Paras aktiivisuusranneke urheiluun (2023)

Paras-aktiivisuusranneke

Suosittu trendi tällä hetkellä ja viime vuosikymmeninä on ollut se, että ihmiset elävät terveellisemmin ja treenaavat paljon enemmän. Terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi tarvitset oikeat työkalut sekä välineet ohjaamaan sinua.

Yksi näistä työkaluista on markkinoiden parhaat aktiivisuusrannekkeet. Nämä kätevät pienet laitteet ovat ranteessasi, ja joiden avulla näet reaaliaikaiset tulokset terveydestä ja esimerkiksi sykkeestäsi. Jos haluat lisätietoja näistä aktiivisuusrannekkeista, jatka vain artikkelimme lukemista.

Tässä artikkelissa on tiedot, joiden avulla pääset oikeaan suuntaan treenaamisessa sekä hyvään terveyteen.

Paljonko aktiivisuusrannekkeet maksavat?

Hyvä uutinen on, että on olemassa kunnollisia  aktiivisuusmittareita, jotka sopii mihin tahansa budjettiin. Sinun on vain määritettävä, kuinka vakavasti treenaat ja kuinka kestävän haluat laitteen olevan eli kuinka paljon haluat sille käyttöikää. Jotkin seurantalaitteet maksavat vain noin 50 euroa ja joiden pitäisi vastata useimpien ihmisten aktiivisuustarpeisiin.

Kalliimmissa malleissa, yli 150–400 euroa, on paljon enemmän ominaisuuksia, kestävämpiä sekä pitempi akkuikäisiä, kuin halvemmat vaihtoehdot. Määrittääksesi, kuinka paljon käytät rahaa aktiivisuusmittariin, mieti budjettiasi, käyttötarkoitustasi ja sitä, sopivatko kalliimmat tavoitteisiisi.

Muista, että jos eksyt helposti, saatat haluta ostaa kalliimpia versioita, koska niissä on yleensä GPS-järjestelmä, mikä sopii loistavasti, esimerkiksi suunnistamiseen.

Alta löydät meidän suosittelemamme parhaat aktiivisuusrannekkeet sekä niiden alta tarkemmat arvostelut niistä!

Mikä on paras aktiivisuusranneke?

Testimme voittajaksi paljastu Fitbit Luxe sen kauniin ulkomuodon ja sen tehokkuuden sekä hinnan vuoksi. Voit seurata sillä päivittäistä harjoitteluasi ja terveyttäsi.

1. Fitbit Luxe

paras-aktiivisuusranneke

Tämä aktiivisuusranneke on kauniisti suunniteltu ja se sopii melkein minkä tahansa asun kanssa arkikäyttöön. 

Se on erittäin ohut ja siinä on erinomainen sykemittari. Lisäksi voit helposti lukea tulokset sen AMO LED -näytöstä.

Seuraa aktiivisuuttasi Fitbitin tyylikkäällä älykellolla, joka on monipuolinen pakollinen päivittäiseen harjoitteluun ja hyvinvointiin.

Fitbit Luxe on tyylikäs aktiviteettirannekoru, joka seuraa sinua jokapäiväisessä elämässäsi ja harjoittelussasi. Tämän älykellon avulla voit seurata päivittäistä fyysistä harjoittelua, mielenterveyttäsi, sydämesi terveyttä ja paljon muuta, joten voit aina hallita kehoasi ja aloittaa päivän uudella energialla.

Fitbit Luxen ominaisuudet:

 • Terävä värinäyttö: Fitbit Luxe on varustettu terävällä AMOLED -värinäytöllä, joka tuo näytön tiedot esiin.

 • Lisävarusteet : Fitbit Luxessa on tyylikkäitä lisävarusteita, joiden avulla voit muokata aktiivisuusrannekkeesi

 • Naisten terveys: Tutustu vartaloosi kellon ja Fitbit -sovelluksen avulla kuukautisten, oireiden, ovulaation ja syklin kuvioiden havaitsemiseksi

 • Stressinhallintatyökalut: Selvitä, miten kehosi käsittelee stressiä sovelluksen stressinhallintapisteiden avulla. Fyysiset stressin merkit kirjataan pisteisiin 1-100.

 • Huolelliset minuutit: Hallitse päivääsi sovelluksen tietoisuussisällön avulla, mukaan lukien hengitysharjoitusten käyttö.

 • Yleiskatsaus terveyteen : Saat täydellisen kuvan terveydestäsi hengitys-, syke- ja paljon muuta

 • Unianalyysi: Seuraa uniasi ja katso, kuinka paljon syvää unta saat yön aikana. Unianalyysit antavat sinulle nopean yleiskuvan nukkumistavoistasi ja paremman yleiskuvan unen laadusta.

 • Vedenpitävä: Luxe on vedenpitävä 50 metriin asti, joten voit ottaa sen mukaasi uima-altaassa tai suihkussa. Lisäksi voit myös nähdä, kuinka pitkälle uit.

 • Pehmeä herätyshälytys: Aseta herätys suoraan kelloosi, jotta voit saada pehmeän herätyksen ja aloittaa päivän hyvin.

 • Pitkä akunkesto: Fitbit Luxen akku kestää jopa 6 päivää ennen sen lataamista.

 • Viesti -ilmoitukset: Voit hallita kaikkia puheliviestejäsi suoraan kellosta. Voit myös hiljentää ne yöllä, jotta saat hyvät yöunet keskeytyksettä.

 • Yhteensopiva iOS: n ja Androidin kanssa : Fitbit -sovellus on yhteensopiva useimpien matkapuhelimien ja tablettien kanssa

 • Eri kokoja: Luxen mukana tulee S&L -ranneke, joka sopii ranteisiin, joiden ympärysmitta on 140-180 mm ja 180-220 mm.

2. Apple Watch Series 7

paras-aktiivisuusranneke

Suuri näyttö tekee tästä aktiviisuusrannekkeesta helppolukuisen, ja siinä on nopea latausaika sekä pitkä akunkesto.

Apple on tunnettu jyrkistä hinnoistaan, eikä Apple Watch Series 7 ole poikkeus.

Kaikkien aikojen suurimman ja edistyksellisimmän aina päällä olevan Retina-näytön ansiosta kaikki Apple Watch Series 7:llä sujuu entistä näyttävämmin ja paremmin. Series 7 on kaikkien aikojen kestävin Apple Watch, jossa on entistäkin iskunkestävämpi etulasi. Edistyksellisillä toiminnoilla mittaat veren happitason,1 otat EKG:n milloin tahansa2 ja käytät mindfulnessiin ja unen seurantaan tarkoitettuja appeja. Voit myös seurata kymmeniä eri treenejä, kuten uutuuksina taijita tai pilatesta.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Aina päällä olevassa Retina-näytössä on lähes 20 prosenttia enemmän näyttöalaa verrattuna Series 6:een. Näin kaikki sisältö entistä helpommin nähtävissä ja käytettävissä
 • Kaikkien aikojen iskunkestävin Apple Watchin etulasi, IP6X-pölytiiviys ja uinninkestävä rakenne3
 • Seuraa veresi happitasoa tehokkaalla anturilla ja apilla1
 • Ota EKG. Missä ja milloin vain2
 • Vastaanota ilmoituksia matalasta ja korkeasta sykkeestä sekä epäsäännöllisestä rytmistä4
 • Keskity käsillä olevaan hetkeen Mindfulness-apin avulla ja saavuta nukkumistavoiteesi Uni-apilla
 • Seuraa uusia taiji- ja pilates-treenejä aiempien suosikkiesi, kuten juoksemisen, joogan, uinnin ja tanssin ohella
 • Seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi Apple Watchissa ja katsele omaa kehitystäsi iPhonen Kuntoiluapissa
 • Synkkaa suosikkimusiikkiasi, podcasteja ja äänikirjoja
 • Maksa nopeasti ja turvallisesti suoraan ranteestasi Apple Paylla
 • Koko päivän kestävä akku ja entistä nopeampi lataus5
 • watchOS 8:n mukana tulevat uudet treeni­tyypit, Mindfulness-appi, uusi Muotokuvat-kellotaulu ja Viestien parannukset.

3. Garmin Vivo Active 4

garmin-aktiivisuusranneke

Vaikka se näyttää ja toimii kuin kello, voit tarkkailla hengitystäsi ja pulssiasi helposti. Tässä älykellossa on myös muistia musiikille ja se tukee Bluetooth-kuulokkeita.

Tämä aktiivisuusranneke pystyy myös tarkkailemaan sykettäsi myös ollessasi veden alla.

Garmin Vivoactive 4 GPS -älykello tarjoaa loistavat ominaisuudet jokapäiväisen aktiivisuuden seuraamiseen, mahdollisuuden vastaanottaa ilmoitukset älypuhelimesta suoraan ranteeseesi sekä WiFi- Bluetooth- ja ANT+-yhteydet.

Muotoilu
Garmin Vivoactive 4 GPS -älykello yhdistää muodikkuuden ja kuntoilun. Kello on varustettu pyöreällä ja helppolukuisella näytöllä, jossa on 260×260 pikselin resoluutio, sekä Corning Gorilla Glass 3 -suojaus. Älykello on turvallista ottaa mukaan uimaan tai suihkuun 5 ATM -vedenkestävyysluokituksen ansiosta. Kosketusherkkä pyyhkäisyalue kellon sivussa mahdollistaa valikoiden rullaamisen ylös sekä alas.

Paikannus
Vivoactive 4 on varustettu sisäänrakennetuilla GPS-, GLONASS- ja Galileo-paikannuspalveluilla. GPS-käynnistyy automaattisesti, kun aloitat aktiviteetin, jossa sen käyttö on tarpeellista. Se myös sammuu automaattisesti, kun lopetat. Urheilukello säästää näin ollen virtaa ja sen akku kestää pidempään. GPS-paikantimella näet esimerkiksi juoksureitin tai kilpareitin alku- ja loppupisteet.

Sykkeen mittaus
Vivoactive 4 tarkkailee sykettä ranteestasi ja seuraa siten aktiivisuuttasi antaakseen sinulle mahdollisimman tarkkaa tietoa terveydestäsi ilman hihnoja, pantoja tai piuhoja. Sykemittari tarkkailee aktiivisuuttasi kellonympäri. Laite tarkkailee jopa niin sanottua kuntoikääsi, jotta saat tarkempaa tietoa viimeaikojen harjoitteiden vaikutuksista elintoimintoihisi. Tutki päivittäisiä kaavioita sykkeen vaihteluista nähdäksesi mihin aikaan päivästä olet kaikkein stressaantunein, jotta voisit eliminoida ongelman lähteen. Laitteen ominaisuuksiin kuuluu myös ilmoitukset äärimmäisen stressaaville hetkille, sekä 1-5 minuutin hengitysharjoitus keskittymisen palauttamiseksi.

Älykäs synkronointi
Synkronoi Vivoactive 4 ilmaisen Garmin Connect -sovelluksen avulla. Sovellus koostaa ja analysoi kaikki liikuntatietosi (mukaan lukien epäaktiiviset hetket), kalorisaannin sekä unisyklin. Älykello on yhteensopiva Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Älypuhelinyhteensopivuuden ansiosta voit tarkastaa ilmoitukset, tekstiviestit ja sähköpostit suoraan ranteestasi.

Musiikkia ranteessasi
Sisäänrakennetun muistin ansiosta voit tallentaa älykelloon jopa 500 kappaletta. MP3-soittimen sekä Spotify- ja Deezer-tukien ansiosta voit kuunnella mielimusiikkiasi ja podcastejasi suoraan älykellostasi millä tahansa Bluetooth-kuulokkeilla.

Garmin Pay
NFC-teknologian ansiosta voit jättää lompakon kotiin ja käyttää urheilukellon maksuominaisuutta.

Akkukesto
Vivoactive 4 tarjoaa 8 päivän akkukeston älykellotilassa ja 6 tuntia GPS+Musiikki -tilassa.

Muut ominaisuudet:
– Wi-Fi-, Bluetooth- ja ANT+-yhteydet
– Tapaturmatunnistin
– Vaihdettava 20 mm silikoniranneke

Aktiivisuusranneke lapselle

Kun hankit aktiivisuus ranneketta lapselle kannattaa sinun huomioida monta eri asiaa. Aktiivisuusrannekkeet ovat loistava hankinta lapsille tänäpäivänä, koska se kannustaa liikkumaan ja urheilemaan. Lapsen aktiivisuusrannekkeessa kannattaa huomioida hinta, kestävyys sekä erityis ominaisuudet. Näitä ominaisuuksia on esimerkiksi veden kestävyys, mikä on erittäin tärkeä. Lisäksi puhelimen ilmoituksien näkyminen ranteessa helpottaa yhteyden saamista lapseen.

1. Fitbit - Inspire 2

paras-aktiivisuusranneke

Tämä aktiivisuusrankke sopii ominaisuuksiltaan sekä hinnan puolestaan juurikin lapselle. 

Sen hyviä ominaisuukia lapselle on vedenkestävyys, koko päivän aktiivisuuden mittaaminen ja se näyttää puhelimen ilmoitukset hänen ranteessaan.

Lisäksi se sisältää hauskoja liikunnallisia pelejä, joiden pelaaminen on hauskaa!

Tee terveestä tapa
Seuraa kaikkea aktiivisuuttasi ja haasta itsesi tekemään enemmän 24/7-syke- ja Active Zone Minuteilla sekä hyödynnä Premiumin kunto-ohjelmia Fitbit-sovelluksessa.

Katso kuinka hyvin nukuit ja huomaa yötrendisi Sleep Score -sovelluksella. Katso sitten Premiumin yksityiskohtainen erittely, jotta saat enemmän irti joka yöstä.

Pysy motivoituneena ja tien päällä
10 päivän akun**, ranteessa juhlimisen ja Premiumin henkilökohtaisten oivallusten ansiosta sinulla on aina tietoa ja inspiraatiota pysyäksesi tien päällä.
saavuttaa terveys- ja kuntotavoitteesi.

AKTIIVINEN VYÖHYKEMINUUTTIA
Ansaitse aktiivisen vyöhykkeen minuutteja aina, kun saavutat tavoitesykealueesi, ja seuraa, saatko suositeltuja 150 minuuttia
sydäntä pumppaavaa toimintaa joka viikko.

SYKEALUEET
Inspire 2 mukauttaa sykealueesi ikäsi ja leposykkeesi perusteella näyttääkseen, oletko rasvanpoltto-, kardio- tai
huippuvyöhyke.

NUKIVAIHEET
Katso, kuinka paljon kevyttä, syvää ja REM-unta saat, ja hanki sovelluksesta vinkkejä, jotka voivat parantaa unen laatua.

10 PÄIVÄN AKKUJA
Fitbit Inspire 2 pitää inspiraation tullessa yötä päivää ilman, että sinun tarvitsee pysähtyä lataamaan. Vaihtelee käytön ja muiden tekijöiden mukaan.

KARDIOKUNTOTASO
Tarkista Cardio Fitness Score -pisteesi Fitbit-sovelluksesta nähdäksesi, kuinka hyvässä kunnossa olet, ja saat vinkkejä sen parantamiseen.

KUUKUOTTEIDEN TERVEYDEN SEURANTA
Ymmärrä kehoasi syvemmällä tasolla käyttämällä seurantalaitettasi Fitbit-sovelluksen kanssa seurataksesi kiertokulkuasi, tallentaaksesi oireita ja paljon muuta.

24/7 SYKE
24/7-syke auttaa sinua maksimoimaan harjoitukset, näkemään sykealueet, seuraamaan univaiheita ja arvioimaan paremmin kalorien kulutuksen.

KOKO PÄIVÄN AKTIIVISUUS
Jokainen osa päivääsi vaikuttaa tavoitteisiisi, joten Fitbit Inspire 2 seuraa koko päivän askeleita, matkaa ja poltettuja kaloreita.

VEDENKESTÄVÄ + UIDEN SEURANTA
Inspire 2 on vedenpitävä, joten voit käyttää sitä suihkussa, uima-altaassa ja sen ulkopuolella. Lisäksi se seuraa automaattisesti, kuinka kauan olet ollut
uima. Vedenkestävä 50 metriin asti.

REALIAIKAINEN TAHTI JA ETÄISYYS
Yhdistä Inspire 2 puhelimesi GPS:ään nähdäksesi reaaliaikaisen vauhdin ja etäisyyden ranteessasi kävelyn, lenkkeilyn, vaelluksen ja pyöräilyn aikana.

20+ HARJOITUSTILAA + SMARTTRACK
Valitse yli 20 harjoitustilasta saadaksesi reaaliaikaisia tilastoja harjoitusten aikana – tai anna SmartTrackin automaattisesti tunnistaa ja
tallenna harjoitukset.

ILMOITUKSET
Saat puhelu-, teksti-, kalenteri- ja älypuhelinsovellusilmoitukset suoraan ranteeseesi. Lisäksi lähetä nopeasti
vastauksia viesteihin. (Vain Android.) Käytettävissä, kun puhelin on lähellä.

NUKITYÖKALUT
Katso unipisteesi erittely, jotta ymmärrät, mitkä unesi osa-alueet tarvitsevat parannuksia, ja saat yksilöllisiä oivalluksia
unestasi parantaaksesi lepoasi.

