Top 3 parasta juoksumattoa

hyva-juoksumatto

Suoraan asiaan

paras-juoksumattoMeillä on useita suosituksia juoksumatoista useissa hintaluokissa. Alle 1500 euron uskomme kuitenkin, että monet trenaajat ovat tyytyväisiä TITAN LIFE Athlete T73 juoksumattoon, koska se on uskomattoman hyvä ja kestää pitkään käytössä! 

Päivitetty 29.1.2022

Juoksumatoista on tullut erittäin suosittuja vuosien varrella. Ne on suunniteltu erityisesti parantamaan suosituinta liikuntamuotoa eli juoksua ja kävelyä. Kun muut kuntoilulaitteiden villitykset tulevat ja menevät, juoksumatot saavat suosiota ja tuloksia vuodesta toiseen.

Kaksi suosituinta liikuntamuotoa ovat juoksu ja kävely. Olitpa rento kävelijä tai vakava juoksija, juoksumatto kykenee liikuntatarpeisiisi. Aseta nopeus ja kaltevuus vastaamaan haluamiasi kuntoilu tavoitteita. Voit tehdä voimakävelyn rinteessä tai sydämensykkeen nostatuksen suurella nopeudella.

Juoksumatto on vertaansa vailla aerobisissa treeneissä, joissa on tarkoitus nostaa sydämen sykettä. Juoksumatto aktivoi kehosi suuria lihaksia. Tuoreen tutkimuksen mukaan juoksumatolla 60 minuutin ajan poltetut kalorit olivat keskimäärin 705-800 kaloria. Tämän takia, juoksumatto on vertaansa vailla polttaakseen kaloreita ja auttamaan laihduttamisessa.

Juoksumatot antavat hyvän treenin säästä riippumatta. Eri alueilla sinun ei tarvitse huolehtia kovasta kuumuudesta tai huonosta kelistä pihalla. Voit sijoittaa juoksumaton juuri sinulle optimaaliseen paikkaan ja treenata milloin haluat.

Juoksijoita ja kävelijöitä vaivaavat usein vammat, jotka johtuvat jatkuvasta asfaltin ja betonin pintojen lyömisestä jalkapohjiin. Tällaisista vammoista ei tarvitse huolehtia juoksumattoa käytettäessä. Vammat ovat harvinaisempia ja kivun tunne vähenee kriittisissä nivelissä. Akillesjänteet, polvinivelet, selkälihakset, nilkat, reidet ottavat osumaa vähemmän juoksumatolla juoksemisessa, mikä takaa, että jatkat kävelemistä ja juoksemista vanhuuteen asti.

Kun juoksumatot kehittyvät, myös harjoituksen monipuolisuus paranee. Nopeus ja kaltevuus ovat aina olleet ominaisuus moottoroiduissa juoksumatoissa, mutta nyt harjoitustasi tehostavat erilaiset esiohjelmoidut tietokoneharjoitukset. Simuloi mäkiä ylös ja alas, keskity kardioharjoitteluun, keskity kaloreiden polttamiseen tai treenaa nopeusharjoittelua. Usein juoksumattoilla on esiasetettuja ohjelmia, joiden intensiteetti on erilainen. Lisäksi voit ohjelmoida oman harjoituksesi yhdistämällä nopeuden ja kaltevuuden.

Hyvässä juoksumatossa on kolme pää tekijää sen tuottama voima, vakaus ja kestävyys. Minkälaisen juoksumaton sinä tarvitset riippuu siitä, miksi haluat sellaisen ja kuinka paljon voit maksaa eli mikä on budjettisi. Kannattaa ostaa se matto, johon sinulle on varaa, kuitenkaan nuukailematta.

Runko: Ruostumaton teräs on yleensä parempi vaihtoehto kuin alumiini, mutta ne ovat raskaampia ja ne on pinnoitettava juoksumaton suojaamiseksi ruosteelta. Testaa juoksumattosi astumalla juoksumatolle, jos se tuntuu heiluvalta ja hauraalta, niin se voi olla ruosteessa tai muuten vioittunut.

Käsikiskot: Käsikiskojen sijainti on etusija. Halusitpa juoksumattoosi kiskot eteen ja  sivuille, varmista, että ne ovat tukevia eivätkä estä käsivartesi heilumista juostessasi.

Moottorin teho: Juoksumatossa kannattaa olla tehokas moottori, jotta pysty juoksemaan sillä kovempaakin. Halvimmissa malleissa teho ei välttämättä riitä koville juoksijoille.

Matto: Varmista, että kävely-/juoksupinnan pituus on tarpeeksi pitkä pisimmällekkin askeleellesi. Hihnan leveyden tulee olla vähintään 80cm mukavan askeleen kannalta. Varmista, että pääset mukavasti juoksumaton ohjaimiin astumatta myös moottorin kotelon päälle.

Iskunkestävyys: Tämä on juoksumaton kyky imeä jalkojesi aiheuttama voima itseensä ja tuottamaan pehmeä alusta. Mitä pienempi vaikutus kehoon on, sitä parempi.

Kaltevuuden säätö: Juoksumaton kaltevuutta voi säätää monella eri tavalla: automaattisesta kaltevuudesta, joka muuttuu sykkeestä riippuen, konsolin pohjan työntämiseen, manuaalisen käsikammen vähemmän kehittyneisiin menetelmiin tai tappien manuaaliseen säätöön. Laadukas elektroninen kaltevuussäätö ei saisi olla meluisa tai aiheuttaa koneen tärinää millään tasolla.

Ohjauspaneeli: Yleensä tietokoneistetut paneelit ovat nykyään vakiona. Ne vaihtelevat perus- ja yksinkertaisista monimutkaisiin ja täysin ohjelmoitaviin. Kaikki riippuu siitä, mitä ominaisuuksia tarvitset. Eri ohjauspaneelin vaihtoehdot voivat nostaa hintaa, joten osta vain se, mitä käytät säännöllisesti.

Sykemittarit: Tämä on yleensä valinnainen ominaisuus. Tarkkuus vaihtelee näissä yleensä paljon. Ne ovat kuitenkin yllättävänkin hyödyllisiä, jos käyttää juoksumattoa paljon.

On tärkeää saada itsesi säännölliseen rutiiniin. Mitä enemmän käytät siihen aikaa, sitä enemmän poltat kaloreita ja laihdut. Tälläisen rutiinin voit saavuttaa ehkä helpommin kävelymatolla tai Löytämällä  itsellesi sopivan kunto -ohjelman. Halutessasi voit tehostaa treeniäsi musiikin, television tai videoiden avulla.

Olemme testanneet tiimimme kanssa vuoden 2022 parhaimmat juoksumatot kotikäyttöön, sekä kokeneempaan. Löydät testin tulokset alta! Lisäksi löydät alta parhaan edullisen juoksumaton

Parhaat juoksumatot

1. TITAN LIFE Athlete T73

(Myyntimenestys)

paras-juoksumatto

Titan Life Athlete T73 -juoksumatto tarjoaa ammattimaisen juoksumattokokemuksen kotioloissa – markkinoiden suurimmassa ja eniten päivitetyssä juoksumatossa on radio ja USB-liitin esimerkiksi MP3-soitinta varten sekä kuulokeliitäntä!

 • Juoksualan leveys on 51 cm ja pituus 140 cm
 • Ohjelmat: 24 esiasetettua
 • Näytön TFT-teknologia takaa korkealuokkaisen kuvanlaadun, esitettäviä tietoja ovat mm. aika, nopeus, matka, kalorinkulutus, käsisyke, kaltevuus ja kehon rasvaprosentti
 • Treenipäiväkirja voidaan tallentaa sovelluksen avulla.
 • 3 eri käyttäjää voi luoda oman profiilin
 • Nopeus: 1–22 km/h
 • Moottori: DC-moottori
 • 20 kaltevuustasoa
 • Juoksumatto voidaan taittaa kokoon, jolloin se vie vain vähän tilaa kotona.
 • Paino: 79 kg
 • Pituus: 194 cm
 • Leveys: 88 cm
 • Korkeus: 144 cm
 • Käyttäjän maksimipaino: 130 kg

TITAN LIFE Athlete T73 -juoksumatossa on tehokas DC-moottori, joka takaa tasaisen juoksuvauhdin ja monia mahdollisuuksia intervalli- ja mäkiharjoitteluun. TITAN LIFE Athlete T73 on hyvä valinta kokeneimmallekin juoksijalle.

