Paras vihreä tee laihdutukseen – Vertailu

paras-vihrea-tee-laihdutukseen

Vihreää teetä on käytetty ihmisten terveyden ja kunnon edistämiseen jo vuosikausia, mutta meillä Suomessa se on vielä kohtuullisen uusi ilmiö. Nykyään vihreä tee on eräänlainen trendikäs super food, jolla on monia hyödyllisiä piirteitä. Näistä yksi on apu laihdutukseen.

Paras vihreä tee laihdutukseen ei yksinään pudota kiloja yhdessä yössä, mutta se auttaa sinua laihtumaan turvallisesti ja terveellisesti sekä tietenkin tehokkaasti.

Vihreän teen teho perustuu sen luonnollisiin ainesosiin, jotka jäävät teenlehtiin niiden valmistuksenkin jälkeen. Tämä johtuu siitä, ettei vihreän teen anneta hapettua, kuten esimerkiksi mustan teen.

Tässä artikkelissa esittelemme vihreän teen parhaita puolia, kun kyse on laihduttamisesta. Opi, kuinka karistaa kilot vihreällä teellä. Se on lähes naurettavan helppoa! 

Suosittelemme myös muutamia erilaisia vihreitä teitä, joista sinun on helppoa valita paras vihreä tee.

Miksi vihreä tee sopii laihdutukseen?

Jos sinulla on meneillään laihdutusohjelma, johon kuuluu myös liikuntaa, on vihreä tee paras tapa avustaa laihtumista. Tutkimusten mukaan vihreä tee tehostaa rasvanpolttoa ja siksi se sopiikin osaksi laihduttajan ruokavaliota. 

Vihreän teen vaikutus näkyy nimenomaa ihmisille pahoissa viskeraalisissa rasvoissa, jotka kertyvät sisäelinten ympärille ja aiheuttavat monia ongelmia ihmiskehossa.

Vihreä tee ei vain auta laihdutuksessa vaan se myös parantaa terveyttä. Viskeraalinen rasva on pahaksi kehollesi ja siksi sitä pitäisi hävittää kehosta. Näytä ja tunne olosi paremmaksi. Vihreä tee auttaa laihtumaan terveellisesti sen sisältämien monien ainesosien avulla. Näistä ainesosista tärkein on katekiini, joka tehostaa rasvanpolttoa.

Katekiini on antioksidantti, joka vaikuttaa kehon immuunijärjestelmään sekä avustaa laihduttajaa. Se ei kuitenkaan ole vihreän teen ainoa hyvä ainesosa vaan tämän teen on tiedetty jo vuosikausia sisältävän useita antioksidantteja, joista on hyötyä kehollemme. Näistä esimerkkeinä flavonoidit ja teiinit.

Kuinka vihreä tee sitten tarkalleen vaikuttaa kehossa laihdutuksen apuna? Ensinnäkin se virkistää kehoa ja mieltä, mikä puolestaan auttaa sinua innostumaan liikkumisesta. Se saa kehon käyttämään enemmän energiaa. 

Kehon sisällä vihreä tee voi laittaa aineenvaihdunnan nopeammalle vaihteelle sekä nostaa lämmöntuotantoa. Eikä tietenkään pidä unohtaa, että vihreä tee laskee kolesterolia ja verenpainetta, vaikka nämä eivät suoraa vaikuta laihtumiseen.

Mikä on paras vihreä tee?

Seuraavaksi esittelemme viisi parasta vihreää teetä, joiden joukosta löydät laihdutukseen sopivia tuotteita.

Valitse niistä paras vihreä tee juuri sinulle ja aloita laihduttaminen käyttäen hyödyksi vihreän teen taianomaista voimaa sekä nauttien sen hyvästä mausta.

Testimme parhaaksi vihreäksi teeksi laihdutukseen kuitenkin osoittautui Star Nutrition Green tea sen hinnan ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Tämä vihreä tulee kapseleissa, mikä tekee siitä erittäin helposti otettavan.

1. Star Nutrition: Green Tea

paras-vihreä-tee-laihdutukseenTämä kapseleina myytävä vihreä teelisä on tehokas apu laihduttajalle. Se on suunniteltu nimenomaa painonpudottajille. Hyötyinä listataan esimerkiksi pienempi ruokahalu ja nouseva energiankulutus eli kaksi tärkeää seikkaa onnistuneeseen laihdutuskuuriin.

Kasviperäisten kapselien sisältä löytyy vihreää teetä uutteena. Uute on täynnä EGCG:tä, polyfenoleja ja katekiineja, jotka ovat hyödyksi laihduttajalle. 

Jokaisesta kapselista löytyy myös hieman kofeiinia (35mg), joka lisää teen piristävää vaikutusta ja näin tehostaa haluasi lähteä treenaamaan ja liikkumaan. Jos hakusessa on paras vihreä tee laihdutukseen, kokeile tätä tuotetta.

Tuote lyhyesti

 • 90 kapselia/45 annosta
 • Annostelu: ota kaksi kapselia aamuisin
 • Sisältää: 500 mg vihreän teen uute
 • Aineiden pitoisuudet: 95 % polyfenolia, 70 % katekiinia ja 35 % EGCG:tä
 • Sisältää 35 mg kofeiinia

2. M-Nutrition: Strong Green Tea Extract

hyva-vihrea-teeNämä painonhallintaa varten valmistetut tabletit lisäävät aineenvaihduntaasi ja toimivat antioksidanttina, kuten vihreällä teellä on tapana. 

Vihreän teen uutteesta valmistettuja tabletteja otetaan yksi tai kaksi päivässä, joten purkki riittää muutamaksi kuukaudeksi.

Yhdessä tabletissa on jopa 500 mg vihreän teen uutetta ja sen lisäksi vain muutamaa muuta ainesosaa pieniä määriä. Vihreän teen EGCG:n pitoisuus on jopa 60%! Tämä on yksi laihduttajien suosikkiainesosista vihreässä teessä sen aineenvaihduntaa lisäävien ominaisuuksien takia.

Tuote lyhyesti

 • 120 tablettia
 • Annostelu: 1-2 tablettia päivässä
 • Sisältää: 500 mg vihreän teen uute
 • Aineiden pitoisuudet: 60% EGCG

3. Luontaistukku: Vihreä tee

luontaistukku-vihrea-teeJos haluat Suomessa valmistetun ja kapseloidun vihreän teen ravintolisänä, tämä tuote on hyvä vaihtoehto. Tuote sisältää vihreän teen uutetta sekä kasviperäisen kapselin, johon se on pakattu. Syöminen on helppoa, koska tuote on kapselimuodossa.

Tuotteen kofeiini virkistää ja saa sinut liikkuvalle tuulelle, kun taas sen muut vaikuttavat aineet tehostavat aineenvaihduntaa ja niillä on antioksidanttisia vaikutuksia. Tämä juuri suomalaisille käyttäjille kehitetty tuote on siis ideaali tapa avustaa omaa matkaa kohti hoikempaa vartaloa ja terveellisempää elämäntapaa.

Osta 60 kappaleen kokeilupakkaus, joka kestää sinulla kuukauden tai kaksi kuukautta. Sen jälkeen voit säästää rahaa ostamalla joko 180 tai 360 kappaletta vihreä tee kapseleita.

Tuote lyhyesti

 • 60, 180 tai 360 kapselia
 • Annostelu: 1-2 kapselia päivässä
 • Sisältää: 500 mg vihreän teen uute
 • Aineiden pitoisuudet: 95 %

4. Solgar: Green Tea Leaf Extract

vihrea-teeTämä vihreän teen lehtiuutteesta ja -jauheesta valmistettu ravintolisä on suunniteltu tukemaan painonhallintaa. 

Sen lisäksi, että kapseleissa on vihreää teetä uutteena, löytyy niistä myös pieni määrä vihreitä teelehtiä jauheena. 

Solgarin vihreä tee -kapselit sisältävät PhytO2X ®-jauhetta, joka pitää ainesosat tuoreina. Saat paljon tehoa syömällä yhden tai kaksi pientä kapselia päivässä.

Tuote lyhyesti

 • 60 kapselia
 • Annostelu: 1-2 kapselia ruuan yhteydessä kerran päivässä
 • Sisältää: 100 mg vihreä teejauhe, 400 mg vihreä teeuute

5. Nutri Works: Green Tea

vihrea-tee-nutriworksNämä vihreä tee -tabletit on suunniteltu rasvaprosenttia seuraaville ihmisille ja laihduttajille. Paras vihreä tee on täynnä antioksidantteja ja se auttaa pitämään kehon rasvaprosentin kurissa. 

Lisäksi tuote sisältää vihreästä teestä saatavaa kofeiinia, jonka piristävä vaikutus pitää huolen, että jaksat liikkua ja kuluttaa energiaa. Tabletit ovat helppo tapa nauttia vihreää teetä päivittäin.

Tuote lyhyesti

 • 120 tablettia
 • Annostelu: 1 tabletti päivässä
 • Sisältää: 500 mg vihreän teen uute
 • Aineiden pitoisuudet: 60% EGCG
 • Sisältää myös 10 mg kofeiinia

Vihreän teen haittavaikutukset ja turvallisuus

Laihduttajan kannattaa muistaa, että vihreä tee ei ole mikään ihme lääke, joka saa kilot karisemaan yhdessä yössä. Kyse on ravintolisästä, joka tukee laihtumista ja rasvaprosentin hallintaa yhdessä liikunnan sekä terveellisten elämäntapojen kanssa.

Valtavia haittavaikutuksia tuotteella ei sinänsä ole, kunhan suositelluissa päiväannoksissa pysytään. Tietenkin kannattaa ottaa huomioon, että vihreä tee sisältää jonkin verran kofeiinia. Kofeiinin määrä eri tuotteissa vaihtelee. Kofeiini voi johtaa ahdistuneeseen oloon tai univaikeuksiin.

Vihreä tee -tuotteet voivat aiheuttaa myös erilaisia ruuansulatuksen ongelmia, kuten vatsavaivoja ja pahoinvointia. Jos et pysty juomaan normaalia vihreää teetä vatsaoireiden tai muiden oireiden takia, johtavat vihreä tee -tabletit ja -kapselit luultavasti myös vaivoihin. Kyse voi tietenkin olla myös kyseisen tuotteen muista ainesosista, eikä nimenomaa vihreästä teestä.

👉 Kuinka valita paras vihreä tee?

Kuinka paras vihreä tee laihdutukseen kannattaa sitten valita? Tässä on muutama seikka, jotka kannattaa pitää mielessä. 

Parhaan vaihtoehdon omalle kehollesi löydät kuitenkin vain kokeilemalla. Pohdi myös, haluatko kapselit vai tabletit sekä miltä tuote tuntuu ja maistuu suussa.

Tässä lista parhaan tuotteen valinnan avuksi:

Valmistusmaa

Tutki, onko tuote kotimainen. Vihreä tee harvemmin on Suomessa kasvatettua, mutta kannattaa tarkistaa onko tuote itsessään valmistettu Suomessa.

Vihreän teen määrä

Eri tuotteissa on eri määrä vihreää teetä. Mitä enemmän, sitä parempi se yleensä on. Mutta pelkkä vihreän teen määrä ei riitä kertomaan, mikä on paras tuote. 

Vihreä tee saattaa sisältää eri määrän pitoisuuksina laihdutukselle tärkeitä aineita. Pidä erityisesti silmällä EGCG:n määrää. Korkea määrä on parempi.

Laatu

Suositut valmistajat pystyvät yleensä takaamaan paremmin tuotteen laadun. Pystyvätkö he kertomaan, missä tuote on valmistettu ja mistä vihreä tee on hankittu?

Hinta

Tuotteiden hinnat saattavat vaihdella paljonkin. Ei kannata luottaa liian halvoilta kuulostaviin tuotteisiin, mutta toisaalta keskihinnalla saa jo hyvää laatua. 

Kallis ei ole aina parhain tuote, kun kyseessä ovat vihreää teetä sisältävät ravintolisät.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje