Parhaat treenivarusteet treenaamiseen!

parhaat treenivarusteet treenajalle

Jos treenaat usein ja haluat saada parhaat tehot irti salilla käymisestä, parhaat treenivarusteet ovat hintansa arvoisia. 

Salilla käynti ja treenaaminen on helppoa aloittaa ilman mitään välineitä. Tarvitset vain jäsenyyden kuntosalille. Kun treenaaminen etenee, liikkeistä tulee raskaampia ja tavoitteet kovenevat, oikeanlaisten varusteiden hankkimisesta tulee kuitenkin äärimmäisen tärkeää.

Tässä artikkelissa esittelemme top 5 parhaat treenivarusteet, jotka tulisi löytyä jokaisen vakavasti otettavan treenaajan salikassista.

Mitkä ovat parhaat treenivarusteet?

Treenivarusteitakin on monenlaisia ja eri tarkoituksiin, mikä kannattaa pitää mielessä niitä hankkiessa. Perinteinen ja oman kuntonsa vuoksi treenaajan ei kannata alkaa ostamaan monen sadan euron kalliita kyykky tai maastaveto pukuja, jotka on tarkoitettu muutenkin vain kisa suorituksiin.

Kaikkien kannattaisi aloittaa ostamalla hyvä ja oikean kokoinen painonnostovyö itselleen, jolla saa hyvän tuen keskivartalolleen raskaissa nostoissa ja myös perus liikkeissäkin.

Seuraavaksi voisi harkita, esimerkiksi hyvien vetoremmien tai rannetukien ostamista. Vetoremmit auttavat sinua viemään sarjasi turvallisesti loppuun asti silloin kun otevoimasi loppuu ensimmäisenä kesken. 

Olemme koonneet parhaat treenivarusteet, jotka löydät tämän alta!

1. Treenivyö

Kaikkien treenajien kannattaa aloittaa ostamalla hyvä ja oikean kokoinen painonnostovyö itselleen, joka mahdollistaa hyvän tuen selälle. Näin vältyt suuremmilta loukkaantumisilta.

Kun alat nostaa isompia painoja, treenivyöstä tulee välttämätön treenivaruste. Se mahdollistaa suurempien painojen noston ja tekee treenaamisesta turvallisempaa. Treenivyö tekee keskivartalosta tukevamman. 

Vyön toiminta perustuu siihen, että keskivartalo pystyy tukeutumaan pintaan eli vyöhön. Käytät vatsalihaksia ja keskivartalon lihaksia aktiivisemmin.

Huomioi kuitenkin, että treenivyön käyttöä tulee harjoitella. Alkuun joudut ehkä nostamaan normaalia pienempiä määriä, koska kehosi ei vielä osaa vetää tässä uudessa asennossa. Kun keho tottuu ja opit uuden liikeradan, alat huomata myös treenivyön hyödyt.

Treenivyö on super helppo käyttää. Se kiinnitetään keskivartalon ympärille yleensä tarranauhalla tai soljilla niin tiukalle, että vyön alle mahtuu yksi sormi. Oikea paikka on rintalastan ja lantion välissä. 

Vyö on yleensä kohtuullisen leveä ja tukeva. Löydät sinun kehollesi sopivimman vyön asennon treenaamalla se päälläsi. Jos vyö keskeyttää liikeradan tai tuntuu todella epämukavalle, vaihda asentoa hiukan ja kokeile uudelleen.

Miksi hankkia treenivyö?

 • Mahdollistaa suurempien painojen noston lisäämällä voimaa.
 • Mahdollistaa nopeammat nostot tukemalla keskivartaloa.
 • Treenaamisesta ja suurien painojen nostosta tulee turvallisempaa.
 • Aktivoi keskivartalon lihakset treenin aikana.
 • Siirtää vaikutusta pois selkärangasta.

2. Rannetuet

Ylävartalolla tehtävissä liikkeissä rannetuet ovat lähes välttämättömyys, kun vaatimustaso alkaa kasvaa. Vaikka lihaksesi jaksaisivat vielä tehdä töitä, ranteet saattavat väsähtää kesken treenin. Rannetuet ovat vastaus tähän ongelmaan.

Osa rannetuista on suunniteltu niin, että ne ohjaavat rannettasi automaattisesti ideaaliseen asentoon nosto- ja vetoliikkeiden kannalta. Jaksat nostaa enemmän, koska ranteesi ovat hyvässä asennossa ja löytävät tukea rannetuista.

Rannetukien käyttö on todella helppoa. Ne vain vedetään ranteeseen ja mallista riippuen kiristetään sopiviksi. Yksinkertaisuuteensa nähden rannetuet auttavat monella tapaa treenin tehostamisessa.

Miksi hankkia rannetuet?

 • Tehostavat ylävartalolla ja käsillä tehtäviä liikkeitä.
 • Ehkäisevät rannekipua.
 • Mahdollistavat suurempien painojen nostamisen.
 • Suojaavat ranteita osumilta.
 • Ohjaavat ranteet oikeaan asentoon.

3. Vetoremmit

On ikävää, jos painonnosto tai maastaveto loppuu lyhyeen, käsien puristusvoiman loppuessa kesken. Vetoremmit ovat vastaus tähän ongelmaan. Ne pitävät huolen, että puristusotteesi ei petä ensimmäisenä vaan saat todella treenata lihaksiasi niiden rajoille asti.

Vetoremmit toimivat niin, että kätesi kiinnitetään tankoon tai painoihin. Sinun ei tarvitse käyttää yhtä paljon voimaa puristamiseen, vaan tanko on itsestään kiinni käsissäsi. Eli jaksat nostaa vielä puristusotteen voimien vähetessä ja toisaalta vältyt vaaratilanteilta, joissa tanko putoaa livetessään käsistä.

Turvallisuuden ja keston lisääminen eivät kuitenkaan ole ainoat syyt käyttää vetoremmejä treenin aikana. Ne ovat parhaat treenivarusteet -listallamme, koska näiden hyötyjen lisäksi, vetoremmejä käyttämällä moni onnistuu nostamaan ja vetämään suurempia painoja.

Huomioi, että vetoremmit myydään monissa eri tyyleissä. Niiden käyttö ja hyödyt riippuvat suurelta osin siitä, millaisen mallin hankit. Osa vetoremmeistä yhdistää kätesi toisiinsa ja sitten tankoon, kun taas toiset vetoremmit muistuttavat enemmän treenihanskoja. Halvimmat vetoremmit taas ovat yksinkertaiset nauhat, jotka kiinnitetään ranteen ympärille ja sitten kämmeneen tai sormien väliin nauhan kulkiessa vastakkaiselta puolelta tankoa kuin käsi.

Miksi hankkia vetoremmit?

 • Parantaa puristusotteen jaksamista.
 • Tanko ei lipsu, koska se on kiinnitetty käsiin.
 • Siirtää huomiosi muihin lihaksiin puristusotteesta.
 • Nosta suurempia painoja vähemmällä vaivalla.

4. Polvituet

Polvet ovat usean salilla käyjän jalkojen heikoin lenkki. Se ei ole ihme, koska monet eri liikkeet kyykyistä maastavetoihin vaikuttavat ja kuluttavat nimenomaa polvia. Hyvät polvituet parantavat polvien kestävyyttä. 

Kun vasta aloittelet treenaamista ja salilla käyntiä, et luultavasti kiinnitä polviisi sen enempää huomiota. Mitä pidemmälle edistyt treenaamisessa ja mitä suuremmiksi painot muuttuvat, sitä tärkeämmäksi polvitukien hankinta muuttuu.

Yleisesti ottaen polvituet ovat todella helpot käyttää. Ne vedetään jalkaan ja polven päälle. Riippuen polvituesta sen muoto ja kiinnitys voi vaihdella. Osa tuista on joustavaa materiaalia ilman kiinnitystä, kun taas toiset kiristetään polven ympärille tarranauhoilla. Huomioi, ettei polvituki saa olla liian kireällä. Sen tulee tukea polvea, mutta silti mahdollistaa polven normaali liike.

Polvitukien hankinta puolestaan on hiukan hankalampaa. Se johtuu lähinnä siitä, että kokoa voi olla hankalaa arvioida. Liian löysä polvituki ei muuta treeniä millään tavalla vaan vastaa lähinnä housujen lahkeen antamaa tukea. Liian tiukka polvituki puolestaan estää liikkeen, aiheuttaa ylimääräistä kipua ja jopa johtaa vaaratilanteisiin. Seuraa valitsemasi polvituen omia koko-ohjeita tai hanki kiristettävä polvituki.

Miksi käyttää polvitukia?

 • Suojaavat polvia liikkeissä, joissa polvet ottavat kontaktia välineisiin tai maahan.
 • Tukevat polvia liikkeissä, joissa polvet koukistuvat toistuvasti.
 • Mahdollistavat painavammat painot ja raskaammat liikkeet.
 • Voivat lisätä polvien joustavuutta.

5. Treenikengät

Jokaisella salilla kävijällä pitäisi olla hyvät salikengät. Ne lisäävät turvallisuutta sekä mukavuutta julkisilla saleilla. Luultavasti sinulla on jonkin näköiset kengät, jotka laitat jalkaasi salilla käydessäsi. 

Suosittelemme kuitenkin sijoittamaan nimenomaa salilla käyntiin ja sinun lajiisi suunniteltuihin kenkiin, koska ne auttavat sinua parantamaan suorituksiasi.

Treenikengät ovat ehdottomasti ansainneet paikkansa parhaat treenivarusteet -listalla, koska yksinkertaisuudestaan huolimatta niillä on useita hyötyjä. Tosin nämä hyödyt riippuvat täysin treenikengistä, jotka hankit. Etsi aina alkuun tietoa siitä, millaiset treenikengät kannattaa hankkia juuri sinun salitreeniäsi varten.

Käytä tämän takia

 • Moni julkinen sali vaatii erillisten treenikenkien käyttöä.
 • Treenikengät ja salikengät parantavat tasapainoasi.
 • Parempi voimanhaku lattiasta.
 • Kantapäätä nostavat treenikengät lisäävät liikerataasi.

6. Shaker

Shaker on välttämätön varuste jokaiselle aktiivisesti treenaavalle. Se mahdollistaa proteiinijuomien ja muiden ravintolisien nopean ja kätevän sekoittamisen ennen harjoitusta, sen aikana tai sen jälkeen, tukien näin lihasten palautumista ja kasvua. 

Shakerin avulla voit helposti ylläpitää nesteytystä ja varmistaa, että kehosi saa tarvitsemansa ravinteet oikea-aikaisesti.

Hanki tämän vuoksi

 • Helppo proteiinijuomien ja lisäravinteiden sekoittaminen
 • Nesteytyksen ylläpito
 • Monikäyttöisyys

Yhteenveto

Jos olet säännöllinen treenaaja ja haluat maksimoida treeniesi tehon, hyvien ja oikeanlaisten treenivarusteiden hankinta on erityisen tärkeää. 

Tässä artikkelissa esittelimme viisi parasta treenivarustetta, jotka jokaisen vakavasti otettavan treenaajan tulisi omistaa:

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top