Kuinka polttaa rasvaa tehokkaasti – Mitä ovat rasvanpolttajat?

tehokas-rasvanpoltto

Miten polttaa rasvaa?

Jotta laihtuisit, sinulla täytyy olla hyvä ruokavalio ja sitä tukeva liikkuminen kunnossa. Ensimmäinen asia, joka sinun on ymmärrettävä liikunnasta, on se, että pelkkä kalorien polttaminen ei tarkoita sitä, että poltat rasvaa. Rasvan polttaminen tapahtuu kalorivajeessa, jolloin syöt vähemmän, mitä kulutat. Tärkein painopiste kuntoilun aikana on kehon rasvan menettäminen, etkä voi menettää rasvaa pelkästään polttamalla kaloreita, vaan täytyy olla kalorivajeessa. Kun liikumme, kehomme alkaa polttaa kaloreita, mutta palavat kalorit ovat elimistömme hiilihydraattien kaloreita. Kaloreiden polttamiseksi varastoidusta rasvasta kehosi vaatii happea. Kehosi tarvitsee tietyn määrän happea rasvan polttamisen aloittamiseksi, ja ainoa tapa mitata omalle kehollesi tarvittava määrä on pysyä tavoitesykkeessäsi harjoituksen aikana. Ymmärrä, että jos jatkat vain hiilihydraattien kaloreiden polttamista, menetät enimmäkseen “vesipainon”, mikä johtaa aineenvaihduntasi vähenemiseen. Ajattele myös hiilihydraateista poltetut kalorit energiakaloreina. Jos menetät liikaa energiakaloreita, lihakset eivät saa tarpeeksi energiaa aineenvaihdunnan lisäämiseksi, mikä välillisesti polttaa rasvaa. Siksi sinun on lisättävä kalorien saantiasi, kun olet treenaamassa korvaamaan poltetut energiakalorit.

Energian saannin lisääminen treenaamisen aikana auttaa sinua polttamaan yhä enemmän kaloreita, jolloin luot suuremman kalorivajeen. Normaalisen ihmisen ei kuitenkaan tarvitse miettiä tämmöisiä asioita rasvanpoltossaan. Pää asia on, että olet kalorivajeessa, jolloin elimistösi ottaa tarvitsemansa energian rasvamassastasi. Tätä kutsutaan laihtumiseksi. Laihtumisen kannattaisi lisäksi tapahtua pitkällä aikavälillä ja elämäntapoja muuttamalla. Lyhyet ja nopeat laihduttamiset eivät tuo suuria muutoksia ja ovat enemmän haitaksi, kuin hyödyksi.

Kaloreiden polttaminen treenin aikana

Aerobisen harjoittelun aikana kehosi käy läpi useita vaiheita ennen kuin se saavuttaa pisteen, jossa poltat rasvaa. Kuulet ihmisten sanovan, että poltat vain sokeria (hiilihydraatteja) ei rasvaa ensimmäisen 10 minuutin aikana. Tämä pätee jossain määrin. Sanon tämän, koska jatkat sokerin polttamista 10 minuutin rajan yli, jos et treenaa tarpeeksi kovasti, jotta kehosi haluaisi enemmän happea; tai treenaat liian kovaa etkä voi toimittaa kehollesi tarpeeksi happea rasvanpolttoa varten. Kun liikut, sinun täytyy liikkua tasaisella vauhdilla (ei liian nopeasti, ei liian hitaasti), jotta kehosi käyttää varastoitua rasvaa (ei hiilihydraatteja tai sokeria) energialähteenään. Muista myös, että pelkkä rasvanpolton vaihe ei tarkoita, että pysyt siellä. Rasvanpolton vaiheessa pysyminen riippuu jälleen kerran siitä, liikutko kehollesi sopivalla tahdilla. Varmista, että olet tavoitesykealueesi sisällä. Optimaalinen syke alue on 100–120 välillä. Rasvanpolttamisessa kuitenkin on tärkeintä kaloreiden polttaminen, mikä tapahtuu kun kuntoilet ja liikut. Tämä johtaa rasvanpolttoon, koska kehosi on miinuskaloreilla.

