Parhaat EAA-valmisteet treenaamiseen – Vertailu

parhaat-EAA-valmisteet

EAA jauhe

EAA ”Essential Amino Acids” eli välttämättömät aminohapot ovat aminohappoja, joita ihmisen on saatava ravinnon kautta sillä keho ei pysty niitä itse tuottamaan. Usein hyvän ruokavalion omaava henkilö saa, kuitenkin nämä aminohapot ravinnostaan. EAA-valmisteet eivät ole siis välttämättömiä lisäravinteita urheilussa, mutta hyvä lisä. Välttämättömiin aminohappoihin kuuluu kahdeksan aminohappoa (mukaan lukien BCAA), ja tämän kategorian tuotteista jokaisessa on täysi välttämättömien aminohappojen spektri. EAA on erinomainen lisä kaikille urheilijoille, jotka haluavat optimoida aminohappojen saannin ja lisätä lihasmassaa, etenkin kuntosali harrastajille. Ilman riittävää välttämättömien aminohappojen saantia voi tärkeissä kehontoiminnoissa kuten immuunipuolustuksessa ja lihasproteiinisynteesissä ilmetä häiriöitä. EAA:ssa olevat välttämättömät aminohapot estävät lihaksen hajottamista energiaksi treenissä ja aktivoivat proteiinisynteesiä nopeammin.

EAA käyttö

EAA-jauheita käytetään yleensä treenin aikana treenijuomana. Ne sekoitetaan esimerkiksi veteen pakkauksen ohjeen mukaan ja nautitaan kuntosalitreenin sarjataukojen välissä. Treenijuomaan voi sekoittaa lisäksi myös muitakin lisäravinteita kuten hiilihydraatteja. Pitkien aamulenkkien aikana voi myös nauttia EAA:ta ja pyrkiä estämään lihasproteiinien purkautumista, jos aamulla heräämisen jälkeen elimistö on vielä katabolisessa tilassa. Eri EAA-valmisteet sisältävät myös eri makuja, jotka lisäävät niiden käyttömahdollisuuksia. Hyvät maut tekevät jauheista ja valmisteista myös mielekkäämpiä. EAA-jauheita voi siis sekoittaa treenijuomaan tai esimerkiksi aamusmoothieen tuomaan lisämakua. Itse käytän EAA-valmisteita päivittäin treeneissäni, jotta saisin lisäpotkua.

Testasimme parhaimmat EAA-valmisteet ja saimme seuraavat tulokset:

1. Delta Nutrition EAA+ amino

Delta Nutritionin EAA+ Amino on korkeapitoinen tuote, joka sisältää vapaita, välttämättömiä aminohappoja. Stimuloi proteiinisynteesiä ja ehkäisee kataboliaa!

 

– Välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa

– Korkea BCAA-pitoisuus

– Välitön imeytyminen

– Stimuloi lihaskasvua

– Ehkäisee kataboliaa

– Lisää kasvuhormonin vapautumista

 

EAA+ Amino sisältää välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa. Välttämättömiä aminohappoja on saatava ravinnon kautta sillä kroppa ei itse pysty syntetisoimaan niitä muista aminohapoista. Aminohappojen ollessa vapaassa muodossa, on jokainen aminohappo lisätty tuotteeseen erikseen erona esimerkiksi proteiinijauheeseen, jossa aminohapot ovat ehjissä ketjuissa. Vapaassa muodossa olevia aminohappoja ei tarvitse pilkkoa ennen kuin lihakset saavat ne käyttöönsä, ja tämän ansiosta toteutuva erittäin nopea imeytyminen stimuloi voimakkaasti lihasproteiinisynteesiä ja lisää kasvuhormonin vapautumista.

 

Kasvanut välttämättömien aminohappojen konsentraatio veressä parantaa kropan palautumiskykyä ja edellytyksiä lihasmassan kasvulle.

 

EAA-käsitteeseen sisältyy BCAA, joka tarkoittaa haaraketjuisia aminohappoja L-Leusiini, L-Isoleusiini ja L-Valiini. EAA+ Amino:ssa on korkea pitoisuus BCAA:ta ja tuotteen käyttäjä voi huomata tämän parantuneena kestävyytenä ja vähentyneenä henkisenä väsymyksenä.

 

Annostus: Sekoita 1 mitallinen (12 g) jauhetta 300 ml vettä päivässä.

2. Chained Nutrition EAA Hardcore

EAA Hardcore – Hyvänmakuinen EAA-tuote suositulta Chained Nutritionilta. Välttämättömiä aminohappoja, ekstra-annos arginiinia sekä sitrulliinimalaattia!

 

– Välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa

– Ekstra-annos arginiinia ja sitrulliinimalaatti maksimoivat lihaspumpin

– Stimuloi lihaskasvua ja ehkäisee lihasproteiinin hajoamista

– Neljä erittäin hyvää makua

 

EAA, välttämättömät aminohapot, on ryhmä aminohappoja, joita kroppa ei itse pysty tuottamaan. Tämän vuoksi niiden saanti ravinnosta on ehdottoman tärkeää.

 

Välttämättömien aminohappojen on osoitettu olevan tärkeimmät aminohapot lihasten palautumiskyvyssä ja lihaskasvun stimuloimisessa.

 

Chained Nutritionin EAA Hardcore on erittäin korkealaatuinen EAA-valmiste. Jokainen annos antaa täydet 10 g EAA:ta vapaassa muodossa. Tästä seitsemän grammaa on haaraketjuisia aminohappoja (BCAA).

 

Välttämättömien aminohappojen lisäksi EAA Hardcore on rikastettu arginiinilla ja sitrulliinilla. Nämä aminohapot lisäävät verenvirtausta lihaksiin, mikä edistää palautumista, tehostaa lihaskasvua ja antaa vahvan lihaspumpin treenatessa. Tuote sopiikin erinomaisesti sekä ennen treenejä että treenien aikana nautittavaksi.

 

EAA Hardcore on erittäin vähäkalorinen ravintolisä, jonka voit yhdistää lähes mihin vain muuhun tuotteeseen.

 

EAA Hardcore – Uusi aminohapposuosikkisi!

 

Annostus: Sekoita yksi annos (12 g) 250 ml:aan vettä.

3. Nutriworks EAA

Nutri Works EAA nopeuttaa palautumista kovasta treenistä. Laktoositon, gluteeniton, hiivaton ja soijaton.

 

– Sekoita jauhe noin 3 dl:aan vettä shakerissa ja nauti

– Lihaskasvun sekä palautumisen edistämiseen

– Vegaani

 

Tämä EAA-valmiste sopii kaikille käyttäjille sen lempeän ja hyvän maun vuoksi. Se nopeuttaa palautumista kovistakin treeneistä ja auttaa jaksamaan antamalla energiaa. Henkilökohtainen suosikkini tästä on omenan maku. Nutri Works EAA sekoittuu myös helposti ja hyvin kylmääkin veteen, joten se sopii esimerkiksi kuntosali käyttöön.

4. Star Nutrition Supreme EAA

Raikas aminohappolisä

 

– 100 % välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa

– Edistää lihaskasvua ja parantaa palautumista

– Käytetään harjoittelun jälkeen ja aterioiden välissä

– Sisältää runsaasti haaraketjuisia aminohappoja (BCAA)

– Kaksi raikasta makua: Candy Cola ja Pineapple

 

Star Nutritionin Supreme EAA koostuu välttämättömistä aminohapoista (EAA on lyhenne englanninkielisistä sanoista Essential Amino Acids). Proteiini koostuu yhteensä 20 aminohaposta, ja näistä yhdeksän on välttämättömiä aminohappoja, joita elimistö ei voi tuottaa itse.

 

Välttämättömiä aminohappoja ovat myös aminohapot, joiden on osoitettu olevan tärkeimpiä lihaskasvun edistämisessä ja palautumisen nopeuttamisessa.

 

Milloin Supreme EAA sopii?

 

Supreme EAA:ssa aminohapot ovat vapaassa muodossa, eikä niitä tarvitse pilkkoa ennen kuin ne imeytyvät elimistöön. Ne imeytyvät nopeasti, minkä ansiosta tuote sopii erinomaisesti harjoittelun jälkeen, jotta elimistö voisi nopeasti aloittaa palautumis- ja kehitysprosessit.

