Parhaat proteiinipatukat treenaamiseen ja ruokavalioon!

Parthaat-proteiinipatukat

Proteiinipatukat ja terveellisyys on jo lähtökohtana vähän erikoinen yhdistelmä, sillä kyseessä ei ole mikään terveystuote. Jokin hyöty niistä voidaan kuitenkin saada irti oikein käytettynä, kun vertailuun laitetaan huonompia vaihtoehtoja. Siitä myös syntyy tietenkin jonkinnäköinen terveellisyys hyöty.

Proteiinipatukan suurin hyöty on varmasti monelle sen helppous. Patukka on helposti mukana ja sillä voi korvata pienen välipalan tai herkut. Kovaa treenaavalle ihmiselle on usein proteiini saanti tärkeää ja patukoista saakin useimmiten hyvässä suhteessa lisää proteiinia ruokavalioonsa.

Terveellisyys kun on mielessä voi olla hyvä valita jokin aivan muu tuote, mutta jos proteiinipatukoista haluaa valita ne terveellisimmät, niin hyvä vaihtoehto on vähäsokerisempi vaihtoehto, jossa on paljon proteiinia. Lisäksi on hyvä valita patukka, jossa ei ole niin paljon rasvaa eikä varsinkaan kovaa rasvaa.

Proteiinipatukat ja laihdutus?

Proteiinipatukoissa ei tietenkään ole itsessään mitään erityistä laihduttavaa vaikutusta. Yleisesti onkin helppo suositella, että proteiinipatukat jätetään pois ruokavaliosta laihdutuksen ajaksi. Asia ei kuitenkaan kaikille ole ihan näin yksinkertainen. Miksi ei?

Kaikki meistä ei pysty siihen, että ruokavalio siistitään aivan täysin laihdutuksen ajaksi. Osa tarvitsee tai haluaa yhä syödä joitakin herkkuja. Laihdutus ja proteiinipatukat soveltuvat parhaiten yhteen juuri herkkujen korvikkeena ja siinä onkin niiden hyöty. Proteiinipatukoita ei kuitenkaan oikein voi suositella jokapäiväiseen käyttöön, varsinkaan kun laihdutus on tavoitteena, eikä ehkä muutenkaan.

Eli lyhyesti kun laihdutus on meneillään pitää muistaa, että proteiinipatukoista saa kaloreita kuten kaikesta mitä syö ja ne on huomioitava suunnitelmassa. Korvaako niillä lauantai-illan herkut niin se on useimmiten ok, mutta jokailtaiseen mässäilyyn ei niitä voi suositella. Patukat ovat myös hyvä lisä siltä osin, että niitä on helppo kantaa mukana ja syödä patukka poikkeustilanteessa, kun ei sitä normaalia välipalaansa saa syystä tai toisesta syötyä.

Parhaat proteiinipatukat laihdutukseen ovat valittava suunnitelman mukaan, mutta toki yleensä järkevintä on valita ainakin ne vähäsokerisimmat vaihtoehdot. Proteiinipatukat ei ole mikään laihdutustuote, mutta sehän ei tarkoita sitä, ettei niistä jokin hyöty saada irti. Suurin hyöty saadaankin välipalan korvikkeena tai aidon sokerisemman ja rasvaisemman suklaan korvikkeena. Voit lukea lisää laihduttamisesta ja siihen kuuluvista vinkeistä täältä!

Proteiinipatukat ja lihasten kasvatus

Lihakset tarvitsevat kasvaakseen ärsytyksen, joka saadaan esimerkiksi kuntosalilla käymällä. Liikkeitä suorittaessa lihakset tekevät töitä, mikä aiheuttaa niihin todella pieniä repeämiä. Kun lihas palautuu se korjaa näitä repeämiä ja kasvaa suuremmaksi. Jotta lihas voisi korjata näitä repeämiä se tarvitsee proteiinia. Proteiinipatukat ovat siis hyvä lisä ruokavalioon, jos tarkoituksena on kasvattaa lihaksia. Lisä proteiini tehostaa myös palautumista, jonka takia proteiinipatukat ovat hyviä kaikenlaisille urheilijoille.

Parhaat proteiinipatukat:

1. Gainomax Protein Bar

proteiinipatukka-parhaat

Gainomax Protein Bar on proteiinipatukka, jossa on pehmeä rakenne ja runsaasti proteiineja. Patukka on tarkoitettu palautumiseen heti treenin jälkeen. SOPII HYVIN treenin jälkeen tai välipalaksi. ERINOMAINEN on aktiivinen elämäntapa ja haluat pitää kroppasi kunnossa. 

2. Puls Bite – proteiinipatukka

Parhaat-proteiinipatukat

Maapähkinän makuinen proteiinipatukka. Laatikossa 24 proteiinipatukkaa.

3. Fast Proteiinipatukka Caramel Crisp

Parthaat-proteiinipatukat

Kerrosproteiinipatukka maitosuklaakuorrutteella. 

Maku: maapähkinä-toffee. 

Sisältää 20 grammaa proteiinia.

Yhteenveto:

Proteiinipatukat ovat todella hyvä jokapäiväiseen ruokavalioon, jos esimerkiksi liikkuu ja urheilee paljon. Lisä proteiini tukee loistavasti kuntosaliharrastusta ja lihasten kasvattamista. Matsmart.fi on loistava ja edullinen paikka ostaa proteiinipatukoita ja muita kotitalouden tuotteita.

 

Hävikkiruokaa verkossa myyvän Matsmartin suomalaiset asiakkaat pelastivat yli 1,2 miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä vastaa 1 889:ää tonnia hiilidioksidipäästöjä. Saman verran CO2-päästöjä syntyisi 1 765:ä edestakaisesta Helsinki—Lontoo-lennosta. Itse olen käyttänyt Matsmartin-palveluja muutaman vuoden ja olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin ja toimitukseen. Toimitus tehdään asiantuntevasti ja ajallaan.