisuus, hinta ja monipuolisuus.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top