Paras polvituki: Miten valita painonnostoon ja juoksuun?

paras-polvituki

Polvituet ovat tukevia voimavarusteita, jotka tulevat useilla eri vaihtoehdoilla. Kuten useimpien tukilaitteiden, niiden käyttöön liittyy aika ja paikka, joten ei ole huono idea pitää itsesi varusteltuna parilla silloin, kun niitä eniten tarvitset. Voimaurheilijat käyttävät tyypillisesti polvitukia nivelten suojaamiseksi, lämmöksi ja vakaudeksi.

Tuen edut riippuvat voimalajistasi, mieltymyksistäsi ja polvituen toiveistasi/tarpeistasi. Olemme pyrkineet löytämään parhaan polvituen voimanostoon, painonnostoon, CrossFit-tyylisiin harjoituksiin, polvilämmitykseen ja jopa raskaisiin kyykkyihin. Artikkelin alta löydät tämänhetkiset suosikkimme.

Hyvä polvituki — Miten löytää sellainen?

Erilaisia polvitukia on paljon eri tarkoituksiin ja käyttökohteisiin. Niissä vaihtelee paljon materiaali, tuki ja käyttötarkoitus.

Materiaali

Monet polvituet on valmistettu nailonin, spandexin ja lateksin sekoituksesta. Jotkut on kuitenkin valmistettu pehmeämmistä materiaaleista, kuten bambuhiilikuiduista. Ja toiset käyttävät kestävämpiä materiaaleja, kuten kuparikuitukangasta.

”Materiaali on erittäin tärkeä, koska polvituissa on ylimääräinen pehmuste, joka stabiloi polvea ja niveltä vähentäen kipua ja epävakautta”, sanoo Mark Russ, PT, DPT, OhioHealthin osavaltiossa Columbus, Ohio. Hän varoittaa, että nämä polvituet voivat myös vähentää liikettä, joten erittäin aktiivisille henkilöille hän suosittelee sellaisen, jossa on hengittävää materiaalia, joka ei estä liikkumista.

Mieti, miltä haluat polvitukesi tuntuvan ennen ostamista, jotta voit varmistaa, että valitset sellaisen, joka tuntuu sinulle mukavalta ja sopii käyttötarkoitukseesi.

Pehmuste

Jotkut polvituet on varustettu pehmusteella, joka voi tarjota lisämukavuutta ja tukea. Tämä pehmuste on usein suunniteltu ympäröimään ja pehmustamaan polviniveltä heikentämättä tuen sileää profiilia. Tästä huolimatta joissakin malleissa on paksumpi pehmuste tuen etuosassa, joka suojaa polvia intensiivisemmän toiminnan, kuten urheilun, aikana.

”On onnistuttu suosimaan pehmustettuja polvitukia ihmisille, jotka kärsivät nivelrikon oireista tai polvien rappeutumisesta”, selittää Russ. Koko uransa ajan hän on suositellut, että nivelrikkopotilaat hankkivat tuet, joissa on pehmusteet työntämään polvilumpioata kohti vartalon keskilinjaa. Tämä vähentää kipua optimoimalla kohdistuksen.

Polvituki juoksuun

Polvikipu on valitettavasti yleistä juoksijoilla, varsinkin jos juokset monta kilometriä tai treenaat maratonia varten. Ikääntyvän kehon nivelrikoista ylikuormitusvammoihin tai jopa äkilliseen, salaperäiseen epävakauteen ja kipuun, monet juoksijat huomasivat jäätävän toista tai molempiin polviin kohdistuvaa kipua ja etsivät jossain vaiheessa polviholkin tai polvituen lisävakautta ja lämpöä antamaan.

Vaikka suuret polvivammat ja pitkittynyt krooninen kipu saattavat vaatia matkan ortopedille ammattimaiseen hoitoon, pienet juoksuongelmat ja epävakaus voidaan usein hoitaa kotona toiminnan muokkaamisella, jäällä, levolla ja OTC-polvituilla. Polvituet ja polvihihat voivat tukea polvea, joka tuntuu heikolta tai epävakaalta, ja ne voivat puristaa polviniveltä tulehduksen hallitsemiseksi, ja ne voivat jopa mahdollistaa harjoittelun jatkamisen tekemällä pieniä muutoksia rutiiniin. Ne voivat tukea polvilumpiota (polvimyssyä) ja polviniveliä ja ylläpitää polvinivelen kohdistusta vähentäen polvinivelen rasitusta ja kipua. Tämä voi vähentää kipua ja suojaa heikentynyttä polvea lisävammoilta samalla, kun loukkaantuneet kudokset paranevat sekä vahvistuvat.

Paras polvituki juoksuun

1. RX Knee Sleeve, 5mm

RX Knee Sleeve, 5mm, Carbon Black – Rehbandin joustava polvituki vahvalla kompressiolla ja ergonomisella designilla!

 • Polvituki ekstrajoustavalla rakenteella
 • Sopii erinomaisesti toiminnalliseen harjoitteluun sekä liikkuvuutta vaativiin lajeihin
 • Kompressio edistää verenkiertoa ja lämmittää niveliä sekä lihaksia
 • Ergonominen design
 • Stabiloi ja suojaa polvea
 • Pysyy hyvin paikoillaan treenatessa
 • Myydään kappaleittain
 • Materiaali: SBS/Neopreeni 5 mm
 • Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) hyväksymä

Rehbandin Rx Knee Supportin rakenne perustuu patentoituun, anatomiseen muotoiluun. Tämän muotoilun ansiosta tuki seuraa erinomaisesti kropan liikkeitä. Polvituki auttaa sinua liikkumaan ilman, että polven lihasmassan kehittyminen rajoittuisi.

RX Knee Sleeve 5mm on luokiteltu lääketieteellis-tekniseksi tuotteeksi. Siinä yhdistyvät seuraavat tärkeät osa-alueet: stabiliteetti, kompressio ja lämpö. Stabiliteetilla on sekä psyykkinen että fyysinen vaikutus turvallisuudentunteeseen. Kompressio auttaa estämään vammojen syntymistä ja ohjaa kropan liikkeitä terveyttä edistävään suuntaan. Lämpö suojaa niveliä vammoilta. Yhdessä nämä tekijät auttavat parantamaan suorituskykyäsi.

2. Rehband UD Runners Knee/ITBS-Tights Men

Men’s Runner’s Knee/ITBS Tights -trikoillaan Rehband esittelee uuden sukupolven funktionaalista vaatetusta. ITBS-trikoot tuovat esiin ja helpottavat yhtä kestävyysurheilun yleisintä vammaa — juoksijan polvi/IT-jänteeseen liittyvät vammat.

Kompressiotrikoot on luokiteltu lääketieteelliseksi tuotteeksi ja niiden tulokset on todistettu. Lämmittävät ja kompressoivat suoraan kohdealueita, jotka liittyvät juoksijan polveen/ITBS-oireyhtymään. Toisin kuin muut markkinoilla olevat tuotteet, nämä trikoot lievittävät koko IT-jänteen aluetta. Tuloksena on kivunlievitys ja uusiutuvien vammojen ehkäisy.

Trikoot on suunniteltu huolella asteittain kompressoiviksi, parhaan istuvuuden takaamiseksi liikunnan aikana. Niissä on käytetty hengittävää materiaalia nopeasti kuivuvilla ominaisuuksilla. The Runner’s Knee/ITBS Tights -trikoot tukevat sinua matkallasi tuloksiin.

Turvallisuutesi vuoksi ja näkyvyytesi lisäämiseksi olemme lisänneet heijastavat yksityiskohdat tuotteen takapuolelle.

Toiminnot & hyödyt

 • Tukee, kompressoi ja lämmittää
 • Lievittää pehmytkudoksen ärsytystä ja turvotusta
 • Parantaa lihaskoordinaatiota lonkkien ja jalkojen alueilla
 • Paksumpi neopreenimateriaali peittää bilateraalisesti reidet ja polvien ympäristön
 • Miesten malli

Käyttökohteet

 • Lihasvenähdysten tai -vammojen aiheuttama kipu, turvotus ja pehmytkudoksen ärsytys
 • Juoksijan polvi (ITBS-oireyhtymä)
 • Retropatellaarinen kipu

Rehband UD Runner’s Knee/ITBS Tights, Men on luokiteltu lääketieteelliseksi tuotteeksi.

Materiaalit & Hoito-ohjeet

 • Fabric: 78% Polymide, 22% Elastane
 • Laminate, Cover and Lining: 100% Polymide
 • Foam: 70% SBR, 30% Neoprene
 • Pestään lämpimässä vedessä 40°C samanväristen tuotteiden kanssa, käytä pesupussia. Muotoile tuote kosteana ja anna sen kuivua ilmavasti.

Polvituki urheiluun (kuntosalille yleisesti)

Painonnostossa parhaiden polvihtukien on tuettava, mutta ne eivät rajoita liikkuvuutta treeneissä, kuten maastavedossa, jalkaprässissä tai kyykkyssä. RX Cross Knee Sleeves -tuet ovat ensiluokkainen vaihtoehto painonnostosta harrastaville.

Nämä tuet tukevat, mutta eivät rajoita liikkuvuutta. Tämä on avainasemassa painonnostossa, koska haluat tukea liikkuvuudesta tinkimättä. Ne sopivat polveen todella hyvin kestävällä 5 mm:n antimikrobisella neopreenillä. Emme koskaan kokeneet ilmataskuja tai ryppyjä niissä. Lisäksi ne ovat mukavat käyttää pitkiä harjoituksia varten – jokainen olympianostaja tietää, että treenit voivat joskus olla melko pitkiä, joten tarvitset tuen, joka kestää.

Paras polvituki urheiluun (kuntosalille)

1. Black Rx Cross Training Knee Sleeve

Black Rx Cross Training Knee Sleeve – Erittäin mukava neopreeninen polvituki. Sopii yleisesti hyvin kuntosalitreenaamiseen.

 • Paksuus 5 mm
 • Myydään pareittain
 • Optimaalinen mukavuus ja tuki
 • Valmistettu Yhdysvalloissa
 • Kokovaihtoehtoina S, M ja L

Polvituki kyykky

Kyykkyyn käytettävien polvitukien tulee olla tukevia, mukavia ja kestäviä, koska ne suojaavat polviniveltä raskaiden treenien aikana. Tämä on hyvä valinta omistautuneelle squatterille. RX Knee Sleeven 7 mm:n neopreeniset polvihihat tarjoavat vakautta ja sopivat yleensä hyvin erilaisiin nostoihin. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi RX Sleeve on yksi suosituimmista valinnoistamme, on se, että sen neopreeninen puristussovitus on rakennettu kestämään raskaimmatkin kyykyt tai vedot.

Voit treenata RX Sleevesissä sekä salilla että kotona, joten voit rakentaa itseluottamusta raskaisiin kyykkyihin tällä tuella sekä treeneissä, että kilpailussa. Lisäksi tämä tuki on kestävä ja tukee suorituskykyä sekä korkealla että matalalla kyykyllä.

Paras polvituki kyykky

1. Rehband RX Knee Sleeve, 7mm

RX Knee Sleeve, 7mm, Black/Red – Rehbandin joustava polvituki vahvalla kompressiolla ja ergonomisella designilla! Sopii erityisesti raskaisiin kyykkyihin sen tarjoamalla tuella.

 • Polvituki ekstrajoustavalla rakenteella
 • Sopii erinomaisesti toiminnalliseen harjoitteluun sekä liikkuvuutta vaativiin lajeihin
 • Kompressio edistää verenkiertoa ja lämmittää niveliä sekä lihaksia
 • Ergonominen design
 • Stabiloi ja suojaa polvea
 • Pysyy hyvin paikoillaan treenatessa
 • Myydään kappaleittain
 • Materiaali: SBS/Neopreeni 7 mm
 • Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPF) hyväksymä

Rehbandin Rx Knee Supportin rakenne perustuu patentoituun, anatomiseen muotoiluun. Tämän muotoilun ansiosta tuki seuraa erinomaisesti kropan liikkeitä. Polvituki auttaa sinua liikkumaan ilman, että polven lihasmassan kehittyminen rajoittuisi.

RX Knee Sleeve 7 mm on luokiteltu lääketieteellis-tekniseksi tuotteeksi. Siinä yhdistyvät seuraavat tärkeät osa-alueet: stabiliteetti, kompressio ja lämpö. Stabiliteetilla on sekä psyykkinen että fyysinen vaikutus turvallisuudentunteeseen. Kompressio auttaa estämään vammojen syntymistä ja ohjaa kropan liikkeitä terveyttä edistävään suuntaan. Lämpö suojaa niveliä vammoilta. Yhdessä nämä tekijät auttavat parantamaan suorituskykyäsi.

Milloin käyttää polvitukea?

Tässä on kolme ensisijaista syytä, miksi urheilijat eri voimalajeissa hyödyntävät polvitukien tarjoamia etuja ja miksi juuri sinunkin ehkä kannattaa harkita sellaisen ostamista.

Voimanostajat käyttävät tyypillisesti tukea tukemaan polvensa vakautta kyykky-, etureisi- ja takareisitreeneissä.  Usein jäykempi tuki on tämän urheilijan suosikki, koska he harjoittelevat usein raskaammilla kuormilla. Polvituet voivat auttaa urheilijaa rakentamaan itseluottamusta raskaisiin liikkeisiinsä ja lisäämään polveen hyvää puristusta. Lisäksi on muutamia kilpailuun hyväksyttyjä tukia, joten ne tarjoavat vakautta ja nivellämpöä pitkien lepoaikojenkin aikana.

Painonnostajat käyttävät tukea kevyen nivelen tukemiseksi ja lämmittämiseksi. Nämä urheilijat tarvitsevat polvituen, joka on liikkuva ja seuraa niveltä estämättä liikkuvuutta. Koska tämä urheilija nappaa painon usein kyykyn pohjaan, tuki ei voi rajoittaa heidän kyykkyään saavuttaa syvyyttä, joten paksummat, jäykemmät vaihtoehdot eivät yleensä ole ihanteellisia heille. Lisäksi tämä urheilija pitää pidempiä lepoaikoja, joten kevyemmistä tuista voi olla hyötyä pysyäksesi mukavana ja ylläpitääksesi nivelten lämpöä sarjojen välillä.

CrossFit-, toiminnalliset ja vapaa-ajan urheilijat käyttävät tukea, joka sopii parhaiten heidän erityistarpeisiinsa. Tämä urheilija suorittaa erilaisia liikkeitä yhden harjoituksen aikana, joten monipuolinen polvituki sopii usein heille parhaiten. Tuki, liikkuvuus ja muotoilu vaikuttavat kaikki siihen, kuinka tuki vaikuttaa niiden suorituskykyyn. Esimerkiksi CrossFitin tai mahdollisesti kardiopohjaisemman liikkeen aloittaja voi valita kevyemmän polvituen, koska jäykempi neopreenituki ei tulee todennäköisesti rajoittamaan häntä.

FAQ Paras polvituki

Kyllä ja ei. Vastaus riippuu todella tavoitteistasi, harjoitustyylistäsi ja yleisistä tarpeistasi. Koska polvituet vaihtelevat niin paljon rakenteeltaan, niitä voidaan käyttää hyödyksi useissa eri olosuhteissa.

Jos haluat kevyesti tukea, lämpöä ja henkistä varmuutta varten, ne voivat varmasti olla sen arvoisia. Toisaalta, jos olet aivan uusi harjoittelussa ja olet vasta tutustumassa kyykkyihin ja muihin harjoituksiin, kannattaa ehkä odottaa polvitukiin sijoittamista, kunnes sinulla on suorempi tavoite mielessä.

Laadukas polvituki on useiden ominaisuuksien yhdistelmä. Ensinnäkin loistava rakenne on ensimmäinen merkki laadukkaista polvituista. Ihannetapauksessa haluat neopreenistä valmistetun tuen, jossa ei ole liiallista joustavuutta, ja haluat vahvistavat ompeleet kestävyyden pidennystä varten. Toinen merkki laadukkaista polvituista on takuu, koska se osoittaa yrityksen luottamuksen tuotetta kohtaan.

Polvituet tarjoavat useita etuja kuntoilijoille ja voimaurheilijoille. Niiden tärkein etu on kevyt tuki polvinivelen ympärille.

Toinen suuri etu on, että ne lämmittävät polviniveltä, mikä on hyödyllistä kylmemmissä olosuhteissa treenaaville tai lämmittelyapua tarvitseville urheilijoille. Lopuksi ne voivat olla työkalu henkisen varmuuden tarjoamiseen raskaassa kuormituksessa.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

treenikunkku-uutiskirje