Paras vegaaninen proteiinijauhe (2024)

paras vegaaninen proteiinijauhe vertailu

Vegaaninen ruokavalio on yhä suositumpi vaihtoehto niille, jotka haluavat elää terveellisesti ja vähentää eläinperäisten tuotteiden kulutusta. 

Osa myös voi haluta edistää omaa ekologista käyttäytymistään ja mikäpä kätevämpi tapa, kuin muuttaa omia ruokailutottumuksiaan.

Vaikka vegaaninen ruokavalio on täynnä monipuolisia kasviksia, hedelmiä ja pähkinöitä, sillä ei välttämättä saa tarpeeksi proteiinia. Tämä johtuu siitä, että monet proteiininlähteet, kuten liha, kala ja maito ovat eläinperäisiä. 

Tästä syystä vegaaniset proteiinijauheet ovat erittäin kätevä vaihtoehto niille, jotka haluavat täyttää proteiinijauhe tarpeensa vegaanisesti. 

Tässä artikkelissa tutkimme parhaita vegaanisia proteiinijauheita ja autamme sinua valitsemaan juuri sen oikean vaihtoehdon tarpeisiisi. Selvitä siis mikä on paras vegaaninen proteiinijauhe.

paras vegaaninen proteiniijauhe

1. M-nutrition Vege protein​

M-nutrition Vege proteiinijauhe oli testimme paras. Tämä proteiinijauhe oli hyvän makuinen ja liukenevuus oli myös erinoimainen.

paras-vegaaninen-proteiinijauhe

2. Pea Protein Isolate

Pea protein Isolate oli testimme paras edullinen vegaaninen proteiinijauhe. Tässä jauheessa hintalaatu suhde oli kohdallaan. Maku oli myös hyvä.

hyvä-proteiinijauhe

3. My Protein Vegan Soijaproteiini

Tämä jauhe on erittäin sopiva vaihtoehto niille, jotka haluavat lisäboostia lihasten kasvuun tai painonhallintaan. Hyvä vaihtoehto.

Mikä on paras vegaaninen proteiinijauhe?

Vegaanisten proteiinijauheiden kysyntä on kasvanut huomattavasti, mikä on hyvä uutinen vegaanisesti proteiinia hakeville. 

Markkinoilla on nyt runsaasti laadukkaita, maukkaita ja helposti sekoittuvia vegaanisia proteiinijauheita, mikä tekee parhaan vaihtoehdon valitsemisesta haastavaa. 

Testasimme laajasti vegaanisia proteiinijauheita keskittyen makuun ja käyttömukavuuteen. Paras vegaaninen proteiinijauhe on M-nutrition Vege protein jauhe, joka sisältää kolmea eriä proteiinia: riisi- hamppu- ja herneproteiinia.

Lisäksi listasimme neljä muuta laadukasta vaihtoehtoa. Testissä otettiin huomioon myös tuotteiden ekologisuus, ravintoarvot, luonnolliset ainesosat ja hinta, jotta löysimme parhaat vegaaniset proteiinijauheet.

1. M-nutrition Vege protein

paras vegaaninen proteiniijauheVege Protein on M-Nutritionin korkealaatuinen vegaaninen proteiinijauhe, joka sopii erityisesti laktoosi-intoleranteille ja ruoka-allergikoille. 

Se sisältää 100% kasviperäistä proteiinia, joka on sekoitus riisi-, hamppu- ja herneproteiineja.

Sen liukenevuus on erinomainen, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon smoothieiden valmistukseen tai päivittäisen proteiinitarpeen täydentämiseen. 

Vege Protein on paras valinta niille, jotka haluavat vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä tai joilla on ruoansulatusongelmia.

2. Pea Protein Isolate

paras-vegaaninen-proteiinijauheToiseksi paras vegaaninen proteiinijauhe on Pea Protein Isolate, joka on valmistettu hyvin imeytyvästä herneproteiinista, mikä auttaa lihasten kasvussa. 

Se on myös hyvän makuinen, sekoittuu helposti veteen ja sopii loistavasti smoothieihin.

Lisäksi Pea Protein Isolate on edullinen verrattuna muihin vegaanisiin proteiinijauheisiin, tarjoten hyvän hinta-laatusuhteen.

Testiemme mukaan se on erinomainen valinta laadukkaan vegaanisen proteiinijauheen etsijöille, yhdistäen maun, imeytyvyyden ja edullisuuden.

3. My Protein Vegan Soijaproteiini-isolaatti

hyvä-vegaaninen-proteiinijauheMy Vegan Soijaproteiini-isolaatti on korkealaatuinen vegaaninen proteiinijauhe, valmistettu 90% soijaproteiinista, joka on hyvin imeytyvää ja sisältää runsaasti aminohappoja. 

Tämän jauheen maku on hyvä ja se sekoittuu helposti maitoon tai veteen, tehden siitä sopivan lisän niin treenin jälkeen kuin aamupalalla. 

Sopii vegaaneille, kasvissyöjille ja niille, jotka haluavat vähentää maitotuotteiden käyttöä.

Lisäksi tuote tarjoaa jopa 27 grammaa proteiinia per annos, mikä on hyvä määrä vegaaniselle proteiinijauheelle.

4. Weider Vegan Protein

laadukas-vegaaninen-proteiinijauheWeider Vegan Protein on korkealaatuinen ja maukas vegaaninen proteiinijauhe, ihanteellinen lisäämään kasvipohjaista proteiinia ruokavalioon. 

Se sisältää herneproteiinia (Pisane C9), riisiproteiinia, kasviuutteita ja luomuviljaa, joka on gluteenitonta. 

Laktoositon, gluteeniton ja kolesteroliton koostumus tekee siitä sopivan myös erikoisruokavalioita noudattaville. 

Weider Vegan Protein on helppo sekoittaa 300 ml veteen, ja 30 g annos tarjoaa tehokkaan tuen lihaskasvuun. Tosin proteiinipitoisuus saisi olla tässä tuotteessa parempi.

5. Chained Nutrition Vegan Muscle Protein

vegaaninenChained Nutrition Vegan Muscle Protein on innovatiivinen vegaaninen proteiinijauhe, suunniteltu erityisesti lihasten kasvun ja palautumisen tukemiseen. 

Se sisältää laadukasta herneproteiinia, rikastettuna leusiinilla ja muilla lihasten kasvua ja proteiinisynteesiä edistävillä aminohapoilla. 

Tämä jauhe tarjoaa vegaanisia aminohappoja, jotka jäljittelevät heraproteiinin koostumusta, ja on ihanteellinen niille, jotka etsivät kasviperäistä proteiinia, mutta tarvitsevat myös lihasten kasvun kannalta keskeisiä aminohappoja. 

Vegan Muscle Protein on optimaalinen valinta niille, jotka haluavat lihaskasvua tukevia aminohappoja vegaanisesta proteiininlähteestä.

vegaaninen-proteiinijauhe

Vegaanisen proteiinijauheen valintaopas

Vegaanisten proteiinijauheiden kanssa valinnanvaraa on paljon ja voi olla hankalaa tietää, mikä jauhe sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja preferensseihin. 

Paras vegaaninen proteiinijauhe voi olla vaikea löytää, jonka vuoksi kokosimme tämän ostajan-oppaan auttamaan sinua valitsemaan oikean vegaanisen proteiinijauheen.

Vegaaninen proteiinijauhe on hyvä valinta niille, jotka haluavat lisätä kasvikunnan tuotteista peräisin olevaa proteiinia ruokavalioonsa. 

Nämä jauheet ovat täysin laktoosittomia, mikä tarkoittaa että ne sopivat mainiosti myös maitoallergisille ja niille, joilla on herkkä vatsa.

Lisäksi, koska jauheet valmistetaan ilman eläinperäisiä raaka-aineita, ne ovat täysin vegaanisia.

Proteiinityypit

Ennen kuin valitset vegaanisen proteiinijauheen, on tärkeää tietää, mikä proteiinityyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiin. 

Vegaaneille on tarjolla useita erilaisia proteiininlähteitä, kuten herneproteiini, soijaproteiini, riisiproteiini ja erilaiset kasviuutteet. 

Jokaisella proteiininlähteellä on omat hyötynsä ja ominaisuutensa, joten kannattaa tutustua niihin ennen valintaa.

Ruokavalio

Vegaaniruokavaliota noudattavat saattavat kohdata haasteita saadakseen tarpeeksi proteiinia, erityisesti jos he haluavat kasvattaa lihaksiaan. 

Vegaaninen proteiinijauhe voi tarjota ratkaisun tähän ongelmaan, sillä se lisää ruokavalion proteiinipitoisuutta ja parantaa treenituloksia sekä yleistä hyvinvointia. 

Proteiinijauhe on kätevä lisä, joka voi korvata kaloripitoisemman välipalan tai toimia kuin vähäkalorinen ateria. Kannattaakin siis tarkkailla jauheen proteiinipitoisuutta.

Budjetti ja hinta

Vegaaniset proteiinijauheet ovat yleensä kalliimpia kuin muut ravintolisät, joten on tärkeää harkita budjetti ennen valintaa. 

Muista kuitenkin, että halvin ei välttämättä ole paras vaihtoehto, joten älä valitse jauhetta pelkästään hinnan perusteella. Halvoissa jauheissa proteiinipitoisuus jää yleensä pieneksi.

Ekologisuus ja eettisyys

Ota huomioon myös ekologisuus ja eettisyys. Valitse jauhe, joka on tuotettu luonnonmukaisesti ja joka tukee eettisiä arvoja. 

Esimerkiksi valitse jauhe, joka on tuotettu kestävästi ja joka ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.

Onko kaikki vegaaniset proteiinijauheet yhtä tehokkaita?

Kaikki vegaaniset proteiinijauheet eivät ole yhtä tehokkaita, sillä niiden vaikuttavuus riippuu proteiinilähteistä, niiden prosessoinnista ja valmistusmenetelmistä. 

Esimerkiksi herneproteiini on tehokas, koska se sisältää kaikki tarvittavat aminohapot, kun taas soijaproteiini on vähemmän tehokas leusiinin puutteen vuoksi, joka on tärkeä lihasten kasvulle. Valmistusprosessi, kuten korkeapaineinen lämpökäsittely, voi myös vaikuttaa proteiinin säilyvyyteen ja tehokkuuteen. 

Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota jauheen koostumukseen, valmistusmenetelmään, proteiinipitoisuuteen annosta kohti, aminohappokoostumukseen ja raaka-aineiden laatuun. 

Vegaanisen proteiinijauheen tehokkuus riippuu myös yksilöllisistä tarpeista, tavoitteista ja elämäntyylistä.

Yhteenveto

KategoriaValmistajaTuoteProteiinipitoisuus (%)
Paras vegaaninen proteiinijauheM-nutritionVege Protein85
Edullinen vegaaninen proteiinijauheStar NutritionPea protein isolate84
Eniten proteiiniaMy ProteinSoy Protein isolate90
Hyvä vaihtoehtoWeiderVegan protein76
Leusiinilla rikastettuChained NutritionVegan Muscle72-76

Kokonaisuudessaan, tämä artikkeli tarjoaa kattavan oppaan parhaiden vegaanisten proteiinijauheiden valintaan. 

Olemme käsitelleet erilaisia tuotteita, kuten Pea Protein Isolate ja My Vegan Soijaproteiini-isolaatti, arvioiden niiden ravintoarvoa, makua ja käyttömukavuutta. 

Vegaaniset proteiinijauheet ovat erinomainen lisä monipuoliseen ruokavalioon, tukien niin lihaskasvua kuin yleistä terveyttäkin.

FAQ Vegaaninen proteiinijauhe

Riittävä proteiininsaanti on tärkeää kaikille ruokavalioille. Vegaanit voivat saada proteiinia monipuolisesti kasvikunnan tuotteista, kuten palkokasveista, quinoasta ja pähkinöistä. 

Vegaanisen ruokavalion yhteydessä on hyvä huomioida leusiinin, tärkeän lihaskasvua edistävän aminohapon, saanti. 

Jos proteiininsaanti vegaaniruokavaliolla huolestuttaa, voi käyttää vegaanista proteiinijauhetta lisänä.

Vegaaniset proteiinijauheet ovat yleensä turvallisia käyttää, mutta kuten kaikilla lisäravinteilla, niissä voi olla joitain mahdollisia haittoja. 

Tärkeintä on valita laadukas ja luotettava tuote, joka on valmistettu hyvistä raaka-aineista, ja noudattaa annostusohjeita.

Yksi mahdollinen haitta on allergiset reaktiot. Esimerkiksi jotkut ihmiset voivat olla allergisia soijalle, joka on yleinen proteiininlähde vegaanisissa proteiinijauheissa.

Paras vegaaninen proteiinijauhe määrä riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja tavoitteista. Proteiinin tarve vaihtelee henkilöstä toiseen ja se vaihtelee esimerkiksi iän, sukupuolen, painon, aktiivisuustason ja tavoitteiden takia.

Yleensä lihasten kasvattamiseen suositellaan vähintään 1,5 – 2 grammaa proteiinia painokiloa kohti päivässä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 80-kiloiselle henkilölle noin 160 grammaa proteiinia päivässä. 

Proteiinijauhetta kannattaa käyttää erityisesti silloin, kun haluat lisätä ruokavalion proteiinipitoisuutta ja parantaa treenituloksia sekä yleistä hyvinvointia. Proteiinijauhe on erinomainen valinta esimerkiksi treenin jälkeen, jotta lihakset saavat tarvittavan määrän proteiinia palautuakseen.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top