4 tapaa saada enemmän irti juoksumatostasi!

juoksumaton käyttäminen

Monet ihmiset pelkäävät, että kun he hankkivat juoksumaton tai muun kuntoilulaitteen kotiinsa, he eivät lopulta käytä sitä. 

Tarina on tuttu: saat laitteen kotiin, asennat sen, käytät sitä innokkaasti muutaman päivän, mutta sitten se jää käyttämättömäksi. Pian huomaat, miten laite kerää pölyä ja vie tilaa, samalla muistaen sen painonpudotustavoitteen, jota varten sen hankit. 

Usein laite päätyykin lopulta vain vaatetelineeksi. Mutta älä huoli, tämä artikkeli tarjoaa neuvoja, joiden avulla voit välttää tämän tilanteen.

Miksi ostaa juoksumatto?

Juoksumatto tarjoaa parhaan yleisen kardiomaisen harjoituksen, ja se on edelleen ykkönen kuntolaite niille, jotka haluavat laihtua. 

Joten se on investointi terveyteesi, joka maksaa suuria määriä rahaa… jos olet valmis saamaan siitä maksimaalisen hyödyn!

Tässä on 4 helppoa tapaa saada PARAS käyttö kotisi juoksumatolta

1) Tee ensin tutkimuksesi

Kun valitset juoksumattoa, on tärkeää vertailla sen ominaisuuksia omiin tarpeisiisi. Jos asut kerrostalossa tai pidät siisteydestä, taitettava juoksumatto voi olla hyvä vaihtoehto.

Pohdi, haluatko manuaalisesti taitettavan mallin vai sellaisen, jossa on iskunvaimennus ja pyörät sen siirtämistä helpottamaan. 

Jos juot vettä treenatessasi, valitse juoksumatto, jossa on vesipulloteline (kaikissa malleissa tätä ominaisuutta ei ole).

Jos kaipaat treeniin vaihtelua ja haasteita, harkitse juoksumattoa, jossa on monipuolisia käyttäjäohjelmia tai iFit-yhteensopivuutta. Vaikka tällaiset lisäominaisuudet voivat nostaa hintaa, ne saattavat olla sen arvoisia.

Jos haluat hankkia juoksumaton kotiin, eikä rahaa riitä juoksumaton kerralla maksamiseen, niin moni verkkokauppa tarjoaa juoksumatoille osamaksurahoitusta. Näissä osamaksurahoituksissa on usein todella korkeat korot ja kulut. Siksi tällaisten suhteellisten pienienkin lainojen ja osamaksujen korot kannattaa kilpailuttaa. Nordic Bankin lainavertailussa voi yhdellä lainahakemuksella kilpailuttaa noin 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat ja kulutusluotot. Eli täytä hakemus, vertaile lainatarjoukset, nosta rahat tilille ja tilaa juoksumatto sitten kilpailutetulla edullisella lainalla, niin säästät rahaa.

2) Aseta juoksumatto hyvään paikkaan

”Hyvällä” tarkoitetaan tilaa, joka on hyvin valaistu, avoin ja inspiroiva. Älä aseta juoksumattoa niin, että se on suunnattu suoraan tyhjää seinää kohti. Olemme havainneet, että tällaisissa olosuhteissa treenaaminen ei ole kovin motivoivaa. 

Jos helposti kyllästyt, sijoita juoksumatto televisiota tai ikkunaa kohti, jotta voit katsella miellyttäviä näkymiä harjoitellessasi.

Huoneen tai tilan tunnelma vaikuttaa merkittävästi treenin onnistumiseen. Valitse juoksumaton paikka huolellisesti.

3) Tee harjoitus suunnitelma

Ennen kuin aloitat treenaamisen, laadi suunnitelma harjoituksistasi viikoittain. Tämä auttaa sinua pysymään motivoituneena ja keskittyneenä tavoitteisiisi. 

Jokainen treenikerta auttaa sinua edistämään sekä fyysistä että henkistä terveyttäsi, ja voit huomata positiiviset vaikutukset jo ensimmäisen treenikerran jälkeen. 

Kun seuraat treeniohjelmaasi, näet selvästi kehittymisesi ja pysyt motivoituneena saavuttamaan terveystavoitteesi.

4) Seuraa edistymistäsi

Seurataksesi jatkuvasti edistymistäsi, pidä kirjaa päivittäisistä harjoituksistasi. Tämä auttaa sinua tuntemaan onnistumisen iloa ja pitkällä aikavälillä muuttaa harjoittelun tarkoitusta pelkästä rasvanpoltosta liikkumisen iloon.

Aseta itsellesi pieniä tavoitteita, kuten ”kävelen tänään vähintään 10 minuuttia” tai ”teen lyhyitä spurttiharjoituksia 5–30 sekunnin välein”. Nämä pienet tavoitteet ovat helposti ylitettävissä, mikä rohkaisee sinua.

Kun asetat realistisia tavoitteita ja seuraat edistymistäsi, hyödynnät juoksumattoasi tehokkaasti ja edistät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiasi.

Nämä ovat neljä tapaa hyödyntää kotisi juoksumattoa parhaalla mahdollisella tavalla. Muista vain, että pienikin tekeminen ja liikkuminen on pitkässä juoksussu erittäin hyödyllistä.

juoksumatto salilla
Juoksumatot sisältävät nykyään paljon eri ohjelmia

Juoksumatto treeni vinkkejä

Juoksumaton tehokkuus painonpudotuksessa ja kunnon kohentamisessa perustuu sen kaltevuuden säätämisen mahdollisuuteen. Yksinkertaisesti painamalla nappia voit muuttaa harjoituksesi intensiteettiä tarpeen mukaan.

Esimerkiksi, jos asut tasaisella alueella, kuten Oulussa, ja juokset ulkona, olet rajoittunut tasaiseen maastoon. 

Juoksumatolla voit sen sijaan simuloida mäen tai vuoren nousua. Tämä vaihtelu tehostaa treeniäsi, lisää sydämen sykettä ja parantaa kalorienpolttoa.

Katso sivuiltamme juoksumattotreeni.

Perinteisestä harjoittelusta eroaminen

Kun harrastamme säännöllisesti liikuntaa, voimme joskus ajautua rutiineihin, jotka johtavat kehityksen pysähtymiseen. Tässä vaiheessa painonpudotus ja kunnon kohentuminen saattavat pysähtyä tai ainakin hidastua merkittävästi. 

Ratkaisu tähän on rutiinien muuttaminen ja harjoituksen intensiteetin lisääminen. Nämä auttavat sinua saavuttamaan uusia tasoja henkilökohtaisessa kunnossasi ja menemään eteenpäin.

Juoksumatolla mäki- ja intervalliharjoittelut ovat suosittuja tapoja lisätä harjoituksen intensiteettiä. High Intensity Interval Training (HIIT) on noussut suosituksi trendiksi harjoittelussa ja painonpudotuksessa. 

Juoksumatto on ihanteellinen intervalliharjoitteluun

High Intensity Interval Training (HIIT) yhdistää korkean intensiteetin harjoittelun, joka kestää 1–3 minuuttia, pidemmän, noin 2–3 kertaa kestävän toipumisajan kanssa. HIIT sopii sekä juoksemiseen että kävelyyn, ja sen ydin on nostaa kaltevuustasoa ja sykettä.

Juoksumatot ovat erinomaisia HIIT-harjoittelun välineitä. Voit nostaa juoksumaton kaltevuutta korkealle muutamaksi minuutiksi ja sen jälkeen alentaa sitä ja siirtyä kävelyyn tai rauhalliseen juoksuun. 

Voit käyttää juoksumaton valmiita mäki- tai intervalliohjelmia, joita useimmilla malleilla on, tai säätää harjoituksen manuaalisesti mukavuusalueesi mukaisesti.

HIIT:n avain on rutiinin murtaminen. Kokeile eri nopeuksia ja kaltevuustasoja. Kun tunnet olosi mukavaksi tietyllä tasolla, kokeile lisätä sekä kaltevuutta että nopeutta.

HIIT:n hyödyt perinteiseen treeniin verrattuna ovat merkittävät: se polttaa enemmän kaloreita, parantaa kuntoa ja rikkoo harjoittelun tavanomaisen kaavan.

Yhteenveto

Nyt tiedät miten neljä erinlaista tapaa saada enemmän irti juoksumatostasi. Tärkein vinkeistä minun mielestä on harjoistusohjelman tekeminen. 

Tämän avulla juoksumatolla juokseminen pysyy osana arkea ja antaa sinulle maksimaalisen hyödyn. Älä siis osta juoksumattoa ja ajattele juoksevasi sillä silloin kun sinusta tuntuu siltä.

Avain juoksumaton avulla kehittymiseen on selkeän suunnitelman tekeminen ja sen noudattaminen. Älä myöskään tee liian haastavaa ohjelmaa, jolloin motivaatio loppuu jo ensimmäisen juoksukerran jälkeen.

Kirjoittaja

Innokas fitnessharrastaja ja freelance-kirjoittaja, jolle uuden tiedon hankinta ja oppiminen on sydämen asia. Aina valmiina tutustumaan uusiin tutkimuksiin ja laajentamaan tietämystään.

Scroll to Top