Top 3 parhaat salikengät treenaamiseen

parhaat-salikengät

Kuntosalille sopivien salikenkien löytäminen saattaa edellyttää paljon vaivaa ja hermoja. Kuntosalille säännöllinen harjoittelu vaatii tyypillisesti hyvät kengät, jotka kestävät ja tuottavat tarvittavan pidon.

Jos käyt salilla ja treenaat paljon, tarvitset siihen tarkoitukseen tarkoitetut salikengät tai treenikengät. Juoksumatolla juostessa lenkkarit tarjoaa paljon vakautta, mutta ne ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto itse kuntosalille.

Parhaiden salikenkien tulee olla mukautuvia ja kestäviä. Kuntosalilla niitä voidaan käyttää kaikenlaiseen treenaamiseen, kuten kyykkyyn tai penkkipunnerrukseen.

Jotkut treenaajat ovat erikoistuneet tietynlaiseen treenaamisen, joka vaatii tietynlaiset treenikengät. On olemassa kahdenlaisia kenkiä: painonnosto ja perus salikengät.

Auttaaksemme sinua haussa, olemme tutkineet monia eri sali- ja treenikenkiä. Tämän jälkeen olemme koonneet suosikki salikenkämme kolmeen eri kategoriaan. Löydät siis parhaat salikengät tästä artikkelista!

parhaat-salikengät

1. Gorilla Wear High tops

Kiinnitys

Nauhat ja tarra

Pohja

Tasanen

Kestävyys

Hyvä

Käyttö

Kuntosali ja fitness

parhaat-salinkengät

2. Gorilla Wear Gym Hybrids

Kiinnitys

Nauhat

Pohja

Tasanen

Kestävyys

Hyvä

Käyttö

Ideaali kuntosalille

parhaat-salikengät

3. Adidas Adipower

Kiinnitys

Nauhat

Pohja

Korotettu kantapää

Kestävyys

Kohtalainen

Käyttö

Painonnosto

Mitkä ovat salikengät?

Salikengät tukevat jalkojasi ja nilkkojasi voimakkaiden nostojen, kuten kyykyn, maastavedon tai ihan hauis kääntöjen aikana. 

Niissä on usein paksummat pohjat ja enemmän pehmusteita kuin muissa kengissä, ja niissä voi myös olla ylimääräistä tukea nilkkojen ympärillä.

Monet ihmiset uskovat, että salikenkien käyttö voi auttaa estämään vammoja, mutta mikään tieteellinen näyttö ei tue tätä väitettä. Ne kuitenkin tarjoavat erilaista vakautta, mikä voi estää esimerkiksi kaatumista tai liukastumista noston aikana.

Salikengät vai juoksukengät?

Juoksuun ja treenaamiseen tarkoitettujen kenkien mallit ovat samanlaisia kuin monissa muissa urheilulajeissa käytetyt treenikengät. Yleisesti ottaen juoksukengät ovat paljon pehmustetumpia ja epävakaampia kuin kuntosalille tarkoitetut salikengät.

Jotta jalat pysyisivät mahdollisimman lähellä maata, monissa salikengissä on pienempi kantapää. Kun nostat raskaita painoja, tämä saattaa auttaa pitämään kehosi vakaassa asennossa ja estämään esimerkiksi kaatumista tai liukastumista.

Kuntosalille tarkoitetut salikengät on suunniteltu pitämään sinut paikallaan ja saamaan sinut käyttämään kaikki jaloistasi tuottama voima tietyissä liikkeissä. Ne siis auttavat sinua nostamaan raskaampia painoja, koska pysyt vakaampana, etkä niin sanotusti ”lipsu” paikaltasi pelkillä sukilla treenatessa.

Jotta saisit kaiken mahdollisimman hyödyn treenaamista kuntosalilla, niin kannattaa juoksuun ja kuntosalille hankkia erilaiset kengät. Lisäksi, kun pidät juoksukengät erillään, voit käyttää niitä vain treeneissä, jotka vaativat juoksemista. Tämän ansiosta juoksukenkäsi säilyy pitkäikäisenä.

Parhaat salikengät

1. Gorilla Wear High tops

parhaat-salikengätTreenikenkien osalta yksi merkki, joka tulee aina mieleen, on Gorilla Wear. Gorilla Wear on premium-brändi, joka tunnetaan laadukkaista ja kestävistä tuotteistaan.

Heidän Perry High Tops -salikengät eivät ole poikkeus. Se on paras kokonaisvalintamme!

Näissä kengissä on korkealaatuinen päällinen, joka on suunniteltu kestämään kovan toiminnan rasitusta. Gorilla Wear Perry -salikengät ovat höyhenkevyitä ja niissä on erinomainen pito. Täydellinen kuntoiluun ja kehonrakennukseen. Jälleen huippuluokan kangasta käytetään tämän kengän valmistukseen.

Nämä erittäin kevyet jalkineet tarjoavat mukavuutta, vakautta ja laajan liikealueen. Niissä on myös paksu pohja, jolla on hyvä pito, joten ne ovat ihanteellisia juoksemiseen ja muihin aktiviteetteihin.

Lisäksi kengissä on lisätukea nilkkojen ympärillä, mikä tekee niistä hyvän valinnan niitä tarvitseville.

Plussat:
– Täydellinen kuntoiluun ja kehonrakennukseen.
– Mukavat jalassa
– Uskomatonta vakautta.
– Kestävät
– Tarjoaa lisätukea nilkkojen ympärille.

Haittoja:
– Melko hintavat

2. Gorilla Wear Gym Hybrids

parhaat-salikengätJos etsit monipuolista salikenkäparia joita voidaan käyttää erilaisiin aktiviteetteihin, Gorilla Wearin Gym Hybridit ovat tähän hyvä valinta.

Gorilla Wear Gym Hybrids ovat harjoitusjalkineita, jotka voivat tehdä kaiken. Kehitetty erilaisiin tehtäviin, koska se tukee räjähdysvaarallisia liikkeitä ja raskaiden nostojen aikana.

Kuntosalilla, CrossFitissä tai tien päällä treenaaminen on helpompaa Gym Hybrideillä.

Tällä kengällä on laaja valikoima ominaisuuksia, jotka ovat ainutlaatuisia ja miellyttävää käyttää. Kengän ulkopinta on pehmeää, hengittävää verkkoa ja siinä on ylimääräinen kumituki sitä vaativissa tilanteissa.

Mukava kantapään klipsi auttaa myös vakauttamaan takajalkaa ja säilyttämään kantapään. Kengän kumipohja on kuntosali- ja ulkoiluystävällinen.

Parannettu jäykkyys ja kiinteämpi asennon antavat kohotettu välipohja, joka seuraa jalkojen rakennetta. EVA-pohjallisissa, joissa on korkea jousinopeus, käytetään tiheää vaahtoa, joka helpottaa voimakkaita liikkeitä.

Plussat:
– Monipuoliset
– Kestävät
– Valmistettu 40 % kumista, 40 % meshistä ja 20 % TPU:sta.
– Paksu pohja, jossa hyvä pito.

Haittoja:

3. Adidas Adipower Weightlifting II

parhaat-salikengätEi ole mikään salaisuus, että Adidas valmistaa korkealaatuisia varusteita. Tämä pätee myös heidän Adipower Weightlifting II -jalkineidensa kanssa. Painonnosto ja muut tehokkaat harjoitukset ovat näiden kenkien suunnittelun painopiste.

Pystyt pitämään jalkasi paikoillaan niiden paksun pohjan ja tukevan yläosan ansiosta.

Adidas Adipower II:n lisääntynyt vakaus ja ketteryys ilahdutti monia sitä kokeilevia ihmisiä. Jalkapään joustavuusasteesta oli kuitenkin ristiriitaisia mielipiteitä.

Jotkut sanoivat, että se paransi heidän kykyään tuntea maata jalkojensa alla, kun taas toiset sanoivat, että se teki asennosta epävakaan. Huolimatta haitoista, tämä kenkä on välttämätön lukuisten etujensa vuoksi. Se on suunniteltu eniten kyykkäämiseen.

Leveä varvaslaatikko estää varpaita puristumasta kengissä treenatessa. Jotta saat kaiken irti harjoittelustasi, Adidaksen Adipower Weightlifting II -kengät ovat loistava jalkinevalikoima.

Plussat:

– Tukeva ja vakaa pohja
– Premium merkki
– Erittäin joustava
– Kumipohja

Haittoja:

– Ei niin kestävät

Miten valita parhaat salikengät ja treenikengät

Muutamia asioita kannattaa ottaa huomioon ennenkuin valitsee itselleen parhaat salikengät. Kuten kaikessa näissäkin on paljon valinnan varaa ja erilaisia ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Tyyli

Jos uudet salikenkäsi eivät ole tyylikkäitä, et käytä niitä. Monet asettavat sen kuitenkin liian etusijalle, vaikka tyyli ei olekaan tärkein kysymys.

Harkitse treeniasuasi kenkätyyliä valittaessa, jos sinulla on värikkäitä tai monivärisiä treenivaatteita, valitse mustat tai valkoiset salikengät.

Istuvuus

Vaikka kyseisellä salikenkä parilla olisi loistavia arvioita, se ei välttämättä sovi sinulle. Käytä kenkiä kaupassa ikään kuin kokeilisit niitä tosielämässä. Tämä edellyttää sukkien pakkaamista ja kenkien nauhoitusta samalla tavalla kuin käyttäisit niitä kuntosalilla.

Jotkut salikengät voivat olla pieniä tai suuria, joten tarkista kokotaulukko ja tuotekuvaus.

Tiukka istuvuus on hyödyllinen hallinnassa, olipa kyseessä kuntosalitreenaaminen tai lenkkeily. Löysempi istuvuus voi olla mukavampi, mutta ei välttämättä niin hyvä esimerkiksi raskaiden kyykkyjen toteuttamiseen.

Tuki

Tukevat kengät eivät tarvitse pohjallisia. Treenikenkien ja salikenkien ominaisuuksien ansiosta voit harjoitella mukavasti.

Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa kengän materiaali, pohjallinen ja pohjallisen pehmuste tai tuki. Etsi lisätukea kengän kuvauksesta tai ota yhteyttä myyjään.

Pehmusteet

Pohjan materiaali vaikuttaa pehmustukseen. Kengän tyyny imee painoa ja suojaa niveliä. Yleisesti salikengissä ei ole paljoa pehmustetta, koska kengät halutaan pitää mahdollisimman vakaina.

Synteettiset lattiakengät sopivat parhaiten kuntosalille.

Joustavuus

Kengän taivuttaminen kummaltakin puolelta testaa sen joustavuutta. Joustavuutta tarvitaan joissakin liikkeissä. 

Jos olet loukkaantunut, vältä joustavia kenkiä. Aloita jostain pehmeämmästä ja jäykemmästä. Jos olet epävarma, ota yhteys lääkäriisi tai fysioterapeuttiin.

parhaat-salikengät

Missä tilanteessa valita painonnosto kengät

Painonnosto kengät parantavat kehosi vakautta ja mahdollisesti asentoa kyykyssä. Ne ovat loistava tapa tukea suorituskykyäsi, kun haluat käyttää niin paljon painoa, kuin mahdollista.

Niiden tarkoitus on auttaa sinun nostaa mahdollisimman paljon painoa, ja se saavutetaan keventämällä nilkkojen kuormitusta, parantamalla ryhtiäsi ja antamalla jaloillesi vakaampi asento.

Ne estävät nilkkaasi nyrjähtämästä, mahdollistavat voiman leviämisen ja siirtämisen leveämmälle pinnalle ja auttavat saavuttamaan yhtenäisen liikeradan. Koska monet ihmiset kärsivät myös huonosta mekaniikasta ja rajoitetusta liikkuvuudesta, nostokenkien avulla voit myös lisätä kyykkyn syvyyttä ja pystyasennon astetta.

Jos tavoitteisiisi kuuluu korkeimman suorituskyvyn saavuttaminen nostossa, painonnosto kengät ovat välttämättömät. Jos kuitenkin nostat painoja vain saadaksesi henkilökohtaisen hyödyn, harjoitusten intensiteetin, painojen ja toistoalueiden säätäminen voi tarjota hyvin samankaltaisen virikkeen, ja tasapohjaisten kenkien käyttäminen on olla myös hyvä vaihtoehto.

Lisäksi syvällinen tarkastelu 25 vertaisarvioituun tutkimukseen, joissa analysoitiin painonnosto kenkien käyttöä, havaitsi, että ”yksi koko sopii kaikille” -ratkaisua ei ole olemassa ja että painonnostossa käytettävien kenkien valitseminen vaatii kokeilua.

Yhteenveto

Lopuksi toteamme, että jos etsit parhaita kenkiä kuntosalille, tutustu meidän suosittelemiin vaihtoehtoihin. Suosittelemme Gorillan Perry High Tops Prota parhaiksi salikengät.

Erinomaisen tuen ja joustavuuden tarjoavien kenkien avulla voit harjoitella parhaalla mahdollisella tavalla ja välttää loukkaantumisia. Näin ollen, mitä vielä siis odotat?

 

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje