Paras aktiivisuusranneke urheiluun (2023)

paras-aktiivisuusranneke

Suosittu trendi tällä hetkellä on ollut se, että ihmiset elävät terveellisemmin ja treenaavat paljon enemmän. Terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi tarvitset oikeat työkalut sekä välineet ohjaamaan sinua.

Yksi näistä laitteista on markkinoiden parhaat aktiivisuusrannekkeet. Nämä kätevät pienet laitteet ovat ranteessasi ja joiden avulla näet reaaliaikaiset tulokset terveydestäsi ja esimerkiksi sykkeestäsi. Jos haluat lisätietoja näistä aktiivisuusrannekkeista jatka vain artikkelimme lukemista.

Paljonko aktiivisuusrannekkeet maksavat?

Hyvä uutinen on, että on olemassa kunnollisia  aktiivisuusrannekkeita saa melkein millä tahansa budjetilla. Sinun on vain määritettävä, kuinka vakavasti treenaat ja kuinka kestävän haluat laitteen olevan eli kuinka paljon haluat sille käyttöikää.

Jotkin aktiivisuusrannekkeet maksavat vain noin 50 euroa ja joiden pitäisi vastata useimpien treenaajien tarpeita.

Korkeamman hintaluokan malleissa, jotka maksavat 150–400 euroa, on monipuolisemmat ominaisuudet, ne ovat kestävämpiä ja niiden akun kesto on pidempi verrattuna edullisempiin malleihin. Kun mietit, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan aktiivisuusmittariin, ota huomioon budjettisi, käyttötarpeesi ja se, vastaavatko kalliimmat mallit tarpeitasi.

Jos sinulla on taipumus eksyä, saattaisit arvostaa korkeamman hintaluokan malleja, sillä niissä on usein GPS-toiminto, joka on erityisen hyödyllinen esimerkiksi suunnistuksessa.

Alla esittelemme suosittelemamme parhaat aktiivisuusrannekkeet ja niiden yksityiskohtaiset arvostelut!

Mikä on paras aktiivisuusranneke?

Testimme voittajaksi paljastu Fitbit Luxe sen kauniin ulkomuodon, tehokkuuden sekä hinnan vuoksi. Voit seurata sillä päivittäistä treenaamistasi ja terveyttäsi.

1. Fitbit Luxe

paras-aktiivisuusranneke

Tämä aktiivisuusranneke on kauniisti suunniteltu ja se sopii melkein minkä tahansa asun kanssa arkikäyttöön. 

Se on erittäin ohut ja siinä on erinomainen sykemittari. Lisäksi voit helposti lukea treenisi tulokset sen AMO LED -näytöstä.

Tutustu Fitbit Luxe -älykelloon, joka on paitsi tyylikäs myös erittäin toiminnallinen, ja se on suunniteltu tukemaan päivittäistä liikuntaa ja hyvinvointia.

Fitbit Luxe on elegantti aktiivisuusranneke, joka on suunniteltu seuraamaan päivittäistä liikuntaasi ja hyvinvointiasi. Sen avulla voit pitää silmällä fyysistä aktiivisuuttasi, mielenterveyttäsi, sydämen kuntoasi ja paljon muuta. Tämän ansiosta voit aloittaa jokaisen päivän virkeänä ja tietoisena terveydestäsi.

Fitbit Luxen keskeiset ominaisuudet:

2. Apple Watch Series 7

paras-aktiivisuusranneke

Suuri näyttö tekee tästä aktiviisuusrannekkeesta helppolukuisen. Sisältää myös pitkän akun keston ja nopean latauksen.

Apple on tunnettu jyrkistä hinnoistaan, eikä Apple Watch Series 7 ole poikkeus.

Apple Watch Series 7 tarjoaa ennennäkemättömän käyttökokemuksen sen edistyksellisen ja aina päällä olevan Retina-näytön ansiosta. 

Tämä kello on Apple Watch -sarjan kestävin, ja sen iskunkestävä etulasi tekee siitä entistä luotettavamman. Sen monipuoliset toiminnot mahdollistavat veren happitason mittauksen, EKG:n ottamisen ja monien muiden hyvinvointiin liittyvien sovellusten käytön. 