tehokas-rasvanpoltto

Kaloreiden polttaminen rasvasta levossa

Ainoa tapa jatkaa polttavien kaloreiden polttamista tuntien kuluttua harjoittelun päättymisestä on anaerobinen painoharjoittelu. Painoharjoittelu on avain rasvan polttamiseen levossa. Painoharjoittelu on anaerobista toimintaa, joka saa sinut polttamaan enemmän kaloreita kuin aerobinen liikunta. Kalorit, joita poltat painoharjoittelun aikana, ovat enimmäkseen hiilihydraattien kaloreita (mikä tarkoittaa, että sinun on syötettävä vielä enemmän kaloreita päivässä energiaksi); mutta levossa polttamasi kalorit ovat enimmäkseen rasvasta peräisin olevia kaloreita. Syy miksi poltat rasvaa levossa, johtuu siitä, että painonnosto lisää aineenvaihduntaa, joka käyttää varastoitua rasvaa energiana. Lisäksi painonnosto kasvattaa lihaksia ja lisää hyvää lihasmassaa. Lisääntynyt lihasmassa aiheuttaa suuremman peruskulutuksen, jolloin laihdut itsestään ja helpommin. Tämän vuoksi painoharjoittelu ja lihasmassan kasvattaminen on erinomainen keino rasvanpoltossa.

Jotta kehostasi tulisi lopullinen rasvaa polttava kone, sinun on tehtävä aerobisia (sydän- ja anaerobisia) harjoituksia. Kuitenkin tärkeintä on olla miinus kaloreilla, eli kulutat enemmän kuin syöt.

Rasvanpoltto ruokavalio

On monia ihmisiä, jotka yrittävät laihtua, jotkut onnistuvat ja toiset epäonnistuvat, mutta suurin taistelu ihmisille, jotka pystyvät vähentämään painoaan, on usein pitää ihanteellinen paino. Monet ihmiset huomaavat, että he ovat pian palanneet painoonsa, joka oli ennen ruokavalioon menemistä, tai jopa, että he olivat todella lihavia. Nopeasti laihduttaminen aiheuttaa usein tätä. Näännytys ruokavalion noudattamisen jälkeen palataan vanhoihin huonoihin tapoihin, jotka nostavat painon ja rasvamassa takaisin ylös. Tämä voi tietysti olla hyvin masentavaa ja johtaa siihen, että he menettävät paljon itsetuntoaan. Tarvitaan pysyvä ratkaisu heidän paino-ongelmiinsa.

Hyvä tapa laihduttamiseen on tekemällä talosta rasvaton alue. Jos tulemme nälkäisiksi ja aloitamme kaappien läpi katsomisen ja havaitsemme esimerkiksi paketin sipsejä, voi olla hyvin vaikea olla syömättä niitä. Haluamme saada pikaruokaa voi tulla liian suureksi ja sisäiset demonimme yrittävät vakuuttaa meidät siitä, että yksi paketti ei vahingoita. Jos tuo sipsipaketti ei olisi ollut kaapissa, emme olisi joutuneet kiusauksen asemaan eivätkä tietenkään olisi voineet syödä niitä.

Kaiken epäterveellisen ja kaloripitoisten ruokien heittäminen pois kaapeista on paras vinkki laihduttamisessa. On todella vaikeaa vastustaa kiusausta, kun tietää mitä kaikkea kaapeista löytyisikin.

tehokas-rasvanpoltto

Mitä ovat rasvanpolttajat?

Rasvanpolttajat ovat ryhmä lisäravinteita, jotka on suunniteltu nimensä mukaisesti auttamaan rasvanpoltossa samalla, kun ne tukevat lihasten kasvua tai ylläpitoa. Rasvanpolttajat toimivat muiden lisäravinteiden tapaan terveellisen ruokavalion tukena, eivät korvikkeina, ja rasvanpoltto vaatiikin sitä, että ruokailun ja ruuan peruspilarit ovat kunnossa eli elimistössä valitsee kalorivaje. Kalorivajeen saavutut siis syömällä vähemmän, kuin kulutat. Liikuntaa lisäämällä voi lisätä omaa kulutustasi, niin kuin aiemmin mainittiinkin. Mikäli energiaa saa ravinnosta enemmän kuin mitä liikunnalla kuluttaa, eivät rasvanpolttajat edes voi polttaa rasvaa. Kuitenkin kun ruuan ja liikunnan energiasuhteet ovat oikeat, voivat rasvanpolttajat auttaa rasvan palamista lihasmassan pienenemisen sijaan, koska ne kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja auttavat sinua kuluttamaan enemmän kaloreita.

Miten rasvanpolttajat toimivat

Suurin osa rasvanpolttajista perustuu niiden aineenvaihduntaa kiihdyttäviin ominaisuuksiin, jolla pyritään luomaan suurempi kalorivaje, mikä aiheuttaa laihduttamista. Aineenvaihduntaa kiihdyttävät ovat tehokkaimpia rasvanpolttajia ja tunnetuimpia kuten Sinutral. Katso valitsemamme paras rasvanpolttaja artikkeli tästä! Aineenvaihduntaa kiihdyttävät rasvanpolttajat saavat ihmisen kuluttamaan enemmän kaloreita, koska ne lisäävät elimistön lämmöntuottoa. Lisääntynyt lämmöntuotto purkautuu yleensä lisääntyneellä hikoilulla, minkä takia rasvanpolttajaa ei kannata ottaa esimerkiksi yötä vasten. Parhain aika ottaa rasvanpolttaja olisi ennen treeniä, jolloin lisääntynyt hikoilu ei olisi haitaksi. Aineenvaihduntaa kiihdyttävissä valmisteissa voi olla myös esimerkiksi tauriinia, kofeiinia tai guaranaa, joten ne toimivat myös piristävinä valmisteina. Pirteämpi olotila mahdollistaa luonnollisesti, esimerkiksi kovemmalla teholla treenaamisen, jolloin treenin aikana voi tehostaa rasvanpolttoa hyvinkin merkittävästi, koska kuluttaisit enemmän kaloreita. Moni ihminen kokee rasvanpolttajat hyödylliseksi laihduttamisessaan ja kertovat niiden auttavan tehokkaasti rasvanpoltossa. Rasvanpolttajien kokeileminen voi siis osoittautua erittäin hyödylliseksi.

Tehokas rasvanpolttaja:

Tehokkaat rasvanpolttajat ovat sellaisia, jotka lisäävät elimistön omaa nestekierto ja ovat siten erinomainen apu tilanteissa, joissa elimistöstä täytyy saada nopeasti ylimääräinen neste pois.  Hyvässä rasvanpolttajassa on myös piristäviä aineita, jotka auttavat jaksamaan. Kun olet kalorivajeessa tulet tuntemaan väsymystä ja jaksamattomuutta. Treenit tuntuvat raskailta ja pitkiltä. Tällöin piristävät aineet auttavat huomattavasti jaksamaan ja polttamaan yhä enemmän kaloreita. Yhdessä kaikki nämä mekanismit mahdollistavat sen, että saat kaivettua parhaan puolesi esiin, olit sitten lyhyellä dieetillä tai tekemässä pidempää muutosprosessia.

Rasvanpolttajat tehostavat painonpudotusta nimenomaan rasvakudoksesta ja säästävät lihaskudosta, mikä on haluttua juuri laihdutuksessa. Muuten varsinkin rajulla dieetillä paino voi pudota pienevien lihasten takia, vaikka kehon rasvakudos ei juurikaan vähenisi. Lihasten pieneminen dieetillä johtuu yleensä kuitenkin liian vähäisesti proteiinin saannista. Kun laihduttaa kannattaa proteiinin saanti siis lisätä esimerkiksi proteiinijauhoilla tai muilla valmisteilla. Katso testaamamme parhaat proteiinijauhot tästä!

Nälkää vähentävät rasvanpolttajat eivät siis ole yleensä se paras vaihtoehto. Näiden avulla luot suuren kalorivajeen nopeasti, mutta se ei kuitenkaan ole yleensä se paras vaihtoehto. Suuressa kalorivajeessa palaa muutakin kuin rasvaa, kuten lihakset. Siispä kannattaisikin suosia aineenvaihduntaa kiihdyttäviä rasvanpolttajia, jotka tukevat laihduttamista pitkällä aikavälillä. Katso testaamamme paras rasvanpolttaja tästä!

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top