 

Virkistävät maut

 

EAA on tuotekategoria, joka tunnetaan siitä, että tuotteita on vaikeampi maustaa kuin muita aminohappotuotteita. Monen vuoden kokemuksen ansiosta tämä ongelma on ratkaistu, ja voimme varmasti osoittaa, että Supreme EAA:ssa on makurakenne ja liukenevuus, jotka ovat yhtä hyviä kuin monessa BCAA-tuotteessa. Tuotteesta on saatavana kaksi herkullista makua: Candy Cola ja Pineapple.

 

Annostus: Sekoita 13,75 g (1 mitallinen) jauhetta 300 ml:aan vettä. Nauti milloin tahansa päivän mittaan, esimerkiksi harjoituksen jälkeen tai välipalaksi.

5. Star Nutrition Ultimate EAA Complex

Star Nutrition Ultimate EAA Complex on EAA-tuote, johon on lisätty Wellmune®-beetaglukaania. Se edistää lihaskasvua ja vahvistaa vastustuskykyä.

 

– Välttämättömiä aminohappoja (EAA) vapaassa muodossa

– 10,5 g aminohappoja annosta kohden

– Runsaasti BCAA-aminohappoja

– Edistää lihaskasvua ja palautumista

– Sisältää Wellmune®-beetaglukaania – vahvistaa vastustuskykyä harjoittelun yhteydessä

– Käytetään treenin jälkeen tai aterioiden välillä

 

Ultimate EAA Complex on laadukas EAA-tuote, joka koostuu välttämättömistä aminohapoista (EAA, essential amino acids) ja Wellmune®-beetaglukaanista. Tämä innovatiivinen tuote edistää lihaskasvua, vahvistaa vastustuskykyä ja nopeuttaa palautumista.

 

Välttämättömillä aminohapoilla tarkoitetaan niitä aminohappoja, joita elimistö ei pysty itse valmistamaan ja joiden on todettu olevan lihasmassan kasvun kannalta tärkeimpiä aminohappoja. Ultimate EAA Complex -valmisteen sisältämät aminohapot ovat vapaassa muodossa, eikä niiden imeytyminen edellytä pilkkomista. Siksi ne ovat lihasten hyödynnettävissä nopeasti nauttimisen jälkeen, joten palautuminen ja lihasmassan rakennus pääsevät vauhtiin mahdollisimman pian harjoituksen päätyttyä. Yksi annos sisältää 14 grammaa EAA-aminohappoja, joista 4,7 grammaa on haaraketjuisia aminohappoja (BCAA).

 

Ultimate EAA Complex -valmisteen erityisominaisuutena on tavaramerkin suojaama ainesosa Wellmune®, joka on hiivasta eristettyä beetaglukaania. Wellmune® auttaa elimistöä aktivoimaan niitä puolustussoluja, joita hyvä vastustuskyky edellyttää.

 

Vuonna 2012 tehtyyn kaksoissokkotutkimukseen* osallistui 182 maratoonaria, joista osa oli nauttinut Wellmune®-ravintolisää ja osa lumevalmistetta (1). Maratonjuoksun jälkeen osallistujat vastasivat kyselyyn kahden viikon ja neljän viikon kuluttua. Vastauksista ilmeni, että Wellmune®-lisää käyttäneillä juoksijoilla oli vähemmän yleisluontoisia terveysongelmia, kuten flunssan ja influenssan oireita.

 

Annostusohje: Sekoita 14,2 g (1 mitallinen) noin 300 ml:aan vettä. Nauti milloin tahansa päivän mittaan, esimerkiksi harjoituksen jälkeen tai välipalaksi.

 

Annoksia purkkia: 18.

3 ajatusta aiheesta “Parhaat EAA-valmisteet treenaamiseen – Vertailu”

  1. Paluuviite: EAA aminohappo - lisäravinne - Treenikunkku.fi

  2. Paluuviite: Parhaat proteiinijauheet 2021 – Vertailu - Treenikunkku.fi

  3. Paluuviite: Top 6 lisäravinnetta treenaamiseen ja lihaskasvuun!

Kommentointi on suljettu.