Paras ashwagandha – Testi (2023)

paras-ashwagandha

Oletko jo kuullut tästä länsimaissa uudeksi terveysvillitykseksi nousseesta lisäravinteesta? Ashwagandha on tunnettu sen useista terveyshyödyistä ja Aasiassa sitä on käytetty jo vuosisatoja niin luonnonlääkkeenä kuin kokkauksessakin. 

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin siihen mitä ashwagandha tarkalleen on ja mikä on paras ashwagandha-ravinnelisä.

Ashwagandha myydään Suomessa ja muissa länsimaissa yleensä kapseleina tai tabletteina, joten keskitymme tässä artikkelissa nimenomaa niihin. Emme sivua ashwagandhan käyttöä ruuanlaitossa tai luonnon lääketieteessä, vaikka sillä on pitkät juuret myös niissä. 

Meillä Suomessa aine tunnetaan nimenomaa lisänä, jota syödään päivittäin terveysvaikutusten takia.

Mitä on ashwagandha?

Jos et ole vielä tutustunut ashwagandhaan, niin nyt on jo korkea aika. Kyse on vuosisatoja ayurvedisessä lääketieteessä käytetystä kasviperäisestä aineesta, jolla on nähty olevan useita terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Huomioi kuitenkin, että tästä on vielä todella vähän virallista tutkimustietoa ja tiedot perustuvat lähinnä perimätietoon. Lue ashwagandhan haittoja ja hyötyjä.

Vaikka meillä ashwagandha on uudempi villitys, on sitä käytetty jo vuosisatoja ja jopa vuosituhansia muualla maailmassa. Aineen käyttö on keskittynyt lähinnä Aasian maihin. Siellä se on toiminut niin lääkkeenä kuin mausteena ruuanlaitossa. Intiassa ashwagandhan käytöllä on jopa usean tuhannen vuoden historia. Itseasiassa vielä nykyäänkin ashwagandhaa käytetään normaalissa arjessa. Lähinnä sitä löytyy keittiöistä eikä lääkekaapeista.

Päinvastoin Aasian maihin verrattuna meillä ashwagandha on nimenomaa ravintolisä, jota otetaan kapseleina tai tabletteina. Tosin nyt markkinoille on tullut muunkinlaisia tuotteita, kuten viinikumeja. Ja rohkeimmat ovat alkaneet testailemaan sitä myös ruuanlaitossa.

Markkinoilla on monenlaisia ashwagandha-tuotteita. Osassa on käytetty uutetta ja osassa jauhetta. Myös ashwagandhan alkuperä voi vaihdella niin sijainnin kuin hankintatavankin mukaan. Esimerkiksi ashwagandha-uutetta voidaan saada Withania somnifera -kasvin juurta ja lehtiä käyttäen.

Muista, että paras ashwagandha on aina standardoitu. Nykyään ashwagandhan käyttöä standardisoidaan, minkä takia se saadaan vaikuttamaan paremmin. Tutkimusmenetelmillä voidaan tarkistaa jokaisen tuotteen (kapselin tai tabletin) sisältävän tarkalleen saman määrän ashwagandhan vaikuttavia aineita. Näistä vaikuttavista aineista tunnetuin on withanolidi.

Muista huomioida aina tuotteiden varoitukset, koska ashwagandha ei sovi kaikille. Sitä ei esimerkiksi suositella raskaana oleville.

Paras ashwagandha – Top 4 lista

Seuraavaksi esittelemme sinulle neljä parasta ashwagandha-tuotetta, joista saat tämän aineen parhaat hyödyt. 

Paras ashwagandha on laadukasta sekä käytännöllistä ja helppokäyttöistä. Tutustu näihin tuotteisiin ja valitse niistä oma suosikkisi!

1. Ultimate Ashwagandha

ultimate-ashwagandhaSensoril®-uutetta sisältävä Star Nutritionin Ultimate Ashwagandha on tehokas ashwagandha-lisä, joka on laadukas ja tarkkaan standardoitu. Koska kasvin juurista ja lehdistä saatava ashwagandha on luonnollinen aine, perinteisesti sitä sisältävät tuotteet ovat olleet pitoisuuksiltaan epätasaisia. 

Nykyajan moderneilla teknologioilla ashwagandhan sisältämien aineiden pitoisuudet voidaan mitata tarkasti. Sensoril®-uute on yksi luotetuimmista standardoiduista ashwagandha-uutteista maailmalla.

Ultimate Ashwagandha sisältää Sensoril®-ashwagandhaa, josta 10% on anolideja. Tämän uutteen sisältämä ashwagandha on saatu nimenomaa kasvin juurista ja lehdistä. Tuote on standardosoitu niin, että siinä on 10 % withanolidiglykosideja ja 0,5 % withaferiini A:ta. Tuotteessa on myös piperiiniä eli mustapippuriuutetta tuomassa potkua.

Riippuen haluamastasi käyttömäärästä voit syödä Star Nutritionin Ultimate Ashwagandhaa joko kerran tai kahdesti päivässä. Kapseleita tulisi syödä kaksi kerrallaan. Suositeltavaa ei ole ottaa koko päivän saantia eli neljää kapselia kerrallaan.

Jos annoskokosi on vain kaksi kapselia kerran päivässä, periaatteessa voit ottaa kapselit milloin tahansa. Moni ashwagandhaa käyttävä kuitenkin ottaa kapselit nimenomaa aamupalan yhteydessä.

2. Vitaprana: Ashwagandha

vitaprana-ashwagandhaVitapranan Ashwagandha-kapselien sisältämä Sensoril®-uute on yksi parhaimpina pidetyistä ashwagandha-uutteista. Syynä on se, että sen valmistus on standardisoitu ja seurattu. Jokainen uute-erä on laadukas ja täynnä ashwagandhaa sen puhtaassa muodossa. 

Kyseinen ashwagandha on saatu Withania somnifera kasvin eri osista, kuten juurista ja lehdistä. Sensoril®-uutteen lisäksi kapseleissa on ashwagandha-jauhetta.

Tämä Vitapranan tuote sisältää nimenomaa todella paljon ashwagandhaa sekä siihen sisältyviä withanolideja. Ashwagandhaa on 300 milligrammaa, josta 25 milligrammaa on withanolideja. 

Lisäksi tuotteeseen räjähdysvoimaa tuo mustapippuriuute. Hitunen huomaamatonta riisijauhoa varmistaa, että kapselit on täytetty oikealla tapaa.

Ashwagandha Vitapranalta on kapselimuotoinen tuote. Eli se on hellä kehollesi ja ashwagandha alkaa vaikuttaa vasta sopivassa kohtaa ruuansulatusta. 

Kapseli valmistetaan pullulaanista eli se on kasviperäinen kapseli. Huomioi kuitenkin, että tämä tuote voi sisältää jämiä maidosta.

3. Goli: Ashwagandha

goliGolin Ashwagandha-lisän erottaa muista tuotteista se, että kyse ei olekaan kapseleista! Lähes kaikki Ashwagandha-tuotteet ovat nimenomaa kapseleja tai tabletteja. 

Nämä eivät kuitenkaan sovi kaikille tai ehkä et vain pysty nielemään kapselimuotoisia ravintolisiä. Golin Ashwagandha on viinikumikarkki, jonka syö mielellään. Se ei tunnu ravintolisälle.

Tässä tuotteessa ashwagandha on KSM-66-muotoista. Se on uutetta, joka on muutettu viinikumikarkiksi muiden ainesosien avulla. KSM-66 on todella tunnettu ja suosittu ashwagandhan muoto, jota käytetään ympäri maailmaa. 

Lisäksi viinikumikarkeissa on rikasteena D2-vitamiinia, joka tekee niistä entistäkin terveellisemmän pakkauksen.

Viinikumikarkin aikaan saamiseksi Golin ashwagandha-tuotteen täytyy sisältää myös monia muita aineita. He kuitenkin suosivat ekologisuutta ja luonnollisia ainesosia. Esimerkiksi väreihin on käytetty hedelmä- ja vihannesmehua. Näin varmistetaan, että tuotteen muut ainesosat eivät kumoa ashwagandhan tehokasta vaikutusta.

Goli käyttää modernia teknologiaa tuotteidensa valmistukseen. Näin he voivat luvata, että jokainen viinikumi sisältää saman määrän ashwagandhaa ja muita ainesosia. Tämä on tärkeää, koska luonnosta kerättynä aineena ashwagandhan sisältö voi vaihdella laajastikin.

Lisäksi haluamme mainita tuotteen pirteän värisen sinisen purkin, jota on vaikeaa olla huomaamatta ja tunnistamatta.

4. Aware Ashwangadha

aware-ashwagandhaRuotsissa valmistettu Aware Ashwagandha on laadukas ravintolisä, josta saat ashwagandhan monet hyödyt. Tuote on valmistettu niin, että ashwagandha sisältää anolideja 7%. 

Withanolidit ovat ashwagandhan yksi vaikuttava aine ja siksi niiden määrän standardisointi on niin tärkeää.

Aware ashwangandha on kapselimuotoinen ravintolisä, joka on suunniteltu niin, että saat koko päivän tarpeen ashwagandhaa yhdestä kapselista. Eli sinun tarvitsee syödä yksi kapseli päivässä ja saat siitä 500 mg ashwagandhaa. 

Syöntisuositus on ottaa kapseli ruokailun yhteydessä, koska tämä edistää aineiden imeytymistä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje