Paras juoksumatto (2023) – Top 7 vertailussa

paras-juoksumatto

Suoraan asiaan

paras-juoksumatto-adidasMeillä on useita suosituksia juoksumatoista useissa hintaluokissa. Alle 2500 eurolla uskomme kuitenkin, että monet trenaajat ovat tyytyväisiä Adidas Treadmill T19x juoksumattoon, koska se on uskomattoman hyvä ja kestää pitkään käytössä! Se sopii myös erittäin hyvin kovaan juoksuun.

Päivitetty 21.5.2023

Juoksumatoista on tullut erittäin suosittuja vuosien varrella. Ne on suunniteltu erityisesti parantamaan suosituimpia liikuntamuotoja eli juoksua ja kävelyä. Kun muut kuntoilulaitteiden villitykset tulevat ja menevät, juoksumatot saavat suosiota ja tuloksia vuodesta toiseen.

Kaksi suosituinta liikuntamuotoa yleisesti ovat juoksu ja kävely. Olitpa rento kävelijä tai vakava juoksija, juoksumatto auttaa näissä. Aseta nopeus ja kaltevuus vastaamaan haluamiasi kuntoilu tavoitteita. Voit tehdä voimakävelyn rinteessä tai juosta tasaisella.

Juoksumatto on vertaansa vailla aerobisissa treeneissä, joissa on tarkoitus nostaa sydämen sykettä. Juoksumatto aktivoi kehosi suuria lihaksia. Tuoreen tutkimuksen mukaan juoksumatolla 60 minuutin ajan poltetut kalorit olivat keskimäärin 705-800 kaloria. Tämän takia, juoksumatto on vertaansa vailla polttaakseen kaloreita ja auttamaan laihduttamisessa.

Juoksumatot antavat hyvän treenin säästä riippumatta. Voit sijoittaa juoksumaton juuri sinulle optimaaliseen paikkaan ja treenata milloin haluat.

Juoksijoita ja kävelijöitä vaivaavat usein vammat, jotka johtuvat jatkuvasta asfaltin ja betonin pintojen osumisesta jalkapohjiin. Tällaisista vammoista ei tarvitse huolehtia juoksumattoa käytettäessä. Vammat ovat harvinaisempia ja kivun tunne vähenee kriittisissä nivelissä. Akillesjänteet, polvinivelet, selkälihakset, nilkat, reidet ottavat osumaa vähemmän juoksumatolla juoksemisessa, mikä takaa, että jatkat kävelemistä ja juoksemista vanhuuteen asti.

Kun juoksumatot kehittyvät, myös harjoituksen monipuolisuus paranee. Nopeus ja kaltevuus ovat aina olleet ominaisuus moottoroiduissa juoksumatoissa, mutta nyt harjoitustasi tehostavat erilaiset esiohjelmoidut treenit. Simuloi mäkiä ylös ja alas, keskity kardioharjoitteluun, keskity kaloreiden polttamiseen tai treenaa nopeusharjoittelua. Usein juoksumattoilla on esiasetettuja ohjelmia, joiden intensiteetti on erilainen. Lisäksi voit optimoida oman harjoituksesi yhdistämällä nopeuden ja kaltevuuden.

Olemme testanneet tiimimme kanssa parhaimmat juoksumatot kotikäyttöön, sekä kokeneempaan. Löydät testin tulokset alta! Lisäksi löydät alta parhaan edullisen juoksumaton!

Parhaat juoksumatot lyhyesti:

 1. Adidas Treadmill T19x – kovaan juoksuun
 2. Fitnord Sprint 1000 – laadukkain
 3.  Titan Life Treadmill Amroc A5.0
 4. Titan Life T60 TFT – hyvä vaihtoehto
 5. TiTan Life T82 
Paras edullinen juoksumatto:
 1. Gymstick GT 1.0 – paras hinta
 2. Reebok ZJET 460

Mikä on paras juoksumatto?

Laajan vertailumme testivoittajaksi paljastui Adidas Treadmill T19x juoksumatto. Se tarjoaa ammattimaisen juoksumattokokemuksen sen laadukkuuden ja tehokkuuden vuoksi. Se sopii erityisesti kovaan juoksuun.

Se on myös saanut loistavia kokemuksia juoksijoiden keskuudessa. Lisäksi siinä on loistava hintalaatu suhde.

1. Adidas Treadmill T19x

paras-juoksumatto-adidasTämä juoksumatto on varustettu nettiyhteydellä ja valmiiksiasennetuilla sovelluksilla, jotka motivoivat sinua treenin aikana sekä NRG-tekniikka, joka tekee treenistä miellyttävämpää. Adidas T19x juoksumatto sopii erityisesti kovaan juoksuun.

 • NRG-tekniikka
 • Internetyhteys ja valmiiksiasennetut sovellukset
 • Touchscreen-konsoli
 • 24 treeniohjelmaa
 • 3 stimuloivaa luontoreittiä

Adidas Treadmill T19x on muotoiltu olemaan hellä nivelille ja jaloille, juoksumatto on varustettu NRG-tekniikalla, joka vaimentaa iskut treenin aikana. Tässä juoksumatossa on myös voimakas 4 hv moottori, joka soveltuu erityisen hyvin intervallitreeniin.

Tämän juoksumaton kanssa pääset todella testaamaan kestävyytesi ja näet, missä voit vaatia itseltäsi vielä enemmän. Adidas Treadmill T19x maksiminopeus on 20 km/h ja siinä on 15 eri kallistustasoa.

24 treeniohjelmaa ja 3 käyttäjäprofiilia, koko perhe voi käyttää juoksumattoa. Riippumatta siitä haluatko tehdä pienen kävelyn vai kunnon intervallitreenin, Adidas Treadmill T19x selviytyy tehtävästä. Näyttö näyttää selkeästi mm. matkan, ajan, kallistusintervallit, sykkeen ja kalorit.

Adidas Treadmill T19x on varustettu myös Ultrax-konsolilla, jossa on internetyhteys ja valmiiksiasennettuja sovelluksia, kuten Netflix, Facebook ja Youtube, jotka viihdyttävät sinua treenisi aikana. Voit siis helposti katsoa suosikki ohjelmiasi.

Juoksumatossa on myös 5W kaiutin ja Touchscreen-konsoli, joka tarjoaa sinulle ”Virtual Active”-toiminnon, joka vie sinut kolmelle stimuloivalle luontoreitille. Treadmill T19x tarjoaa sinulle sen kautta tunteen, kuin olisit ulkona kävelyllä tai juoksulenkillä, vaikka ulkona olisi kurja keli ja haluat pysyä sisällä.

2. FitNord Sprint 1000

laadukas-juoksumattoFitNord Sprint 1000 Juoksumatto on suunniteltu yhteisökäyttöön sekä erityisen kovaa kotona harjoittelevalle juoksijalle. Juoksumatto on varustettu ammattitason rungolla, joten se on äärimmäisen vakaa ja kestää jopa 170 kg:n käyttäjäpainon. 

Järeä 3,5 hevosvoiman AC-moottori ja kestovahattu juoksumatto

FitNord Sprint 1000 juoksumatossa on järeä 3,5 hevosvoiman AC-moottori, joka on tehty kestämään pitkäaikaista rasitusta. Tehokkaan moottorin lisäksi Sprint 1000 -juoksumatossa on kestovahattu juoksumatto, joten voitelusta ei tarvitse huolehtia. Tämä on suuri etu etenkin yhteisökäytössä, sillä aktiivisella käytöllä tavallisen juoksumaton voitelu joudutaan tarkistamaan usein ja laiminlyönti voi johtaa maton vaihtamiseen.

FitNord Sprint 1000 -juoksumatolla juokseminen on mutkatonta. Erikoisiskunvaimennus takaa erinomaisen juoksutuntuman kaikenpainoisille juoksijoille. Erityisen suuren 55 x 155 cm juoksualan ansiosta juokseminen on turvallista ja mukavaa. Mikäli juoksumattoa joudutaan siirtämään, onnistuu se mukavasti siirtopyörien avulla.

Helppokäyttöinen ja tyylikäs juoksumatto

Sprint 1000 juoksumaton näyttöpaneeli on kuin luotu yhteisökäyttöön. Näyttöpaneelin numerot ovat selkeät ja painikkeet yksinkertaiset käyttää. Näyttöpaneelista näet yhdellä vilkaisulla kaiken tarpeellisen (aika, matka, nopeus, kulma, kalorit, kuluva ohjelma) treenistäsi.

FitNord Sprint 1000 on täydellinen yhdistelmä tyylikkyyttä, huoltovapautta, tehokasta moottoria sekä ammattimaista harjoittelutuntumaa.

Kokemuksia Fitnord Sprint 1000:

”Hinta-laatusuhde on kohdallaan tässä laitteessa!”
”Erittäin jämäkkä, ja tosiaan kantaa 110kiloa mallikkaasti ja pehmeesti. Suosittelen!”

3. Titan Life Treadmill Amroc A5.0

paras-juoksumattoTämä Titan Life Treadmill Amroc A5.0 juoksumatto on juuri sinulle, joka toivot tasaista juoksua, helppokäyttöisyyttä ja monipuolisia toimintoja.

 • Säädettävä kaltevuus
 • 24 ohjelmaa – 3 eri käyttäjäprofiilia
 • Tehokas moottori
 • Korkeateknologinen LCD -näyttö
 • Erityis kestävä juoksuhihna
 • Helppo siirtää ja säilyttää

Titan on luonut tämän upean juoksumaton koti- tai toimistokäyttöön. Se on täydellinen tapa polttaa kaloreita ja parantaa terveyttä nostamalla sykettä ja vahvistamalla jalkoja, käsivarsia ja sydänlihasta. 

Titan Life Treadmill Amroc A5.0 juoksumatto on erittäin helppokäyttöinen. Juoksumatossa on säädettävä kaltevuus, 15 kaltevuustasoa, jonka avulla voit hallita harjoituksen intensiteettiä. Siinä on myös suuri LCD-näyttö, joka näyttää mm. nopeuden, kuljetun matkan, sykkeen, kalorit, rasvaprosentin ja muita tärkeitä tietoja harjoittelun aikana. 

Siinä on vahva 2,75 hv:n tasavirtamoottori, joka tuottaa jatkuvasti ylimääräistä tehoa juoksumattoon kohdistuvasta kuormituksesta riippumatta. Juoksumatto saavuttaa jopa 20 km/h nopeuden, joten se sopii erinomaisesti pitkiin lenkkeihin ja vaativaan intervalliharjoitteluun.

Titan Life Treadmill Amroc A5.0 sisältää myös 24 valmiiksi asennettua harjoitusohjelmaa ja ominaisuuksia, jotka auttavat sinua pääsemään kuntoon ja nauttimaan treenaamisesta kotona. Siinä on 3 käyttäjäprofiilia ja se voidaan yhdistää

Bluetoothin kautta harjoitussovelluksiin, kuten Zwift, Kinomap ja Fitshow.

Tämä juoksumatto säästää loistavasti tilaa, koska se taittuu puoleen koostaan. Tämä kokoontaittuva mekanismi on helppokäyttöinen, ja voit taittaa juoksumaton jokaisen käyttökerran jälkeen ja säilyttää sen missä tahansa kodin osassa murehtimatta tilaa.

Juoksumaton juoksuhihna on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista sekä juoksumatossa on iskunvaimennus joka tekee harjoittelusta hellävaraisempaa nivelille.

Sisäänrakennettu hälytys muistuttaa sinua, kun on aika huollolle. Suosittelemme juoksumaton öljyämistä joka 300. km tai pidemmän käyttötauon jälkeen.

Titan Life Treadmill on loistava valinta niille, jotka haluavat kuntoilla ja pysyä terveinä, mutta joilla ei ole aikaa tai tilaa muille laitteille, kuten painoille tai kuntosalijäsenyydelle. Se tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita voit odottaa huippuluokan juoksumatolta edulliseen hintaan.

Riippumatta siitä, oletko aloittelija vai kokenut juoksija, tämä juoksumatto on sinulle!

4. TITAN LIFE Treadmill T60 TFT

paras-juoksumattoTitan Life Treadmill T60-TFT on suunnittelun ja uusimman tekniikan lippulaiva.

 • Suuri 10’1 TFT-näyttö
 • 36 ohjelmaa
 • 6 käyttäjäprofiilia
 • Käsisensorit
 • Helppo siirtää ja säilyttää

Täydellinen juoksumatto niille teistä, jotka haluavat juoksumaton, jota käytät muutaman kerran viikossa lyhyille ja keskipitkille matkoille.

Titan Life T60 TFT on erinomainen juoksumatto, jos haluat vuorotella ulko- ja sisäjuoksujen välillä. Voit säädellä vauhtia tarpeesi mukaan, voit kävellä, juosta tai hölkätä juoksumatolla. Juoksumatto saavuttaa jopa 18 km/h nopeuden. Titan Life T60:lla on huolellisesti testattu moottori.

Korkean käyttömukavuuden tarjoaa 140 cm pitkä juoksupinta ja parannettu vaimennus runkorakenteessa.

Titan Life T60 TFT juoksumatossa on suuri 10’1 tuuman kosketusnäyttö, jonka voit yhdistää sekä wifi- että bluetooth-verkkoon ja joka on yhteensopiva Netflixin, Instagramin ja Spotifyn kanssa. Interaktiivisesta näytöstä voit seurata sykkeesi, poltettujen kalorien määrää ja sitä, kuinka paljon aikaa käytät juoksemiseen tai kävelyyn. Ominaisuuksiin kuuluu lisäksi pulssikahva ja hätäpysäytyspainike.

Näiden perustoimintojen lisäksi näyttö tarjoaa myös:

 • Ohjelmoitava sekuntikello tavoitenopeuden ja matkan asetuksilla
 • Askelmittari, joka mittaa suoritetut askeleet
 • Matkamittari, joka mittaa kokonaiskilometrejä
 • Kulunut aikakello harjoituksen keston seurantaan

Jos harjoittelu on etusijalla, suosittelemme, että käytät ”PRM” Personal Running Manager -ohjelmaa. Kun ohjelmat ovat latautuneet, virtuaalivalmentajasi seuraa sinua jatkuvasti ja harjoittelusi mukautetaan matkan varrella. Kaikki näkyy kirkkaalla kosketusnäytöllä.

Juoksumatto on taitettava ja helposti sijoittaa halutessaan vaikka nurkkaan, vaikka jokaisen käyttökerran jälkeen.

Tämä on mukava, ammattitason juoksumatto, jota voidaan käyttää yleiskunto työkaluna tai osana painonpudotusohjelmaa.

5. Titan LIFE T82 -juoksumatto

paras-juoksumattoTitan Life Juoksumatto T82 – miellyttävä ja monipuolinen juoksumatto vahvalla moottorilla ja kaikilla mukavuuksilla.

 • Suuri 10’1 TFT-näyttö
 • Säädettävä kaltevuus
 • Tehokas moottori
 • Bluetooth ja Wi-Fi yhteys
 • Valmiiksi asennettuja ohjelmia 
 • Mahdollisuus asentaa omia sovelluksia

Loistava vaihtoehto kaikille, jotka haluavat kuntoilla ja pysyä terveinä. Siinä on monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen laitteen.

Titan Life Treadmill T82 on erittäin vakaa juoksumatto jonka enimmäisnopeus on 22 km/h, joka on ehdottomasti huomionarvoinen. Mikä on sekä kätevää että käytännöllistä käyttäjille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan ja saavuttaa tavoitteensa lyhyessä ajassa. Nopeusasetus sopii myös niille, jotka haluavat kehittää kestävyyttä tai juosta pitkiä matkoja sopivassa tahdissa. Lisäksi juoksumatolla on vahva iskunvaimennus, joten sillä on mukava juosta. Titan life T82:n tarkasti suunniteltu konstruktio takaa hyvän juoksumukavuuden.

Titan Life T82 juoksumatossa on suuri 10’1 tuuman kosketusnäyttö, jota on helppo lukea. Se saa virtansa akusta ja voidaan liittää suoraan seinään, jos haluat säästää akun käyttöikää (joka kestää noin 2 tuntia). Voit yhdistää sekä wifi- että bluetooth-verkkoon, joten voit katsoa Netflixiä, kuunnella Spotifyta ja rullata Instagramia taikka YouTubea juoksujen aikana.

Treadmill T82:lla saat paljon variaatiomahdollisuuksia treeniin. Nopeutta ja kaltevuutta säätämällä, kaltevuutta voi säätää 22 eri intervallin välillä. T82 tarjoaa mahdollisuuden käyttää virtuaalista juoksusovellusta, jonka kautta voit ladata dataa Fitshowiin. Saat näin päivitettyä infoa treenin kulkemisesta ja näyttö ilmoittaa sykkeesi ja tietoa suorituksesta. Voit valita treenin valmiiksi asennettujen ohjelmien avulla. 

Esimerkkejä mukautettavista ohjelmista:

 • Ohjelmat juoksemiseen ja kävelyyn
 • Ohjelmat laihtumiseen
 • Ohjelmat voimaharjoitteluun

Joten jos haluat vankan ja vakaan juoksumaton Titan Life Treadmill T82 on hyvä vaihtoehto – ja lisäksi se näyttää hyvältä!

Titan Life Treadmill T82 toimitetaan 80% valmiiksi koottuna.

Mikä on paras edullinen juoksumatto?

Testimme paras edullinen juoksumatto oli Gymstick GT 1.0 juoksumatto. Se sisältää paljon hyviä ominaisuuksia hyvään hintaan. Lisäksi se on tehokas.

1. Treadmill GT 1.0 Gymstick

paras-juoksumatto

Treadmill GT 1.0 on Gymstickin juoksumatto, joka tarjoaa miellyttävän tuntuman jokaisella kerralla.

 • Kompakti koko
 • LED -näyttö
 • 9 valmiiksi asennettua ohjelmaa
 • Sykkeenmittaus kahvoista
 • Kallistuksen säätö
 • Hylly tabletille tai puhelimelle

Treadmill GT 1.0 on erittäin kestävä ja tehokas juoksumatto, jossa on 0,8 hv tasavirtamoottori.

Voit muuttaa juoksunopeutta helposti pikanäppäimillä samalla kun seuraat harjoituksen edistymistä elegantilta LCD-näytöltä, josta näet harjoitustilastot helposti harjoittelun aikana. Voit seurata aikaa, nopeutta, matkaa, sykettä, kaloreja ja kehon rasvaa.

Juoksupinnassa on iskunvaimennus, matto joustaa hieman jokaisella askeleella, tämä vähentää loukkaantumisia ja nivelten kuormitusta. 

Treadmill GT 1.0:ssa on 9 sisäänrakennettua ohjelmaa, mukaan lukien intervalliharjoittelu, intervalli palautus, rasvanpoltto- tai laihdutus harjoittelu. Jotta saat lisättyä hieman haastetta, GT 1.0 -juoksumaton kävelypinnan saa säädettyä kahteen eri tasoon, säädettävä kaltevuus on jopa 15 prosenttia. 

Gymstick Treadmill GT 1.0:n teräsrunko on yksi juoksumaton tärkeimmistä osista. Se tukee kaikkia muita osia ja pitää ne paikoillaan käytön aikana. Se auttaa myös pitämään koko painosi, jos käytät juoksumattoa ilman kallistus- tai laskuvaihtoehtoja. 

Treadmill GT 1.0 on taitettava runko ja kuljetuspyörät alla, joka helpottaa sen säilyttämistä ja siirtämistä paikasta toiseen, kun sitä ei käytetä. 

Jos etsit konetta, joka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, tämä on ehdottomasti otettava huomioon tehdessäsi ostoksia. Tällä lisäät juoksun iloa ja viet itsesi uusiin korkeuksiin. Kaikki kompaktissa koossa.

2. Reebok Treadmill ZJET 460

reebok-juoksumattoReebok Treadmill Z-Jet 460 on täällä pysäkseen ja tarjoaa parasta sinulle ja treenillesi.

 • Reebok Fitness App
 • ”ilmaliiketeknologia”
 • Google Maps ja Street View

Reebok Treadmill Z-Jet 460 lanseerataan ”ilmaliiketeknologian” kanssa, sitä kuvataan parhaaksi iskunvaimennukseksi mitä tulee juoksumattoihin. Ilmatekniikka vaimentaa iskuja niveelisi ja vähentää rasitusvammojen riskiä. Tämä sopii hyvin juoksemiseen.

Juoksumaton juoksupinta on 140 x 46 cm, tilaa on siis reilusti eikä sinun tarvitse tuntea oloasi ahtaaksi juoksutreenien aikana.

Reebok Treadmill Z-Jet 460 moottori on vahva ja maksimiteho on 2,5 hv, huippunopeus 20 km/h ja 15 kallistustasoa. Nämä ominaisuudet tekevät tästä juoksumatosta täydellisen mäki- ja intervallitreeniin. 

Tätä juoksumattoa suositellaan kaiken laiseen treeniin; pitkä matka, kestävyys tai intervallit. Vain sinä ja päivän kunto päätätte treenin kulusta.

24 treeniohjelmaa antavat sinulle mahdollisuuden valita vapaasti minkälaisen treenin haluat. Reebok Treadmill Z-Jet 460 toimii myös Reebokin oman treenisovelluksen kanssa, voit tallentaa ja toistaa treenejäsi sieltä ja seurata kehitystäsi helposti. Sovelluksen kautta voit myös käyttää Google Mapsiä ja Street Viewta, ihan kuin juoksisit ulkona. Täydellinen pimeisiin ja myrskyisiin iltoihin, kun mieli tekee lenkille, mutta et halua lähteä ulos.

Näytön nappien avulla voit helposti säätää nopeutta ja kallistusta ja voit nopeasti säätää niitä tarpeen mukaan. LCD-näyttö tarjoaa nopean yhteenvedon treenidatasta.

Käsisykesensorit ja sykesensorit luetaan reaaliajassa ja saat seurattua, että treeni kulkee haluamiesi sykkeiden rajoissa.

Tehdäksesi treenistä motivoimampaa, laita musiikkia tai inspiroiva pod 5 watin kaiuttimeen MP3-yhteyden avulla. Juoksumatossa on myös sisäänrakennettu tuuletin. 

Reebok Treadmill Z-Jet 460 taittuu kasaan ja pienen hydrauliikkajousen ansiosta tämä tapahtuu ongelmitta. Matossa on sisäänrakennettu ”Soft Close”-järjestelmä, joka mahdollistaa maton laskeutumisen alas, ettei se aiheuta kenellekään vaaraa.

Reebok Treadmill Z-Jet 460 on juoksumatto sinulle, joka haluat haastaa itsesi, ilman huolia rasitusvammoista.

juokseminen

Mikä on hyvä juoksumatto ja miten valita se?

Hyvä juoksumatto on se, jossa yhdistyy seuraavat kolme pää tekijää: tehokkuus, vakaus ja kestävyys. 

Minkälaisen juoksumaton sinä tarvitset riippuu siitä, miksi haluat sellaisen ja kuinka paljon voit maksaa siitä eli mikä on budjettisi. 

Kannattaa ostaa se matto, johon sinulle on varaa, kuitenkaan nuukailematta liikaa. Ota seuraavat asiat huomioon kun olet ostamassa parasta juoksumattoa:

Runko​

Ruostumaton teräs on yleensä parempi vaihtoehto kuin alumiini, mutta ne ovat raskaampia ja ne on pinnoitettava juoksumaton suojaamiseksi ruosteelta.

Testaa juoksumattosi astumalla juoksumatolle, jos se tuntuu heiluvalta ja hauraalta, niin se voi olla ruosteessa tai muuten vioittunut.

Käsikiskot

Käsikiskojen sijainti on etusija. Halusitpa juoksumattoosi kiskot eteen ja sivuille, varmista, että ne ovat tukevia eivätkä estä käsivartesi heilumista juostessasi.

Moottori

Juoksumatossa kannattaa olla tehokas moottori, jotta pystyt juoksemaan sillä kovempaakin. Halvimmissa malleissa teho ei välttämättä riitä koville juoksijoille.

Matto

Varmista, että kävely-/juoksupinnan pituus on tarpeeksi pitkä pisimmällekkin askeleellesi. Hihnan leveyden tulee olla vähintään 80cm mukavan askeleen kannalta. 

Varmista, että pääset mukavasti juoksumaton ohjaimiin astumatta moottorin kotelon päälle.

Iskunkestävyys

Tällä tarkoitetaan juoksumaton kyky imeä jalkojesi aiheuttama voima itseensä ja tuottamaan pehmeä alusta.

Mitä pienempi vaikutus kehoon jalkojen iskeytymisestä mattoon, sitä parempi.

Kaltevuuden säätö

Juoksumaton kaltevuutta voi säätää monella eri tavalla: automaattisesta kaltevuudesta, joka muuttuu sykkeestä riippuen, konsolin pohjan työntämiseen, manuaalisen käsikammen vähemmän kehittyneisiin menetelmiin tai tappien manuaaliseen säätöön. 

Laadukas elektroninen kaltevuussäätö ei saisi olla meluisa tai aiheuttaa koneen tärinää millään tasolla.

Ohjauspaneeli

Yleensä tietokoneistetut paneelit ovat nykyään vakiona. Ne vaihtelevat perus- ja yksinkertaisista monimutkaisiin ja täysin ohjelmoitaviin. 

Kaikki riippuu siitä, mitä ominaisuuksia tarvitset. Eri ohjauspaneelin vaihtoehdot voivat nostaa hintaa, joten osta vain se, mitä käytät säännöllisesti.

Sykemittari

Tämä on yleensä valinnainen ominaisuus. Tarkkuus vaihtelee näissä yleensä paljon. Ne ovat kuitenkin yllättävänkin hyödyllisiä, jos käyttää juoksumattoa paljon.

On tärkeää saada itsesi säännölliseen rutiiniin. Mitä enemmän käytät siihen aikaa, sitä enemmän poltat kaloreita ja laihdut. 

Tälläisen rutiinin voit saavuttaa ehkä helpommin kävelymatolla tai Löytämällä  itsellesi sopivan kunto -ohjelman. Halutessasi voit tehostaa treeniäsi musiikin, television tai videoiden avulla.

Kuinka käyttää juoksumattoa?

Juoksumatot ovat yleensä helppo käyttöisiä. Paras juoksumatto toimii aina tehokkaasti ja auttaa sinua kuntoilemaan sekä treenaamaan missä tilanteessa tahansa. Juoksumatoissa on usein paljon eri valmis ohjelmia, joita kannattaa käyttää harjoituksen aikana.

Suosittelemme käyttämään juoksumattoa aluksi varovaisesti. Älä lisää vauhtia ja moottorin tehoa heti paljon. Moottorin teho saattaa joissain juoksumatoissa nousta niin korkeaksi, että sen perässä on mahdotonta pysyä.

Juoksumatoissa on usein hätänaru tai nappi, joka pysäyttää maton, jos esimerkiksi kaadut. Käytä siis sitä! Lue artikkelimme juoksumattotreeneistä!

FAQ Paras juoksumatto kotiin

Suosittelemme ostamaan sellaisen juoksumaton, joka sopii sinun käyttötarkoituksiin ja sisältää tarvitsemasi ominaisuudet. Yleisesti suosittelemme kaikille Adidas T19x juoksumattoa.

Etsiessä edullista juoksumattoa käännymme kuitenkin GT 1.0 Gymstick juoksumattoon.

Vertailumme mukaan paras juoksumatto on Adidas T19x juoksumatto. Se tarjoaa ammattimaisen juoksumattokokemuksen sen laadukkuuden ja tehokkuuden vuoksi.

Juoksumatolla juokseminen tai käveleminen on meidän mielestä ehkä paras tapa pudottaa painoa, tietenkin kuntosalilla treenaamisen jälkeen.

Jos etsit kuntoilulaitteita, jotka eivät ainoastaan polta rasvaa, vaan myös nostavat aineenvaihduntaa  juoksumaton pitäisi olla luettelosi kärjessä.

Juoksumattoa on hyvä huoltaa ainakin pari kertaa vuodessa. Päivittäin tai ainakin käytön jälkeen voi pyyhkiä kaikki näkyvät osat, kuten runko ja kahvat. Kun alat huoltamaan juoksumattoa kunnolla kannattaa tarkistaa, että matto on kiristetty ja säädetty oikein sekä hihna on kunnossa. Välillä on myös hyvä voidella kone.
 
Tarkat huoltamisohjeet löydät itse juoksumaton ohje/huoltokirjasta.

Hyvä juoksumatto on sellainen, jossa yhdistyy kolme tekijää: vakaus, kestävyys ja tehokkuus. Hyvä juoksumatto on myös sellainen, joka vastaa sinun tarpeita ja sinut käyttämään sitä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje