Parhaat EAA-valmisteet treenaamiseen – Vertailu

paras eaa lisäravinne

EAA ”Essential Amino Acids” eli välttämättömät aminohapot ovat aminohappoja, joita ihmisen on saatava ravinnon kautta sillä keho ei pysty niitä itse tuottamaan. Usein hyvän ruokavalion omaava henkilö saa kuitenkin nämä ravinnostaan.

EAA-valmisteet eivät ole siis välttämättömiä lisäravinteita urheilussa, mutta hyvä lisä. Välttämättömiin aminohappoihin kuuluu kahdeksan aminohappoa (mukaan lukien BCAA), ja tämän kategorian tuotteista jokaisessa on täysi välttämättömien aminohappojen spektri.

Miksi käyttää EAA:ta?

EAA on hyvä lisä kaikille urheilijoille, jotka haluavat optimoida aminohappojen saannin ja lisätä lihasmassaa. Ilman riittävää välttämättömien aminohappojen saantia voi tärkeissä kehontoiminnoissa kuten immuunipuolustuksessa ja lihasproteiinisynteesissä ilmetä häiriöitä tai heikkoutta.

EAA:ssa olevat välttämättömät aminohapot estävät lihaksen hajottamista energiaksi treenissä ja aktivoivat proteiinisynteesiä nopeammin. EAA on todistettu tämän artikkelin perusteella lisäävän lihasmassaa, parantavan lihasten palautumista ja lisäämään voimaa.

Mikä on paras EAA-valmiste?

Testimme mukaan paras EAA oli Delta Nutritionin EAA+ amino. Tämä oli korkeapitoinen tuote, joka sisälsi paljon näitä aminohappoja. Se sisälsi myös BCAA-aminohappoja.

1. Delta Nutrition EAA+ amino

Delta Nutritionin EAA+ Amino on tuote, joka on rikastettu suurella määrällä vapaita, elintärkeitä aminohappoja. 

Se auttaa edistämään proteiinisynteesiä ja estää lihasten hajoamisprosessia, kataboliaa.

Testiemme perusteella tämä on paras EAA-valmiste urheilijoille.

Delta Nutritionin EAA+ Amino sisältää välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa, mikä tarkoittaa, että ne on lisätty tuotteeseen erikseen, toisin kuin proteiinijauheissa, joissa aminohapot ovat yhtenäisissä ketjuissa. 

Tämä mahdollistaa aminohappojen nopean imeytymisen, mikä edistää lihasproteiinisynteesiä ja kasvuhormonin vapautumista. Vapaiden aminohappojen nopea imeytyminen auttaa myös lihasten palautumisessa ja lihasmassan kasvussa.

EAA+ Amino sisältää myös runsaasti BCAA:ta eli haaraketjuisia aminohappoja (L-Leusiini, L-Isoleusiini ja L-Valiini), jotka ovat tunnettuja kestävyyden parantajia ja henkisen väsymyksen vähentäjiä. Nämä aminohapot ovat erityisen tärkeitä lihaskasvun ja katabolian ehkäisyn kannalta.

2. Chained Nutrition EAA Hardcore

EAA Hardcore on Chained Nutritionin valmistama, miellyttävän makuinen EAA-tuote. Se sisältää välttämättömiä aminohappoja, ja lisäksi tuotteeseen on lisätty ylimääräinen annos arginiinia sekä sitrulliinimalaattia, jotka ovat tunnettuja lisäravinteiden komponentteja.

Chained Nutritionin EAA Hardcore on laadukas EAA-valmiste, joka sisältää 10 g välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa jokaista annosta kohti, mukaan lukien 7 g haaraketjuisia aminohappoja (BCAA). 

Tämä tuote ei ainoastaan edistä lihasten palautumista ja kasvua, vaan se sisältää myös lisäannoksen arginiinia ja sitrulliinia, jotka parantavat verenkiertoa lihaksiin, edesauttaen näin nopeampaa palautumista ja vahvempaa lihaspumppia treenin aikana. 

Tämä vähäkalorinen ravintolisä on saatavilla neljässä erinomaisessa maussa, ja sitä voidaan käyttää niin ennen treenejä kuin niiden aikana.

3. Nutriworks EAA

Nutri Works EAA nopeuttaa palautumista kovasta treenistä. 

Lisäksi se on laktoositon, gluteeniton, hiivaton ja soijaton, joten se sopii kaikille.

Nutri Worksin EAA on suunniteltu lihaskasvun ja palautumisen tukemiseen. Tuote on vegaaninen, ja sen käyttö on helppoa: sekoita vain jauhe noin 3 dl vettä shakerissa ja nauti.

Siinä on lempeä ja miellyttävä maku tekee siitä sopivan kaikille käyttäjille, ja erityisesti omenan maku on henkilökohtainen suosikki. 

Valmiste nopeuttaa palautumista intensiivisistä treeneistä ja antaa lisäenergiaa. Nutri Works EAA:n helppo sekoittuvuus kylmään veteen tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon myös kuntosaliolosuhteisiin.

4. Star Nutrition Supreme EAA

Tämä aminohappolisä on raikas ja sisältää 100 % välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa. 

Se on suunniteltu edistämään lihaskasvua ja parantamaan palautumista. Lisäksi se tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle, sillä sen hinta on erittäin edullinen.

Star Nutritionin Supreme EAA on aminohappolisä, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot.

Supreme EAA:n aminohapot ovat vapaassa muodossa, mikä tarkoittaa, että ne imeytyvät elimistöön nopeasti ilman tarvetta erilliselle pilkkomiselle. Tämän vuoksi tuote on ihanteellinen heti harjoittelun jälkeen käytettäväksi, tukemaan kehon palautumista ja lihasten kehitystä.

Tämä tuote erottuu myös makuvalikoimallaan. Vaikka EAA-tuotteiden maustaminen voi olla haasteellista, Star Nutritionin vuosien kokemus on mahdollistanut makurakenteen ja liukenevuuden kehittämisen, jotka ovat vertailukelpoisia parhaiden BCAA-tuotteiden kanssa. Supreme EAA on saatavilla kahdessa maussa: Candy Cola ja Pineapple.

5. Star Nutrition Ultimate EAA Complex

Star Nutrition Ultimate EAA Complex on EAA-lisäravinne, joka on rikastettu Wellmune®-beetaglukaanilla. 

Tämä yhdistelmä ei ainoastaan tue lihasten kasvua, vaan myös vahvistaa immuunijärjestelmää. 

Parempi vastustuskyky mahdollistaa terveenä pysymisen ja intensiivisemmän harjoittelun.

Ultimate EAA Complex on korkealaatuinen EAA-tuote, joka tarjoaa per annos 10,5 grammaa välttämättömiä aminohappoja vapaassa muodossa. Tämä tuote sisältää myös runsaasti BCAA-aminohappoja, jotka ovat tunnettuja lihaskasvun ja palautumisen edistäjistä.

Lisäksi Ultimate EAA Complex sisältää Wellmune®-beetaglukaania, hiivasta eristettyä ainesosaa, joka on suunniteltu vahvistamaan vastustuskykyä erityisesti fyysisen rasituksen yhteydessä. 

Tämä tekee tuotteesta ihanteellisen nautittavaksi joko treenin jälkeen tai aterioiden välillä. Wellmune® on osoittanut vaikutuksensa vahvistamalla immuunijärjestelmää, kuten vuoden 2012 kaksoissokkotutkimus maratoonareilla osoitti.

Miten valita paras EAA?

Oman EAA tuotteen löytäminen voi tuntua aluksi haastavalta. Kun valitset parasta EAA-lisäravinnetta, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:

Aminohappojen profiili

Etsi tuotetta, joka sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa: leusiini, isoleusiini, valiini, lysin, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, histidiini ja tryptofaani. Nämä aminohapot ovat olennaisia lihasten rakentamisessa ja korjaamisessa. 

Tasapainoinen EAA-profiili varmistaa, että saat tarvitsemasi ravintoaineet tukemaan treenejäsi, etkä osta mitään ”höttöä”.

Annostus ja annoskoko

Valitse tuote, joka tarjoaa riittävän määrän EAA:ta per annos ja noudata huolellisesti suositeltuja annostusohjeita. 

On myös tärkeää huomioida tuotteen annoskoko, sillä jotkin lisäravinteet saattavat vaatia useita annoksia päivässä toivotun tuloksen saavuttamiseksi.

Laatu ja puhtaus

Valitse korkealaatuinen ja puhdas tuote, joka on vapaa täyteaineista ja tarpeettomista aineosista. Suosi valmistajia, jotka ovat tunnettuja ja joiden tuotteet ovat kolmannen osapuolen testaamia, jotta voit olla varma tuotteen puhtaudesta ja laadusta.

Lisäaineet

Joissakin EAA-tuotteissa on lisäaineina esimerkiksi kofeiinia, kreatiinia tai beeta-alaniinia, jotka tarjoavat lisäetuja tuotteessa. 

Kun valitset tuotetta, joka sisältää näitä lisäaineita, on tärkeää miettiä omia yksilöllisiä tarpeita ja tavoitteita. Vaikka nämä aineet voivat olla hyödyllisiä joillekin käyttäjille, ne eivät välttämättä sovi kaikille.

Älä siis maksa sellaisista lisäaineista, joille et koe olevan tarvetta!

EAA käyttö

EAA-lisäravinteita käytetään yleensä treenin aikana treenijuomana. Ne sekoitetaan esimerkiksi veteen pakkauksen ohjeen mukaan ja nautitaan kuntosalitreenin sarjataukojen välissä. Treenijuomaan voi sekoittaa lisäksi myös muitakin lisäravinteita kuten hiilihydraatteja. 

Pitkien aamulenkkien aikana voi myös nauttia EAA:ta ja pyrkiä estämään lihasproteiinien purkautumista, jos aamulla heräämisen jälkeen elimistö on vielä katabolisessa tilassa. Eri EAA-valmisteet sisältävät myös eri makuja, jotka lisäävät niiden käyttömahdollisuuksia. Hyvät maut tekevät jauheista ja valmisteista myös mielekkäämpiä. 

EAA-jauheita voi siis sekoittaa treenijuomaan tai esimerkiksi aamusmoothieen tuomaan lisämakua. Itse käytän EAA-valmisteita päivittäin treeneissäni, jotta jaksaisin paremmin pitkissä treeneissä.

Yhteenveto

Yhteenvetona, artikkelissa esitellyt EAA-valmisteet, kuten Star Nutritionin ja Nutri Worksin tuotteet, tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja treenaajille. 

Valitessasi parasta EAA-lisäravinnetta, huomioi aminohappoprofiili, annostus, laatu ja mahdolliset lisäaineet. Nämä tuotteet voivat olla arvokas lisä treeneissäsi, auttaen sinua saavuttamaan tavoitteesi ja parantamaan suorituskykyäsi. 

Valinta riippuu omista tarpeistasi ja tavoitteistasi, ja oikean tuotteen löytäminen voi vaatia hieman tutkimusta ja kokeilua.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top