Lisäksi voit seurata monenlaisia treenejä, mukaan lukien uudet taiji- ja pilates-harjoitukset.

Apple Watch Series 7 yhdistää edistyksellisen teknologian ja tyylikkyyden. Tässä tiivistetty lista sen ominaisuuksista:

3. Garmin Vivo Active 4

garmin-aktiivisuusranneke

Vaikka se näyttää ja toimii kuin kello, voit tarkkailla hengitystäsi ja pulssiasi helposti. 

Tässä älykellossa on myös muistia musiikille ja se tukee Bluetooth-kuulokkeita.

Tämä aktiivisuusranneke pystyy myös tarkkailemaan sykettäsi myös ollessasi veden alla.

Garmin Vivoactive 4 on älykello, joka yhdistää tyylikkään muotoilun ja monipuoliset toiminnot. Se on suunniteltu aktiiviseen elämäntyyliin, ja se tarjoaa kattavat ominaisuudet päivittäisen aktiivisuuden seurantaan sekä mahdollisuuden yhdistää kello älypuhelimeesi.

Tämä kello ei ainoastaan seuraa aktiivisuuttasi, vaan se myös auttaa sinua pysymään yhteydessä ja nauttimaan lempimusiikistasi missä ja milloin tahansa.

Garmin Vivo Active 4 ominaisuudet:

Aktiivisuusranneke lapselle

Kun hankit aktiivisuus ranneketta lapselle kannattaa sinun huomioida monta eri asiaa. Aktiivisuusrannekkeet ovat loistava hankinta lapsille tänäpäivänä, koska se kannustaa liikkumaan ja urheilemaan. 

Lapsen aktiivisuusrannekkeessa kannattaa huomioida hinta, kestävyys sekä erityis ominaisuudet. 

Näitä ominaisuuksia on esimerkiksi veden kestävyys ja pitkä akunkesto, mikä on erittäin tärkeä. Lisäksi puhelimen ilmoituksien näkyminen ranteessa helpottaa yhteyden saamista lapseen.

1. Fitbit - Inspire 2

paras-aktiivisuusranneke

Tämä aktiivisuusranneke sopii ominaisuuksiltaan sekä hinnan puolestaan juurikin lapselle. 

Sen hyviä ominaisuukia lapselle on vedenkestävyys, koko päivän aktiivisuuden mittaaminen ja se näyttää puhelimen ilmoitukset hänen ranteessaan.

Lisäksi se sisältää hauskoja liikunnallisia pelejä.

Fitbit Inspire 2 on helppokäyttöinen ja kestävä, joten se sopii aktiiviseen lapsen arkeen. Vedenkestävyys tekee siitä huolettoman valinnan uimiseen ja leikkeihin. GPS auttaa seuraamaan lapsen liikuntaa ja antaa vanhemmille mahdollisuuden nähdä lapsen sijainti.

Ilmoitusominaisuus pitää lapsen yhteydessä perheeseen. Lisäksi rannekkeen pelit ja haasteet tekevät liikkumisesta hauskaa ja motivoivaa.

Tässä tiivistetty lista sen keskeisistä ominaisuuksista:

Mitä huomioida aktiivisuusrannekkeessa

  1. Käyttäjäystävällisyys: Kun etsit sopivaa aktiivisuusranneketta, on tärkeää löytää sellainen, joka yhdistää monipuoliset toiminnot helppokäyttöisyyteen. Laite, joka on intuitiivinen ja yksinkertainen käyttää, tekee päivittäisestä seurannasta vaivatonta.

  2. Tavoite ja tarkoitus: Mieti, mikä on päätavoitteesi aktiivisuusrannekkeen hankinnassa. Haluatko seurata koko päivän aktiivisuutta vai keskittyä vain treenien seurantaan? Valitse laite, joka tukee juuri sinun tavoitteitasi.

  3. Kalorilaskuri: Tämä toiminto on erityisen arvokas niille, jotka haluavat seurata päivittäistä kalorinsaantiaan. Se auttaa ylläpitämään ruokavaliota ja tukemaan painonhallintatavoitteita.

  4. Sykemittari: Sydämen terveys on keskeinen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sykemittari antaa reaaliaikaista tietoa sydämen toiminnasta ja voi auttaa tunnistamaan liiallisen rasituksen tai muut terveysongelmat.

  5. Näytön koko ja selkeys: Suurempi ja selkeä näyttö tekee tiedon lukemisesta helppoa ja nopeaa, ja se helpottaa myös laitteen asetusten ja toimintojen selaamista.

  6. Mukavuus ja istuvuus: On tärkeää, että ranneke istuu mukavasti ranteessa ja pysyy paikallaan aktiivisen liikunnan aikana. Hyvin istuva ranneke antaa tarkempia mittaustuloksia.

  7. Ulkonäkö ja muotoilu: Koska ranneketta pidetään usein jatkuvasti ranteessa, sen ulkonäön tulisi heijastaa käyttäjän henkilökohtaista tyyliä ja mieltymyksiä.

  8. Veden- ja kosteudenkestävyys: Aktiivisuusrannekkeen tulisi kestää hikoilua, sateita ja jopa uimista. Varmista, että valitsemasi laite on vedenkestävä siinä määrin missä sitä tulet käyttämään.

  9. Sovellusyhteensopivuus: Nykyaikainen aktiivisuusranneke synkronoituu usein älypuhelimen sovelluksen kanssa. Tämä mahdollistaa tarkemman datan analysoinnin ja seurannan pitkällä aikavälillä.

  10. Akun kesto ja lataus: Pitkäkestoinen akku on avain, jotta aktiivisuuden seuranta ei katkea kesken päivän. Monipuoliset toiminnot voivat kuluttaa akkua nopeammin, joten on tärkeää valita laite, joka tarjoaa hyvän tasapainon akun keston ja toimintojen välillä.

aktiivisuusranneke miehellä

Mikä ero on älykellolla ja aktiivisuusrannekkeella?

Aktiivisuusranneke on käyttäjäänsä urheilusuorituksen aikana avustava kello, joka sopii erityisesti urheilua harrastaville treenaajille. Se sopii myös hyvin aktiiviselle urheilijalle sisältäen omat ohjelmansa juoksua, pyöräilyä, uintia ja hiihtoa varten yleiseisesti. 

Aktiivisuusranneke tärkeimpiä ominaisuuksia ovat GPS-paikannus ja sykkeen mittaus sekä palautumisen mittaus. Aktiivisuusrannekkeiden avulla yleensä näet, kuinka kauan sinulla menee palautua viimeisimmästä treenistäsi.

Älykello taas on rannekellon näköinen, mutta älypuhelimeen yhdistettynä sillä voidaan vastaanottaa puheluita, viestejä, sähköposteja ja kuunnella musiikkia.

Älykello on hyvä ratkaisu, jos haluat sekä seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon. Nämä kellot sopivat enemmän perinteisemmille ihmisellä, jotka eivät kuitenkaan ole huippu urheilijoita.

Aktiivisuusranneke on hyvä valinta, jos toiveenasi on treenauksen seuranta ja kehittäminen. Älykello taas sopii erinomaisesti, jos haluat seurata aktiivisuuttasi ja terveyttäsi, mutta haluat myös tyylikkään kellon, josta voi nähdä vaikkapa puhelimeen saapuvat viestit sekä pystyt pitämään sitä, esimerkiksi hienommissa tilaisuuksissa.

Yhteenveto

Nyt olemme esitelleet meidän mielestä parhaat aktiivisuusrannekkeet kaikkien tarpeisiin. Valitse siis näistä juuri sinulle paras aktiivisuusranneke ja käytä sitä aktiivisesti. Alta löydät vielä taulukon testaamistamme aktiivisuusrannekkeista.

KategoriaMerkkiMalliHinta
Paras aktiivisuusrannekeFitbitLuxeKatso
Laadukkain aktiivisuusrannekeAppleWatch Series 7Katso
Hyvä vaihtoehtoGarminVivo Active 4Katso
Paras aktiivisuusranneke lapselleFitbitInspire 2Katso
Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top