Paras proteiinipatukka – Treenaamiseen & ruokavalioon!

paras proteiinipatukka

Proteiinipatukat eivät ole varsinaisia terveystuotteita, mutta ne voivat olla hyödyllisiä, kun verrataan vähemmän terveellisiin välipaloihin. 

Niiden helppokäyttöisyys tekee niistä suositun vaihtoehdon pienille välipaloille, erityisesti aktiivisesti treenaaville, jotka tarvitsevat lisäproteiinia. Terveellisimmät proteiinipatukat sisältävät vähän sokeria ja rasvaa, mutta runsaasti proteiinia.

Kovasti treenaaville proteiinin saanti on usein tärkeää, ja proteiinipatukat tarjoavat helpon tavan lisätä proteiinia ruokavalioon. Tällöin ne voivat olla hyödyllinen lisä.

Proteiinipatukat ja laihdutus?

Proteiinipatukat eivät itsessään edistä laihtumista, ja laihdutuksen aikana niiden käyttöä kannattaa rajoittaa. Kuitenkin, koska kaikki eivät halua tai pysty poistamaan herkkuja kokonaan ruokavaliostaan, proteiinipatukat voivat toimia terveellisempänä vaihtoehtona makeille herkuille. 

Ne eivät kuitenkaan sovi jokapäiväiseen käyttöön laihdutustavoitteiden kanssa, vaan pikemminkin satunnaiseen herkutteluun tai poikkeustilanteissa, kun normaalia välipalaa ei ole saatavilla. 

Valittaessa proteiinipatukoita laihdutukseen, on suositeltavaa valita vähäsokeriset ja vähäkaloriset vaihtoehdot. Niiden hyöty ilmenee parhaiten välipalan tai makeiden herkkujen korvikkeena. Käytä niitä siis tähän kun tavoitteenasi on laihduttaminen.

Mikä on paras proteiinipatukka?

Testimme parhaaksi proteiinipatukaksi paljastui StarNutrition protein bar. Siinä yhdistää paras hintalaatu suhde sekä maku. Myös proteiinin määrä on hyvä 20 grammaa per patukka.

1. Star Nutrition Protein Bar

Star Nutrition Protein Bar on erinomainen lisä heidän proteiinipatukkavalikoimaansa, tarjoten erinomaisen maun ja miellyttävän koostumuksen. 

Tämä gluteeniton patukka sisältää vain 0,6-1,6 grammaa sokeria per patukka, mikä tekee siitä sopivan sekä terveelliseksi välipalaksi että herkuksi. Patukassa on 20 grammaa proteiinia ja 195-202 kilokaloria energiaa, ja kokonaishiilihydraattien määrä on enintään 14 grammaa patukkaa kohden.

Star Nutrition Protein Bar on saatavilla kymmenessä eri maussa, joiden joukosta löytyy vaihtoehtoja, kuten suklaa, kookospähkinä, karamelli ja kakku.

 Patukat ovat pehmeitä proteiinimassoja, joissa on herkullinen kastike ytimessään ja maito- tai valkosuklaapäällys. Tämä proteiinipatukka yhdistää houkuttelevan maun ja terveelliset ravintoarvot.

2. Mars Protein bar

paras-proteiinipatukka

Mars Protein Bar on uusi, proteiinirikas versio legendaarisesta Mars-patukasta. Tässä patukassa on 33% proteiinia, vain 200 kilokaloria per patukka ja 19 grammaa proteiinia. Se on loistava vaihtoehto karkille ja tarjoaa herkullisen maun, joka voi jopa ylittää alkuperäisen Mars-patukan maun.

Patukassa on houkutteleva suklaapäällys ja sen alta löytyy kermainen toffeeosa. Erona tavalliseen Mars-patukkaan on, että Mars Protein Bar sisältää proteiiniytimen sokeripitoisemman vaihtoehdon sijaan.

Tämä patukka on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät maukasta, proteiinipitoista välipalaa ja haluavat lisätä proteiinia ruokavalioonsa helposti ja herkullisesti. Tämä ei sovi kuitenkaan laihduttajalle.

3. Goodlife

Star Nutritionin Goodlife, Body-lehden testivoittaja tarjoaa energiaa ennen treeniä ja nopeuttaa palautumista treenin jälkeen. Se on ravinteikas välipala, joka sisältää maitoproteiinia ja hydrolysoitua heraproteiinia. 

Goodlife-patukka, joka sisältää noin 16 g proteiinia, 20 g hiilihydraatteja ja 190 kcal energiaa, sopii erinomaisesti mukaan otettavaksi treenikassiin tai työ- ja koulupäivän välipalaksi. 

Patukka on saatavilla useissa herkullisissa mauissa, kuten Chocolate Fantasy, Caramel Coco, Mint Temptation, Nutty Peanut, Coconut Dream, Chocolate Banana Bliss ja Milky Cookie Dough. Goodlife tarjoaa suussa sulavan ja proteiinipitoisen välipalan, joka tekee päivästäsi paremman.

4. Goodlife Low Sugar

Goodlife Low Sugar on proteiini- ja kuitupitoinen proteiinipatukka, jossa on enintään 2 grammaa sokeria riippuen mausta. 

Se ei sisällä palmuöljyä, ja tarjoaa monipuolisia makuja, kuten Dark Chocolate Brownie, joka on vähälaktoosinen (0,4%). Tämä patukka, joka on jo pitkään ollut suosittu, on nyt saatavilla uutena vähäsokerisena versiona. 

Goodlife Low Sugar yhdistää herkullisen maun vähäiseen sokeripitoisuuteen. Se on loistava välipala, proteiinin lähde palautumiseen tai terveellisempi herkku karkkipäivänä niille, jotka haluavat välttää liiallista sokerin saantia.

Proteiinipatukan valintaopas

Ota nämä tekijät huomioon, kun mietit, mikä on paras proteiinipatukka juuri sinulle. Tärkeimmät tekijät näistä on ehkä proteiinipitoisuus, kalorit ja hinta.

Proteiinipitoisuus

Proteiinipatukoissa tulisi olla korkea proteiinipitoisuus, mieluiten noin 30% tai enemmän, tarjoten noin 10-30 grammaa proteiinia patukkaa kohti. Proteiinin lähteitä voivat olla esimerkiksi hera, kaseiini, soija, herneproteiini tai kollageeni.

Kaloripitoisuus

Proteiinipatukoiden kalorimäärä vaihtelee huomattavasti. Välipalaksi sopii parhaiten noin 200 kaloria tai vähemmän sisältävä patukka. 

Jos patukka korvaa aterian tai sitä käytetään intensiivisen treenin jälkeen, korkeampi kalorimäärä, jopa 400 kaloria, voi olla sopiva

Sokeripitoisuus

Ihanteellisesti valitse patukka, jossa on enintään 8 grammaa lisättyä sokeria, ja suosi luonnollisia makeutusaineita kuten kuivattuja hedelmiä tai vähäkalorisia makeutusaineita kuten monk-hedelmää, steviaa tai erytritolia.

Maku ja koostumus

Ota huomioon henkilökohtaiset mieltymyksesi maun ja koostumuksen suhteen. Monet patukat tarjoavat erilaisia makuja ja koostumuksia. Tämä on toki aika ilmiselvää.

Hinta

Yksi tärkeä tekijä patukan valitsemisessa on myös hinta. Proteiinipatukasta ei kannata maksaa nyky hinnoilla yli 3 euroa. Osta patukat siis aina bulkkina, jolloin yhden patukan hinta putoaa jopa alle 2 euroon.

Proteiinipatukat ja lihasten kasvatus

Lihakset tarvitsevat kasvaakseen ärsytyksen, joka saadaan esimerkiksi kuntosalilla käymällä. Liikkeitä suorittaessa lihakset tekevät töitä, mikä aiheuttaa niihin todella pieniä repeämiä. Kun lihas palautuu se korjaa näitä repeämiä ja kasvaa suuremmaksi. 

Jotta lihas voisi korjata näitä repeämiä se tarvitsee proteiinia. Proteiinipatukat ovat siis hyvä lisä ruokavalioon, jos tarkoituksena on kasvattaa lihaksia. 

Lisä proteiini tehostaa myös palautumista, jonka takia proteiinipatukat ovat hyviä kaikenlaisille urheilijoille.

Yhteenveto paras proteiinipatukka

KategoriaPatukkaProteiini (g)Kalorit(kcal)
Paras proteiinipatukkaStar Nutrition Protein Bar20195-202
Parhaan makuinenMars Protein bar19200
Hyvä vaihtoehtoGoodlife16190
Vähiten kaloreitaGoodlife Low Sugar15-16,5167

Proteiinipatukat ovat todella hyvä jokapäiväiseen ruokavalioon, jos esimerkiksi liikkuu ja urheilee paljon. Lisä proteiini tukee loistavasti kuntosaliharrastusta ja lihasten kasvattamista. Ylhäältä löydät vielä luomamme taulukon testaamistamme proteiinipatukoista.

Hävikkiruokaa verkossa myyvän Matsmartin suomalaiset asiakkaat pelastivat yli 1,2 miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä vastaa 1 889:ää tonnia hiilidioksidipäästöjä. 

Saman verran CO2-päästöjä syntyisi 1 765:ä edestakaisesta Helsinki—Lontoo-lennosta. Itse olen käyttänyt Matsmartin-palveluja muutaman vuoden ja olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin ja toimitukseen. Toimitus tehdään asiantuntevasti ja ajallaan.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top