Paras massanlisääjä – Testi (2023)

paras-massanlisääjä

Massanlisääjä on tuote, jonka tarkoituksena on lisätä massaa, yleensä lihasmassaa. Termi on tuttu kaikille kehonrakennuksen ja raskaan kuntosaliharjoittelun ystäville. Massanlisääjät voivat olla ravintolisäaineita, kuten proteiinijauheita tai muita tuotteita, jotka on suunniteltu tukemaan lihasmassan kasvua. Ne ovat yksi hyvistä lisäravinteista, joita suosittelemme tilanteesta riippuen.

Ne voivat myös sisältää hiilihydraatteja, rasvoja ja muita ravintoaineita, jotka auttavat kehoa palautumaan harjoittelusta ja kasvattamaan erityisesti lihasmassaa.

Tältä sivulta löydät tarkat tiedot massanlisääjistä, jotta osaat valita itsellesi parhaan vaihtoehdon. 

Paras massanlisääjä riippuu aina myös henkilöstä, ravinnon tarpeesta sekä budjetista. On myös hyvä muistaa, että massanlisääjien käytön tulisi olla osa tasapainoista ruokavaliota ja säännöllistä harjoitusohjelmaa.

Mitä massanlisääjät sisältävät?

Massanlisääjät, tai kuten urheilijat usein sanovat ”gainerit”, on suunniteltu tarjoamaan korkean energiapitoisuuden ja ravintoaineiden yhdistelmän, jotka tukevat lihasmassan kasvua ja palautumista. 

Ne sisältävät tyypillisesti runsaasti hiilihydraatteja, jotka tarjoavat energiaa ja auttavat lihasten palautumisessa, sekä proteiineja, jotka ovat välttämättömiä lihasten rakennusmateriaalina.

Monet massanlisääjät sisältävät myös lisättyjä vitamiineja ja mineraaleja kehon yleisen toiminnan tukemiseksi. Kuten yläpuolella olevista tuotekuvauksista huomattiin, paras massanlisääjä voi sisältää myös erityisiä ainesosia, kuten kreatiinia tai aminohappoja, jotka on suunniteltu edistämään lihasten kasvua ja suorituskykyä. 

Usein massanlisääjät on helposti sekoitettavissa esimerkiksi veteen, mehuun tai maitoon ja tarjolla on useita eri makuja.

Mikä on paras massanlisääjä?

Testimme voittajaksi paljastui Star Nutrition Supreme Mass massanlisääjä. Tämä massanlisääjä on erinomainen lihasten kasvattamiseen sen korkean proteiini- ja hiilihydraattipitoisuuden vuoksi. Lisäks se oli parhaan makuinen, mikä teki sen käytöstä helpompaa.

1. Star Nutrition Supreme Mass

paras massanlisääjäStar Nutritionin Supreme Mass on gainer, joka on hintaansa nähden erittäin laadukas. Se on suunnattu kaiken tasoisille urheilijoille, jotka pyrkivät kasvattamaan kehonsa massaa. Käyttämällä Supreme Massia voit helposti lisätä päivittäistä energiansaantiasi, mikä edistää kehitystäsi entistä paremmin.

Monen Pohjoismaissa asuvan mielestä kyseessä on paras massanlisääjä, sillä Supreme Mass on Pohjoismaiden suosituin lisäravinne sekä palautumisen, että massanlisäyksen tueksi. Tarjolla olevat maut: Banaani, suklaa, suklaaminttu, mansikka, vanilja ja vadelma. Yhdestä pussista saa 60 annosta.

Tuote sisältää nopeasti imeytyvää heraproteiinia, nopeita hiilihydraatteja ja lihaskasvua edistäviä haaraketjuisia aminohappoja (BCAA). Proteiini on välttämätön lihaskasvun kannalta, ja hiilihydraatit varmistavat, että sinulla on tarvittavaa energiaa seuraavaan treeniin. 

Haaraketjuiset aminohapot koostuvat kolmesta välttämättömästä aminohaposta: leusiinista, isoleusiinista ja valiinista. Ne ovat tärkeitä lihasten rakentamisessa, palautumisessa ja energiantuotannossa, ja siten suosittuja urheilijoiden ja kuntosaliharjoittelijoiden keskuudessa.

2. Optimum Nutrition Serious Mass Gainer

hyvä massanlisääjäSerious Mass, Optimum Nutritionin gainer, on suunniteltu erityisesti niille, joilla on vaikeuksia saada massaa. Kukin annos tarjoaa huikeat 1250 kcal energiaa. Tuotteesta on olemassa monta maistuvaa makua: banaani, suklaa, mansikka, vanilja, keksi & kerma ja suklaamaapähkinävoi.

Vaikka pääruoan tuleekin olla ruokavalion ydin, massan kasvattamiseen tarvittavien kalorien saanti pelkästään tavallisesta ruoasta voi olla haastavaa. Tällöin Optimum Nutritionin gainer voi olla sinulle paras massanlisääjä. Kyseessä on erittäin korkean energiapitoisuuden omaava massanlisääjä, joka tarjoaa keholle tarpeelliset ravintoaineet ja kalorit lihaskasvuun.

Tuote soveltuu niille, jotka treenaavat kuntosalilla tosissaan ja hakevat maksimaalista lihaskasvua. Yksi annos sisältää 50 grammaa korkealaatuista proteiinia, sekä korkean että matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja. Korkean glykeemisen indeksin hiilihydraatit imeytyvät nopeasti, tuottaen pikaisen energiapiikin. 

Matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatit imeytyvät hitaammin, tarjoten pitkäkestoisempaa energiaa. Molempien yhdistelmä tarjoaa sekä nopean että pitkäkestoisen energianlähteen.

Optimum Nutrition Serious Mass Gainer sisältää myös MCT-rasvaa. MCT-rasvat (Medium Chain Triglycerides) ovat keskipitkiä rasvahappoketjuja. Ne imeytyvät nopeasti, tarjoten keholle välitöntä energiaa. MCT:t ovat suosittuja keto-ruokavalioissa ja urheilijoiden keskuudessa niiden tehokkaan energianlähteen vuoksi.

Optimum Nutrition Serious Mass Gainer sisältää gluteiinia, maitoa ja kananmunaa. Se voi sisältää myös soijaa, maapähkinöitä sekä pähkinöitä.

3. Mutant Mass

mutan mass massanlisääjäMutant Mass erottuu massanlisääjien joukosta tehokkuudellaan, ollessaan suunnattu erityisesti intensiivisesti treenaaville urheilijoille, jotka pyrkivät kasvattamaan massaa ja voimaa. 

Yhdessä annoksessa on 1100 kcal energiaa, 56 g proteiinia ja 12 g laadukasta rasvaa. Uudistetussa koostumuksessa sokerin määrää on vähennetty 52 %. Hyvää on myös se, että hiilihydraatit tulee pääasiassa oikeasta ruoasta.

Jos sinulla on vaikeuksia lisätä massaa tai olet bulkkivaiheessa ja kaipaat runsaasti kaloreita ruokavalioosi, tämä tuote voi olla sinulle paras massanlisääjä. Makujen suhteen on luotettu muuhun kuin perinteisiin mansikkaan, suklaahan ja banaaniin, tarjolla on nimittäin seuraavat maut: Suklaa Fudge Brownie, Vaniljajäätelö, Keksi & kerma sekä Kookoskerma. Tuote sekoittuu helposti joko veteen tai maitoon.

Mutant Mass sisältää luontaisen runsaasti BCAA:ta ja EAA:ta. Luontaisesti runsas BCAA (haaraketjuiset aminohapot) ja EAA (välttämättömät aminohapot) tarkoittavat, että tietyt ruoka-aineet tai tuotteet sisältävät suuria määriä näitä aminohappoja luonnostaan. BCAA-aminohaput ovat tärkeitä lihasten rakentamisessa ja palautumisessa. 

EAA puolestaan käsittää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita ihmiskeho ei pysty tuottamaan itse, joten ne on saatava ravinnosta.

4. Bodylab Weight Gainer

bodylab massanlisaajaBodylab Weight Gainer yhdistää hitaasti ja nopeasti vapautuvat hiilihydraatit sekä korkealaatuisen proteiinin optimaalisen lihaskasvun tueksi. 

Hiilihydraatit tulevat maltodekstriinistä ja sakkaroosista, kun taas proteiini on 100 % puhdasta heraproteiinia. Saatavilla on kolme herkullista makua: mansikkapirtelö, vaniljapirtelö sekä suklaa.

Voit nauttia Tanskassa valmistettavan Bodylab Weight Gainerin veden, maidon tai mehun kera. Tämä gainer on suunniteltu erityisesti urheilijoille, jotka tarvitsevat lisäkaloreita lihasmassan kasvattamiseen.

Bodylab Weight Gainer ei sisällä aspartaamia, eikä AZO-väriaineita ja se on tarkoitettu osaksi tasapainoista ruokavaliota. Sitä voi käyttää myös ateriankorvikkeena kiireisinä päivinä. 

Sen korkea proteiinipitoisuus, yli 32 % denaturoimatonta heraproteiinia, tekee siitä erinomaisen aminohappoja sisältävän proteiinilähteen. Laadukkaan ja puhtaan koostumuksen ansiosta se onkin monen käyttäjän mielestä paras massanlisääjä.

Milloin massanlisääjästä on hyötyä?

Massanlisääjästä on hyötyä silloin, kun treenaaja pyrkii lisäämään lihasmassaa, mutta ei saa tarpeeksi kaloreita ja ravintoaineita tavallisesta ruoasta. Se sopii erityisesti urheilijoille tai aktiivisesti harjoitteleville, joilla on korkea energiantarve.

Massanlisääjät voivat auttaa palautumisessa harjoittelun jälkeen ja tarjota kätevän tavan täyttää päivittäiset proteiini- ja hiilihydraattitarpeet. Ne ovat myös hyödyllisiä ihmisille, joilla on vaikeuksia saavuttaa painonnousua tai joilla on nopea aineenvaihdunta.

Ovatko massanlisääjät turvallisia?

Massanlisääjät ovat turvallisia useimmille terveille ihmisille, mutta niillä on myös mahdollisia sivuvaikutuksia. Suositeltu päiväannos on 50-150 grammaa, ja se voidaan nauttia maitoon tai veteen sekoitettuna.

Maidolle allergisten tai laktoosi-intolerantikkojen tulisi keskustella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa ennen tuotteen käyttöä.

Massanlisääjän hinta

Massanlisääjien hinnat vaihtelevat merkittävästi merkin, koostumuksen, pakkauksen koon ja tuotteen laadun mukaan. Yleisesti ottaen pienemmät pakkaukset voivat maksaa muutamasta kympistä useisiin kymmeniin euroihin, kun taas suuremmat, korkealaatuiset tai erikoistuneet tuotteet voivat maksaa sata euroa tai enemmän.

Tarjoukset ja alennukset vaikuttavat nopeasti hintaan, joten tarjousten kyttääjät voivat nopeasti säästää isojakin rahoja. Hinnat voivat vaihdella muutoinkin eri jälleenmyyjien ja verkkokauppojen välillä merkittävästi. 

Hintaa vertaillessa on tärkeää ottaa huomioon tuotteen sisältö, annoskoko ja annosten määrä pakkauksessa. Paras massanlisääjä on kuitenkin aina vain osa tasapainoista ruokavaliota ja harjoitusohjelmaa.

Yhteenveto

Nyt tiedät mikä on meidän testiemme mukaan paras massanlisääjä ja missä tilanteissa sinun kannattaisi sitä käyttöön. Ota huomioon mahdolliset sivuvaikutukset massanlisääjän käytösä. Alta löydät vielä taulukon testaamistamme tuotteista.

KategoriaMerkkiTuoteHinta
Paras massanlisääjäStar NutritionSupreme MassKatso
Eniten kaloreitaOptimium NutritionSerious MassKatso
Hyvä vaihtoehtoMutantMassKatso
Paras edullinen massanlisääjäBodylabWeigh GainerKatso
Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top