PELIT JA HAASTEET
Kutsu kaikki Fitbit-kaverit (ei vain Premium-jäsenet) kilpailemaan erityisissä, kaikentasoisissa haasteissa, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteesi
Lisää hauskaa

Mitä huomioida aktiivisuusrannekkeessa

1. Helppokäyttöisyys– Ensimmäinen asia, jonka tarvitset, on laite, jossa on kaikki ominaisuudet ja samalla helppokäyttöinen. Et halua mitään monimutkaista laitetta ranteeseesi.

2. Tarkoitus – Varmista, että saat tarpeihisi sopivan seurantalaitteen. Haluat koko päivän seurantalaitteen, jos olet muuttamassa elämäntapojasi etkä vain seuraamassa treenejäsi.

3. Kalorilaskuri – Tämä ominaisuus auttaa sinua ylläpitämään ruokavaliotasi ja varmistamaan, että et syö liikaa kaloreita. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, jos haluat pudottaa tai hallita painoasi.

4. Sykemittari – Korkean intensiteetin toiminta nostaa sykettäsi ja joskus siitä tulee hengenvaarallista. Nämä ominaisuudet pitävät sinut ajan tasalla siitä, kuinka hyvin sydämesi toimii ennen harjoittelua, sen aikana ja sen jälkeen.

5. Näytön koko – Mitä suurempi näyttö, sitä helpompi se on lukea. Lisäksi se helpottaa eri ominaisuuksien selaamista ja käyttämistä.

6. Mukavuus – aktiivisuusranneke, joka on epämiellyttävä päällä tai putoaa väärällä hetkellä ranteestasi, vain häiritsee tarkoitusta ja vaikeuttaa tarkkojen lukemien saamista. Varmista, että hankit sellaisen, joka istuu hyvin häiritsemättä sinua liikkuessasi.

7. Tyyli – Kaikilla on erilaiset maut ja mieltymykset ulkonäön suhteen. Jos haluat näyttää hyvältä, hanki seurantalaite, jonka avulla voit valita värin, näytön suunnittelun ja yleisilmeen.

8. Kosteudenkestävyys – Tämä on no-brainer. Kosteus oikosulkee seurantalaitteen, joten varmista, että se kestää sekä vettä että hikoilua vähintään 30–50 jalan syvyyteen asti.

9. Sovellus aktiivisuusrannekkeelle – Tämä vaihtoehto poistaa johtojen aiheuttaman vaivan. Voit liikkua vapaammin ja muodostaa yhteyden useisiin laitteisiin kytkemättä johtoa.

10. Akun kesto – Et halua aktiivisuusmittarisi akun kuolevan kesken harjoituksen. Mitä pidempään ne kestävät, sitä parempi, mutta myös pisimpään kestävillä akuilla on lyhyt käyttöikä, kun seurantalaitteessa on paljon ominaisuuksia yhtäaikaan päällä, mikä kannattaa ottaa huomioon.

Mikä ero on älykellolla ja aktiivisuusrannekkeella?

Urheilukello on käyttäjäänsä urheilusuorituksen aikana avustava kello, joka sopii erityisesti urheilua harrastaville treenaajille. Se sopii myös hyvin aktiiviselle urheilijalle sisältäen omat ohjelmansa juoksua, pyöräilyä, uintia ja hiihtoa varten yleiseisesti. 

Urheilukellon tärkeimpiä ominaisuuksia ovat GPS-paikannus ja sykkeen mittaus sekä palautumisen mittaus. Aktiivisuusrannekkeiden avulla yleensä näet, kuinka kauan sinulla menee palautua viimeisimmästä treenistäsi.

Älykello taas on rannekellon näköinen, mutta älypuhelimeen yhdistettynä sillä voidaan vastaanottaa puheluita, viestejä, sähköposteja ja kuunnella musiikkia.

Älykello on täydellinen ratkaisu, jos haluat sekä seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon. Nämä kellot sopivat enemmän perinteisemmille ihmisellä, jotka eivät kuitenkaan ole huippu urheilijoita.

Urheilukello on hyvä valinta, jos toiveenasi on treenauksen seuranta ja kehittäminen. Älykello taas sopii erinomaisesti, jos haluat seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon, josta voi nähdä vaikkapa puhelimeen saapuvat viestit sekä pystyt pitämään sitä, esimerkiksi hienommissa tilaisuuksissa.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje