Paras vegaaninen proteiinijauhe 2023

paras-vegaaninen-proteiinijauhe

Vegaaninen ruokavalio on yhä suositumpi vaihtoehto niille, jotka haluavat elää terveellisesti ja vähentää eläinperäisten tuotteiden kulutusta. 

Osa myös voi haluta edistää omaa ekologista käyttäytymistään ja mikäpä kätevämpi tapa, kuin muuttaa omia ruokailutottumuksiaan.

Vaikka vegaaninen ruokavalio on täynnä monipuolisia kasviksia, hedelmiä ja pähkinöitä, sillä ei välttämättä saa tarpeeksi proteiinia. Tämä johtuu siitä, että monet proteiininlähteet, kuten liha, kala ja maito ovat eläinperäisiä. 

Tästä syystä vegaaniset proteiinijauheet ovat erittäin kätevä vaihtoehto niille, jotka haluavat täyttää proteiinijauhe tarpeensa vegaanisesti. 

Tässä artikkelissa tutkimme parhaita vegaanisia proteiinijauheita ja autamme sinua valitsemaan juuri sen oikean vaihtoehdon tarpeisiisi. Selvitä siis mikä on paras vegaaninen proteiinijauhe.

paras-vegaaninen-proteiinijauhe

1. Pea Protein Isolate​

Parhaiden vegaanisten proteiinijauheiden testin voittaja ja paras vegaaninen proteiinijauhe on ehdottomasti Pea Protein Isolate

hyvä-proteiinijauhe

2. My Protein Vegan Soijaproteiini

Tämä jauhe on erittäin sopiva vaihtoehto niille, jotka haluavat lisäboostia lihasten kasvuun tai painonhallintaan. Hyvä vaihtoehto.

laadukas-vegaaninen-proteiinijauhe

3. Weider Vegan Protein

Weider Vegan Protein on laadukas ja maukas vegaaninen proteiinijauhe, joka on täydellinen valinta jos haluat hyvänmakuisen proteiinijauheen.

Mikä on paras vegaaninen proteiinijauhe?

Vegaanisten proteiinijauheiden tarjonta markkinoilla on kasvanut todella merkittävästi viime vuosina, ja tämä on erittäin hyvä asia niille, jotka haluavat täyttää proteiinin tarpeensa vegaanisesti.

Toisaalta, koska hyviä vegaanisia proteiinijauheita on niin monta voi olla vaikeaa löytää juuri sitä kaikista parasta jauhetta itselleen. 

Aiemmin vegaaniset proteiinijauheet olivat perinteisesti usein tylsänmakuisia ja huonosti sekoittuvia, mutta nykyään markkinoilla on saatavilla erittäin laadukkaita ja jopa todella maukkaita tuotteita. Sen vuoksi vegaaniset proteiinijauheet ovatkin nyt entistä suositumpia ja trendikkäämpiä, kuin koskaan ja proteiinijauheiden valmistajat ovat vastanneet tähän uusilla upeilla mauilla.

Meidän suuri vegaaninen proteiinijauhe testi keskittyi arvostelussa erityisesti tuotteiden makuelämykseen ja helppokäyttöisyyteen. Halusimme varmistaa, että suosittelemamme tuotteet olisivat maukkaita ja helppoja käyttää, sillä tämä tekee niiden nauttimisesta huomattavasti helpompaa ja mukavampaa. 

Teimme kattavan testin eri vegaanisista proteiinijauheista ja löysimme selvästi parhaan vaihtoehdon nimeltään Pea Protein Isolate. Tämä jauhe valmistetaan herneproteiinista, joka on erittäin imeytyvää ja se sisältää runsaasti aminohappoja. Se sisältää myös erittäin vähän rasvaa ja hiilihydraatteja, mikä tekee siitä erittäin sopivan vaihtoehdon niille, jotka haluavat tukea painonhallintaan tai lihasten kasvuun.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että jauhe sopii kaikille, koska jauheita on myös eri käyttötarkoituksia varten. Sen vuoksi listasimme kolme parasta vegaanista proteiinijauhetta sen lisäksi, joista kaikki ovat ns. varmoja valintoja.

Lisäksi otimme testissämme huomioon tuotteiden ekologisuuden ja vastuullisuuden sekä ravintoarvot, luonnolliset ainesosat ja edullisen hinnan. Tämän kaiken perusteella pystyimme valitsemaan parhaat vegaaniset proteiinijauheet.

1. Pea Protein Isolate

paras-vegaaninen-proteiinijauheParhaiden vegaanisten proteiinijauheiden testin voittaja ja paras vegaaninen proteiinijauhe on ehdottomasti Pea Protein Isolate, joka sisältää runsaasti hyvin imeytyviä aminohappoja. Kaiken lisäksi se on valmistettu vegaanisesta herneproteiinista, joka auttaa lihasten kasvamisessa. 

Pea Protein Isolate oli myös erittäin maistuva ja sekoittui helposti veteen. Se sopi erinomaisesti smoothien tai aamiaisjauheen raaka-aineeksi. 

Lisäksi Pea Protein Isolate on erittäin kustannustehokas vaihtoehto, kun sitä verrataan muihin vegaanisiin proteiinijauheisiin. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat saada hyvän määrän proteiinia kohtuullisella hinta-laatusuhteella.

Kokonaisuudessaan Pea Protein Isolate oli selvästi paras vegaaninen proteiinijauhe testiemme perusteella. Se tarjosi erinomaisen imeytyvyyden, maistuvan maun, hyvän siedettävyyden ja kustannustehokkuuden. Suosittelemme sitä kaikille, jotka etsivät laadukasta vegaanista proteiinijauhetta.

2. My Protein Vegan Soijaproteiini-isolaatti

hyvä-vegaaninen-proteiinijauheMy Vegan Soijaproteiini-isolaatti on erinomainen valinta niille, jotka etsivät laadukasta vegaanista proteiinijauhetta. Se on valmistettu 90% soijaproteiinista, joka on erittäin imeytyvää ja, joka sisältää runsaasti aminohappoja. Tämä jauhe on erittäin sopiva vaihtoehto niille, jotka haluavat lisäboostia lihasten kasvuun tai painonhallintaan.

My Vegan Soijaproteiini-isolaatti on kaiken lisäksi todella hyvän makuista ja se sekoittuu todella helposti esimerkiksi maitoon tai veteen. Sen vuoksi tämä vegaaninen proteiinijauhe on helppo nauttia treenin jälkeen tai aamupalan kera.

Kiteytettynä My Vegan soijaproteiini-isolaatti on loistava valinta niin vegaaneille, kasvissyöjille, kuin kaikille jotka haluavat vähentää maitotuotteiden määrää omassa ruokavaliossaan. Kaiken lisäksi tuote sisältää jopa 27 grammaa proteiinia annosta kohti, jonka vuoksi se kasvattaa lihasten kasvun aivan uudelle tasolle.

3. Weider Vegan Protein

laadukas-vegaaninen-proteiinijauheWeider Vegan Protein on laadukas ja maukas vegaaninen proteiinijauhe, joka on täydellinen valinta sinulle, joka haluat ruokavalioosi lisää proteiinia kasviperäisistä raaka-aineista. 

Jauheessa on korkealaatuista hernettä (Pisane C9) ja riisiproteiinia sekä kasviuutteita ja luomuviljaa, joka on gluteenitonta. Se on myös laktoositon, gluteeniton ja kolesteroliton, joten se sopii erinomaisesti myös erikoisruokavalioille.

Kokonaisuudessaan Weider Vegan Protein on laadukas vegaaninen proteiinijauhe. Jauheen aminohappokoostumus on erinomainen ja se on yksi parhaista vegaanisista proteiininlähteistä. Vegan Protein -jauhe on helppo sekoittaa 300 ml:aan vettä, ja sen sopiva annostus on 30 g jauhetta. Tällä saat varmasti lihaskasvuun lisää tempoa!

4. Chained Nutrition Vegan Muscle Protein

vegaaninenChained Nutrition Vegan Muscle Protein on innovatiivinen ja tehokas vegaaninen proteiinijauhe, joka on suunniteltu tukemaan lihasten kasvua ja palautumista. Se koostuu korkealaatuisesta herneproteiinista, johon on lisätty leusiinia ja muita aminohappoja, jotka ovat tärkeitä lihasten kasvulle ja proteiinisynteesille.

Vegaaninen proteiinijauhe sisältää vegaanisia aminohappoja, jotka muistuttavat heraproteiinin koostumusta. Se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat kasviperäistä proteiinia, mutta haluavat samalla saada lihasten kasvua tukevia aminohappoja.

Tuotteessa on kaksi herkullista makua ja se on täydellinen treenin jälkeiseen palautumiseen tai päivittäiseen proteiinin saannin lisäämiseen. 

Kokonaisuudessaan Vegan Muscle Protein on täydellinen valinta niille, jotka haluavat saada lihaskasvua tukevia aminohappoja vegaanisesta proteiininlähteestä.

vegaaninen-proteiinijauhe

Vegaanisen proteiinijauheen valinta ja opas

Vegaanisten proteiinijauheiden kanssa valinnanvaraa on paljon ja voi olla hankalaa tietää, mikä jauhe sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja preferensseihin. 

Paras vegaaninen proteiinijauhe voi olla vaikea löytää, jonka vuoksi kokosimme tämän ostajan-oppaan auttamaan sinua valitsemaan oikean vegaanisen proteiinijauheen.

Vegaaninen proteiinijauhe on paras valinta niille, jotka haluavat lisätä kasvikunnan tuotteista peräisin olevaa proteiinia ruokavalioonsa. Nämä jauheet ovat täysin laktoosittomia, mikä tarkoittaa että ne sopivat mainiosti myös maitoallergisille ja niille, joilla on herkkä vatsa.

Lisäksi, koska jauheet valmistetaan ilman eläinperäisiä raaka-aineita, ne ovat täysin vegaanisia.

Proteiinityypit

Ennen kuin valitset vegaanisen proteiinijauheen, on tärkeää tietää, mikä proteiinityyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiin. 

Vegaaneille on tarjolla useita erilaisia proteiininlähteitä, kuten herneproteiini, soijaproteiini, riisiproteiini ja erilaiset kasviuutteet. Jokaisella proteiininlähteellä on omat hyötynsä ja ominaisuutensa, joten kannattaa tutustua niihin ennen valintaa.

Ruokavalio

Vegaaniruokavaliota noudattavat saattavat kohdata haasteita saadakseen tarpeeksi proteiinia, erityisesti jos he haluavat kasvattaa lihaksiaan. 

Vegaaninen proteiinijauhe voi tarjota ratkaisun tähän ongelmaan, sillä se lisää ruokavalion proteiinipitoisuutta ja parantaa treenituloksia sekä yleistä hyvinvointia. 

Proteiinijauhe on kätevä lisä, joka voi korvata kaloripitoisemman välipalan tai toimia kuin vähäkalorinen ateria.

Budjetti ja hinta

Vegaaniset proteiinijauheet ovat yleensä kalliimpia kuin muut ravintolisät, joten on tärkeää harkita budjetti ennen valintaa. 

Muista kuitenkin, että halvin ei välttämättä ole paras vaihtoehto, joten älä valitse jauhetta pelkästään hinnan perusteella.

Ekologisuus ja eettisyys

Ota huomioon myös ekologisuus ja eettisyys. Valitse jauhe, joka on tuotettu luonnonmukaisesti ja joka tukee eettisiä arvoja. Esimerkiksi valitse jauhe, joka on tuotettu kestävästi ja joka ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.

Onko kaikki vegaaniset proteiinijauheet yhtä tehokkaita?

Ei, kaikki vegaaniset proteiinijauheet eivät ole yhtä tehokkaita. Proteiinijauheiden tehokkuus vaihtelee eri proteiinilähteiden ja niiden prosessoinnin sekä valmistusmenetelmien vuoksi.

Esimerkiksi herneproteiini on yksi tehokkaimmista vegaanisista proteiininlähteistä, koska se sisältää kaikki tarpeelliset aminohapot. Toisaalta soijaproteiini ei ole yhtä tehokas, sillä siinä on paljon vähemmän leusiinia, joka on erittäin tärkeä aminohappo lihasten kasvulle.

Lisäksi, jauheen valmistusprosessi vaikuttaa myös proteiinin tehokkuuteen. Esimerkiksi jauheet jotka on valmistettu korkean paineen ja lämpötilan avulla, säilyttävät paremmin kuin ne jotka on valmistettu korkean lämpötilan avulla.

Siksi on tärkeää tarkastella jauheen koostumusta ja valmistusmenetelmää ennen valinnan tekemistä, jotta voit tehdä tietoisen valinnan tehokkaimman vegaanisen proteiinijauheen suhteen.

On myös hyvä tarkistaa, että jauheessa on tarpeeksi proteiinia per annos, jotta saat tarvittavan määrän proteiinia ruokavalioosi.

On myös tärkeää huomioida, että proteiinijauheen tehokkuus ei ainoastaan perustu sen proteiinipitoisuuteen, vaan myös sen täydellisyyteen ja ravintoaineiden saatavuuteen. 

Valitse myös jauhe jossa on täydellinen aminohappokoostumus, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot, ja joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista.

Käytännössä, on tärkeää huomioida että proteiinijauheen tehokkuus riippuu myös henkilökohtaisista tarpeista, tavoitteista ja elämäntyylistä.

FAQ Vegaaninen proteiinijauhe

On tärkeää huolehtia riittävästä proteiinin saannista, olipa ruokavaliosi mikä tahansa. Vegaaneille tarjolla on useita erilaisia kasvikunnan tuotteista peräisin olevia proteiininlähteitä, kuten palkokasvit, pavut, quinoa, chia-siemenet, mantelit ja pähkinät. Nämä kaikki ovat hyviä lähteitä proteiinille ja ne sisältävät myös muita tärkeitä ravintoaineita.

Vegaaniruokavalion noudattajille suositellaan syömään monipuolisesti erilaisia kasvikunnan tuotteita, jotta saisivat tarpeeksi proteiinia. On myös tärkeää huolehtia riittävästä leusiinin saannista, joka on erittäin tärkeä aminohappo lihaskasvulle.

Jos kuitenkin olet huolissasi siitä, että et saa tarpeeksi proteiinia vegaanisesta ruokavaliostasi, on suositeltavaa käyttää vegaanista proteiinijauhetta lisäravinteena. Se on helppo ja kätevä tapa lisätä ruokavalion proteiinipitoisuutta ja parantaa treenituloksia sekä yleistä hyvinvointia. Proteiinijauheen käyttö ei kuitenkaan ole välttämätöntä vegaanisessa ruokavaliossa, jos ruokavaliossa on tarpeeksi monipuolisesti erilaisia kasvikunnan tuotteita. Kuitenkin, jos urheilet yhtään enemmän tai haluat kasvattaa lihasmassaa on proteiinijauhe lähes välttämätön, mikäli haluaa saada tuloksia.

On myös hyvä muistaa, että proteiinin saannin tarve vaihtelee henkilöstä toiseen. Esimerkiksi aktiivisesti harjoittavat tarvitsevat enemmän proteiinia kuin passiiviset henkilöt. On tärkeää keskustella oman tarpeen kanssa ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa, jotta saat tarkan kuvan oman proteiinin saannin tarpeestasi.

Vegaaniset proteiinijauheet ovat yleensä turvallisia käyttää, mutta kuten kaikilla ravintolisillä, niissä voi olla joitain mahdollisia haittoja. Tärkeintä on valita laadukas ja luotettava tuote, joka on valmistettu hyvistä raaka-aineista, ja noudattaa annostusohjeita.

Yksi mahdollinen haitta on allergiset reaktiot. Esimerkiksi jotkut ihmiset voivat olla allergisia soijalle, joka on yleinen proteiininlähde vegaanisissa proteiinijauheissa. Jos epäilet olevasi allerginen, on tärkeää lukea ravintolisien koostumus ja välttää allergeeneja sisältäviä tuotteita.

Paras vegaaninen proteiinijauhe määrä riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja tavoitteista. Proteiinin tarve vaihtelee henkilöstä toiseen ja se vaihtelee esimerkiksi iän, sukupuolen, painon, aktiivisuustason ja tavoitteiden takia.

Yleensä lihasten kasvattamiseen suositellaan vähintään 1,5 – 2 grammaa proteiinia painokiloa kohti päivässä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 80-kiloiselle henkilölle noin 160 grammaa proteiinia päivässä. 

Jos käytät proteiinijauhetta lisäravinteena, on tärkeää seurata annostusohjeita ja käyttää jauhetta oikeassa suhteessa omaan ruokavalioon. Proteiinijauheen käyttö ei korvaa monipuolista ruokavaliota, vaan se on tarkoitettu täydentämään sitä.

Proteiinijauhetta kannattaa käyttää erityisesti silloin, kun haluat lisätä ruokavalion proteiinipitoisuutta ja parantaa treenituloksia sekä yleistä hyvinvointia. Proteiinijauhe on erinomainen valinta esimerkiksi treenin jälkeen, jotta lihakset saavat tarvittavan määrän proteiinia palautuakseen.

Proteiinijauhe on myös kätevä vaihtoehto kaloripitoisemman välipalan korvikkeena, koska se on vähäkalorinen ateria, joka auttaa hallitsemaan kalorien saantia. Vegaaninen proteiinijauhe on myös hyvä valinta niille, jotka haluavat kasvattaa lihaksiaan ja jotka noudattavat vegaanista ruokavaliota, koska se tarjoaa korkealaatuista proteiinia vegaanisesta lähteestä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje