Paras joogamatto treenaamiseen ja joogaan 2023 – Vertailu

paras joogamatto joogaan

Joogamatto tekee treenaamisesta turvallisempaa ja mukavampaa, sillä se suojaa kehoa kovilta pinnoilta ja estää liukastumista. Joogamatto ei ole vain joogaharrastajille, vaan se on monipuolinen väline, joka sopii monenlaisiin treeneihin. 

Kun teet esimerkiksi vatsalihasliikkeitä, joogamatto tarjoaa pehmustetun ja tasaisen alustan, joka vähentää rasitusta selälle ja tekee liikkeistä tehokkaampia.

Kovalla lattialla treenaaminen ilman mattoa on yleensä erittäin epämukavaa. Joogamatto suojaa kehoa ja vähentää riskiä loukkaantumisille. Lisäksi matto antaa paremman pidon ja vakauden, mikä auttaa ylläpitämään oikeaa asentoa ja tekniikkaa liikkeiden aikana.

Investoimalla laadukkaaseen joogamattoon voit varmistaa, että kotitreenit on paitsi tehokasta, myös turvallista ja nautinnollista. Se on pieni investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti terveyshyödyissä ja paremmassa treenikokemuksessa.

paras-joogamatto

1. Exercise mat Comfort 7mm

Tämä joogamatto on paras kaikille! Joogamatto on 7 millimetriä paksu, joka takaa pehmeän tunteen liikkeitä tehdessä ja joogatessa.

paras-joogamatto

2. Yoga mat Grip & Cushion III 5mm

Yoga mat Grip ja Cushion III on erinomainen joogamatto kokeneelle treenaajalle, joka tarvitsee tukevaa ja  suurta pitoa matoltaan.

paras-joogamatto

3. Citron Sundial Yoga mat 5mm

Tämä joogamatto on erittäin korkealaatuinen treenimatto itämaisella designilla. Tämä joogamatto sopii heille, jotka haluavat designia.

Mikä on hyvä joogamatto?

Hyvä joogamatto on laadukas ja takaa hyvän pehmennyksen. Tärkeää on myös, että joogamatto pysyy hyvin kiinni lattiassa eikä liiku eri liikkeitä tehdessä. 

Tärkeää joogamatossa on myös sen aktiivisen pinnan eli ylöspäin olevan pinnan laatu. Hyvä pinta on sellainen, joka tuntuu miellyttävälle ihoa vastaa eikä aiheuta esimerkiksi ärsytystä tai allergisia reaktioita. Pinta ei myöskään saa mennä säröille tai haurastua hiestä. Yleensä hyvän ja laadukkaan joogamaton erottaa halvemmasta juuri tästä ominaisuudesta.

Joogamattojen eri ominaisuudet

Joogamatoilla on myös paljon erilaisia ominaisuuksia. Matot voivat olla eri pituisia, paksuisia, laatuisia ja painoisia. 

Matto kannattaakin valita sillä perusteella, mikä sopii parhaiten itselleen. Suosittelisimme kuitenkin välttämään halvimman valitsemista, koska parempi laatuisilla matoilla joogan tai kuntosaliliikkeiden tekeminen on paljon mukavampaa. 

Hyvä matto lisäksi kannustaa harrastuksen jatkamista ja siitä nauttimista.

Mikä on paras joogamatto?

1. Exercise mat Comfort 7mm

Tämä joogamatto on paras kaikille! Joogamatto on 7 millimetriä paksu, joka takaa pehmeän tunteen eri liikkeitä tehdessä.

Pehmeyden vuoksi lattian kovuutta ei tunne ollenkaan, jopa raskailla painoilla tehdessä, esimerkiksi punnerruksia. 

Tämä joogamatto on ihanteellinen pilatesharjoituksiin, joogaan, venyttelyhetkiin sekä erityisesti vatsalihasharjoituksiin. Vaikka matto painaa vain 93 grammaa, se on kätevä kuljettaa mukana vaikkapa toimistoon. Sen keveys tekee siitä myös helposti siirrettävän liikkeiden välillä.

Exercise mat Comfort -maton pinta on suunniteltu niin, että sen puhdistus on vaivatonta eikä se kulu helposti. Riittää, kun maton huuhtelee kylmällä vedellä käsin, eikä sitä tarvitse heittää pesukoneeseen.

Maton materiaalina on käytetty TPE-kumia, ja se on valmistettu ilman PVC:tä. Tämän lisäksi matto on ympäristöystävällinen, sillä se on kierrätettävissä.

2. Yoga mat Grip & Cushion III 5mm

Yoga mat Grip ja Cushion III on erinomainen joogamatto, joka tuottaa hyvän pidon lattian ja maton välille.

Tämä matto ei siis lähde paikaltaan helposti edes kovemmissa treeneissä.

Tämä joogamatto tarjoaa erinomaisen pidon ja suorituskyvyn, koska se kykenee imemään vettä ja hikeä. Tämän ansiosta vesi ja hiki eivät pääse kertymään maton ja lattian väliin, mikä voisi tehdä matosta liukkaan ja vähentää sen pitoa.

Matossa on myös erityiset, laserilla tehdyt asentoviivat, jotka auttavat oikean asennon löytämisessä. Maton päällinen on tehty luonnonkumista ja sen pinnassa on PU-materiaalia, mikä takaa matolle hyvän tuen ja vaimennusominaisuudet. 

Lisäksi tämä Casallin joogamatto on hieman suurempi kuin muut saman merkin matot, joten saat enemmän tilaa harjoituksillesi.

Maton ainutlaatuisen pinnan ansiosta sen puhdistaminen on helppoa: pelkkä huuhtelu kylmällä vedellä riittää.

3. Citron Sundial Yoga mat 5mm

Tämä joogamatto on erittäin korkealaatuinen treenimatto hienolla itämaisella designilla.

Citron Sundial Yoga mat omaa myös hyvän pidon sen hyvän laatuisen pinnan takia. 

Sopii erityisesti niille, jotka eivät välttämättä halua laittaa mattoa kaappiin heti käytön jälkeen.

Tämä matto on tehty kestävästä, mutta samalla kevyestä materiaalista. Sen keveys tekee siitä erittäin kätevän kuljetettavan, joten voit helposti ottaa sen mukaasi joogatunnille. Matto ei myöskään tee reppuasi raskaaksi ja sen voi vaivattomasti rullata kasaan vievään vähän tilaa.

Citron Sundial -joogamaton erikoispaksuus takaa mukavat ja pehmustetut treenihetket, mikä voi motivoida jatkamaan joogaharrastusta. Maton materiaali on lateksiton PVC, joten se on ihanteellinen valinta myös niille, joilla on herkkä iho.

Kun otat maton ensimmäistä kertaa ulos pakkauksesta, saatat huomata siitä voimakkaan, mutta harmittoman tuoksun. Suosittelemme rullaamaan maton auki ja antamaan sen tuulettua 1–3 päivää ennen ensimmäistä käyttökertaa. 

Jos matto kaipaa puhdistusta, voit pyyhkiä sen kostealla rätillä ja miedolla pesuaineella. Kuivatessasi mattoa, levitä se tasaiselle alustalle, jotta se säilyttää muotonsa. Vältä pitkäaikaista suoraa auringonvaloa maton päällä, jotta sen väri ei haalistu ja materiaali ei heikkene.

4. Eco matkajoogamatto Harmaa, 2 mm

Tämä matto on täydellinen matkaileville treenaajille ja joogaajille, koska se on suunniteltu matkaamiseen sekä helppoon liikkumiseen.

Eli jos pidät matkailusta tämä matto on luotu sinulle. Se omaa lisäksi hyvän tuen.

EcoYogan kasvipohjainen joogamatto on sekä ympäristöystävällinen että ihanteellinen valinta sinulle, joka pidät ekologisuudesta! Sen luonnonmukainen materiaali tarjoaa ihan hyvän pidon, jopa kun treeni on intensiivistä ja hiki valuu. Jos arvostat laatua ja olet ympäristötietoinen, tämä matto on juuri sinulle!

Luonnonkumi takaa pitävyyden koko joogaharjoituksen ajan. Maton ohuus, vain 2 mm, tekee siitä täydellisen matkajoogamaton. Paksuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon. Tämä matto vastaa sekä eettisiä että käytännöllisiä vaatimuksia ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin.

Tämä vegaaninen Eco-joogamatto on paitsi eettinen myös ympäristöystävällinen, sillä se on biologisesti hajoava.

Mikä joogamatto on paras sinulle?

Minkälaista joogamattoa sinun tulisi harkita? Tässä muutamia seikkoja, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan:

  1. Joogatyyppi: Minkälaista joogaa aiot harjoittaa eniten? Intensiivisille ja hikisille joogatunneille, kuten Bikramille, tarvitset maton, joka tarjoaa erinomaisen pidon ja on valmistettu hikoilua kestävästä materiaalista. Tässä tapauksessa Yoga mat Grip & Cushion III 5mm voisi olla hyvä valinta.

  2. Käyttöpaikka ja -tapa: Jos aiot osallistua ryhmätunneille tai ottaa maton mukaan matkoille, arvostat todennäköisesti kevyttä ja helposti kuljetettavaa mattoa. Eco matkajoogamatto on suunniteltu juuri tällaiseen käyttöön.

  3. Koko ja paksuus: Jos olet tavallista pidempi, harkitse pidempää mattoa. Jos taas suosikkisi on terapeuttinen tai korjaava jooga, paksumpi matto antaa enemmän pehmustetta ja tukea. Mattojen paksuus vaihtelee, mutta muista, että paksummat matot ovat usein myös raskaampia.

  4. Laatu ja suunnittelu: Säännölliseen ja monipuoliseen harjoitteluun kannattaa investoida laadukkaaseen mattoon. Esimerkiksi Exercise mat Comfort 7mm on suunniteltu erityisesti tukemaan vaikeita asentoja ja liikkeitä sekä se sisältää kohdistusmerkkejä oikeiden asentojen hahmottamiseksi.

  5. Pito: Hyvä pito on kriittinen tekijä, erityisesti kun harjoittelet tasapainoa vaativia asentoja. Etsi mattoa, joka tarjoaa luotettavan pidon.

  6. Budjetti: Vaikka laatu on tärkeää, on myös hyvä miettiä, kuinka paljon olet valmis investoimaan mattoon. Etsi matto, joka yhdistää laadun ja hinta-laatusuhteen.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään itsellesi sopivan joogamaton!

Yhteenveto

Nyt tiedät mikä joogamatto on paras meidän mielestä eri tilanteisiin. On siis sanomattakin selvää, että joogamattojen paksuus ja ominaisuudet vaihtelevat eri mattojen välillä. Tämän takia sinun täytyykin miettiä omia käyttötarkoituksiasi. Alta löydät vielä yhteenvedon testaamista matoistamme talukon muodassa.

KategoriaMerkkiPaksuusHinta
Paras joogamattoCasall7mmKatso
Paras pitoCasall5mmKatso
KorkealaatuisinGaiam5mmKatso
Paras matkustamiseenEco2mmKatso
Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top