Vinkit laihduttamisessa onnistumiseen!

Vinkit-laihduttamiseen

Mitä on laihduttaminen?

Laihduttaminen on ihmisen tietoista toimintaa painon alentamiseksi. Yleisimpiä keinoja laihduttaa ovat ruokavalion muuttaminen, liikunnan lisääminen, laihdutuslääkkeiden käyttö, rasvaimu ja laihdutusleikkaus. Henkilökohtaisesti olen huomannut, että tämän listan ensimmäisen kolmen yhdistäminen takaa parhaan tuloksen.

Laihduttaminen ja ruokavalio

Ruokavaliosi yleensä täytyy muuttua laihtuaksesi. Ihminen laihtuu, jos hän syö vähemmän kuin kuluttaa ja se on fakta. On kuitenkin järkevämpiä tapoja rakentaa oma ruokavalio, kuin esimerkiksi pussikeitolla laihduttaminen. Laihduttaminen nopeasti ei ole kannattavaa, koska hitaammin saadut tulokset ovat pitkäkestoisempia, kuin nopeasti ja kovalla näännytyksellä saadut tulokset. Ruokavaliossa kannattaa suosia vähä kalorisia ruokia, jolloin nälän tunne siirtyy mahdollisimman kauas, koska saa syödä niin sanotusti ”enemmän”. Vähäkaloriset ruuat ovat kooltaan isompia ja vähempi kalorisia, kuin esimerkiksi pizza tai rasvaiset hampurilaiset.

Sinutral - lisäravinne

Sinutral on markkinoiden paras laihdutusvalmiste, jota henkilökohtaisesti itse olen käyttänyt. Sinutral on valmistettu 100 % luonnollisista ainesosista, jotka ovat tutkitusti tehokkaita vaivattomaan ja tulokselliseen painonpudotukseen. Mielestäni Sinutral ei kuitenkaa tee painonpudottamisesta vaivatonta, mutta mielekkäämpää. Olen onnistunut pudottamaan painoani kymmenenkiloa Sinutralin ja uuden ruokavalioni avulla. Laihdutusvalmiste tukee painonpudotustasi ja auttaa sinua sietämään sitä nälkää.

Paras-rasvanpolttaja

Riikka Latvanen, ravitsemusterapeutti (Ttm):

Tapaan ylipainoisia asiakkaita päivittäin, ketkä haluavat pudottaa painoa nopeasti. Toiset haluavat pudottaa ylimääräisiä kiloja ennen lomamatkaa, ja toisilla ei ole voimia tai edes mahdollisuuksia kuntoilla. Suosittelen heille aina Sinutralia. Ravintolisä sisältää Sinetrol® Xpur – sitrusuutetta, joka tehostaa kehon aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa nopeasti. Sitrushedelmät puhdistavat elimistöä kuona-aineista ja myrkyistä sekä sisältävät terveyttä edistäviä antioksidantteja ja flavonoideja. Ravitsemusasiantuntijana suosittelen ainoastaan tuotteita, joilla on tieteellisesti tutkittu teho.

Mikä sitten tekee Sinutralista markkinoiden parhaan laihdutustuki tuotteen?

 

 • Yksi maailman parhaita valmisteita, saatavilla Suomessa
 • Tehokas rasvanpolttaja äärimmäiseen, nopeaan painonpudotukseen
 • Lisää aineenvaihduntaasi vuorokauden ympäri
 • Nopea painonpudotus ilman raskaita dieettejä tai treeniä
 • Tieteellisesti todistettu Sinetrol® Xpur -uutteen vaikutus
 • Sinutral polttaa rasvaa kellon ympäri, myös nukkuessasi
 • Nopea, turvallinen painonpudotus ilman sivuvaikutuksia

Sinutral kokemuksia:

Olen pitkään kärsinyt huonosta itsetunnosta ylipainoni takia. Perheeni oli jatkuvasti huolissaan terveydestäni ja elämä oli aika vaikeaa. Tavallisesti olen skeptinen internetistä tilattavia tuotteita kohtaan, mutta ystäväni suositteli minua kokeilemaan Sinutralia. Voin sanoa, että se muutti elämäni! Onnistuin laihtumaan 28 kiloa lyhyessä ajassa ja elämä hymyilee taas! Tunnen oloni itsevarmemmaksi ja olen myös innostunut aloittamaan kuntoilun. Lisäksi, vältän nykyisin kivuliaat polvi- ja nivelongelmat. Olen kiitollinen, että tartuin mahdollisuuteen, koska rakastan uutta elämääni ilman ylipainoa. 

Mikko V. – Helsinki

Liikunnan lisääminen

Juoksumatolla laihduttaminen ei ole se kaikista optimaalisin tapa. Liikunnan lisääminen arkielämässä, kuitenkin tukee laihduttamista ja luo suuremman kalorivajeen. Suuremman kalorivajeen luominen antaa enemmän varaa syödä ja pitää nälkää poissa, mutta se myös nopeuttaa laihduttamista. Laihduttaminen nopeasti ei kuitenkaan ole se paras tapa, niin kuin aikaisemmin jo kerroin. Paras tapa laihduttaa on ruokavalion muuttaminen, jonka tuoksi olen itse löytänyt Sinutral valmisteen. Liikunnan lisääminen helposti onnistuu esimerkiksi Fitfarmin valmennuksilla, joita olen itse käyttänyt. Fitfarm-valmennukset tarjoavat monipuolisen ja ennen kaikkea opettavaisen valmennuksen, joka tukee tavoitteitani.

Fitfarmin asiakkaan huikea tarina VHH-valmennuksesta!

“Minulla on pitkä treenitausta (n.13v) kuntosalilta, joka on enemmän ja vähemmän otettu tosissaan riippuen elämäntilanteesta.
Kuitenkin voimailu ja lihasmassan kasvatus ovat olleet tavoitteena alusta asti.

Edelliset 3v menivät kuitenkin hieman heikommin treenin osalta, sillä jouduin opiskelujen ja töiden takia karsimaan treenejä sekä hieman vauhdikas opiskelijaelämä alkoi vaikuttaa myös. Syöminen perustui lähinnä kiireellisiin pikku purtaviin, koska ruokarytmiä ei oikeastaan enää ollut. Kalorivajetta paikkailtiin sitten jollain sokerilla tai pikaruualla.
Tämä johti siihen että lihasmassaa alkoi lähteä ja rasvan määrä kehossa nousemaan pikkuhiljaa, myös Inbody mittauksien mukaan. (2017 & 2018 & 2019)
Huomasin selkeää voimatasojen laskua, koska säännöllisestä treenaamisesta huolimatta olin taas takavuosien treenipainoissa.

Syksyllä 2020 päätin aloittaa “dietin”, koska huomasin että kroppa ei enää näyttänyt niin urheilulliselta eikä olokaan tuntunut kovinkaan virkeältä tai vahvalta.

Alkumittaukset 1.9.2020:

 • Vyötärö 117cm
 • Paino 124kg


Inbody -mittaus 1.10.2020:

 • Paino 122.5kg
 • Vyötärö 116cm
 • lihasmassa 48,1kg
 • rasvamassa 37,6 kg
 • rasvaprosentti 30,9%


Aloitin ensin ns. omin avuin syyskuussa, koska uskoin että tiedän suhteellisen hyvin perusteet monen vuoden treenaamisen jälkeen. Asenne oli “hiilarit minimiin ja kovaa treeniä + aerobista.”
Tämä tuotti ihan kohtalaista tulosta, mutta salilla ei silti tapahtunut ihmeitä ja tuntui että painokaan ei liikkunut mihinkään alun jälkeen.
Jotakin oli kuitenkin tapahtunut 2kk:n (syyskuu-lokakuu) aikana:

 • vyötärö: 110cm (-7 cm)
 • Paino 123,2kg (-0,8 kg)


Tässä kohtaa päätin, että kokeilen VHH:ta, koska tuntui ettei oma dietti enää etene mihinkään suuntaan.
Ensin katsoin painoluokkani mukaan ruokavalion ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt, sillä jokaiselle aterialle tarjottiin 3 eri vaihtoehtoa, joten niitä pystyi hyvin vaihtelemaan.

Laitoin kuitenkin tässä kohtaa valmentajalle viestiä, millaisessa tilanteessa olen ja mitkä ovat tavoitteeni.
Sain ohjeet nopeasti, että jatkan ruokavalion mukaan mutta otetaan treenilisät optimaalisesti treenin ympärille lisäten kaloreita n. 450kcal -> sain tästä huomattavasti lisävirtaa treenaamiseen enkä edes huomannut olevani mitenkään miinuksilla. Päinvastoin, aluksi tuntui että ruokamäärä on todella iso ja olen aivan täynnä! Se kuitenkin alkoi tuntua sopivalta määrältä viikkojen edetessä.
Matias neuvoi myös jättämään erikoistekniikat treeneistä tässä kohtaa pois.

Kun VHH:tä oli takana 2 viikkoa, alkoikin tapahtua oikein urakalla.
Kaikki treenipainot nousivat oikeastaan joka viikko tästä eteenpäin ja tuntui että vyötäröstä häviää silti pikkuhiljaa ylimääräistä, vaikka paino ei liikahtanutkaan mihinkään.
Ymmärsin myös sen, että ihmeitä ei tehdä viikossa eikä kahdessa vaan tuloksia tapahtuu rutinoituneella tekemisellä kuukausien aikana, jolloin ruokavalion ja treenin pitää tuntua hyvältä.

Menin VHH:n lopuksi uudestaan inbody mittaukseen jouluna 2020 (3kk edellisestä mittauksesta):

 • omapaino 121,3kg (-0,7kg),
 • vyötärö 106cm (-11cm)
 • lihasmassa 51.0kg (+3kg)
 • rasvamassa 32,6kg (-5kg)
 • rasvaprosentti 26,8% (-4,1%)


Tähän mainitakseni vielä, että selvän kiinteytymisen lisäksi voimatasot ovat nyt samalla tasolla kuin parhaimmillaan sekä lihasmassaa on 0,5kg enemmän kuin koskaan ennen. Koska lihasmassa kasvoi, se myös muutti ulkomuotoa selvästi.

Valmennus auttoi pitämään uskoa yllä että ollaan oikealla tiellä, vaikka omapaino ei juuri liikkunutkaan.
Ruuat yleisesti olivat hyviä ja ohjeita oli oikeasti helppo noudattaa, joten tämä tuntui ihan normaalilta elämältä mistä on helppo jatkaa eteenpäin.
Muitakin vaihtoehtoja oli kuin rahka tai raejuusto joka aterialla! 🙂

Viikonloppuisin yleensä söin vähän rennommin, joten tulokset olisivat saattaneet olla vielä parempia absoluuttisella tekemisellä.
Mutta halusin toteuttaa ja tehdä sillä periaatteella, millä pystyn jatkamaan tekemistä jatkossakin enkä vain 8 viikon kuurina.”

3 ajatusta aiheesta “Vinkit laihduttamisessa onnistumiseen!”

 1. Paluuviite: Parhaat proteiinipatukat treenaamiseen ja ruokavalioon! - Treenikunkku.fi

 2. Paluuviite: Puhti-terveystarkastus Puhti Labilta – Kokemus - Treenikunkku.fi

 3. Paluuviite: Ferritiinin merkitys terveydessä - Treenikunkku.fi

Kommentointi on suljettu.