Parhaat L-glutamiini lisäravinteet treenaajalle (2024)

paras l-glutamiini lisäravinne

Joskus harjoittelu voi tuntua erittäin raskaalta, jopa epämukavalta. On päiviä, jolloin et vain tunne oloasi valmiiksi treenaamaan, ehkä pääsi ei ole kunnolla mukana, sinulla on ruoansulatusvaivoja tai tunnet itsesi ylirasittuneeksi. 

Vaikka tavoitteena on, että treenaaminen saa sinut tuntemaan itsesi vahvaksi ja energiseksi, toisinaan koet päinvastaista.

Onneksi on olemassa keinoja varmistaa, että treenisi sujuvat hyvin. Yksi näistä keinoista on l-glutamiini, luonnollinen aminohappo, joka voi auttaa parantamaan treenisi laatua ja auttaa sinua palautumaan nopeammin.

Tässä oppaassa annamme sinulle kattavan yleiskatsauksen l-glutamiinin hyödyistä, sisältäen tietoa sen lähteistä, annostelusta ja parhaista l-glutamiinia sisältävistä lisäravinteista, jotka voivat tehostaa harjoittelusi tuloksia ja palautumistasi.

Mikä on paras l-glutamiini?

1. SmartSupps L-glutamine

smartsupps l-glutamiini

SmartSupps L-GLUTAMINE tarjoaa 100% puhdasta L-Glutamiinia suoraan valmistajalta edulliseen hintaan. 

Tämä tuote on suunniteltu tukemaan lihasmassan ylläpitoa ja kasvua. Sen maku on neutraali, ja jokaisessa annoksessa on 5500 mg L-glutamiinia. Pakkaus sisältää 200 annosta. 

L-glutamiini on lihasten yleisin vapaa aminohappo ja se on tärkeä proteiinien rakennuspalikka, joka auttaa kehoa ylläpitämään ja kasvattamaan lihasmassaa.

2. Pure L-glutamine

parhaat-l-glutamiiini-lisaravinteet

Chained Nutritionin Pure Glutamine on laadukas L-glutamiinilisä, joka edistää lihasten palautumista ja kasvua. 

Tämä aminohappo on tärkeä lihasten rakentamisessa, immuunijärjestelmän tukemisessa ja suoliston terveydessä. 

Jokaisessa purkissa on 100 annosta puhdasta L-glutamiinia, mikä tekee siitä suositun valinnan kehonrakentajille ja aktiivisille kuntoilijoille. L-glutamiini auttaa vähentämään lihaskipua ja nopeuttaa palautumista, erityisesti raskaan treenin jälkeen.

3. Star Nutrition L-glutamine

parhaat-l-glutamiini-lisaravinteet

Star Nutritionin L-glutamiini on suunniteltu erityisesti aktiivisesti treenaaville henkilöille, sillä se tukee proteiinisynteesiä tehokkaasti. Tämä tuote on kehitetty entistä paremmalla koostumuksella ja muotoilulla.

Star Nutrition L-Glutamine tarjoaa huippulaatuista glutamiinia. L-glutamiini on keskeinen aminohappo, joka on tärkeä osa jatkuvaa proteiinisynteesiä ja kehon kudosten rakentumista. 

4. Vitaprana L-Glutamine

vitaprana l-glutamiini

Glutamiini on tärkeä aminohappo, jolla on merkittävä rooli kehossa, erityisesti lihasten ja suoliston toiminnassa. 

Vitapranan 425 gramman glutamiinijauhe tarjoaa helpon tavan täydentää tämän aminohapon saantia. Tuote on täysin vapaa lisäaineista ja sopii sekä ketogeeniseen että vegaaniseen ruokavalioon.

5. Optimum Nutrition Glutamine powder

paras-glutamiini

Glutamine Powder sisältää glutamiinia, joka on yleisimmin kehossa esiintyvä aminohappo. Lisäannos glutamiinia voi vähentää lihasarkuutta, treenikipua sekä tukea lihaskudosten rakennusta.

Mitä on l-glutamiini lisäravinne?

L-glutamiini on aminohappo, jota kehosi tuottaa luonnollisesti suurissa määrissä. Se ei ole välttämätön aminohappo normaaleissa olosuhteissa, mutta muuttuu ehdollisesti välttämättömäksi tietyissä tilanteissa, kuten sairauden tai stressin aikana. 

Tämä tarkoittaa, että vaikka kehosi yleensä tuottaa riittävästi L-glutamiinia, saattaa olla tilanteita, joissa lisäsaanti ruokavalion kautta on tarpeen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sairaudet tai ruuansulatushäiriöt kuten IBS.

L-glutamiini osallistuu kehon proteiinisynteesiin, mikä on olennaista lihasten kasvun ja kehon kudosten korjaamisen kannalta. Proteiinisynteesi on prosessi, jossa aminohapot, kuten L-glutamiini, yhdistyvät muodostaen proteiineja. Nämä proteiinit ovat tärkeitä monille kehon toiminnoille, kuten lihasten kasvattamiselle, ruoan hajottamiselle ja kudosten korjaamiselle.

L-glutamiini on myös kehon verenkierrossa runsaimmin esiintyvä aminohappo, mikä korostaa sen merkitystä kehon toiminnalle. Näin ollen L-glutamiini on tärkeä aminohappo kehollesi, erityisesti tietyissä vaativissa tilanteissa.

Glutamiinin tuomat hyödyt

Vaikka glutamiini ei ehkä olekaan lisäravinne, joka auttaa sinua kasvattamaan lihasmassaa, glutamiinilla voi silti olla tärkeä rooli pitämään sinut tarpeeksi terveenä jatkaaksesi treenaamista ja lihasten kasvattamista.

Immuunipuolustus

Glutamiini on tärkeä aminohappo, joka tukee immuunijärjestelmää, erityisesti sairauden tai loukkaantumisen aikana. Se auttaa aktivoimaan ja monistamaan immuunisoluja, kuten valkosoluja, jotka ovat keskeisiä kehon puolustuksessa vammoja ja infektioita vastaan. 

Kun keho on stressitilassa, se voi hajottaa proteiinivarastoja, kuten lihaksia, immuunivasteen vahvistamiseksi. 

Tässä yhteydessä glutamiinilisät voivat olla hyödyllisiä, sillä ne voivat auttaa välttämään lihasmassan hajottamista ja tukea immuunijärjestelmää.

Suoliston terveys

Glutamiini on olennainen aminohappo, joka tukee suoliston terveyttä. Se auttaa korjaamaan ja ylläpitämään hyvää suolistoa, mikä on tärkeää infektioiden estämiseksi.

Glutamiinin on myös todettu edistävän suoliston solujen kasvua, mikä tekee siitä hyödyllisen aineen maha-suolikanavan sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Terve suolisto on tärkeä osa yleistä terveyttä ja hyvinvointia, erityisesti kun tavoitteena on pitkäjänteinen ja terveellinen harjoittelu. Välttämällä sairauksia ja loukkaantumisia voit varmistaa, että kehosi kehittyy häiriöttä.

Palautuminen

Glutamiini auttaa nopeuttamaan lihasten palautumista harjoittelun jälkeen. Se on erityisen hyödyllinen kehonrakentajille ja muille, jotka treenaavat suurilla painoilla, sillä sen on todettu edistävän nopeampaa vääntömomentin palautumista. 

Tämä tarkoittaa, että lihaksesi voivat palautua tehokkaammin raskaan treenin jälkeen, mahdollistaen uudelleen intensiivisen treenaamisen nopeammin. 

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että L-glutamiinilisät voivat vähentää lihaskipua, mikä tukee tehokkaampaa ja säännöllisempää harjoittelua.

parhaat-l-glutamiinit-treenaamiseen

Mitä huomioida ennen L-glutamiini lisäravinteen ostoa?

Vaikka L-glutamiini on luonnossa esiintyvä aminohappo, aloita hitaasti, jos otat sen ruokavalioon ravintolisien kautta ensimmäistä kertaa. 

Voi olla viisasta aloittaa puolet pienemmillä annoksilla muutaman päivän ajan, jotta kehosi tottuu uuteen lisäravinteeseen eikä se tuota mitään suurempia ongelmia. Muista puhua lääkärisi kanssa ennen glutamiini lisäravinteen lisäämistä ruokavalioosi. 

Lisäksi tässä on joitain muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen investoimista glutamiini lisäravinteiisiin.

Tavoitteet treenaamisessa

Vaikka glutamiini ei suoraan edistä lihasten kasvua, se voi olla arvokas lisä, jos tavoitteenasi on rakentaa lihasta samalla edistäen immuunijärjestelmän ja suoliston terveyttä. 

Glutamiini tukee kestävää suorituskykyä ja voi auttaa lihasten kasvattamisessa epäsuorasti tukemalla yleistä terveyttä ja treenien tehoa.

Lisäksi glutamiini voi olla hyödyllinen, jos toivut vakavasta loukkaantumisesta tai sairaudesta ja pyrit palaamaan turvallisesti harjoittelun pariin. Se voi helpottaa paluuta treenaamiseen.

Nykyinen ruokavaliosi

Syötkö paljon naudanlihaa, tofua, rasvatonta maitoa tai munia? Jos kyllä, on mahdollista, että ruokavaliossasi on hyvä määrä glutamiinia sellaisenaan. 

Jos kuitenkin kärsit vakavasta vammasta tai sairaudesta, olet vegaani, joka vähentää soijatuotteiden käyttöä tai yrität vähentää maidon määrää ruokavaliossasi, glutamiinilisän lisääminen voi auttaa varmistamaan, että saat kaikki aminohapot, mitä tarvitset. 

Tästä on erityisen tärkeää keskustella lääkärin kanssa, joka voi kertoa sinulle, tarvitsetko päivittäin lisää glutamiinia ruokavalioosi.

Muoto ja maku

Jos vihaat jauheiden lisäämistä juomiin tai palautusjuomiin, glutamiinikapselit voivat olla paras vaihtoehto. Toisaalta, jos et kestä pillereiden nielemistä, voit kääntyä sen sijaan jauheen puoleen.

Jos olet päättänyt pitää parempana glutamiinijauhetta, voit valita, haluatko sen olevan maustettu vai maustamaton. Tässä luettelossa on hyviä vaihtoehtoja molemmille, ja tietyn pisteen jälkeen se on vain mieltymyskysymys.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top