Rintatreeni salilla – 3 erinlaista treeniä

rintatreeni

Rintalihasten treenaaminen on tärkeä osa kuntosaliharjoittelua. Rintalihakset eivät ole ainoastaan näyttäviä, vaan ne myös lisäävät voimaa ja tukevat terveyttä. 

Rintalihaksien treenaaminen on kuitenkin monimutkaista, sillä rintalihakset koostuvat useista eri osista ja niiden treenaaminen vaatii erilaisia tekniikoita ja liikkeitä. 

Tässä artikkelissa esittelemme kolme erilaista rintatreeniä, joilla saat parhaat tulokset eri tavoitteiden mukaan. 

Esittelemme treenit voiman kasvattamiseen, lihaksen kasvatukseen ja aloittelijoille. Näiden treenien avulla saat todella vahvan ja voimakkaan rinnan olitpa sitten kokeneempi treenaaja tai vasta aloittelija.

Rintatreeni voiman kasvattamiseen

rintatreeni-voima

Voimaharjoittelu on monelle tärkeää salilla, mutta millä rintatreenillä saa eniten voimaa? Voimakkaasta rintalihaksesta on paljon hyötyä, koska se auttaa myös hyvin muissa liikkeissä, kuten penkissä ja dipeissä. 

Rintalihaksen treenaaminen voiman kasvattamiseen vaatii kuitenkin oikean tekniikan ja riittävän määrän painoa. 

Tässä alapuolella esittelemme tehokkaan rintatreenin voiman kasvattamiseen. Tämä treeni sisältää perinteisiä voimaharjoituksia kuten penkkipunnerruksen, vinopenkin ja dipit. Noudata tätä treeniä ja huomaat voiman kasvun rintalihaksissasi.

Rintatreeni voiman kasvattamiseen lyhyesti:
 1. Lämmittely 5 – 10 min
 2. Penkkipunnerrus 4×5
 3. Vinopenkki käsipainoilla 3×8
 4. Dipit 3xmax
 5. Loppuvenyttely

1. Penkkipunnerrus 4x5

Penkkipunnerrus on käytännössä kaikista kokonaisvaltaisin harjoitus ylävartalon treenaamiseen ja sen avulla myös usein mitataan ylävartalon voima ns. penkkikisoissa. Se on yksi voimaharjoittelun perusharjoituksista, joka treenaa suuria osia ylävartalosta, erityisesti rintaa, tricepsejä ja olkapäitä. 

Penkkipunnerrus on erittäin tehokas harjoitus ja vaatii oikean tekniikan ja painon käytön. Tämä treeni sisältää 4 sarjaa penkkipunnerruksia 5 toistolla, joka takaa tehokkaan harjoituksen ja voiman kasvun.

2. Vinopenkki käsipainoilla 3x8

Vinopenkkipunnerrus käsipainoilla on loistava harjoitus rintalihaksien kohottamiseen ja, kun halutaan keskittyä kehon yläosaan. Tämä harjoitus vaatii vain treenipenkin ja käsipainot, ja sillä saavutetaan laaja liikerata ja kolmiulotteinen kuormitus. 

Harjoitus kuormittaa myös ojentajia ja olkapäiden etuosaa. Tämä harjoitus sisältää 3 sarjaa vinopenkkipunnerusta käsipainoilla 6 toistolla, joka takaa tehokkaan harjoituksen ja voiman kasvun yläosassa.

3. Dipit 3x failure

Dipit ovat tehokas harjoitus, joka kuormittaa pääasiassa rintalihaksia, mutta myös ojentajia ja olkapäitä. 

Dipit ovat erittäin monipuolinen harjoitus, joka voidaan tehdä eri tavoin, kuten penkkidippeinä tai käsipainodippeinä. 

Dipit on myös hyvin tehokas harjoitus, joka kuormittaa kaikkia rintalihaksia ja tähtäämällä noin 3 sarjaan aina failure-määrään saakka, saavutat maksimaalisen tehon ja voiman kasvun.

Rintatreeni lihasten kasvatukseen

rintatreeni-lihasten-kasvatus

Rintalihasten kasvattaminen on monille tärkeä tavoite treenaamisessa. Rintalihakset ovat yleisesti ottaen ylävartalon tärkein lihasryhmä, ja ne ovat vastuussa monista liikkeistä, kuten painonnostoista ja punnerruksista.

Rintalihasten kasvattaminen vaatii hyvän ohjelman ja kovaa treenaamista, jotta saavutat tavoitteesi. Tämä treeni tarjoaa sinulle parhaat harjoitukset ja vinkit, joiden avulla voit kasvattaa rintalihaksia tehokkaasti. 

Jokainen harjoitus on suunniteltu keskittymään rintalihaksiin eri tavoin, jotta saat mahdollisimman hyvän kuormituksen ja kasvun.

Rintatreeni lihasten kasvattamiseen lyhyesti:
 1. Lämmittely 5 – 10 min
 2. Penkkipunnerrus käsipainoilla 3×10
 3. Vinopenkki smith-laite 3×10
 4. Peck deck 3×12
 5. Punnerrukset 2xmax
 6. Loppuvenyttely

1. Penkkipunnerrus käsipainoilla 3x10

Penkkipunnerrus käsipainoilla on erinomainen harjoitus, jolla kasvatat rintalihaksia tehokkaasti. Se on samanlainen kuin perinteinen penkkipunnerrus, mutta käytät käsipainoja sen sijaan, että käytät tankoa. Tämä antaa sinulle enemmän liikkuvuutta ja mahdollistaa erilaisten liikeratojen käytön, jolloin saat eri osat rintalihaksista kuormitetuksi. 

Käsipainoilla tehtävä penkkipunnerrus on erinomainen harjoitus myös niille, jotka haluavat parantaa käsivoimaa. 

Tee 3 sarjaa ja 10 toistoa, käytä painoja, joilla pystyt tekemään juuri kyseiset toistot. Huolehdi hyvästä asennosta ja tekniikasta, jotta saat parhaan hyödyn harjoituksesta.

2. Vinopenkki smith-laitteessa 3x10

Vinopenkkipunnerrus smith-laitteessa on tehokas harjoitus, joka keskittyy rintalihaksen yläosaan. Tämä harjoitus tarjoaa tukevan alustan ja mahdollistaa tarkan liikeradan hallinnan

Smith-laitteessa vinopenkkipunnerruksessa voit keskittyä suorittamaan liikkeen oikein ja käyttämään sopivaa painoa. 

Suoritettuasi 3 sarjaa ja 10 toistoa, huomaat varmasti merkittävän parannuksen rintalihaksissa.

3. Pec deck 3x12

Pec deck -liike tai fly-liike on tehokas harjoitus, joka keskittyy erityisesti rintalihaksen sisäosaan. Pec deck -laitteessa tämä liike suoritetaan istuen ja käyttämällä kahta kahvaa, joita liikutellaan kohti toisiaan. 

Tämä liike on erittäin tarkka ja tehokas rintalihaksen kasvattamiseen, ja kun olet toistanut liikettä 3 sarjaa ja 12 toistoa, huomaat varmasti parannuksen rintalihaksissa.

4. Punnerrukset 2x max

Punnerrukset ovat perinteinen ja tehokas harjoitus, joka keskittyy rintalihaksen yläosaan. Tämä liike voidaan tehdä ilman välineitä, käyttäen kehonpainoa, tai käyttäen lisäpainoa.

Punnerrukset voidaan tehdä erilaisilla tasoilla, kuten maaten, seisten tai istuen, ja niitä voidaan varioida eri otteilla. 

Käytännössä, suoritettuna 2 sarjaa ja maximimäärän toistoja, tunnet varmasti rintalihaksissa polttavaa kipua ja saat hyvän pumpin päälle.

Rintatreeni aloittelijalle

rintatreeni-aloittelijalle

Rintatreeni aloittelijalle tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää ylävartalon voimaa ja kuntoa. Aloitteleville kuntoilijoille suosittelemme keskittymään perusliikkeisiin, kuten penkkipunnerrukseen, chest pressiin ja pec deckiin. 

Näillä harjoituksilla saat hyvän pohjan rintalihasten kehittämiseen ja voit aloittaa kehittymään kohti tavoitteitasi. On tärkeää huolehtia oikeasta tekniikasta ja tukevasta asennosta, jotta välttyy loukkaantumisilta. 

Tämä kohta tarjoaa aloittelijoille sopivan treeniohjelman, jonka avulla voit kehittää rintalihaksiasi turvallisesti ja tehokkaasti.

Rintatreeni aloittelijalle lyhyesti:
 1. Lämmittely 5 – 10 min
 2. Penkkipunnerrus 3×5
 3. Chest Press laitteessa 3×10
 4. Peck deck 3×12
 5. Loppuvenyttely

1. Penkkipunnerrus 3x5

Penkkipunnerrus on hyvä perusharjoitus, joka kuormittaa suuria osia ylävartalosta ja on erinomainen aloittelijalle rintalihasten kasvattamiseen. 

Penkkipunnerus tehdään maaten tasaisella treenipenkillä ja käytettävä paino valitaan niin, että pystyt tekemään kaikki toistot hallitusti ja oikein. 

Aloittelijan kannattaa aloittaa matalilla toistomäärillä, kuten 5 toistoa ja 3 sarjaa, jotta voit harjoitella oikeaa tekniikkaa ja rakentaa perustaa tulevaa kovempaa treenausta varten.

2. Chest Press laitteessa 3x10

Chest Press laite on tehokas harjoitus aloittelijoille, jotka haluavat vahvistaa rintalihaksiaan. Tämä harjoitus suoritetaan erityisellä laitteella, joka tarjoaa tukevan alustan ja mahdollistaa erittäin tarkan liikeradan. 

3×10 sarja tarkoittaa, että suoritat 10 toistoa kolmessa eri sarjassa. Chest Press laitteessa keskitytään erityisesti pectoralis majoriin, mutta myös ojentajat ja olkapäät saavat hyvää harjoitusta.

Laitteen käyttö on helppoa ja turvallista, ja se sopii erinomaisesti aloittelijoille sen helpon liikeradan ansiosta.

3. Pec deck 3x12

Pec Deck -liike on tehokas tapa treenata rintalihaksia ja erityisesti niiden etuosaa. Liikkeessä istutaan ja kahvoja liikutetaan toisiaan kohti kyynärpäät suorina. 

Tämä liike keskittyy erityisesti hienolta nimeltään pectoralis major -lihakseen ja se tekee siitä erittäin tehokkaan liikkeen, joka keskittyy rintalihasten kokoon ja voimaan. 

Liike suoritetaan kolmessa sarjassa ja 12 toistolla, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos.

👉 Yhteenveto rintatreeneistä

Nyt tiedät kolme erinlaista rintatreeniä, jotka voit ottaa heti käyttöön. Ensin mieti mitä haluat kehittää rintatreeneissäsi: voimaa, lihasta vai oletko kenties vain aloittelija. 

Valitse se rintatreeni, mikä sopii sinulle parhaiten. Mikään ei kuitenkaan estä sinua kokeilemasta kaikkia näitä treenejä ja päättämään vasta sitten. 

Jos treenit tuntuvat lyhyiltä voi lisätä niihin helposti esimerkiksi ojentaja tai hauisliikkeitä.

FAQ Rintatreeni

Rintalihaksia voi treenata pää asiassa kahdella eri tavalla. On venyttäviä- ja punnerrusliikkeitä rintalihaksille.

Parhaita rintaliikkeitä on:

 1. Penkkipunnerrus
 2. Peck Deck
 3. Rintaprässi
 4. Vinopenkki käsipainoilla

Treenaamalla niitä monipuolisesti ja säännöllisesti. Kehitys vaatii työtä ja aikaa.

Treenaamalla rintalihaksia ja laihduttamalla ylimääräisen rasvan pois.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top