Juoksualan leveys on 51 cm ja pituus 140 cm. Juoksualaan on integroitu lisäiskunvaimennus. Integroitu ilmajousitus takaa miellyttävän juoksukokemuksen ja minimoi kehoon kohdistuvan rasituksen.

Juoksumattoon kuuluu TFT-näyttö, jossa on korkealuokkainen kuvanlaatu. Voit katsoa juoksutreenin aikana videoita. Juoksumaton Bluetooth-yhteyden avulla voit tallentaa treenitietosi iOS-mobiililaitteesi sovellukseen. iPad-teline tulee mukana. Juoksumatossa on 24 esiasetettua ohjelmaa ja 3 erillistä käyttäjäprofiilia, joten se sopii erittäin hyvin perhekäyttöön.

Kalorinkulutusta voi seurata erikseen kullekin profiilille. Nopeus ja kaltevuus (20 tasoa) asetetaan ohjaustangosta.

Juoksumaton voi taittaa kokoon, kun sitä ei käytetä. Laitteen hälytystoiminto muistuttaa huollon tarpeesta. Juoksumatto pitää voidella 300 kilometrin välein.

Äänitaso:

6 km/h: noin 60 dB

12 km/h: noin 70 dB

16 km/h: noin 75 dB

18 km/h: noin 78 dB

2. TITAN LIFE Treadmill T60 TFT

hyva-juoksumatto

T60-TFT on suunnittelun ja uusimman tekniikan lippulaiva. Enemmän kuin pelkkää hevosvoimaa, kokoa tai nopeutta. T60:lla on huolellisesti testattu moottori ja olemme sisällyttäneet laitteeseen kaikki asiaankuuluvat ja tärkeät toiminnot, esim. sykkeen mittaus ja korkea 18 km/h maksiminopeus.

Näyttötyyppi 10’1

Ohjelmia 36 kpl + testiohjelma + Body Fat

Käyttäjäprofiilit 6 kpl

Kaiutin: Kyllä

Käsisensorit: Kyllä

Ominaisuudet: Aika, etäisyys, nopeus, kalorit, askeleet, jatkuva nopeus

Korkean käyttömukavuuden tarjoaa 140 cm pitkä juoksupinta ja parannettu vaimennus runkorakenteessa. Olemme keskittyneet lukuisiin jännittäviin uusiin ominaisuuksiin, jotka voivat antaa inspiraatiota viedä harjoittelusi uudelle tasolle, se on sinun valintasi!

Suuressa TFT-näytössä voidaan näyttää erilaisia virtuaalisia juoksureittejä, voit katsella parhaita sarjojasi tai kuunnella omaa soittolistasi. Jos harjoittelu on etusijalla, suosittelemme, että käytät ”PRM” Personal Running Manager -ohjelmaa. Kun ohjelmat ovat latautuneet, virtuaalivalmentajasi seuraa sinua jatkuvasti ja harjoittelusi mukautetaan matkan varrella. Kaikki näkyy kirkkaalla kosketusnäytöllä.

Tekniset tiedot

Moottori HV 1,25 / 2,5 HV Peak

Nopeus 0,8 – 18 km / h

Bluetooth: KYLLÄ/EI Kyllä

Mitat käytössä (PxLxK): 174,4 x 78,8 x 135,9 cm

Mitat varastossa (PxLxK): 107 x 78,8 x 151 cm

Korkeus (lattia-hihna): 18 cm

% asennettu: 80%

Taitettava: Kyllä

Pulloteline: Kyllä

Kuljetuspyörät: Kyllä 

Juoksupinta (PxL): 140 x 46 cm 

 Maks. käyttäjäpaino: 120 kg

3. Titan LIFE-juoksumatto

(Laadukkain)

paras-juoskumatto

Titan Life Juoksumatto T82 – miellyttävä juoksumatto vahvalla moottorilla! Hyvät variaatiomahdollisuudet treeniin ja kaikki mukavuudet!

– Voimakas moottori

– Hyvä juoksumukavuus tasaisella ja miellyttävällä tunteella

– Näyttö, jossa valmiiksiasennettuja ohjelmia sekä mahdollisuus asentaa omia sovelluksia

Titan life T82:n tarkasti suunniteltu konstruktio takaa hyvän juoksumukavuuden. Vahva moottori takaa miellyttävän ja tasaisen tunteen voimansiirrossa. Treadmill T82:lla saat paljon variaatiomahdollisuuksia treeniin. Juoksumaton nopeus on säädettävissä 22km/h ja asti kallistusta voi säätää 22 eri intervallin välillä.

Suurelta TFT 10.1 näytöltä voit seurata jotain jo valmiiksi asennetuista ohjelmista. Voit myös asentaa omia sovelluksia: katso leffoja tai sarjoja Netflixistä, kuuntele suosikkilistaasi Spotifysta. Voit myös kirjautua Facebookin tai Youtubeen treenisi aikana, tai miksipä et nauttisi treenistä itse suunnittelemasi ohjelman kanssa – sinä päätät!

Treadmill T82 tarjoaa mahdollisuuden käyttää virtuaalista juoksusovellusta, jonka kautta voit ladata dataa Fitshowiin. Saat näin päivitettyä infoa treenin kulkemisesta ja näyttö ilmoittaa sykkeesi ja tietoa suorituksesta.

Titan Life Treadmill T82 toimitetaan 80% valmiiksi koottuna.

 

Toiminnot

Moottori: 3 HV/DC

Näyttö: TFT 10.1

Nopeusintervalli: 1 – 22 km/h

Kallistusintervallit: 22 tasoa

Juoksupinta: 145 x 50 cm

Tekniset tiedot:

Mitat käyttövalmiina (PxLxK): 192 x 86 x 140 cm

Mitat kasattuna (PxLxK): 145 x 86 x 152 cm

Korkeus (lattia-juoksumatto): 17 – 22 cm

Paino: 93 kg

Max käyttäjäpaino: 150 kg

Edullinen juoksumatto

1. Treadmill GT 1.0 Gymstick

paras-juoksumatto

Treadmill GT 1.0 on Gymstickin juoksumatto, joka tarjoaa miellyttävän tuntuman jokaisella kerralla. Tällä lisäät juoksuiloa ja viet itsesi uusiin korkeuksiin. Kaikki kompaktissa koossa.

Loistava juoksumatto niille, joilla on pienempi budjetti käytössä. Hyvä hinta laatusuhde!

 • Kompakti koko
 • Nopeus 0,8-12 km/h
 • 9 valmiiksi asennettua ohjelmaa
 • Hylly tabletille tai puhelimelle

Treadmill GT 1.0 tarjoaa miellyttävän juoksukokemuksen ja monia eri toimintoja tehokkaaseen treenaamiseen, kompaktissa koossa. Saat säädettyä nopeuden paneelin pikanappien avulla. Tämän lisäksi näet elegantilta LED-näytöltä kaikki relevantit tietosi. Juoksupinnassa on iskunvaimennus, matto joustaa hieman jokaisella askeleella, tämä vähentää loukkaantumisia ja nivelten kuormitusta.

Jotta saat lisättyä hieman haastetta, voit säätää juoksumaton kallistusta kahdessa tasossa. Täydellisen tasaisesta menosta hieman ylämäkeen.

Tukeva runko, pidennetyt kahvat ja turvaliina pitävät huolen siitä, että treenisi tällä juoksumatolla ovat niin turvallisia, kuin mahdollista.

Treenin päätteeksi saat juoksumaton helposti siirrettyä pois tieltä kuljetuspyörien avulla.

Tuotetietoa:

 • 0,8 hv tasavirtamoottori (max 1,25 hk)
 • Juoksupinta: 120 x 40 cm
 • Virtalähde: Verkkovirta
 • LED-näyttö
 • Mittaritoiminnot: Aika, nopeus, matka, syke, kalorit ja kehonrasva.
 • Ohjelmat: 9 valmiiksi asennettua ohjelmaa
 • Sykkeenmittaus kahvoista tai 5 kHz sykevyöllä (ei sisälly)

2. Treadmill TM 3.0

paras-juoksumatto

Treadmill Run 3.0 – kompakti juoksumatto hyvällä juoksutuntumalla, iskunvaimentavalla matolla!

– Vaimentava juoksupinta takaa hellävaraisen treenin nivelille

– Pikasäätimet käsikahvoissa

– Kompakti juoksumatto, täydellinen kotiin

Treadmill Run 3.0 on kompakti juoksumatto Gymstickiltä. Tällä juoksumatolla juokseminen tuntuu hyvältä. Vaimentava juoksupinta takaa tasaisen etenemisen, mikä on hellävaraisempaa nivelille. Käsikahvoissa on pikasäätimet, joista säädät kätevästi maton nopeutta. Tehostaaksesi treeniä voit säätää juoksumaton kaltevuutta. Treadmill Run 3.0 -juoksumatossa on kolme kaltevuuskulmaa. Juoksemalla kehität kuntoasi sekä kiinteytät lihaksiasi!

Kun olet juossut, taitat helposti maton ja saat sen säilytykseen pieneen tilaan. Tietysti siinä on myös kätevät kuljetuspyörät siirtämistä varten.

Tuotetiedot:

LCD-näyttö sinisellä taustavalolla

Toiminnot: aika, nopeus, matka, syke ja kalorit

Ohjelmat: 12 esiohjelmoitua ohjelmaa ja 1 manuaalinen ohjelma

Juoksunopeudet: 1 – 16 km / h

Kallistuskulmat: 3 kpl

Sykkeen mittaus käsikahvoista tai 5kHz sykevyöllä (sykevyö ei sisälly)

Käsikahvoissa nopeuden ja kaltevuuden pikasäätimet: Kyllä

Turva-avain: Kyllä, johdossa

Kuljetuspyörät: Kyllä

Tekniset tiedot:

Mitat aukinaisena (PxLxK): 158 x 69,5 x 126 cm

Mitat kokoontaitettuna (PxLxK): 75 x 69,5 x 148 cm

Paino: 53 kg

Käyttäjän maksimipaino: 100 kg

Moottori: 1,5 HP DC-moottori (max 2,5 hv)

Maksiminopeus: 16 km/h

Juoksualusta: 120 x 40 cm

Virtalähde: verkkovirta

Teräsrunko

Juoksumatto laihdutus – kuinka onnistua siinä?

Saatavilla on laite, joka on kliinisissä testeissä osoittautunut vertaansa vailla auttamaan painonpudotustavoitteidesi – haluatko tietää mitä se on?

Juoksumatto – juoksumattoilla harjoittelu on auttanut monia ihmisiä saavuttamaan painonpudotustavoitteensa – ja se voi auttaa sinua myös.

Juoksumattoja voivat käyttää käytännössä kaikki ikäryhmät ja kaikki aktiivisuustasot. Juoksumatot voivat auttaa sinua laihduttamaan ja ylläpitämään laihtumista.

Se on todellakin numeropeli. Mitä enemmän aikaa käytät liikuntaan, sitä enemmän kaloreita aiot polttaa ja siten enemmän kiloja menetät.

Jos etsit kuntoilulaitteita, jotka eivät ainoastaan polta rasvaa, vaan myös nostavat aineenvaihduntaa ja jatkavat rasvanpolttoa pitkään harjoittelun lopettamisen jälkeen, juoksumaton pitäisi olla luettelosi kärjessä.

Juoksumatto on vertaansa vailla sydän- ja verisuonitreenissä. Tuoreen tutkimuksen mukaan juoksumatolla 60 minuutin ajan poltetut kalorit olivat keskimäärin 865–705.

Vertaa tätä lukua seuraavaan:

Portaikko 746–637 kcal

Soutulaite 739–606 kcal

Kiinteä sykli 604–556 kcal

Hiihtolaite 678–595 kcal

Kuten voit nähdä, että juoksumatto tulee sydämen sydän- ja verisuonikoneeksi.

Jos haluat kehittää oman laihdutus juoksumatto -ohjelman, tässä on muutamia ideoita:

Ole luova – tee juoksumattoistunnostasi miellyttävä, kuuntele musiikkia tai äänikirjoja MP3 -soittimellasi. Jotkut ihmiset haluavat vain käyttää tilaisuutta ajatella tai vain unelmoida. Mitä enemmän nautit juoksumatosta, sitä todennäköisemmin harjoittelet juoksumatolla säännöllisesti.

Yritä treenata päivittäin. Kun treenaat juoksumatolla säännöllisesti, painonpudotustavoitteesi toteutuvat paljon todennäköisemmin kuin jos treenaat vain silloin, kun mieliala vie sinut. Useimmat ihmiset, jotka tekevät vaihdon, kertovat sinulle, että on helpompaa treenata joka päivä. Sinun ei tarvitse miettiä, onko kyseessä harjoituspäivä vai ei, ja valmistautua siihen – harjoittele vain juoksumatolla joka päivä – kehosi tottuu siihen. Siitä tulee pian osa rutiiniasi ja alat odottaa sitä innolla.

Yritä sekoittaa jotakin intervalliharjoittelua juoksumattoosi joka viikko. Intervallikoulutus koostuu lyhyistä jaksoista (noin minuutti) intensiivisemmistä harjoituksista, jotka on sisällytetty juoksumattoharjoituksiisi. Voit tehdä yhden minuutin välein nopeamman kävelyn noin viiden minuutin välein harjoituksen aikana.

Aloita 3–5 minuutin lämmittelyllä ja tee sitten viisi minuuttia kävelylle ensimmäinen väli, yksi minuutti nopeampaa kävelyä. Tämän minuutin lopussa sinun pitäisi olla hengästynyt ja valmis hidastamaan. Hidasta normaali kävelynopeutesi seuraavien neljän minuutin ajan ja sitten viides minuutti on toinen minuutin väli. Toista tämä koko harjoituksen ajan.

Tällä tavalla voit nostaa aerobisen kuntosi kykyjesi rajoille. Olet ylittämässä anaerobisen kynnyksen anaerobiseen aineenvaihduntaan, mikä pakottaa kehosi hyväksymään intensiivisemmän harjoituksen, mikä puolestaan tekee painonpudotuksestasi saavutettavamman.

Lisäämällä perusaineenvaihduntaasi intervallitreeni polttaa enemmän kaloreita päivässä ja tekee harjoituksesta vähemmän yksitoikkoista. Intervalliharjoittelu auttaa myös ajan kulumista nopeammin.

Yritä kävellä juoksumatolla kevyillä käsipainoilla, jotka painavat yhdestä kahteen kiloa kaksi tai kolme päivää viikossa. Käännä käsiäsi ja käytä myös erilaisia käsivarsiliikkeitä kävellessäsi. Tämä lisää perusaineenvaihduntaasi ja sävyttää ylävartalon lihaksia.

Yritä tehdä juoksumattoharjoitus ensimmäisenä päivänä. Useimmat ihmiset, jotka treenaavat säännöllisesti, tekevät sen ensimmäisenä aamulla. Jos haluat harjoitella säännöllisesti, onnistut todennäköisemmin olemalla ”varhainen lintu”,

jotta voit lisätä hieman enemmän vaihtelua rutiiniin, joka asetetaan viikonpäivänä ”helpoksi päiväksi”. Tämän pitäisi olla erittäin rauhallinen istunto. Mieti, kuinka hyvältä kävelysi alkavat tuntua, kun jatkat laihduttamista ja kehosi sävytystä.

Olet todennäköisesti kuullut ilmauksen ”jos et voi mitata sitä, sitä ei ole olemassa”. Pidä tämä mielessä ja kirjaa edistymisesi. Kirjaa harjoituksesi päivämäärä ja kellonaika sekä kävely- ja/tai aika. Tallenna kulkemasi kilometrit tai minuutit yhteensä. Myös ajatuksesi tai tunteesi kyseisestä harjoituksesta voidaan kirjata.

Kaikki edellä mainitut toimenpiteet auttavat varmistamaan, että juoksumattoharjoituksesi on yksi erityinen vuorokaudenaika pitää huolta itsestäsi. Älä anna kenenkään tai minkään estää sinua viettämästä erityistä aikaa juoksumatolla. Juoksumaton päivittäinen harjoittelu auttaa sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi ja vaikuttaa myönteisesti kaikkiin elämäsi osa -alueisiin, mukaan lukien fyysinen, henkinen ja emotionaalinen terveys.

Jos otamme huomioon vain painonpudotuksen, juoksumatto on merkittävästi parempi kuin mikään muu kuntolaite, kun otetaan huomioon siihen liittyvä energiankulutus. Vaikka muut kuntoilulaitteet ”villityksiä” keräävät pölyä Juoksumatot ovat jatkuvasti tuottaneet laadukkaita tuloksia ja kestäviä etuja. Juoksumattojen avulla voit työskennellä omaan tahtiisi, mutta älä anna sinun rentoutua. Voit polttaa kaloreita tehokkaasti ja saavuttaa painonpudotustavoitteesi.

puhti
treenikunkku-uutiskirje