Paras joogamatto treenaamiseen ja joogaan 2021 – Vertailu

Paras-joogamatto-vertailu

Joogamatto on tärkeä väline kotitreeneihin, koska se tarjoaa pehmeän alustan liikkeiden tekemiseen. Esimerkiksi vatsojen tekeminen kovalla lattialla voi tuntua epämukavalta ja kivuliaalta ilman joogamattoa. Joogamatolla taas vatsojen tekeminen tuntuu miellyttävämmälle ja kannustaa niiden tekemiseen. Jokainen, joka treenaa kotona tarvitsee hyvän ja laadukkaan joogamaton kotitreeneihinsä. Hyvä matto tekee

Mikä on hyvä joogamatto?

Hyvä joogamatto on laadukas ja takaa hyvän pehmennyksen. Joogamatto pysyy hyvin kiinni lattiassa eikä liiku esimerkiksi liikkeitä tehtäessä. Tärkeää joogamatossa on myös sen aktiivisen pinnan eli ylöspäin olevan pinnan laatu. Hyvä aktiivinen pinta on sellainen, joka tuntuu miellyttävälle ihoa vastaa eikä aiheuta esimerkiksi ärsytystä tai allergisia reaktioita. Pinta ei myöskään mene säröille tai haurastu hiestä. Yleensä hyvän ja laadukkaan joogamaton erottaa halvemmasta juuri tästä ominaisuudesta.

Joogamattojen eri ominaisuudet

Joogamatoilla on myös paljon erilaisia ominaisuuksia. Matot voivat olla eri pituisia, paksuisia, laatuisia ja painoisia. Matto kannattaakin valita sillä perusteella, mikä sopii parhaiten itselleen. Suosittelisin kuitenkin välttämään halvimman valitsemista, koska parempi laatuisilla matoilla joogan tai kuntosaliliikkeiden tekeminen on paljon mukavampaa. Hyvä matto lisäksi kannustaa harrastuksen jatkamista ja siitä nauttimista.

Paras joogamatto:

1. Exercise mat Comfort 7mm

Tämä joogamatto on paras kaikille! Joogamatto on 7 millimetriä paksu, joka takaa pehmeän tunteen liikkeitä tehdessä. Pehmeyden vuoksi lattian kovuutta ei tunne ollenkaan, jopa raskailla painoilla tehdessä, esimerkiksi punnerruksia. Tämä joogamatto soveltuu hyvin pilatekseen, joogaa, venyttelyyn ja etenkin vatsalihastreeniin. Matto painaa vain 93 grammaa, joten se on helppo ottaa mukaan, vaikka työpaikalle. Keveyden takia sitä on myös helppo ja nopea siirtää paikasta toiseen, esimerkiksi liikkeiden välissä.

 

Exercise mat Comfortin pinta mahdollistaa helpon pesemisen ilman pinnan kulumista. Matto pestään käsin pelkällä kylmällä vedelle, mikä riittää sen kunnossa pitoon. Matto ei vaadi konopesua.

 

Matto on valmistettu TPE-kumista ja se ei sisällä PVC:tä. Lisäksi matto on myös kierrätettävä.

2. Yoga mat Grip & Cushion III 5mm

Yoga mat Grip ja Cushion III on erinomainen joogamatto kokeneelle treenaajalle, joka tarvitsee tukevaa suurta pitoa omaavan maton. Tässä matossa on erinomainen suorituskyky ja pito sen veden ja hien imemis ominaisuuden vuoksi. Matto imee vettä ja hikeä, minkä takia ne eivät joudu maton pinnan ja lattian väliin. Lattian maton pinnan väliin joutunut vesi heikentää maton pitoa ja tekee siitä liukkaan.

Joogamatossa on laserilla leikatut asentoviivat. Maton ylin kerros on valmistettu luonnonkumista ja sen pinta on PU-materiaalia. Tämä tarjoaa hyvän tuen ja vaimennuksen. Matto on myös hieman muita Casallin joogamattoja suurempi, minkä ansiosta sinulla on enemmän tilaa tehdä harjoituksiasi.

Tämänkin maton pesemiseen riittää, vain kylmällä vedelle huuhtominen sen ainutlaatuisen pinnan vuoksi.

3. Citron Sundial Yoga mat 5mm

Tämä joogamatto on erittäin korkealaatuinen treenimatto itämaisella designilla. Citron Sundial Yoga mat omaa myös hyvän pidon sen hyvä laatuisen pinnan takia. Matto on lisäksi valmistettu kestävästä ja kevyestä materiaalista. Kevyen materiaalin takia matto ei paina juuri mitään, minkä takia se on helppo ottaa mukaan esimerkiksi joogatunneille. Se ei myöskään paina repussa ja se on helppo rullata pieneen tilaan.

 

Citron Sundial jooga matossa on ekstrapaksu rakenne, mikä takaa miellyttävät ja pehmeät treenit ja auttaa jatkamaan harrastustasi. Materiaali matossa on lateksivapaa PVC eli se sopii myös herkkäihoisemmille käyttäjille.

 

Hoito-ohje: painatuksilla varustetussa joogamatossa voi olla vahva, mutta vaaraton haju kun otat sen pois pakkauksesta ensimmäistä kertaa. Rullaa matto auki ja anna sen tuulettua 1–3 päivä ajan ennen käyttöä. Tarpeen vaatiessa voit puhdistaa maton kostealla liinalla ja hienovaraisella puhdistusaineella. Jotta matto ei menettäisi muotoaan, anna maton maata levitettynä tasaisella pinnalla kuivuessaan. Maton väri voi haalistua ja materiaali haurastua, jos se altistuu suoralle auringonvalolle pitkäkestoisesti. Säilytä mattoa kassissa tai pussissa silloin, kun et käytä sitä.

4. Eco Matkajoogamatto Harmaa, 2 mm

Tämä matto on täydellinen matkaileville treenaajille ja joogaajille, koska se on suunniteltu matkaamiseen sekä helppoon liikkumiseen. Kasvipohjainen joogamatto ecoYogalta on hyväksi ympäristölle ja sinulle! Luonnollinen materiaali antaa fantastisen hyvän pidon, vaikka syke kohoaisi ja hiki virtaisi. Tämä matto on sinulle, joka haluat laatua ja kannat huolta ympäristöstä!

Hyvä tuki ja erinomainen pito

Biologisesti hajoava

Pestävä

Eco Yogamatin Eco Matkajoogamatto Harmaa, 2 mm on täysin kasvipohjainen joogamatto, jossa on huolella suunniteltu koostumus. Se on valmistettu luonnonkumista, johon on ommeltu juuttikangasta. Materiaalivalinnat ovat tarkoin harkittuja. Luonnonkumi antaa uskomattoman hyvän pidon koko joogatunnin ajaksi. Matto on ohut, vain 2 mm paksu, joten se sopii erinomaisesti joogamaton matkaversioksi. Tämän korkealaatuisen joogamaton design täyttää eettiset, käytännölliset ja esteettiset vaatimukset, ja se sopii yhtä hyvin niin aloittelijalle kuin kokeneelle joogaharrastajalle.

 

Eco-joogamatto, joka on vegaaninen valinta, on hyvä valinta myös ympäristön kannalta, sillä se on sekä eettisesti valmistettu että biologisesti hajoava. Maton juuttikudoksen pinnassa voi olla eroavaisuuksia ja nyppyjä, mikä on sattumanvaraista ja luonnollisessa kankaassa luontaisesti esiintyvää. Meidän mielestämme nämä ovatkin vain ominaisuuksia, eivät vikoja, ja juuri nämä ominaisuudet tekevät Eco-joogamatosta täysin ainutlaatuisen.

 

 

Puhdistus ja hoito:

 

Joogatunnin jälkeen matolle tekee hyvää pyyhkiä se lämpimällä vedellä. Toisinaan voit laittaa lämpimän veden joukkoon muutaman pisaran valkoviinietikkaa. Tärkeää! Älä käytä öljyjä tai matonpuhdistusaineita.
Maton voi pestä 30 asteessa konepesussa, mikäli siihen tulee likaa. Käytä pestessä vain vähän pesuainetta. Parasta maton hyvinvoinnille olisi pelkkä suihkutus, jolloin matto imee itseensä vettä. Rullaa matto froteepyyhkeeseen, jotta ylimääräinen vesi valuu siitä pois. Kuivaa matto vaakatasossa. EcoYoga-mattoa ei saa laittaa kuivausrumpuun!
Vältä maton laittamista suoraan auringonvaloon tai kovaan lämpöön. Älä käytä liukuestesukkia tai -hanskoja, kun joogaat EcoYoga-matolla.

 

 

Muita hyviä varusteita

Muita hyviä varusteita treenaamiseen ja joogaan on esimerkiksi käsipainot, lisäpainot, kengät, kuminauhat, leuanvetotanko ja treenivaatteet. Näitä varusteita suosittelisin ostamaan Fitnesstukun-sivuilta niiden laadun ja nopean toimittamisen vuoksi.

3 ajatusta aiheesta “Paras joogamatto treenaamiseen ja joogaan 2021 – Vertailu”

  1. Paluuviite: Hyviä kotitreeni varusteita ja treenivälineitä!

  2. Paluuviite: Paras yksijakoinen treeniohjelma - Treenikunkku.fi

  3. Paluuviite: Venyttelyn tärkeys terveydessä! - Treenikunkku.fi

Kommentointi on suljettu.