Paras MSM-jauhe: 6 erin MSM vertailu

mikä on paras msm jauhe

MSM-ravintolisä eli methyl sulfonyl methan -ravintolisä on suosittu lisä nivelten, luuston, lihaksien, kynsien ja hiusten hyvinvoinnin takaamiseksi. 

Lisällä on useita hyötyjä ja se vaikuttaa ympäri kehoa positiivisesti, mikä tekeekin siitä monen suosikin osana joka päivästä käyttöä. Paras MSM-jauhe on helppo tapa nauttia MSM-lisää ja saada tarvittava määrä rikkiä.

Erityisesti urheilijat suosivat MSM-lisiä, koska niiden käyttö vähentää kipua nivelissä. Lisää voi käyttää myös ns. ehkäisevästi eli ennen kivun syntymistä. Moni treenaaja käyttää MSM-jauhetta säännöllisesti oman treenaamisen tukemiseen. 

Useissa MSM-jauheissa onkin myös muita treenaajalle tuttuja ravintolisiä, kuten kollageenin tuotantoa kehittävää C-vitamiinia tai itse kollageenia.

Paras MSM-jauhe nopeasti:

 1. Paras msm-jauhe yleisesti: Luontaistukun MSM-jauhe
 2. Msm-jauhe + C vitamiinilla: Nutri Works MSM+C
 3. Sisältää 100% MSM: Cocovi MSM-jauhe
 4. Paras edullinen kapseli MSM-jauhe: Star Nutrition Ultimate MSM
 5. MSM-jauhe + kollageeniä: Delta Nutrition Collagen + MSM
 6. Nivelten hyvinvointia tukeva MSM: Scitec Nutrition Mega MSM

Mitä on MSM-jauhe?

MSM-jauhe on ravintolisä, joka auttaa erityisesti nivelten tulehduksissa ja parantaa joustavuutta, mikä on hyödyllistä osteoartriitin hoidossa. 

Se edistää myös ruoansulatuskanavan uusiutumista, lievittää allergioita, hoitaa iho-ongelmia kuten ruusufinniä ja lihaskipuja, sekä edistää hiusten kasvua ja vähentää stressiä.

Mikä on paras MSM-jauhe?

Seuraavaksi esittelemme sinulle kuusi parasta MSM-jauheeseen. Hyvä MSM-jauhe sisältää runsaasti MSM:ää ja mahdollisesti muita sen vaikutusta tukevia ravintolisiä. 

Valitessasi sopivaa tuotetta itsellesi, kiinnitä huomiota käyttötapaan ja annoskokoon, sillä jotkut tuotteet vaativat vain yhden annoksen päivässä, kun taas toisia on nautittava useamman kerran päivässä.

1. Luontaistukun MSM-jauhe

luontaistukun msm-jauheTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 1 000 g/pussi
 • Annoskoko (per päivä): 2 x 3 mg
 • Käyttötapa: Jauheena tai ruuissa (esim. smoothiet)
 • Alkuperämaa: Kiina
 • Erityistä: Pakattu Suomessa Luontaistukun omalla tehtaalla

Suomessa pakattu Luontaistukun MSM-jauhe on hyvä perus MSM-jauhe, joka sopii syötäväksi pelkältään tai osana ruuanlaittoa. Tästä MSM-jauheesta teet esimerkiksi smoothiet. Pakkaus on suuri kilon kokoinen pussi, joten jauhe ei tule loppumaan pitkään aikaan.

Jauheen annossuositus on 6 milligrammaa per päivä. Tämä annos tulisi nauttia kahdessa osassa. 3 milligramman annos on sopivasti puolikas teelusikka eli mittaamisessa ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa. 

Ota puolikas teelusikka ensimmäisenä aamulla ja toinen puolikas teelusikka illalla tai iltapäivällä. 

Tarvittaessa MSM-jauhetta voidaan syödä enemmänkin jopa muutama ruokalusikka päivää kohden, mutta tästä tulisi jutella lääkärin kanssa.

2. Nutri Works MSM+C

msm-jauheTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 300 g/purkki
 • Annoskoko (per päivä): 3100 – 6200 mg
 • Käyttötapa: Veteen sekoitettuna
 • Erityistä: Sisältää myös C-vitamiinia

Nutri Works MSM+C yhdistää MSM:n ja C-vitamiinin 300 gramman purkissa, tarjoten noin 96 annosta. 

Tämä jauhemainen lisä sisältää orgaanista rikkiä, joka vaikuttaa niveliin, ja C-vitamiinia, joka tukee vastustuskykyä ja edistää kollageenin muodostusta. 

Pakkaus sisältää kätevän mittalusikan, ja suositeltu annostus on 3-6 mittalusikkaa päivässä. 

Tuote ei sisällä gluteenia, laktoosia, soijaa tai hiivaa, ja yksi annos sisältää 3000 mg MSM:ää ja 100 mg C-vitamiinia.

3. CocoVi MSM-jauhe

cocovi-msm-jauheTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 300 g/pussi
 • Annoskoko (per päivä): 2 – 5 mg
 • Käyttötapa: Veteen liuotettuna
 • Alkuperämaa: Kiina
 • Erityistä: Sisältää 100% MSM

CocoVi on suomalainen superfoodeja myyvä brändi, jonka tuotteita löytyy monesta luontaistuotekaupasta. 

Ainesosana on 100% MSM eli sinun tarvitsee syödä jauhetta erittäin pieni määrä joka päivä saadaksesi siitä kaiken hyödyn irti. Jos hakusessa on hyvä MSM-jauhe, CocoVi:n jauheelle kannattaa antaa tilaisuus.

Jauhe tulee sekoittaa veteen tai muuhun nesteeseen. Päivittäinen käyttösuositus on 2-5 milligrammaa, mutta käyttö tulisi aloittaa erittäin pienellä annoksella. 

Esimerkiksi 1 milligramma päivässä on hyvä tuotetta ensikertaa käyttävälle. Näin vältytään mahdollisilta vatsaoireilta. Annosta ei kuitenkaan tulisi syödä yhdellä kertaa vaan se voidaan jakaa 2 tai 3 erään pitkin päivää.

4. Star Nutrition Ultimate MSM

ultimate-msm-jauhe-kapselitTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 90 kapselia
 • Annoskoko (per päivä): 1-4 kapselia
 • Käyttötapa: Niele kapselit
 • Erityistä: Jauhe kapseleissa

Huomioi, että Star Nutritionin Ultimate MSM -tuotteessa jauhe on kapseleiden sisällä. Pakkaus sisältää 90 kapselia, joissa jokaisessa on 800 mg MSM:ää ja 11,5 mg C-vitamiinia.

Kapselien MSM on laadukasta sekä puhdasta OptiMSM®-ravintolisää Berstrom Nutritionilta. Kapselit ovat helppoa tapa käyttää MSM-jauhetta, koska sinun ei tarvitse erikseen sekoittaa sitä juomaksi. 

Jos olet tottunut nielemään kapseleita ja tabletteja, nämä ovat ehdottomasti parhaat MSM-jauheet sinulle.

Star Nutritionin Ultimate MSM -kapselit on suunnattu nimenomaa treenaajille. Kapselien tarkoitus on helpottaa nivelien rasitusta ja kipua, johon kova treenaaminen usein johtaa.

Yksi purkillinen kapseleita kestää sinulla 22-90 päivää. Suositeltava annos on 1-4 kapselia päivässä.

Vaihtoehtoisesti tuotetta myydään myös pelkkänä jauheena.

5. Delta Nutrition Collagen + MSM

kollageeni msm jauhe kapseliTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 300 g/purkki
 • Annoskoko (per päivä): 5 g
 • Käyttötapa: Sekoita 3 desiin vettä
 • Erityistä: Kollageeni, MSM ja C-vitamiini

Delta Nutrition on tunnettu ravintolisiä valmistava brändi. Heidän Collagen + MSM -tuotteensa koostuu kollageenista, MSM:stä ja C-vitamiinista eli se on täysi pakkaus ravintolisiä kehon hyvinvoinnin tukemiseen. 

Purkki tuotetta on kooltaan 300 g ja se sisältää 5 g mitan. Yksi mitallinen Delta Nutritionin Collagen + MSM -tuotetta sisältää 400 mg C-vitamiinia, 1 250 mg MSM:ää ja 3 200 mg kollageenia.

C-vitamiini on askorbiinihappoa ja kollageeni on hydrolysoitua naudasta saatua kollageenia. Hydrolysoinnin ansiosta kollageeni on pilkottu keholle helposti käsiteltävään muotoon. Tuote sisältää myös piioksidia ja isomaltuloosia, jotka ehkäisevät paakkuuntumista.

Purkissa on noin 60 annosta. Yhden annoksen koko on 5 g ja se on helppoa mitata pakkauksessa mukana tulevalla 5 gramman mitalla. Päivässä tulee syödä enintään yksi annos tuotetta. 5 grammaa jauhetta sekoitetaan 3 desilitraan vettä.

6. Scitec Nutrition Mega MSM

msm jauhe kapselitTuotetiedot:

 • Pakkauskoko: 100 kapselia
 • Annoskoko (per päivä): 3 kapselia / 2 400 mg
 • Käyttötapa: 1 kapseli aterian yhteydessä kolmesti päivässä
 • Erityistä: Jauhe kapseleissa

100% MSM:ää sisältävä Scitec Nutritionin Mega MSM on paras MSM-jauhe, jos hakusessa on kapseleissa oleva jauhe, joka sisältää vain MSM-ravintolisää. 

Se on suunniteltu tukemaan treenaamista ja vähentämään nivelkipua. Kapselit sisältävät MSM:ää, magnesiumstearaattia ja gelatiinisen kapselin. Yhdessä kapselissa on 800 mg MSM:ää.

Suositeltu annoskoko on 1 kapseli kolmesti päivässä. Kapselit tulisi syödä aina ruokailun yhteydessä, eikä tyhjään mahaan. Näin vältetään vatsavaivoja. 

Yksi kapseli sisältää 800 milligrammaa MSM:ää eli suurin sallittu päiväannos on 2 400 milligrammaa.

MSM-jauheen käyttö ja annostus

MSM-jauheen annostus riippuu sen käyttötarkoituksesta ja henkilökohtaisista tarpeista. Yleisesti ottaen aikuisen suositeltu päiväannos on 1–5 grammaa, jaettuna useampaan annokseen päivän aikana, esimerkiksi kolmeen.

MSM:n voi ottaa joko jauheena, joka liuotetaan veteen tai muuhun nesteeseen, tai kapseleina.

On tärkeää aloittaa pienellä annoksella ja lisätä sitä vähitellen, jotta keho tottuu ja välttää vatsavaivoja. 

Suosittelemme konsultoimaan lääkäriäsi ennen MSM:n käytön aloittamista, erityisesti jos sinulla on olemassa olevia terveydellisiä tiloja tai käytät muita lääkkeitä.

Yhteenveto

Tarkasteltuamme erilaisia MSM-tuotteita, kuten Luontaistukun, CocoVi:n, Delta Nutritionin ja Scitec Nutritionin tarjoamia, on selvää, että MSM tarjoaa monipuolisia hyötyjä terveydelle, erityisesti nivelten ja ihon osalta.

Jokaisella tuotteella on omat erityispiirteensä, joiden ansiosta ne sopivat erilaisiin tarpeisiin ja käyttötottumuksiin. 

Nähdäksesi MSM-jauheen vaikutukset, kestää yleensä muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Tämä riippuu yksilön kehosta ja siitä, minkälaista vaikutusta haetaan.

Korkealaatuisen MSM-jauheen tunnistaminen edellyttää useita seikkoja. Laadukkaassa tuotteessa tulisi olla kolmannen osapuolen seurantaa, 100% rahat takaisin -takuu ja kolmannen osapuolen testausta, jotka varmistavat tuotteen puhtauden ja tehokkuuden. Myös tuotteen valmistuspaikka on merkittävä;

MSM-jauheen pitkäaikainen käyttö on yleisesti turvallista, mutta on tärkeää ottaa huomioon yksilölliset terveysolosuhteet ja konsultoida lääkäriä ennen käytön aloittamista, erityisesti jos käytät muita lääkkeitä tai sinulla on terveydellisiä ongelmia.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top