Paras juoksumatto (2024) – Top 7 vertailussa

paras-juoksumatto

Juoksumatot ovat vuosien varrella nousseet yhdeksi suosituimmista kuntoiluvälineistä. Se on suunniteltu tukemaan kahta suosittua liikuntamuotoa: juoksua ja kävelyä. 

Matto soveltuu niin satunnaisille kävelijöille kuin intohimoisille juoksijoille, tarjoten nopeuden ja kaltevuuden säätömahdollisuudet erilaisten harjoitustavoitteiden saavuttamiseksi. 

Juoksumatolla tehdyt aerobiset harjoitukset, kuten mäkikävely tai tasavauhtinen juoksu, ovat tehokkaita sykkeen nostamisessa ja suurten lihasryhmien aktivoimisessa.

Juoksumatto on myös yksi tehokkaimmista laitteista kalorien polttamiseen ja painonhallintaan, sillä tunnin juoksu voi kuluttaa keskimäärin 505-700 kaloria.

Olemme testanneet tiimimme kanssa parhaimmat juoksumatot kotikäyttöön, sekä kokeneempaan. Löydät testin tulokset alta! Lisäksi löydät alta parhaan edullisen juoksumaton!

Paras juoksumatto lyhyesti:

  1. Tunturi T10 Competence – Paras juoksumatto
  2. Adidas Treadmill T19x – kovaan juoksuun
  3. Fitnord Sprint 1000 – laadukkain
  4. Titan Life Treadmill Amroc A5.0 – helppokäyttöinen
  5. Titan Life T60 TFT – hyvä vaihtoehto
Paras edullinen juoksumatto:
  1. Gymstick GT 1.0 – paras hinta
  2. Reebok ZJET 460

Mikä on paras juoksumatto?

Ison vertailumme testivoittajaksi paljastui Tunturi T10 Competence juoksumattoSe tarjoaa ammattimaisen kokemuksen sen laadukkuuden ja tehokkuuden vuoksi. 

Tämä juoksumatto sopii erityisesti ensimmäiseksi juoksumatoksi!

Se on myös saanut loistavia kokemuksia juoksijoiden keskuudessa. Lisäksi siinä on loistava hintalaatu suhde.

1. Tunturi T10 Competence juoksumatto

tunturi juoksumattoTunturi T10 Competence -juoksumatto on kotikäyttöön suunniteltu, jossa yhdistyvät tehokas 1.0 – 2.0 hv DC-moottori, nopeuden säätö 0.8 – 16 km/h ja 12% kaltevuuden säätö.

Maton koko on 45 x 134 cm, ja siinä on T-Flex iskunvaimennus. Juoksumatossa on 5.5″ LED-näyttö ja 40 esiasennettua ohjelmaa. 

Sen maksimikäyttäjäpaino on 110 kg ja se on kokoontaitettava, mikä tekee siitä tilaa säästävän. Se sopii myös testimme mukaan myös raskaammille käyttäjille.

Tämä juoksumatto on paras valinta niille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja monipuolista juoksumattoa kotiin.

2. Adidas T19x

paras-juoksumatto-adidas

Adidas T19x -juoksumatto on varustettu edistyneillä ominaisuuksilla, kuten NRG-tekniikalla iskunvaimennukseen, internet-yhteydellä ja esiasennetuilla sovelluksilla, kuten Netflix.

Sen touchscreen-konsoli tarjoaa 24 erilaista treeniohjelmaa ja kolme luontoreittiä virtuaaliseen harjoitteluun. 

Juoksumatossa oli myös erittäin tehokas 4 hv moottori, joka tukee nopeutta jopa 20 km/h ja 15 kallistustasoa, mikä tekee siitä ihanteellisen kovaan juoksuun. 

Lisäksi laite tarjosi 5W kaiuttimen ja kolme käyttäjäprofiilia, mahdollistaen koko perheen käytön.

 

3. FitNord Sprint 1000

laadukas-juoksumatto

FitNord Sprint 1000 on suunniteltu sekä kuntosalikäyttöön että intensiiviseen kotiharjoitteluun. 

Siinä on vankka rakenne, 3,5 hevosvoiman AC-moottori ja se kestää jopa 170 kg:n käyttäjäpainon. 

Kestovahattu juoksumatto helpottaa huoltoa, ja erikoisiskunvaimennus takaa mukavan juoksukokemuksen. 

Juoksualueen koko on 55 x 155 cm, mikä yllätti meidänt positiivisesti. Näyttöpaneeli oli käyttäjäystävällinen, tarjoten kaikki tarvittavat tiedot. 

Käyttäjät kehuvat sen hinta-laatusuhdetta ja tukevaa juoksutuntumaa, joka sopii myös raskaammille käyttäjille. 

4. Titan Life Amroc A5.0

paras-juoksumatto

Titan Life Treadmill Amroc A5.0 on monipuolinen juoksumatto, joka soveltuu hyvin koti käyttöön sen helppouden vuoksi.

Sen säädettävä kaltevuus, 24 ohjelmaa ja kolme käyttäjäprofiilia tekevät siitä joustavan eri harjoittelutarpeisiin. 

Maton 2,75 hv:n moottori ja 20 km/h huippunopeus mahdollistavat sekä pitkät treenit että intensiivisen intervalliharjoittelun.

Kestävä juoksuhihna ja iskunvaimennus lisäsivät hyvin mukavuutta ja laite oli helppo taittaa ja siirtää. 

Juoksumaton LCD-näyttö tarjosi olennaiset treenitiedot, ja se voidaan yhdistää Bluetoothin kautta eri sovelluksiin.

4. TITAN LIFE T60 TFT

paras-juoksumatto

Titan Life Treadmill T60-TFT yhdistää huippumuotoilun ja teknologian. 

Sen 10’1 tuuman TFT-näyttö, 36 ohjelmaa ja kuusi käyttäjäprofiilia tarjoavat kattavan ja mukautuvan harjoitusympäristön.

Juoksumatto on suunniteltu sekä lyhyille että keskipitkille matkoille, saavuttaen nopeuden jopa 18 km/h. 

Lisäksi 140 cm pitkä juoksupinta ja erinomainen vaimennus takaavat käyttömukavuuden. Tästä pidimme eniten. 

T60-TFT on helppo taittaa ja säilyttää, tehden siitä kätevän kotikäyttöön.

Mikä on paras edullinen juoksumatto?

Testimme paras edullinen juoksumatto oli Gymstick GT 1.0 juoksumatto. Se sisältää paljon hyviä ominaisuuksia hyvään hintaan. Lisäksi se on yllättävänkin tehokas.

1. Gymstick GT 1.0

paras-juoksumatto

Gymstickin Treadmill GT 1.0 on kompakti ja edullinen juoksumatto, joka tarjoaa hyvän juoksutuntuman ja vähentää nivelten kuormitusta. 

Sen 0,8 hv moottori, 9 esiohjelmoitua harjoitusohjelmaa, ja säädettävä kaltevuus tekevät siitä monipuolisen näin edulliseksi matoksi.

LCD-näyttö näyttää harjoitustilastot, ja kahvoissa on sykkeenmittaus.

Laite on taitettava ja siinä on kuljetuspyörät, mikä helpottaa säilytystä. Juoksumatto soveltuu erityisen hyvin kotikäyttöön, tarjoten laadukkaat materiaalit ja monipuoliset treenimahdollisuudet.

2. Reebok ZJET 460

reebok-juoksumatto

Reebok Treadmill Z-Jet 460 on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja monipuolisuutta treeneihin.

Sen ”ilmaliiketeknologia” vaimentaa iskuja ja vähentää rasitusvammojen riskiä. Emme huomanneet tätä kuitenkaan merkittäväksi.

Juoksumatossa on 140 x 46 cm juoksupinta, 2,5 hv moottori, 20 km/h huippunopeus ja 15 kallistustasoa, sopien erilaisiin treeneihin.

Laite toimii Reebok Fitness Appin kanssa ja yhdistyy Google Mapsiin ja Street View’hun. Matossa on myös 24 treeniohjelmaa, käsisykesensorit, LCD-näyttö, musiikkiyhteydet ja sisäänrakennettu tuuletin.

juoksumattojen vertaileminen
Juoksumattojen vertaileminen on haastavaa

Mikä on hyvä juoksumatto ja miten valita se?

Hyvä juoksumatto on se, jossa yhdistyy seuraavat kolme pää tekijää: tehokkuus, vakaus ja kestävyys. 

Minkälaisen juoksumaton sinä tarvitset riippuu siitä, miksi haluat sellaisen ja kuinka paljon voit maksaa siitä eli mikä on budjettisi tätä hankintaa varten.

Kannattaa ostaa se matto, johon sinulle on varaa, mutta kuitenkaan nuukailematta liikaa. Ota seuraavat asiat huomioon kun olet ostamassa parasta juoksumattoa:

Runko​

Ruostumaton teräs on yleensä parempi vaihtoehto kuin alumiini, mutta ne ovat raskaampia ja ne on yleensä pinnoitettava juoksumaton suojaamiseksi ruosteelta.

Testaa juoksumattosi astumalla juoksumatolle, jos se tuntuu heiluvalta ja hauraalta, niin se voi olla ruosteessa tai muuten vioittunut.

Käsikiskot

Käsikiskojen sijainti on etusija. Halusitpa juoksumattoosi kiskot eteen ja sivuille, varmista, että ne ovat tukevia eivätkä estä käsiesi vapaata heilumista juostessasi.

Moottori

Juoksumatossa kannattaa olla tehokas moottori, jotta pystyt juoksemaan sillä kovempaakin. Halvimmissa malleissa teho ei välttämättä riitä kokeneille juoksijoille.

Matto

Varmista, että kävely-/juoksupinnan pituus on tarpeeksi pitkä pisimmällekkin askeleellesi. Hihnan leveyden tulee olla vähintään 80cm mukavan askeleen kannalta. 

Varmista, että pääset mukavasti juoksumaton ohjaimiin astumatta moottorin kotelon päälle.

Iskunkestävyys

Tällä tarkoitetaan juoksumaton kyky imeä jalkojesi aiheuttama energia itseensä ja tuottamaan pehmeä alusta.

Mitä pienempi vaikutus kehoon jalkojen iskeytymisestä mattoon sitä parempi.

Kaltevuuden säätö

Juoksumaton kaltevuutta voi säätää useilla tavoilla: automaattisesti sykkeen mukaan, konsolin kautta, manuaalisesti käsikammella tai tappien avulla.

Elektronisen kaltevuussäädön tulisi olla hiljainen eikä aiheuttaa tärinää laitteessa.

Ohjauspaneeli

Yleensä tietokoneistetut paneelit ovat nykyään vakiona. Ne vaihtelevat yksinkertaisista monimutkaisiin ja täysin ohjelmoitaviin. 

Kaikki riippuu siitä, mitä ominaisuuksia tarvitset. Eri ohjauspaneelin vaihtoehdot voivat nostaa hintaa, joten osta vain se, mitä tulet käyttämään säännöllisesti.

Sykemittari

Tämä on yleensä valinnainen ominaisuus. Tarkkuus vaihtelee näissä yleensä paljon. Ne ovat kuitenkin yllättävänkin hyödyllisiä, jos tulet käyttämään juoksumattoa paljonkin.

On tärkeää saada itsesi säännölliseen rutiiniin. Mitä enemmän käytät siihen aikaa, sitä enemmän poltat kaloreita ja laihdut. 

Tälläisen rutiinin voit saavuttaa ehkä helpommin kävelymatolla tai löytämällä itsellesi sopivan kunto -ohjelman. Halutessasi voit tehostaa treeniäsi musiikin, television tai videoiden avulla.

Kuinka käyttää juoksumattoa?

Juoksumatot ovat yleensä helppo käyttöisiä. Paras juoksumatto toimii aina tehokkaasti ja auttaa sinua kuntoilemaan sekä treenaamaan missä tilanteessa tahansa. Juoksumatoissa on usein paljon eri valmis ohjelmia, joita kannattaa käyttää harjoituksen aikana.

Suosittelemme käyttämään juoksumattoa aluksi varovaisesti. Älä lisää vauhtia ja moottorin tehoa heti paljon. Moottorin teho saattaa joissain juoksumatoissa nousta niin korkeaksi, että sen perässä on mahdotonta pysyä.

Juoksumatoissa on usein hätänaru tai nappi, joka pysäyttää maton, jos esimerkiksi kaadut. Käytä siis sitä! Lue artikkelimme juoksumattotreeneistä!

Yhteenveto

KategoriaMerkkiMalliHinta
Paras juoksumattoTunturiT10Katso
Kovaan juoksuunAdidasT19xKatso
Laadukkain juoksumattoFitnordSprint 1000Katso
Helppokäyttöisin juoksumattoTitan LifeAmroc A5.0Katso
Vähäiseen käyttöönTitan LifeT60 TFTKatso
Paras edullinen juoksumattoGymstickGT 1.0Katso
Hyvä vaihtoehtoReebokZJET 460Katso

Ylhäältä löydät vielä luomamme taulukon parhaista juoksumatoista. Voit valita kategorian perusteella sinulle sopivimman juoksumaton.

Suosittelemme ostamaan sellaisen juoksumaton, joka sopii sinun käyttötarkoituksiin ja sisältää tarvitsemasi ominaisuudet. Yleisesti suosittelemme kaikille Tunturi T10 Competence juoksumattoa.

Etsiessä edullista juoksumattoa käännymme kuitenkin GT 1.0 Gymstick juoksumattoon.

Vertailumme mukaan paras juoksumatto on Tunturi T10 Competence. Se tarjoaa ammattimaisen juoksumattokokemuksen sen laadukkuuden ja tehokkuuden vuoksi.

Juoksumatolla juokseminen tai käveleminen on meidän mielestä ehkä paras tapa pudottaa painoa, tietenkin kuntosalilla treenaamisen jälkeen.

Juoksumattoa on hyvä huoltaa ainakin pari kertaa vuodessa. Päivittäin tai ainakin käytön jälkeen voi pyyhkiä kaikki näkyvät osat, kuten runko ja kahvat. Kun alat huoltamaan juoksumattoa kunnolla kannattaa tarkistaa, että matto on kiristetty ja säädetty oikein sekä hihna on kunnossa. Välillä on myös hyvä voidella kone.
 
Tarkat huoltamisohjeet löydät itse juoksumaton ohje/huoltokirjasta.

Hyvä juoksumatto on sellainen, jossa yhdistyy kolme tekijää: vakaus, kestävyys ja tehokkuus. Hyvä juoksumatto on myös sellainen, joka vastaa sinun tarpeita ja sinut käyttämään sitä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top