Magnesium – lisäravinne – Ota nämä huomioon

magnesium lisäravinne

Magnesium on yksi elimistön tärkeimmistä kivennäisaineista. Se vaikuttaa muun muassa lihasten ja luuston hyvinvointiin ja sillä on vaikutusta elimistössä yli 300 entsyymin toimintaan. 

Valtaosa suomalaisista saa ravinnostaan riittävästi magnesiumia, mutta esimerkiksi lisäravinteen käyttö ei olisi haitaksi, koska ravinnosta saatu magnesium ei aina riitä.

Ihmisen magnesiumin tarve

Ihminen tarvitsee muun muassa solujen perusaineenvaihdunnan säätelyyn ja geenien rakentumiseen. 

Lisäksi magnesiumia tarvitaan solujen jakautumiseen, normaaliin hermoston toiminnan ylläpitämiseen ja hermoimpulssien lähettämiseen sekä suurempien ravintoaineiden, kuten proteiinien muodostamiseen.

Magnesium hyödyt

Magnesium tuo yleisesti paljon hyötyjä ihmiselle. Moni näistä on tärkeitä kehon toiminnan kannalta. Tässä tärkeimmät hyödyt:

Urheilijan magnesium tarve

Urheilijat, erityisesti kestävyysurheilijat, tarvitsevat enemmän magnesiumia verrattuna henkilöihin, jotka eivät harrasta urheilua. Tämän vuoksi urheilijoiden on hyvä käyttää magnesiumlisää, kuten esimerkiksi Puhdistamon tripla magnesium -valmistetta, magnesiumvajeen ehkäisemiseksi.

Koska fyysinen aktiivisuus lisää magnesiumin poistumista kehosta virtsan mukana, urheilijoiden, ja erityisesti kestävyysurheilijoiden, magnesiumin tarve voi kasvaa noin 20 % normaaliin verrattuna. 

Pitkäaikainen urheilu ilman riittävää magnesiumin saantia voi johtaa merkittävään magnesiumvajeeseen.

Yhteenveto

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, joka tukee monia kehon perustoimintoja ja edistää yleistä hyvinvointia. Sen merkitys korostuu erityisesti urheilijoiden keskuudessa, joilla magnesiumin tarve voi olla suurempi fyysisen rasituksen ja hikoilun vuoksi. 

Tämän artikkelin perusteella on selvää, että magnesiumin saannin varmistaminen joko ravinnon tai lisäravinteiden kautta on tärkeää terveyden ylläpitämiseksi. 

Olipa kyseessä urheilija tai ei, magnesiumin rooli kehon toiminnassa on kiistaton, ja sen riittävä saanti tulisi varmistaa osana tasapainoista ruokavaliota.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top