Paras polvituki juoksuun, urheiluun & kyykkyyn

paras polvituki eri tilanteisiin

Polvituet tarjoavat tukea ja vakautta monissa eri liikkeissä. Niitä on saatavilla useissa eri malleissa, ja niiden käyttö riippuu tilanteesta. On hyvä idea olla valmiina ja hankkia polvituet etukäteen, jotta ne ovat käytettävissä silloin kuin tarve tulee eteen.

Erityisesti voimaurheilijat suosivat polvitukia suojatakseen niveliään, pitääkseen polvensa lämpiminä ja saadakseen lisävakautta eri liikkeisiin.

Polvituen hyödyt vaihtelevat sen mukaan, minkälaista voimaurheilua harrastat, mitkä ovat henkilökohtaiset mieltymyksesi ja minkälaista tukea polvesi tarvitsevat. Olemme tehneet tutkimustyötä ja pyrkineet löytämään parhaat polvituet eri tarkoituksiin, kuten voimanostoon, painonnostoon, CrossFit-harjoituksiin, polvien lämmittämiseen ja raskaisiin kyykkyihin.

Katso alta paras polvituki ja arviomme niistä.

Mikä on hyvä polvituki?

Erilaisia polvitukia on paljon eri tarkoituksiin ja käyttökohteisiin. Niissä vaihtelee materiaali, tuki ja käyttötarkoitus, joten niiden vertaileminen ja tutkiminen on järkevää.

Materiaali

Monet polvituet on valmistettu nailonin, spandexin ja lateksin sekoituksesta. Jotkut on kuitenkin valmistettu pehmeämmistä materiaaleista, kuten bambuhiilikuiduista. Ja toiset käyttävät kestävämpiä materiaaleja, kuten kuparikuitukangasta.

Materiaali on erittäin tärkeä, koska polvituissa on ylimääräinen pehmuste, joka stabiloi polvea ja niveltä vähentäen kipua ja epävakautta. Polvituet voivat myös vähentää liikettä, joten erittäin aktiivisille henkilöille hän suosittelee sallaista, jossa on hengittävää materiaalia ja joka ei estä liikkumista.

Mieti, miltä haluat polvitukesi tuntuvan ennen ostamista, jotta voit varmistaa, että valitset sellaisen, joka tuntuu sinulle mukavalta ja sopii käyttötarkoitukseesi.

Pehmuste

Jotkut polvituet on varustettu pehmusteella, joka voi tarjota lisämukavuutta ja enemmän tukea. Tämä pehmuste on usein suunniteltu ympäröimään ja pehmustamaan polviniveltä heikentämättä tuen sileää profiilia. 

Paras polvituki juoksuun

Juoksijat kohtaavat usein polvikipuja, erityisesti pitkien matkojen aikana. Vaikka vakavat vammat saattavat vaatia asiantuntijan hoitoa, lievempiä vaivoja voidaan usein hallita kotona levolla ja polvitukien avulla. 

Polvituet tarjoavat tukea epävakaalle polvelle, hallitsevat tulehdusta ja mahdollistavat harjoittelun jatkamisen. 

Ne auttavat myös ylläpitämään polvinivelen oikeaa asentoa, vähentäen kipua ja suojaten polvea.

RX Knee Sleeve, 5mm

RX Knee Sleeve, 5mm, Carbon Black on Rehbandin joustava polvituki vahvalla kompressiolla ja ergonomisella designilla!

Tämä polvituki on suunniteltu erityisen joustavaksi, mikä tekee siitä ihanteellisen toiminnalliseen harjoitteluun ja muihin lajeihin, jotka vaativat liikkuvuutta. 

Sen kompressio-ominaisuudet parantavat verenkiertoa ja lämmittävät sekä niveliä että lihaksia. Ergonomisesti muotoiltu tuki stabiloi polvea, suojaa sitä ja pysyy paikallaan koko harjoituksen ajan. Tuote on valmistettu SBS/Neopreeni 5 mm materiaalista ja on Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) hyväksymä.

Rehbandin Rx Knee Support on suunniteltu patentoituun anatomiseen muotoiluun perustuen, joka mukautuu kehon liikkeisiin. Tämä mahdollistaa vapaan liikkumisen ilman, että se rajoittaisi polven lihasmassan kehitystä.

Polvituki urheiluun (kuntosalille yleisesti)

Painonnostossa on tärkeää, että polvituet tarjoavat tukea mutta eivät estä liikkeitä, kuten maastavedossa tai kyykyssä.

RX Cross Knee Sleeves -polvituet ovat erinomainen valinta painonnostajille. Ne tarjoavat vankan tuen samalla kun mahdollistavat vapaan liikkuvuuden. 5 mm:n antimikrobinen neopreenimateriaali takaa, että tuet istuvat tiiviisti polveen ilman ryppyjä tai ilmataskuja.

Nämä tuet ovat myös mukavat pitkäkestoisiin harjoituksiin. Jokainen olympiatason nostaja tietää, kuinka pitkiä treenisessiot voivat olla, joten on tärkeää valita kestävä tuki.

Black Rx Cross Training Knee Sleeve

Black Rx Cross Training Knee Sleeve – Erittäin mukava neopreeninen polvituki.

Sopii yleisesti hyvin kuntosalitreenaamiseen.

  • Paksuus 5 mm
  • Myydään pareittain
  • Optimaalinen mukavuus ja tuki
  • Valmistettu Yhdysvalloissa
  • Kokovaihtoehtoina S, M ja L

Paras polvituki kyykkyyn

Kun teet kyykkyjä, tarvitset polvituet, jotka ovat vahvat, mukavat ja kestävät, jotta polvesi pysyvät suojattuina sekä lämpimänä raskaiden kyykkyjen aikana.

RX Knee Sleeve on erinomainen valinta kyykkyyn keskittyneelle urheilijalle. Sen 7 mm paksu neopreenimateriaali tarjoaa vakautta ja sopii monenlaisiin nostoihin. Yksi syy siihen, miksi RX Sleeve on niin suosittu, on sen vahva neopreenirakenne, joka kestää jopa kaikkein vaativimmat kyykyt.

RX Sleevesin avulla voit harjoitella luottavaisesti sekä kuntosalilla että kotona. Se antaa sinulle varmuutta tehdä raskaita kyykkyjä niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin. Tämä tuki on suunniteltu kestämään ja auttamaan sinua saavuttamaan parhaan suorituskykysi, olipa kyseessä sitten syvä tai matala kyykky.

Rehband RX Knee Sleeve, 7mm

RX Knee Sleeve on Rehbandin joustava polvituki vahvalla kompressiolla ja ergonomisella designilla!

Sopii erityisesti raskaisiin kyykkyihin sen tarjoaman tuen vuoksi.

Tämä polvituki on erittäin joustavaa tekoa ja soveltuu mainiosti toiminnallisiin harjoituksiin ja muihin lajeihin, jotka vaativat liikkuvuutta. Sen kompressio-ominaisuudet parantavat verenkiertoa ja lämmittävät sekä niveliä että lihaksia. 

Ergonomisesti muotoiltu tuki vahvistaa ja suojaa polvea ja pysyy paikallaan harjoituksen aikana. Tuotetta myydään yksittäin ja se on valmistettu 7 mm SBS/Neopreenistä. Lisäksi se on saanut Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) hyväksynnän.

Rehbandin Rx Knee Support on suunniteltu patentoituun anatomiseen muotoiluun, joka mukautuu kehon liikkeisiin, mahdollistaen vapaan liikkumisen ilman lihasmassan kehityksen rajoituksia.

Milloin käyttää polvitukea?

Tässä on kolme ensisijaista syytä, miksi urheilijat eri voimalajeissa hyödyntävät polvitukien tarjoamia etuja ja miksi juuri sinunkin ehkä kannattaa harkita sellaisen hankkimista.

Voimanostajat käyttävät tyypillisesti polvitukea tukemaan polvensa vakautta kyykky-, etureisi- ja takareisitreeneissä.  Usein jäykempi tuki on tämän urheilijan suosikki, koska he treenaavat suurilla painoilla. 

Polvituet auttavat urheilijaa rakentamaan itseluottamusta raskaisiin liikkeisiinsä ja lisäämään polveen hyvää puristusta sekä lämpöä.

Painonnostajat käyttävät polvitukia nivelen kevyeksi tueksi ja lämmittämiseksi. Heille on tärkeää, että tuki on joustava eikä estä liikkuvuutta, erityisesti kun tehdään syviä kyykkyjä. Siksi paksut ja jäykät tuet eivät ole heille ihanteellisia.

CrossFit- ja toiminnalliset treenaajat valitsevat tuet, jotka vastaavat heidän monipuolisiin tarpeisiinsa. Koska he tekevät monenlaisia liikkeitä yhdessä harjoituksessa, monikäyttöinen polvituki on usein paras valinta heille.

Yhteenveto

KategoriaMerkkiMalliHinta
Paras polvituki juoksuunRehbandRX 5mmKatso
Paras polvituki urheiluunSchiekRXKatso
Paras polvituki kyykkyynRehbandRX 7mmKatso

Yllä näet vielä yhteenvedon parhaista polvituista eri tilanteisiin. Valitse siis näistä sinulle juuri sopivin ottamalla huomioon tilanteesi. 

Eli jos tarvitset polvitukea juoksuun, voimannostoon tai perus bodaamiseen, valitse siihen juuri sopiva paras polvituki.

FAQ Paras polvituki

Kyllä ja ei. Vastaus riippuu todella tavoitteistasi, harjoitustyylistäsi ja yleisistä tarpeistasi. Koska polvituet vaihtelevat niin paljon rakenteeltaan, niitä voidaan käyttää hyödyksi useissa eri olosuhteissa.

Jos haluat kevyesti tukea, lämpöä ja henkistä varmuutta varten, ne voivat varmasti olla sen arvoisia. Toisaalta, jos olet aivan uusi harjoittelussa ja olet vasta tutustumassa kyykkyihin ja muihin harjoituksiin, kannattaa ehkä odottaa polvitukiin sijoittamista, kunnes sinulla on suorempi tavoite mielessä.

Laadukas polvituki on useiden ominaisuuksien yhdistelmä. Ensinnäkin loistava rakenne on ensimmäinen merkki laadukkaista polvituista. Ihannetapauksessa haluat neopreenistä valmistetun tuen, jossa ei ole liiallista joustavuutta, ja haluat vahvistavat ompeleet kestävyyden pidennystä varten. Toinen merkki laadukkaista polvituista on takuu, koska se osoittaa yrityksen luottamuksen tuotetta kohtaan.

Polvituet tarjoavat useita etuja kuntoilijoille ja voimaurheilijoille. Niiden tärkein etu on kevyt tuki polvinivelen ympärille.

Toinen suuri etu on, että ne lämmittävät polviniveltä, mikä on hyödyllistä kylmemmissä olosuhteissa treenaaville tai lämmittelyapua tarvitseville urheilijoille. Lopuksi ne voivat olla työkalu henkisen varmuuden tarjoamiseen raskaassa kuormituksessa.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top