Rannetuet salille – Valitse parhaat!

rannetuet-salille

Suoraan asiaan

rannetuet-salilleMeillä on useita suosituksia rannetuille useissa hintapisteissä. Alle 50 euron uskomme kuitenkin, että monet trenaajat ovat tyytyväisiä GASPin Hardcore Wrist Wrapsit, jotka tukevat uskomattoman hyvin ja kestävät pitkään käytössä!

Rannetuet ovat hyödyllisiä tukevia varusteita treenaajille, jotka haluavat lisää rannetukea treeneihinsä. Perinteisesti treenaajat käyttävät rannetukia lievittääkseen ranteisiin kohdistuvaa painetta pidempien harjoitusten aikana tai tehdessään raskaita nostoja. Esimerkiksi penkkipunnerruksessa rannetuet tukevat ranteita ja parantaa likkeen turvallisuutta. Rannetuet auttavat erityisesti kaikkiin punnerrus liikkeisiin, koska silloin niihin kohdistuu eniten kuormitusta.

Jos haluat parantaa turvallisuutta vetävissä liikkeissä eli pääsääntöisesti selkäliikkeissä on vetoremmit hyvä vaihtoehto. Katso parhaat vetoremmit!

Olemme testanneet ja arvioineet monia erilaisia rannetukia ja löytäneet parhaat rannetuet erilaisiin treeneihin. Jos olet treenaaja ja yrität parantaa suorituskykyäsi, mutta rannetukesi puuttuu, saattaa olla aika investoida uusiin rannetukiin ja parantaa ranteidesi turvallisuutta.

Miksi käyttää rannetukia salilla?

Alta löydät neljä hyvää syytä käyttää rannetukia salilla. Näiden hyötyjen perusteella suosittelemme kaikkien ainakin kokeilemaan tuoko rannetuet itsellesi myös hyötyä.

Vähentää rannekipua

Toistuva painonnosto voi aiheuttaa pieniä murtumia ranteen kahdeksaan luuhun. Nämä pienet luut tukevat raskaita painokuormia, kun työnnät, vedät. Miesten ja naisten, jotka keskittyvät hauislihasten kasvattamiseen ja penkkipunnerrukseen, tulee olla erityisen varovaisia, koska nämä ovat kaksi intensiivisintä harjoitusta ranteillasi. Rannetuki antaa lisätukea ranteen luille kaikkien treenien aikana ja auttaa sinua pitämään ranteen oikeassa asennossa, mikä auttaa vähentämään ranteen kipua ja epämukavuutta.

Auttaa kohdistamaan liikkeen oikealle lihakselle

Painoharjoittelun tavoitteena on väsyttää lihasryhmiä, joita haluat vahvistaa. Jos ranteesi pettävät ensin raskaan painon jännityksestä, treenaamisesi menee hukkaan. Rannetuet vähentävät ranteiden jännitystä ja asettavat sen kohdistettuun lihakseen, mikä auttaa sinua maksimoimaan treenamisen.

Parempi lihaskasvu

Lihasten kasvu on yhdistelmä työtä ja lepoa, mutta lepopäiviä ei pitäisi pitää vain siksi, että ranteet ovat kipeät. Rannetuet tarjoavat tukea ranteille, joten voit harjoitella johdonmukaisesti pidempään ja saavuttaa paremman lihaskasvun.

Paranna treenien monipuolisuutta

Rannetuet rohkaisevat sinua kokeilemaan kuntosaliliikkeitä, joita ranteen tai otteen voimakkuus on saattanut rajoittaa aiemmin. Rannetukien avulla harjoituksesi ovat monipuolisempia, intensiivisempiä ja haastavampia, mikä saa sinut motivoitumaan. 

Alta löydät meidän valitsemat parhaat rannetuet salille ja arvostelut niistä:

paras-rannetuki

1. Gasp Gear Hardcore Wrist Wraps

(parhaat yleisesti kaikkeen)

GASPin Hardcore Wrist Wrapsit ovat erittäin tiukat ja vahvat rannesiteet sinulle, joka vaadit parasta. Paras harjoituskaveri raskaille nostoille! Nämä rannetuet sopivat yleisesti painonnostamiseen ja treenaamiseen kuntosalille!

paras-rannetuki

2. Wrist Wraps Ultra, black/grey Gorilla Wear Gear

(Hyvät rannetuet voimanostoon)

Wrist Wraps Ultra Gorilla Wearilta takaavat parhaan tuen raskaassa treenissä. Pituus 45cm, mikä sopii täydellisesti voimanostoon takamalla kovan tuen ranteille raskaissa nostoissa.

paras-rannetuki

3. Wrist Wraps Basic, black Gorilla Wear Gear

(Paras hinta)

Lisää rannetukea ja vähennä loukkaantumisriskiä Gorilla Wearin Wrist Wraps Basic avulla. Paras hinta-laatu suhde rannetuissa. Sopii yleisesti kaikille ja näillä on helppo aloittaa!

paras-rannetuki

4. Wrist Wraps Basic, black Gorilla Wear Gear

(Hyvä vaihtoehto)

Nämä GASP Heavy Duty Wrist wrapsit on kehitetty läheisessä yhteistyössä heidän ammattimaisten nostourheilijoidensa kanssa. Riittävän vahvat optimaaliseen tukeen, mutta samalla monipuoliset soveltumaan arkitreeneihin. Omistautuneiden urheilijoiden tuntien treenien ja yksityiskohtien hiomisen ansiosta täyttää HD Wrist wraps 18″ nyt vaatimukset.

Parhaat rannetuet salille

1. Gasp Gear Hardcore Wrist Wraps

GASPin Hardcore Wristparhaat-rannetuet Wrapsit ovat erittäin tiukat ja vahvat rannesiteet sinulle, joka vaadit parasta. Paras harjoituskaveri raskaille nostoille!

33 cm pituutensa ansiosta nämä rannetuet on helppo laittaa päälle, kokoa säätelet tarrapinnan avulla. Kummassakin rannetuessa on neljä erillistä elastista nauhaa parhaan tuen aikaansaamiseksi.

 • 80% puuvilla, 20% kumi
 • Pituus 33 cm, Leveys 8 cm (One size)
 • Myydään pareittain

2. Wrist Wraps Ultra, black/grey Gorilla Wear Gear

paras-rannetukiWrist Wraps Ultra Gorilla Wearilta takaavat parhaan tuen raskaassa treenissä. 

 • Korkea elastisuus 
 • Vahva tuki raskaimpiin treeneihin
 • Valmistettu extra vahvasta ja kestävästä materiaalista
 • Sopii sinulle, joka teet todella raskaita nostoja
 • Myydään pareittain

Gorilla Wearin Wrist Wraps Ultra rannesiteet ovat todella tukevat. Ne ovat hyvin elastiset ja materiaali on vahvempaa merkin muihin siteisiin verrattuna. Wrist Wraps Ultra -rannesiteet ovat tämän tukevammat ja varmat raskaiden treenien aikana. Siteet ovat hyvin kestävät. Niissä on peukalolenkki, joka helpottaa käyttöönottoa, sekä vahva tarranauhasolki, jolla voit helposti säätää kireyden sopivaksi.

Mitat:
Pituus: n. 45 cm
Leveys: 8 cm

3. Wrist Wraps Basic, black Gorilla Wear Gear

parhaat-vetoremmitLisää rannetukea ja vähennä loukkaantumisriskiä Gorilla Wearin Wrist Wraps Basic avulla.

 • Tukee ranteita
 • Vähentää loukkaantumisriskiä
 • Auttaa ylläpitämään stabiliteettiä
 • Sopii aloittelijoille 
 • Myydään pareittain

Wrist Wraps Basic rannetuet tukevat ranteesi stabiliteettiä sekä vähentävät loukkaantumisriskiä raskaiden nostojen yhteydessä. Wrist Wraps Basic on täydellinen rannetuki niille, jotka ovat juuri aloittaneet kuntosaliharjoittelun.

Tuotteen mitat
Pituus: noin 45 cm
Leveys: 8 cm

 

4. Wrist Wraps Basic, black Gorilla Wear Gear

paras-rannetukiNämä GASP Heavy Duty Wrist wrapsit on kehitetty läheisessä yhteistyössä heidän ammattimaisten nostourheilijoidensa kanssa. Riittävän vahvat optimaaliseen tukeen, mutta samalla monipuoliset soveltumaan arkitreeneihin. Omistautuneiden urheilijoiden tuntien treenien ja yksityiskohtien hiomisen ansiosta täyttää HD Wrist wraps 18″ nyt vaatimukset.

 • Optimaalinen tuki ranteille
 • Monipuoliset
 • Vahvistettu peukalolenkki
 • Tarkkaan suunniteltu

HD Wrist Wraps 18″ tukevat riittävästi ilman rankimpienkin treenien aikana, mutta ne ovat myös monipuoliset arkitreeneihin. Tarranauha on leveä ja tuo lisätukea ja peukalolenkki on myös vahvistettu.

 • Materiaali: 70% polyesteri 30% elastaani
 • Tietoa: 18″ pituus, jäykkä materiaali, GASP-logo
 • Myydään pareittain

Mitä huomioida ennen rannetukien ostamista salille?

Kun selvitimme markkinoiden monia rannetuki vaihtoehtoja, pidimme valintoja tehdessämme kaksi keskeistä asiaa mielessä. Ensinnäkin, miten rannetuet on valmistettu? Kyllä, ne ovat luonteeltaan yksinkertaisia, mutta valmistaminen on tärkeää etenkin materiaali. Toiseksi arvioimme niiden monipuolisuutta ja kenelle ne saattavat saattaisi sopia parhaiten.

Valmistaminen ja materiaali

Rannetuet ovat luonteeltaan yksinkertaisia, mikä tekee niihin liittyvästä rakenteesta tärkeän. Rakennetta arvioidessaan tarkastelemme neljää kriittistä rannetuen osaa, mukaan lukien:

Rakenne:

 • Velcro, soljet tai muut kiristysmekanismit
 • Peukalon silmukka
 • Vahvistetut tikkaukset
 • Päämateriaali on kriittisin komponentti, koska se tarjoaa suurelta osin lisätukea ranteeseen. Ihannetapauksessa haluat yhdistelmän materiaaleja, jotka antavat rannetuille mahdollisuuden pysyä tukevana ja venyvänä jossain määrin. Näit voit määrittää niiden oikean kireyden eri liikkeissä.

Tarranauha ja peukalosilmukka ovat myös tärkeitä rakenne sominaisuuksia, jotka on otettava huomioon ostaessa parhaita rannetukia salille. Peukalon silmukan on oltava vahva, koska se kestää usein paljon painetta. Jos se on huonosti rakennettu, se voi kulua ja irrota helpostikkin. Peukalon silmukan lisäksi käytetty tarranauha on myös tärkeää huomioida.

Ompele rannetuessa on viimeinen arvioimamme ominaisuus, mikä on jokseenkin itsestään selvä, miksi se on tärkeää kestävyyden kannalta. Kaksois- ja kolmoisompeleet voivat auttaa estämään materiaalin repeytymistä säännöllisen venytyksen vuoksi.

Joustavuus

Rannetukien tarjoama joustavuus on todennäköisesti määritettävissä niiden pituuden ja materiaalin perusteella, josta ne on valmistettu. Ovatko rannetuet suunniteltu pienemmille ranteille, edistyneemmille urheilijoille tai tietylle toiminnalle, kuten pennkipunnerrukseen, perus kehonrakennukseen vai kovaan voimanostoon? Rannetukien joustavuus, jonka ne mahdollistavat tuesta tinkimättä, on ratkaisevan tärkeää loukkaantumisten ehkäisemiseksi ja samalla tarvittavan tuen tarjoamiseksi.

Rutiininomaisille kuntosalilla kävijöille, jotka etsivät lisätukea ranteeseensa painokoneiden ja laitteiden aikana, riittää todennäköisesti nailon tai jokin muu joustava materiaali. Edistyneemmille urheilijoille, jotka kilpailevat tai nostavat paljon raskaampia tuotteita, sopii luultavasti paremmin nahasta tai muusta kovasta materiaalista valmistetut rannekääreet ja/tai joissa on jonkinlaiset vahvistetut ompeleet. Lisäksi pidemmät ja paksummat rannetuet sopivat paremmin voimanostajille!

Miten käyttää rannetukia salilla?

Yhteenveto

Rannetuet ovat hyödyllisiä kuntosalilla kävijöille ja treenajille, jotka haluavat lisätukea ranteidensa ympärille treenatessaan. Jotkut kuntoilijat haluavat käyttää rannetukia maksimipäivinä, kun taas toiset pitävät yleisestä tuesta. Kun löydät täydellisen parin, ota huomioon edellä mainitut seikat, jotta voit tehdä parhaan valinnan rannetuista salille.

puhti
treenikunkku-uutiskirje