Parhaat salikengät & treenikengät salille (2024) – Vertailu

parhaat salikengät salille

Kuntosalille sopivien salikenkien löytäminen saattaa edellyttää paljon vaivaa ja hermoja. Kuntosalille säännöllinen harjoittelu vaatii tyypillisesti hyvät kengät, jotka kestävät ja tuottavat tarvittavan pidon.

Jos käyt salilla ja treenaat paljon, tarvitset siihen tarkoitukseen tarkoitetut parhaat salikengät tai treenikengät. 

Juoksumatolla juostessa lenkkarit tarjoaa paljon vakautta, mutta ne ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto itse kuntosalille.

Salikenkien tulee olla mukautuvia ja kestäviä. Kuntosalilla niitä voidaan käyttää kaikenlaiseen treenaamiseen, kuten kyykkyyn tai penkkipunnerrukseen.

Jotkut treenaajat ovat erikoistuneet tietynlaiseen treenaamisen, joka vaatii tietynlaiset treenikengät. On olemassa kahdenlaisia kenkiä: painonnosto ja perus salikengät.

Parhaat salikengät nopeasti:

  1. Parhaat salikengät yleisesti kaikkeen: Gorilla Wear High tops
  2. Salikengät toiminnalliseen treeniin: Gorilla Wear Gym Hybrids
  3. Parhaat salikengät painonnostoon: Adidas Adipower
  4. Salikengät maastavetoon: Gforce Deadlift shoe

Mitkä ovat salikengät?

Salikengät tukevat jalkojasi ja nilkkojasi nostojen, kuten kyykyn, maastavedon tai ihan hauis kääntöjen aikana. 

Niissä on usein paksummat pohjat ja enemmän pehmusteita kuin muissa kengissä ja niissä voi myös olla ylimääräistä tukea nilkkojen ympärillä.

Monet ihmiset uskovat, että salikenkien käyttö voi auttaa estämään vammoja, mutta mikään tieteellinen näyttö ei tue tätä väitettä.

Ne kuitenkin tarjoavat erilaista vakautta, mikä voi estää esimerkiksi kaatumista tai liukastumista noston aikana. Älä ole siis se tyyppi salilla, joka kävelee sukkasillaan!

Parhaat salikengät

1. Gorilla Wear High tops

parhaat-salikengätGorilla Wearin Perry High Tops -salikengät ovat testiemme perusteella huippuluokan valinta kuntoiluun ja kehonrakennukseen.

Tämä premium-brändi on tunnettu laadukkaista ja kestävistä tuotteistaan, ja Perry High Topsit vahvistavat tätä mainetta. 

Kengät on valmistettu korkealaatuisesta materiaalista, joka kestää kovankin toiminnan rasitusta. 

Testasimme näitä kenkiä monipuolisesti, ja niiden höyhenkevyt rakenne yhdistettynä erinomaiseen pitoon teki niistä erinomaiset useille harjoittelutyyleille. Nämä on meidän mielestä parhaat salikengät yleisesti kaikille.

2. Gorilla Wear Gym Hybrids

parhaat-salikengätGorilla Wearin Gym Hybrid -salikengät ovat monipuoliset ja sopivat erilaisiin treenimuotoihin, kuten kuntosalille, CrossFit-harjoitteluun ja ulkotreeniin.

Kengät on suunniteltu tukemaan räjähtäviä liikkeitä ja raskaita nostoja. Niiden ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kuuluu pehmeä, hengittävä verkkopinta lisäkumituella. Kengässä oleva mukava kantapääklipsi vakauttaa takajalkaa ja pitää kantapään paikallaan.

Kenkien kumipohja on sekä kuntosalin että ulkoilun kannalta ystävällinen. Parannettu jäykkyys ja asennon tuki saadaan aikaan kohotetulla välipohjalla, joka mukautuu jalkojen rakenteeseen. Gorilla Wear Gym Hybridit ovat erinomainen valinta niille, jotka etsivät monipuolista ja tehokasta treenikenkäparia meidän mukaan.

3. Adidas Adipower Weightlifting II

parhaat-salikengätTestasimme Adidas Adipower Weightlifting II -kenkiä, jotka ovat erinomaisia painonnostoon ja kovaat treenaamiseen. 

Niiden tukeva yläosa ja paksu pohja tarjoavat vakautta.

Käyttäjäkokemukset vaihtelevat jalkapään joustavuuden suhteen: jotkut kokevat parempaa maatuntumaa, kun taas toiset pitävät niitä epävakaampina

 Leveä varvaslaatikko estää varpaiden puristumisen. 

Testiemme perusteella Adipower II on monipuolinen ja välttämätön valinta, erityisesti kyykkäämiseen.

4. Gforce Deadlift shoe

maastavetokengätGForce Deadlift -nostokengät olivat erityisen hyvät maastavetoon, tarjoten ohuen pohjan ja optimaalisen pidon.

Ne ovat sekä kilpailu- että treenikäyttöön, ne ovat IPF-hyväksyttyjä ja tarjoavat parempaa stabiliteettia sekä normaalin istuvuuden. 

Nämä kengät auttavat maastavedossa tarjoamalla vakautta ja hyvää pitoa tasaisen pohjan ja erityissuunnitellun kuvioinnin ansiosta. 

Kenkien yläosa on miellyttävä, ja tuplasoljet pitävät jalan tukevasti paikallaan, tehden gForce Deadlift -kengistä hyvän valinnan maastavedon parantamiseen.

Miten valita parhaat salikengät ja treenikengät

Muutamia asioita kannattaa ottaa huomioon ennenkuin valitsee itselleen parhaat salikengät. 

Kuten kaikessa näissäkin on paljon valinnan varaa ja erilaisia ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Tyyli

Jos uudet salikenkäsi eivät ole tyylikkäitä, et käytä niitä. Monet asettavat sen kuitenkin liian etusijalle, vaikka tyyli ei olekaan tärkein kysymys.

Harkitse treeniasuasi kenkätyyliä valittaessa, jos sinulla on värikkäitä tai monivärisiä treenivaatteita, valitse mustat tai valkoiset salikengät.

Istuvuus

Vaikka kyseisellä salikenkä parilla olisi loistavia arvioita, se ei välttämättä sovi sinulle. Käytä kenkiä kaupassa ikään kuin kokeilisit niitä tosielämässä. Tämä edellyttää sukkien pakkaamista ja kenkien nauhoitusta samalla tavalla kuin käyttäisit niitä kuntosalilla.

Jotkut salikengät voivat olla pieniä tai suuria, joten tarkista kokotaulukko ja tuotekuvaus.

Tiukka istuvuus on hyödyllinen hallinnassa, olipa kyseessä kuntosalitreenaaminen tai lenkkeily. Löysempi istuvuus voi olla mukavampi, mutta ei välttämättä niin hyvä esimerkiksi kyykkäämisessä.

Tuki

Tukevat kengät eivät tarvitse pohjallisia. Treenikenkien ja salikenkien ominaisuuksien ansiosta voit treenata mukavasti.

Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa kengän materiaali, pohjallinen ja pohjallisen pehmuste tai tuki. Etsi lisätukea kengän kuvauksesta tai ota yhteyttä myyjään.

Pehmusteet

Pohjan materiaali vaikuttaa pehmustukseen. Kengän tyyny imee painoa ja suojaa niveliä. Yleisesti salikengissä ei ole paljoa pehmustetta, koska kengät halutaan pitää mahdollisimman vakaina.

Synteettiset lattiakengät sopivat parhaiten kuntosalille.

Joustavuus

Kengän taivuttaminen kummaltakin puolelta testaa sen joustavuutta. Joustavuutta tarvitaan joissakin liikkeissä. 

Jos olet loukkaantunut, vältä joustavia kenkiä. Aloita jostain pehmeämmästä ja jäykemmästä. Jos olet epävarma, ota yhteys lääkäriisi tai fysioterapeuttiin.

parhaat-salikengät

Missä tilanteessa valita painonnostokengät

Painonnostokengät parantavat vakautta ja asentoa, auttaen nostamaan suuria painoja. Ne vähentävät nilkkojen rasitusta, parantavat ryhtiä ja tarjoavat vakaamman asennon. 

Nämä kengät estävät nilkan nyrjähdyksiä, jakavat voiman laajemmalle alueelle ja auttavat yhtenäisessä liikeradassa. Ne myös lisäävät kyykyn syvyyttä ja pystyasentoa.

 Painonnostokengät ovat välttämättömät maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi, mutta henkilökohtaiseen hyötyyn tähtäävät voivat hyötyä myös tasapohjaisista kengistä.

Tutkimusten mukaan ”yksi koko sopii kaikille” -lähestymistapa ei päde painonnostokenkiin, joten niiden valinta vaatii kokeilua.

Salikengät vai juoksukengät?

Juoksukengät eroavat salikengistä: ne ovat pehmeämpiä mutta epävakaampia. Salikengissä on matalampi kantapää, mikä auttaa pitämään kehon vakaana painoja nostettaessa. 

Salikengät tukevat tehokkaasti, jolloin voima ja keskittyminen siirtyy paremmin liikkeisiin.

On suositeltavaa hankkia eri kengät juoksuun ja kuntosaliharjoitteluun: juoksukengät juoksuun ja salikengät kuntosalille.

Yhteenveto

Lopuksi toteamme, että jos etsit parhaita kenkiä kuntosalille, tutustu meidän suosittelemiin vaihtoehtoihin. Suosittelemme Gorillan Perry High Tops Prota parhaiksi salikengät.

Erinomaisen tuen ja joustavuuden tarjoavien kenkien avulla voit harjoitella parhaalla mahdollisella tavalla ja välttää loukkaantumisia. 

Näin ollen, mitä vielä siis odotat?

Käytä kuntosalille sopivia treenikenkiä, kuten salikenkiä tai cross-training -kenkiä. Juoksukengät eivät ehkä ole paras vaihtoehto.

Converset sopivat salille, koska niissä on tasainen pohja, joka tukee vakautta ja tasapainoa salitreenissä.

Teknisesti kyllä, mutta suositeltavaa on käyttää kenkiä tuen, turvallisuuden ja hygienian vuoksi.

Kyllä, mutta ne eivät ole ihanteelliset painonnostoon tai salitreenaamiseen johtuen pehmeämmästä pohjasta.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top