5 tapaa saada enemmän irti juoksumatostasi!

juoksumaton-kauttaminen

Miksi ostaa juoksumatto?

Pelko, joka ihmisillä on sijoitettaessa kodin juoksumattoon (tai mihin tahansa kuntolaitteeseen), on se, että he eivät käytä sitä. Tiedät tarinan. Se toimitetaan, asetat sen ja nautit siitä muutaman päivän… ja sitten se istuu… ja odottaa.

Muutaman kuukauden kuluttua huomaat, kuinka pölyiseksi se on tullut ja kuinka paljon tilaa se vie. Sekä muistat kuinka paljon painoa, olit päättänyt menettää käyttämällä sitä uskollisesti joka päivä. Mutta nyt se valitettavasti toimii vaatetelineenä.

Älä koskaan pelkää. Tämä artikkeli auttaa sinua varmistamaan, että niin ei tapahdu.

Juoksumatto tarjoaa parhaan yleisen kardiomaisen harjoituksen, ja se on edelleen ykkönen kuntolaite niille, jotka haluavat laihtua. Joten se on investointi terveyteesi, joka maksaa suuria määriä rahaa… jos olet valmis saamaan siitä maksimaalisen hyödyn!

Tässä on 5 helppoa tapaa saada PARAS käyttö kotisi juoksumatolta

1) Tee ensin tutkimuksesi

Varmista, että katsot mitä jokainen juoksumatto tarjoaa sinulle ja vertaa sitä yksilöllisiin tarpeisiisi.

Jos esimerkiksi asut kerrostalossa ja/tai pidät siisteistä ja siisteistä asioista, taitettava juoksumatto saattaa sopia sinulle parhaiten. Jos haluat taitettavan juoksumaton, haluatko mieluummin manuaalisesti taitettavan juoksumaton (kuten useimmat taitettavat juoksumatot) vai haluatko iskunvaimentavan taitettavan juoksumaton, jonka pyörät ovat pohjassa ja joita on helppo siirtää?

Jos haluat juoda vettä harjoituksen aikana, varmista, että juoksumaton konsolissa on vesipullon pidike (saatat yllättää, kuinka monella juoksumatolla ei ole tätä ominaisuutta.)

Kyllästytkö helposti ja tarvitset haasteen? Entä hankkia juoksumatto, jossa on paljon käyttäjäohjelmia tai joka on iFit -yhteensopiva?

Nämä asiat voivat tuntua pieniltä ja ehkä ne voivat maksaa sinulle hieman enemmän; mutta jos se tarkoittaa, että todella nautit harjoituksestasi, se on sen arvoista!

Jos haluat hankkia juoksumaton kotiin, eikä rahaa riitä juoksumaton kerralla maksamiseen, niin moni verkkokauppa tarjoaa juoksumatoille osamaksurahoitusta. Näissä osamaksurahoituksissa on usein todella korkeat korot ja kulut. Siksi tällaisten suhteellisten pienienkin lainojen ja osamaksujen korot kannattaa kilpailuttaa. Nordic Bankin lainavertailussa voi yhdellä lainahakemuksella kilpailuttaa noin 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat ja kulutusluotot. Eli täytä hakemus, vertaile lainatarjoukset, nosta rahat tilille ja tilaa juoksumatto sitten kilpailutetulla edullisella lainalla, niin säästät rahaa.

2) Aseta juoksumatto onnelliseen paikkaan

”Onnellisella” tarkoitamme hyvin valaistua, avointa ja kannustavaa. Älä aseta sitä niin, että olet paljaalle seinälle päin kävellessäsi tai juostessasi.

Olemme kokeillut tätä ja harjoitukset eivät kestä kauan! Jos kyllästyt helposti, aseta se televisiota vastapäätä tai ikkunaa vasten, josta voit nähdä houkuttelevan näkymän treenaamisen aikana.

Huoneissa ja tiloissa on selvä ’tuntuma’, ja ne vaikuttavat harjoitusten onnistumiseen. Varmista, että juoksumatto on sijoitettu alueelle, joka saa sinut tuntemaan olosi energiseksi, onnelliseksi ja henkisesti stimuloiduksi.

3) Hanki varusteita ennen juoksumaton saapumista.

Tykkäätkö kuunnella musiikkia liikunnan aikana? Tykkäätkö katsoa suosikkielokuviasi? Entä lehtien lukeminen? Mikä inspiroi sinua treenaamaan ja tuntemaan olosi parhaaksi?

Valmista nämä asiat jo ennen juoksumaton saapumista ja olet kolme neljäsosaa matkalla sinne. Ota käyttöön useita harjoitus- tai suosikki kappaleitasi. Tallenna suosikkielokuvasi tai -sarjasi nauhalle. Kerää suosikki lehtesi ja lue esimerkiksi niitä harjoituksen aikana.

Kun harjoittelet juoksumaton ympärillä, saat inspiraatiota harjoitteluun JA et jää jumiin juoksemaan etsimässä tekemistä harjoituksen ajaksi, kun haluat aloittaa heti harjoittelun.

Jälleen tämä voi tuntua yksinkertaiselta, mutta se toimii. Miksi luulet, että kuntosaleilla on aikakauslehtiä, televisioita ja musiikin soitto välineitä?

4) Tee harjoitus suunnitelma

Ennen kuin aloitat treenaamisen, tee suunnitelma, niin sanottu ”tiekartta kalliolle ruumiillesi”. Kirjoittamalla muistiin kuinka kauan ja millaista harjoittelua teet viikolla 1, 2, 3, 4 jne., Saat itsesi psyykkiseksi menestymään.

Muista, että joka kerta kun harjoittelet, kylvät siemenet haluamallesi unelmakeholle ja edistät terveyttäsi sekä mieltäsi huomattavasti. Positiiviset vaikutukset terveyteen voi huomata, jopa ensimmäisen kerran jälkeen.

Kun sinulla on suunnitelma, näet konkreettisesti, kuinka monta harjoitusta olet tehnyt ja kuinka paljon olet edistänyt terveyttäsi (ja jopa kuinka kauan kestää, ennen kuin voit alkaa saada tuloksia!) Pidä hauskaa sen kanssa ja olet motivoitunut saavuttamaan terveystavoitteesi (ja saavuttamaan maksimaalisen hyödyn juoksumatostasi!)

5) Seuraa edistymistäsi

Ok tämä liittyy numeroon 4, mutta se on enemmän jatkuva asia. Seuraamalla edistymistäsi joka päivä, saat merkittävän saavutuksen tunteen, joka pitkässä juoksussa tekee sinusta entistä paremman rasvanpoltto koneen. Lopulta tavoitteesi ei ole enää, esimerkiksi rasvanpoltto, vaan pelkästään liikkumisen ilo.

Ehdotan, että sinulla on ”vähimmäistavoitteet”, kuten ”kävelen tänään vähintään 10 minuuttia”. tai ”Teen 5–30 sekunnin välein spurtin” Nämä ovat helppoja tehdä, ja luultavasti ylität ne – mikä rohkaisee sinua entisestään ja kohottaa saavutustunnettasi huomattavasti.

Ja tietysti saat myös maksimaalisen hyödyn juoksumatostasi!

Nämä ovat viisi tapaa hyödyntää kotisi juoksumattoa parhaalla mahdollisella tavalla. Muista vain, että pienikin valmistautuminen maksaa pitkällä aikavälillä suuria osinkoja, jotka tulet huomaamaan varmasti.

Juoksumatto treeni vinkkejä

Tiedät, mikä tekee juoksumatolla harjoittelusta niin tehokasta painonpudotuksessa ja muodon saavuttamisessa – kyvyn säätää kaltevuutta. Napin painalluksella voit säätää harjoituksen intensiteetin missä tahansa määrin.

Jos asut Illinoisin kaltaisessa tasangon osavaltiossa ja juokset tai kävelet ulkona, olet jumissa yhdellä tasolla. Juoksumatolla voit simuloida juoksua tai kävellä kukkuloilla tai vuorilla, ja sieltä alkaa saada sydämenlyönti ja kaloreiden polttaminen. Katso sivuiltamme juoksumattotreeni.

Perinteisestä harjoittelusta eroaminen

Niille meistä, jotka harrastavat säännöllistä liikuntaa, meillä on taipumus joutua uraan. Ja kun jumittuu uraan, saavutat tasangon. Huomaat, että et menetä enää painoa etkä saa parempaa kuntoa. Muuttamalla rutiiniasi ja harjoittelusi intensiteettiä voit saavuttaa uusia huippuja henkilökohtaisessa kunnossasi.

Siksi mäki- ja intervalliharjoittelu ovat suosittuja ohjelmia juoksumatolla. Itse asiassa yksi kuumimmista suuntauksista harjoittelussa ja painonpudotuksessa on High Intensity Interval Training (HIIT). 

Tämä uusi aerobisen harjoittelun muoto saavuttaa maksimaaliset tulokset lyhyemmässä ajassa. Ja meille, jotka taistelemme löytää aikaa käyttää liikkumiseen, harjoitus on erittäin houkutteleva.

Juoksumatto on ihanteellinen intervalliharjoitteluun

Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu edellyttää korkean intensiteetin harjoittelua 1–3 minuutin ajan ja seurantaa noin 2–3 kertaa pidemmän toipumisajan kanssa. HIIT voi soveltua juoksemaan tai kävelemään. Kyse on vain kaltevuustason nostamisesta ja sydämen lyömisestä nopeammin.

Juoksumatot ovat ihanteellisia aerobisiin harjoituksiin, kuten High Intensity Interval Training. Pyörität juoksumattoa korkealle kaltevuudelle useita minuutteja, sitten lasket tasoa ja hidastat kävelylle tai hitaalle lenkille. 

Voit joko käyttää olemassa olevia mäki- tai väliohjelmia juoksumatolla (useimmilla on ainakin mäkiharjoittelu), tai voit ohjata harjoituksen manuaalisesti tasolle, jolla tunnet olosi mukavaksi.

Tärkeintä on päästä eroon ahdingosta. Kokeile eri nopeuksilla ja kaltevuustasoilla. Kun alat tuntea olosi mukavaksi tietyllä tasolla tietyn ajan, lisää sekä kaltevuutta että ajanjaksoa.

Perinteisistä harjoittelu muodoista irrottautumisen hyödyt: polttavat enemmän kaloreita, saavat paremman muodon ja hajottavat harjoitusrutiinin yleisen tylsyyden.

Jos aiot nostaa harjoittelutasoasi, varmista, että olet fyysisesti kunnossa kestämään intensiteettiä. Tarkista ensin lääkäriltäsi, varsinkin jos olet vasta aloittamassa kuntoilurutiinia.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje