Paras ashwagandha jauhe – Testi (2024)

paras-ashwagandha

Ashwagandha, tunnettu Aasiassa vuosisatojen ajan luonnonlääkkeenä ja ruoanlaitossa, on noussut uudeksi terveysvillitykseksi länsimaissa. 

Tässä artikkelissa vertailemme, mikä on paras ashwagandha jauhe päivittäiseen käyttöön terveysvaikutusten ja muiden hyötyjen saavuttamiseksi.

Puhumme myös ashwagandhan käytöstä ja annoksesta.

Mitä on ashwagandha?

Jos et ole vielä tutustunut ashwagandhaan, niin nyt on jo korkea aika. Kyse on vuosisatoja ayurvedisessä lääketieteessä käytetystä kasviperäisestä aineesta, jolla on nähty olevan useita terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. 

Huomioi kuitenkin, että tästä on vielä todella vähän virallista tutkimustietoa ja tiedot perustuvat lähinnä perimätietoon. Lue ashwagandhan haittoja ja hyötyjä.

Ashwagandha on käytössä vuosisatojen ajan Aasiassa, erityisesti Intiassa, lääkkeenä ja mausteena. 

Meillä se on yleensä ravintolisä kapseleina tai tabletteina, mutta markkinoilla on myös muita muotoja, kuten viinikumeja. 

Laadukas ashwagandha on aina standardoitu, jotta sen vaikuttavat aineet, kuten withanolidi, ovat tasapainossa ja tarkasti määriteltyjä.

Muista huomioida aina tuotteiden varoitukset, koska ashwagandha ei sovi kaikille. Sitä ei esimerkiksi suositella raskaana oleville.

Paras ashwagandha jauhe – Top 4 lista

Seuraavaksi esittelemme sinulle neljä parasta ashwagandha-tuotetta, joista saat tämän aineen parhaat hyödyt. 

Paras ashwagandha on laadukasta sekä käytännöllistä ja helppokäyttöistä. Tutustu näihin tuotteisiin ja valitse niistä oma suosikkisi!

1. Ultimate Ashwagandha

ultimate-ashwagandhaTestimme mukaan Star Nutritionin Ultimate Ashwagandha, joka sisältää laadukasta Sensoril®-ashwagandha-uutetta, on paras ashwagandha jauhe.

Se tarjoaa tarkkaan standardoidun ashwagandha-lisän, perustuen ashwagandhan juuriin ja lehtiin. 

Tuotteen aktiiviset ainesosat, kuten 10% anolideja, 10 % withanolidiglykosideja ja 0,5 % withaferiini A:ta, on tarkasti mitattu moderneilla teknologioilla. 

Lisäksi tuotteessa on tehoa lisäävää piperiiniä eli mustapippuriuutetta.

2. Vitaprana: Ashwagandha

vitaprana-ashwagandha

Vitapranan Ashwagandha-kapselit sisältävät laadukasta ja standardoitua Sensoril®-ashwagandha-uutetta, joka on peräisin Withania somnifera -kasvin juurista ja lehdistä.

Kapselit sisältävät 300 mg ashwagandhaa, josta 25 mg on withanolideja, sekä tehosteena mustapippuriuutetta ja riisijauhoa. 

Tuote on kapselimuodossa, joka on kasviperäinen ja mahdollisesti sisältää pieniä määriä maitoa. 

Kapselit vapauttavat ashwagandhan hellävaraisesti ruoansulatuksessa.

3. Goli: Ashwagandha

goliGolin Ashwagandha erottuu markkinoilla olemalla viinikumikarkkimuodossa, toisin kuin perinteiset ashwagandha-kapselit ja jauheet.

Tämä tekee siitä helpon vaihtoehdon niille, jotka eivät pysty tai halua niellä kapseleita.

Tuote sisältää suositun KSM-66-ashwagandha-uutteen.

Lisäksi Golin viinikumit sisältävät D2-vitamiinia, joka parantaa tuotteen terveysvaikutuksia. Testissämme karkit maistuivat hyviltä.

4. Aware Ashwangadha

aware-ashwagandhaRuotsissa valmistettu Aware Ashwagandha on laadukas ravintolisä.

Tuote on valmistettu niin, että ashwagandha sisältää anolideja 7%. 

Withanolidit ovat ashwagandhan yksi vaikuttava aine ja siksi niiden määrän standardisointi on niin tärkeää.

Aware ashwangandha on kapselimuotoinen ravintolisä, joka on suunniteltu niin, että saat koko päivän tarpeen ashwagandhaa yhdestä kapselista. 

Eli sinun tarvitsee syödä yksi kapseli päivässä ja saat siitä 500 mg ashwagandhaa. 

Ashwangadha käyttö

Ashwagandhaa käytetään stressin ja ahdistuksen lievittämiseen, unen laadun parantamiseen sekä kognitiivisten toimintojen ja fyysisen suorituskyvyn tukemiseen.

Ashwangadhan annostus

Kun käytät ashwagandhaa, on tärkeää noudattaa tuotteen mukana tulevaa annostusohjetta, sillä eri valmisteiden pitoisuudet ja suositukset voivat vaihdella. 

Yleinen suositus keskikokoiselle aikuiselle on päivittäin noin 300-500 mg ashwagandhaa.

On hyvä aloittaa pienemmällä annoksella ja lisätä sitä vähitellen, kun olet tottunut tuotteen vaikutuksiin kehossasi.

Ashwagandhan käyttöaika - Aamu vai ilta?

Ashwagandhan vaikutus on yleisesti rauhoittava, joten voit itse päättää, milloin on paras aika ottaa se. 

Monille käyttäjille ashwagandhan ottaminen illalla on suositeltavaa, sillä sen rentouttava vaikutus voi tukea unen laatua eikä se häiritse päiväaikaista aktiivisuutta. 

Toisaalta, jos koet, että se lisää päiväaikaista vireyttäsi tai rentouttaa ilman uneliaisuutta, aamun ottaminen voi olla sinulle sopivampaa. 

Kuuntele kehoasi ja säädä käyttöaikaa tarpeesi mukaan.

Yhteenveto

Lopuksi, kun harkitset ashwagandhan lisäämistä osaksi päivittäistä hyvinvointirutiiniasi, muista valita tuote huolellisesti. 

Etsi luotettavia valmistajia ja tarkista tuotteiden laatu ja puhtaus.

Ashwagandha voi tarjota merkittäviä terveyshyötyjä, kuten stressin hallintaa ja unenlaadun parantamista, mutta sen käyttö tulisi aina nähdä osana kokonaisvaltaista lähestymistapaa hyvinvointiin. 

Kyllä, ashwagandhaa voidaan käyttää päivittäin. On kuitenkin tärkeää noudattaa suositeltua annostusta ja aloittaa pienemmällä määrällä, jotta voit tarkkailla kehosi reaktioita.

Vaikka ashwagandha on yleisesti turvallinen, se ei sovi kaikille. Raskaana olevien ja imettävien naisten, sekä tietyt sairaudet omaavien henkilöiden tulisi välttää sen käyttöä tai keskustella lääkärin kanssa ennen käyttöä.

Ashwagandhan vaikutukset voivat vaihdella yksilöllisesti. Jotkut saattavat huomata vaikutuksia muutaman päivän sisällä, kun taas toisilla vaikutukset voivat ilmetä vasta useiden viikkojen jälkeen.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top