Parhaat rannetuet salille – 4 parasta vertailussa

parhaat rannesiteet salille

Suoraan asiaan

rannetuet-salilleMeillä on useita suosituksia rannetuille useissa hintapisteissä. Alle 50 euron hinnalla uskomme kuitenkin, että monet trenaajat ovat tyytyväisiä GASPin Hardcore Wrist Wrapsit rannetukiin, jotka tukevat uskomattoman hyvin ja kestävät pitkään käytössä!

Rannetukia käyttävät treenaajat saavat lisävakautta ja tukea ranteilleen harjoituksissa. Nämä tukivälineet ovat erityisen hyödyllisiä kun treenaaja kohtaa painetta ranteissaan pitkäkestoisissa treeneissä tai suorittaessaan raskaita nostoja.

Esimerkiksi penkkipunnerruksessa rannetuet ovat avuksi, sillä ne tukevat ranteita ja tekevät liikkeestä turvallisemman. Punnerrusliikkeissä, jotka kuormittavat ranteita voimakkaasti, rannetuet ovat erinomainen apuväline.

Vetoliikkeissä, kuten selkäharjoitteissa, vetoremmit voivat olla parempi vaihtoehto turvallisuuden parantamiseksi. Tutustu parhaisiin vetoremmeihin!

Jos taas tavoitteesi on suojata käsiäsi harjoituksen aikana, salihanskojen hankkiminen on suositeltavaa.

Olemme testanneet useita rannetukimalleja ja valinneet parhaiten erilaisiin treeneihin sopivat rannetuet. Mikäli olet aktiivinen treenaaja ja haluat parantaa suorituskykyäsi turvallisesti, voi olla aika hankkia uudet rannetuet.

Mitkä ovat parhaat rannetuet salille?

Alta löydät meidän vertailemat rannesiteet salille. Ota huomioon niide eri ominaisuudet ja valitse sinulle sopivimmat. Näiden alta löydät vielä ohjeita itse valitsemiseen.

1. Gasp Gear Hardcore Wrist Wraps

parhaat-rannetuetGASPin Hardcore Wrist Wraps -rannesiteet ovat tiukat ja kestävät, suunniteltu niille, jotka haluavat treenivarusteeltaan huippulaatua. Ne ovat mainio valinta erityisesti raskaiden painojen nostoon.

33 senttimetrin pituuden ansiosta nämä rannesiteet on helppo kiinnittää ja säätää sopivaksi tarranauhan avulla. Jokaisessa rannesiteessä on neljä erillistä elastista nauhaa, jotka takaavat parhaan mahdollisen tuen.

Rannesiteet ovat materiaaliltaan 80 prosenttia puuvillaa ja 20 prosenttia kumia, ja niiden pituus on 33 cm ja leveys 8 cm. Koko on yhden koon, ja ne myydään pareittain.

2. Wrist Wraps Ultra, Gorilla Wear Gear

paras-rannetukiGorilla Wearin Ultra-rannesiteet tarjoavat luotettavan ja erinomaisen tuen erityisen vaativiin nostoharjoituksiin. Niiden suunnittelussa on panostettu erityisesti joustavuuteen ja kestävyyteen, jotta ne kestävät myös erittäin intensiivisen treenin vaatimukset.

Nämä rannesiteet on valmistettu erityisen lujasta materiaalista ja ne on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun harjoitus sisältää erityisen raskaita nostoja. Ultra-rannesiteiden kestävyys erottaa ne muista markkinoilla olevista vaihtoehdoista.

Rannesiteet tulevat parina, ja niiden käyttöönottamista helpottaa suunniteltu peukalolenkki. Säädettävän tarranauhan avulla voit muokata niiden tiukkuutta tarpeidesi mukaan.

Rannesiteiden mitat ovat noin 45 cm pituudeltaan ja 8 cm leveydeltään, mikä tarjoaa kattavan tuen ranteelle treenin aikana.

3. Wrist Wraps Basic, Gorilla Wear Gear

parhaat-vetoremmitGorilla Wearin Wrist Wraps Basic -rannesiteet tarjoavat tehostettua tukea ranteillesi ja auttavat alentamaan loukkaantumisen riskiä kun treenaat raskaita nostoja. Nämä rannesiteet on suunniteltu erityisesti niille, jotka ovat uusia kuntosalilla ja tarvitsevat lisätukea ja vakautta harjoituksissaan.

Nämä perustason rannesiteet ovat ihanteellisia aloittelijoille, jotka haluavat varmistaa ranteiden oikean asennon ja tuen harjoittelun aikana. Tuote myydään pareina, ja niiden mitat ovat noin 45 senttimetriä pitkät ja 8 senttimetriä leveät, tarjoten hyvän peiton ja suojan ranteille.

4. Gasp Gear HD rannetuet

paras-rannetukiGASP:n Heavy Duty Wrist wraps -rannesiteet on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä brändin ammattilaisnostajien kanssa. 

Ne tarjoavat vankan tuen, joka on riittävä kovimpiinkin treeneihin, mutta samalla ne ovat tarpeeksi joustavat päivittäiseen käyttöön.

Urheilijoiden kokemukset ja tarkka yksityiskohtien hiominen ovat mahdollistaneet, että 18 tuuman HD Wrist wraps -rannesiteet vastaavat nostajien korkeisiin vaatimuksiin. Nämä rannesiteet on erityisesti suunniteltu antamaan optimaalista tukea ranteille.

Ne on varustettu vahvistetulla peukalolenkillä ja leveällä tarranauhalla, joka lisää tukivoimaa ja mukautuvuutta. Materiaalina on käytetty 70% polyesteria ja 30% elastaania, mikä tekee niistä kestävät ja joustavat. 

18 tuuman pituus ja jäykempi materiaali tekevät niistä tehokkaan tuen treenin aikana, ja ne on koristeltu GASP-logolla.

Mitä huomioida ennen rannetukien ostamista salille?

Kun arvioimme erilaisia rannetukia markkinoilla, keskityimme kahteen päätekijään.

Ensimmäinen oli rannetukien valmistustapa. Vaikka rannetuet ovat yksinkertaisia varusteita, niiden valmistusprosessi ja käytetyt materiaalit ovat avainasemassa niiden laadun ja kestävyyden kannalta.

Toinen tekijä oli rannetukien monikäyttöisyys ja se, minkä tyyppisille käyttäjille ne sopivat parhaiten. Halusimme arvioida, kuinka hyvin ne vastaavat erilaisten käyttäjien tarpeita.

Valmistaminen ja materiaali

Rannetuet ovat perusmuodossaan yksinkertaisia varusteita, mutta niiden rakenteelliset yksityiskohdat ovat ratkaisevan tärkeitä. Kun tarkastelemme rannetukia, kiinnitämme huomiota kolmeen olennaiseen osaan:

Ensiksi kiinnitämme huomiota rannetuen kiristysmekanismiin, kuten tarranauhaan, solkiin tai muihin säätömekanismeihin. Näiden osien on oltava laadukkaita, jotta ne kestävät käyttöä ja tarjoavat riittävän tuen.

Toiseksi, peukalolenkin laatu on tärkeä. Se on usein alttiina suurelle rasitukselle ja sen on kestettävä kovaa käyttöä ilman repeämistä tai irtoamista.

Kolmanneksi, tikkauksen vahvuus on merkittävä kestävyyden kannalta. Kestävät kaksois- tai kolmoistikkaukset voivat estää rannetuen repeämisen ja pidentää sen käyttöikää huomattavasti.

Rannetuen päämateriaalin on tarjottava oikea yhdistelmä tukea ja joustavuutta, jotta käyttäjä voi säätää tiukkuuden eri harjoituksia varten. Laadukas materiaali takaa, että rannetuki pysyy toimivana ja tukevana pitkään.

Joustavuus

Rannetukien tarjoama joustavuus on todennäköisesti määritettävissä niiden pituuden ja materiaalin perusteella, josta ne on valmistettu. Ovatko rannetuet suunniteltu pienemmille ranteille, edistyneemmille urheilijoille tai tietylle toiminnalle, kuten pennkipunnerrukseen, perus kehonrakennukseen vai kovaan voimanostoon? 

Rannetukien joustavuus, jonka ne mahdollistavat tuesta tinkimättä, on ratkaisevan tärkeää loukkaantumisten ehkäisemiseksi ja samalla tarvittavan tuen tarjoamiseksi.

Rutiininomaisille kuntosalilla kävijöille, jotka etsivät lisätukea ranteeseensa eri laitteiden aikana, riittää todennäköisesti nailon tai jokin muu joustava materiaali. Edistyneemmille urheilijoille, jotka kilpailevat tai nostavat paljon raskaampia rautoja, sopii luultavasti paremmin nahasta tai muusta kovasta materiaalista valmistetut rannesiteet ja/tai joissa on jonkinlaiset vahvistetut ompeleet. 

Lisäksi pidemmät ja paksummat rannetuet ovat hyviä voimanostajille!

Miksi käyttää rannetukia salilla?

Alta löydät neljä hyvää syytä käyttää rannetukia salilla. Näiden hyötyjen perusteella suosittelemme kaikkien ainakin kokeilemaan tuoko rannetuet itsellesi myös hyötyä.

Vähentää rannekipua

Toistuva painonnosto voi rasittaa ranteesi kahdeksaa pientä luuta, jotka ovat alttiita mikromurtumille. Nämä luut ovat tärkeässä roolissa kun työnnät tai vedät raskaita painoja.

Erityistä huomiota ranteiden hyvinvointiin tulisi kiinnittää, jos harjoittelet intensiivisesti hauislihaksia tai teet penkkipunnerruksia, sillä nämä liikkeet kuormittavat ranteita voimakkaasti.

Rannetuet tarjoavat lisävahvistusta ja tukea ranteillesi treenin aikana. Ne myös auttavat pitämään ranteet oikeassa asennossa, mikä voi auttaa lievittämään kipua ja epämukavuutta ranteissa.

Auttaa kohdistamaan liikkeen oikealle lihakselle

Treenaamisen tavoitteena on väsyttää lihasryhmiä, joita haluat vahvistaa. Jos ranteesi pettävät ensin raskaan painon tuomasta paineesta, treenaamisesi menee hukkaan.

Rannetuet vähentävät ranteiden jännitystä ja asettavat sen kohdistettuun lihakseen, mikä auttaa sinua maksimoimaan treenamisen.

Parempi lihaskasvu

Lihasten kasvu on yhdistelmä työtä ja lepoa, mutta lepopäiviä ei pitäisi pitää vain siksi, että ranteet ovat kipeät. Rannetuet tarjoavat tukea ranteille, joten voit harjoitella johdonmukaisesti pidempään ja saavuttaa paremman lihaskasvun.

Paranna treenien monipuolisuutta

Rannetuet rohkaisevat sinua kokeilemaan kuntosaliliikkeitä, joita ranteen tai otteen voimakkuus on saattanut rajoittaa aiemmin. Rannetukien avulla treenisi ovat monipuolisempia, intensiivisempiä ja haastavampia, mikä saa sinut kehittymään paremmin. 

Miten käyttää rannetukia salilla?

Rannetukien käyttö salilla:

  1. Valitse sopiva koko ja malli rannetukia.
  2. Pujota käsi rannetuen läpi niin, että peukalolenkki on paikallaan.
  3. Kiristä rannetuet niin, että ne tukevat mutta eivät purista liikaa.
  4. Kiinnitä tarranauha varmasti ympäri rannetta.
  5. Käytä rannetukia vain tarvittaessa, erityisesti raskaita painoja nostettaessa.
  6. Poista rannetuet treenin jälkeen varoen, etteivät ne vahingoitu.

Muista, että rannetukien tarkoitus on tukea ranteita, ei korvata niiden luonnollista voimaa ja liikkuvuutta. Käytä niitä siksi harkiten, eikä jokaisessa treenissä tai liikkeessä.

Yhteenveto parhaat rannetuet salille

Rannetuet ovat hyödyllisiä kuntosalilla kävijöille ja treenajille, jotka haluavat lisätukea ranteidensa ympärille treenatessaan. 

Jotkut kuntoilijat haluavat käyttää rannetukia vain maksimipäivinä, kun taas toiset pitävät yleisestä tuesta ja käyttävät niitä kokoajan.

Kun löydät täydellisen parin, ota huomioon edellä mainitut seikat, jotta voit tehdä parhaan valinnan rannetuista salille.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje