HYPOXI kohdistaa rasvanpolton ongelma-alueille

Etenkin naisilla rasvaa kertyy herkästi vatsan seudulle, reisiin, pakaroihin ja lantiolle. Näistä kohdista rasva on myös haastavampi saada pois. Tämän huomasi aikoinaan myös Hypoxin kehittäjä, liikuntalääketieteen maisteri, Norbert Egger. Perinteisellä treenillä rasvakertymiä oli haastava saada pois juuri alavartalosta. Eggerillä oli useiden vuosien kokemus naisten kuntovalmennuksesta aina maajoukkuetasolla asti. Lisäksi Egger teki lihavuustutkimusta Salzburgin yliopistolla. 

Egger kokeili rasvanpolttoliikunnan yhteydessä erilaisia kudoksia lämmittäviä hoitoja, mutta näistä ei syntynyt toivottua tulosta. Läpimurto tapahtui vasta silloin, kun hän yhdisti kaksi menetelmää; alipainehoidon ja matalasykkeisen rasvanpolttoharjoittelun. Tulokset olivat mullistavia ja näin syntyi ensimmäinen HYPOXI-laite, HYPOXI-Trainer vuonna 1998. Nykyisin Hypoxi on levinnyt jo 50 maahan ja siitä hyötyvät sadat tuhannet asiakkaat joka vuosi. 

Hypoxi on siis kevyen liikunnan ja alipainehoidon yhdistelmä. Hypoxissa rasvanpoltto kohdennetaan keski- ja alavartaloon: vatsanalueelle, reisiin ja pakaroihin. Menetelmä eroaa muista rasvanpoistohoidoista, sillä se on täysin luonnollinen ja terveyttä edistävä menetelmä. 

Hypoxista apua kuntoutuksessa sekä urheilijoiden palautumisessa

Hypoxia käytetään myös muuhun tarkoitukseen, kuin painonpudotukseen ja kohdennettuun rasvanpolttoon. Esimerkiksi polvileikkauksen jälkeen se toimii erinomaisena kuntoutusmenetelmänä vähentäen turvotusta, parantaen verenkiertoa leikatulla alueella ja helpottaen kipua. Yleensä kuntoutuksen voi aloittaa 1–2 viikon kuluttua toimenpiteestä. 

Lisäksi monet urheilijat käyttävät Hypoxia palauttavana harjoitteluna ennen ja jälkeen urheilusuorituksen. Kevyen harjoittelun ja vaihtelevan ilmanpaineen yhdistelmä poistaa maitohappoja, lisää verenkiertoa, tehostaa imusuoniston toimintoja ja tasapainottaa sympaattisen ja parasympaattisen hermoston toimintaa. Hypoxin ansiosta palautuminen on tehokkaampaa kuin perinteisillä menetelmillä. Treenejä voi tehostaa ja suorituskyky paranee nopeamman palautumisen ansiosta. Paitsi ammattiurheilijoille, myös tavalliselle kuntoilijalle Hypoxista on merkittävä apu esimerkiksi harrastekisoihin pitkän matkan juoksuun tai pyöräilyyn valmistuessa. Urheilusuorituksen jälkeen Hypoxi taas toimii erinomaisesti palautuksena. 

Hypoxi päivinä urheilua ja raskasta liikuntaa tulee välttää. Muina päivinä liikuntaa voi harrastaa normaalisti. Hypoxissa suositellaan käyntiä kolmena päivänä viikossa, eli neljänä päivänä voi urheilla vapaasti. Kevyttä liikuntaa voi harrastaa myös Hypoxi päivinä. Jakson aikana ei kuitenkaan suositella raskaan liikunnan samanaikaista lisäämistä, sillä keho voi ylirasittua ja rasva-aineenvaihdunta heikentyä. Tällöin elimistöön kertyy myös nestettä. 

Hypoxi soveltuu niin naisille kuin miehille

Hypoxi soveltuu sukupuoleen katsomatta kaikille, joilla ei ole siihen terveydellisiä esteitä. Tyypillisesti Hypoxia käytetään kohdistamaan ravanpolttoa ongelma-alueilta. Tämä onkin suurin ero, kun vertaa tavanomaisen ruokavalion ja liikunnan yhdistelmällä saavutettavia tuloksia. Tavallinen kuntosaliharjoittelu tai juoksu polttavat toki rasvaa, mutta ei kohdennetusti. Erityisesti naisilla painonpudotus kohdistuu paljolti ylävartaloon ja rasva lähtee ensiksi kasvoista ja rinnoista. Hypoxin avulla rasvanpolton saa kohdistettua halutulle alueelle, eli vatsaseudulle, peppuun ja reisiin. Naisille suositellaan 12 kerran yhdistelmäjaksoa, jossa ensin rentoudutaan 20 minuuttia HDC pedillä eritysvalmisteinen puku päällä, puvun 400 ilmakuplaa aktivoi pintaverenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Sen jälkeen siirrytään 30 minuutiksi rasvanpolttolaitteeseen S120 tai L250 kuntopyörää polkemaan kevyellä sykkeellä. 

Hypoxi sopii myös miehille erinomaisesti. Tyypillisesti miehillä rasva kertyy vyötärölle, vatsanseudulle ja kylkiin. Hypoxin Vacunait-laite on kehitetty nimenomaan optimoimaan rasvanpolttoa keskivartalon alueelta. Juoksumatolla kävellään reippaasti 30 minuuttia erityisvalmisteinen ilmatiivis puku päällä, jolloin laite kohdistaa ongelma-alueelle vaihtelevaa yli- ja alipainetta. Hypoxi-Vacunaut muokkaa tehokkaasti keskivartaloa ja kylkiä. Näkyviä tuloksia saa nopeastikin. Vacunautilla voi korvata myös aerobisen harjoittelukerran, laitteessa voi myös juosta, mikäli syke antaa periksi ja kunto riittää. 

Hypoxi tukee laihdutusta ja voi toimia ponnahduslautana aloittaessa elämäntaparemonttia. Hypoxi on tutkitusti kolme kertaa tehokkaampaa verrattuna normaalin liikunnan ja ruokavalion avulla saavutettuihin tuloksiin. Painonpudotuksen kohdistuessa halutulle alueelle, suhteellisen pienikin pudotus painossa saa aikaan huomattavia muutoksia vyötäröltä ja muualta alavartalosta lähteneissä senteissä. Hypoxi polttaa tehokkaasti sisäelinrasvaa ja poistaa selluliittia. Sisäelinrasvalla, eli viskeraalisella rasvalla, on havaittu merkittäviä yhteyksiä moniin elintapasairauksiin. Paras tapa on yhdistää kolme liikuntamuotoa; kestävyysharjoittelu, lihaskuntoharjoittelu sekä kohdennettu rasvanpoltto Hypoxin avulla – näin saat sopusuhtaisen, terveen ja kauniin vartalon. 

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje