Paras älyvaaka – 4 parasta vertailussa

alyvaaka-vertailu

Älyvaaka on fiksusti suunniteltu laite, joka mittaa painon lisäksi muita tärkeitä kehon koostumustietoja. Se hyödyntää edistynyttä tekniikkaa ja yhdistyy langattomasti älylaitteisiin, kuten älypuhelimiin tai tabletteihin. 

Älyvaaka tarjoaa sinulle syvällisempää tietoa kehostasi, jotta voit seurata terveydentilaasi ja asettaa tavoitteita terveellisen elämän saavuttamiseksi.

Älyvaa’at sisältävät kehon painon mittaamisen lisäksi monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Parhaat älyvaa’at tarjoavat myös tietoja kehon rasvaprosentista, lihasmassasta, nestepitoisuudesta ja jopa luun tiheydestä. Lisäksi ne voivat tarjota tietoa aktiivisuustasoista, energiankulutuksesta ja kehon indekseistä, kuten BMI (Body Mass Index). 

Tarkkojen mittausten lisäksi useimmat älyvaa’at synkronoivat tiedot mobiilisovellusten kanssa, jolloin voit tallentaa, seurata ja analysoida tuloksia helposti.

Mikä on älyvaaka?

Älyvaaka on kehonpainoa mittaava vaaka, joka usein pystyy myös mittaamaan muitakin kehon arvoja, kuten rasvaprosenttia, lihasmassaa ja nesteenmäärää. Kaikki älyvaa’at eivät kuitenkaan tee tätä. 

Älyvaaka myös synkronoi mittaamansa tiedot usein puhelimeen, mikä tekee painon seuraamisesta erittäin helppoa.

Mikä on paras älyvaaka?

Tässä vertailussa keskitymme parhaisiin älyvaakoihin markkinoilla. Ominaisuuksia, joihin kiinnitimme huomiota ovat mm. mittausominaisuuksien monipuolisuus, helppokäyttöisyys, yhteensopivuus mobiilisovellusten kanssa, käyttäjäprofiilit useammalle käyttäjälle ja tyylikäs muotoilu.

Seuraavaksi vertailemme markkinoiden neljää parasta älyvaakaa. Tämä vertailu auttaa sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivan vaa’an, joka täyttää kaikki tarpeesi.

Testimme parhaaksi älyvaa’aksi paljastui laadukas ja lasinen Beurer BF 720. Siitä löytyy paljon huippuominaisuuksia, kuten rasvaprosentin, lihasmassan ja luumassan mittaaminen. Myös oma äppi puhelimeen oli kätevä ja hyödyllinen.

1. Beurer BF 720

paras-alyvaakaBeurer BF 720 on tyylikäs lasinen älyvaaka, josta löytyy paljon käteviä toimintoja. Painon lisäksi sillä voi mitata kehon rasvan, nesteen, lihasmassan ja luumassan määrän.

Vaaka siirtää tiedot automaattisesti älypuhelimeesi HealthManager -sovellukseen Bluetoothin kautta. Tämä tekee mittaustulosten seuraamisesta kätevää, eikä niitä tarvitse kirjoittaa erikseen muistiin. Vaaka toimii tietenkin myös ilman sovellusta.

Musta LCD-näyttö on selkeä, numerot hohtavat valkoisina ja erottuvat hyvin myös kirkkaassa valossa. Voit myös nähdä aktiivisen energiankulutuksesi (AMR), perusenergiakulutuksesi (BMR) sekä kehon painoindeksisi (BMI). Mittaustarkkuus on 0,1 % rasvan, nesteen ja lihasmassan mittauksissa ja 100 g kehon painon ja luumassan mittauksissa.

BF720:ssä on valittavana 5 eri aktiviteettitasoa. Se kestää enimmillään180 kg:n painon. Siinä on muistipaikat kahdeksalle käyttäjälle ja tallennusmuisti 20 viimeisimmälle mittaustulokselle. Vaaka käynnistyy nopeasti ja sammuu automaattisesti. Lisäksi se ilmoittaa ylikuormituksesta.

Tekniset tiedot:

 • Helppo yhdistäminen älypuhelimeen
 • Mittaa kehon painon, rasvan, nesteen, lihasmassan ja luumassan määrän
 • Näyttää AMR/BMR
 • Toimii yhdessä Beurer HealthManager -sovelluksen kanssa
 • Asetukset voidaan tehdä vaakaan ilman sovellusta
 • 5 eri aktiviteettitasoa
 • Muistipaikat 8 käyttäjälle
 • 30 viimeisimmän mittauksen tallennus muistiin
 • Pakkaukseen sisältyy 3 x AAA 1,5 V paristo.
 • Enimmäispaino: 180 kg
 • Mitat: 30 x 30 x 2,3 cm

2. Garmin Index Smart Scale S2

garmin-alyvaakaGarmin Index Smart Scale S2 on älykäs vaaka, joka tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia kehon analysointiin ja seurantaan. Tämä edistyksellinen älyvaaka soveltuu erinomaisesti terveys- ja kuntoharrastajille, jotka haluavat tarkkailla kehonsa muutoksia ja edistymistä.

Vaaka mittaa paitsi kehon painon, myös rasvan, lihasmassan, luun tiheyden ja nestepitoisuuden. Näiden tietojen avulla voit saada kokonaisvaltaisen kuvan kehosi tilasta ja edistymisestä. Voit asettaa omat tavoitteesi ja seurata niiden saavuttamista tarkasti.

Garmin Index Smart Scale S2 synkronoituu saumattomasti Garmin Connect -sovelluksen kanssa, joka on suunniteltu tukemaan terveellistä elämäntapaa ja kuntoilua. Mittaustulokset siirtyvät automaattisesti älypuhelimeesi, jolloin voit tarkastella ja analysoida niitä helposti. Sovellus tarjoaa yksityiskohtaisia raportteja ja graafisia esityksiä, jotka auttavat sinua ymmärtämään kehosi muutoksia ja edistymistä.

Vaaka on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, ja sen suuri ja selkeä näyttö mahdollistaa mittaustulosten helpon lukemisen. Voit määrittää vaakaan jopa 16 eri käyttäjäprofiilia, joten koko perhe voi hyödyntää sen tarjoamia ominaisuuksia. Vaaka tunnistaa automaattisesti kunkin käyttäjän ja synkronoi tiedot oikealle profiilille.

Garmin Index Smart Scale S2:ssa on myös älykäs WiFi-yhteys, mikä tarkoittaa, että mittaustulokset voidaan lähettää langattomasti suoraan pilvipalveluun. Tämä mahdollistaa tietojen turvallisen tallentamisen ja helpon saatavuuden eri laitteilla. Voit seurata kehosi muutoksia missä tahansa ja milloin tahansa.

Vaaka on muotoilultaan tyylikäs ja kestävä, ja sen kestävä lasipinta kestää käyttöä pitkään. Sen kompakti koko mahdollistaa helpon sijoittamisen kylpyhuoneeseen tai mihin tahansa sopivaan paikkaan kotona.

Tekniset tiedot:

 • Mitat 320 x 310 x 28 mm
 • Paino: 2,0 kg
 • Akun kesto: jopa yhdeksän kuukautta; käyttää neljää AAA-paristoa (mukana)
 • BLE (Bluetooth) -ominaisuus: kyllä
 • ANT-yhteensopivuus: kyllä
 • Wi-Fi: kyllä, 2,4 GHz
 • Painoraja: 181,4 kg

3. Xiaomi Body Composition Scale 2 - edullinen

xiomi-alyvaakaXiaomi Body Composition Scale 2 on älykäs vaaka, joka tarjoaa kattavan analyysin kehostasi ja auttaa seuraamaan terveyden ja kunnon kehitystä.

Xiaomi älyvaaka mittaa tarkasti kehon painon lisäksi monia muita tärkeitä kehon koostumusmittareita, kuten kehon rasvaprosentin, lihasmassan, luun tiheyden ja kehon nestepitoisuuden. Näiden tietojen avulla voit saada syvällisen käsityksen kehosi tilasta ja tehdä tarvittavia muutoksia terveellisen elämäntavan edistämiseksi.

Xiaomi Body Composition Scale 2 synkronoituu saumattomasti Mi Fit -sovelluksen kanssa, joka tarjoaa käyttäjäystävällisen ja interaktiivisen käyttöliittymän. Sovellus tallentaa kaikki mittaukset ja tarjoaa yksityiskohtaisia raportteja, graafisia esityksiä ja trendianalyysejä kehosi kehityksestä ajan myötä. Voit myös asettaa tavoitteita ja seurata edistymistäsi reaaliajassa.

Vaaka on suunniteltu helpoksi käyttää ja siinä on suuri LED-näyttö, joka näyttää selkeästi tulokset. Voit tallentaa jopa 16 käyttäjäprofiilia, joten koko perhe voi hyödyntää sen tarjoamia ominaisuuksia. Vaaka tunnistaa automaattisesti käyttäjän ja synkronoi tiedot oikealle profiilille.

Xiaomi Body Composition Scale 2:ssa on myös älykäs Bluetooth-yhteys, mikä mahdollistaa mittausdatan synkronoinnin helposti älypuhelimeesi. Voit seurata edistymistäsi ja jakaa tuloksia perheenjäsenten tai ystävien kanssa. Tämä älyvaaka tukee myös useita terveyssovelluksia, kuten Google Fit ja Apple Health, joten voit integroida tiedot helposti myös näihin applikaatoihin.

Vaaka on valmistettu kestävästä ja korkealaatuisesta materiaalista, ja sen ohut muotoilu tekee siitä sopivan mihin tahansa kotiin. Se on myös varustettu pitävillä jalkapinnoilla.

Xiaomi Body Composition Scale 2 NUN4048GL on erinomainen valinta, joka tarjoaa tarkat ja monipuoliset kehon analyysitiedot. Sen helppokäyttöisyys, yhteensopivuus mobiilisovellusten kanssa ja tyylikäs muotoilu tekevät siitä täydellisen kumppanin terveyden ja kunnon seurantaan.

Tekniset tiedot:

 • Erittäin tarkka anturi mittaa jopa 13:a erilaista terveydestä ja kunnosta kertovaa tekijää
 • Tasapainotesti
 • Muistitoiminto 16:n käyttäjän mittaustuloksille
 • Mittaustarkkuus 50 grammaa
 • Painoalue 100 grammaa – 150 kg
 • Paristot: 4 x AAA kahdeksan kuukauden käyttöiällä, ei sisälly pakkaukseen
 • Piilotettu LED-näyttö
 • Materiaali: karkaistu lasi + ABS
 • Bluetooth 5.0
 • Mi Fit -sovellus, johon saat mittaustuloksesi automaattisesti
 • Mitat: 300mm x 300mm x 25mm

4. Withings Body+

alyvaakaWithings Body+ on älykäs vaaka, joka tarjoaa kattavan kehonseurannan ja auttaa sinua saavuttamaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tavoitteesi. Tämä edistyksellinen älyvaaka yhdistää tarkkuuden, monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden tarjoten kokonaisvaltaisen kehon analyysin.

Body+ mittaa paitsi kehon painon myös kehon rasvaprosentin, lihasmassan, luun tiheyden ja kehon nestepitoisuuden. Lisäksi se tarjoaa tietoa kehon lämpötilasta ja ilmanlaadusta ympäristössäsi. Näiden tietojen avulla voit saada syvällisen käsityksen kehosi tilasta ja tehdä tarvittavia muutoksia terveellisemmän elämän saavuttamiseksi.

Withings Body+ synkronoituu saumattomasti Health Mate -sovelluksen kanssa, joka tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja edistyneitä seurantatoimintoja. Voit tallentaa ja tarkastella mittaustuloksiasi helposti sovelluksessa ja saada yksityiskohtaisia raportteja kehosi kehityksestä ajan myötä. Lisäksi voit asettaa tavoitteita ja seurata edistymistäsi reaaliajassa.

Withings Body+ vaaka on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja sillä on selkeä LCD-näyttö, joka näyttää selkeästi tulokset. Vaaka tunnistaa automaattisesti käyttäjän ja synkronoi tiedot oikealle profiilille. Voit tallentaa jopa 8 käyttäjäprofiilia, joten koko perhe voi hyödyntää sen tarjoamia ominaisuuksia.

Vaaka on varustettu WiFi-yhteydellä, mikä mahdollistaa mittaustulosten langattoman synkronoinnin pilvipalveluun. Tämä tarkoittaa, että voit seurata kehosi muutoksia ja päästä käsiksi tietoihin mistä tahansa älylaitteesta. Withings Body+ tukee myös useita terveyssovelluksia, kuten Apple Health ja MyFitnessPal.

Withings Body+ on älykäs vaaka, joka tarjoaa tarkan ja monipuolisen kehon analyysin. Sen helppokäyttöisyys, yhteensopivuus mobiilisovellusten kanssa ja tyylikäs muotoilu tekevät siitä erinomaisen valinnan terveyden ja kunnon seurantaan.

Tekniset tiedot:

 • Koko kehon koostumus: Body+ mittaa painon (kg, lb, st), kehon rasva- ja vesiprosentin sekä lihas- ja luumassan.
 • Automaattinen synkronointi: Jokaisen punnituksen tiedot näkyvät Health Mate -sovelluksessa automaattisesti Wi-Fin ja Bluetoothin kautta.
 • Painotrendin näyttö vaa’an 8 viimeisestä mittauksesta.
 • Koko perheelle: Body+ tunnistaa ja seuraa automaattisesti jopa kahdeksaa käyttäjää.
 • Tarkat lukemat patentoidun Position Control™ -tekniikan ansiosta, joka tunnistaa kehon asennon.
 • Vauvatila: Tarkkaile vauvasi painoa yksinkertaisesti astumalla vaa’alle pitäen vauvaa sylissäsi.
 • Raskaustila: Odottavat äidit voivat aktivoida raskaustilan seuratakseen raskauden painonnousua helposti ja tarkasti.
 • Health Mate -sovellus yhdistää yli 100 terveys- ja kuntosovellusta tukemaan tavoitteitasi.
 • Tarkastele paikallista säätä mittauksen yhteydessä suoraan vaakanäytöltä, jotta voit valmistautua päivään.
 • Suurin paino: 180kg
 • Mitat: 300 x 327 x 40 mm

Miten valita paras älyvaaka?

Jos olet kiinnostunut terveyden seurannasta ja haluat saada tarkempaa tietoa kehostasi, älyvaaka voi olla hyödyllinen työkalu. 

Älyvaaka mittaa paitsi kehon painon, myös muita kehon koostumustietoja, kuten kehon rasvaprosentin, lihasmassan ja nestepitoisuuden. 

Mutta miten valita itselleen paras älyvaaka? Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan esimerkiksi edellä mainituista neljästä mallista.

Tarkista mittausominaisuudet

Eri älyvaaoilla on erilaisia mittausominaisuuksia. Mieti, mitä tietoja haluat seurata kehostasi. 

Haluatko tietää vain painosi vai myös kehon rasvaprosentin, lihasmassan ja luun tiheyden? Valitse älyvaaka, joka tarjoaa tarvitsemasi mittaukset.

Yhteensopivuus mobiilisovellusten kanssa

Useimmat älyvaa’at synkronoivat mittausdatan mobiilisovellusten kanssa, jotta voit tallentaa, seurata ja analysoida tuloksia helposti. 

Varmista, että valitsemasi älyvaaka on yhteensopiva suosimasi terveyssovellusten kanssa, jotta voit hyödyntää tietoja monipuolisesti. 

Tässä artikkelissa mainituille parhaille älyvaaoille löytyy kaikille omat sovellukset.

Käyttäjäprofiilit

Jos useampi perheenjäsen käyttää älyvaakaa, tarkista, kuinka monta käyttäjäprofiilia vaaka tukee. Monet vaa’at mahdollistavat useiden käyttäjien tunnistamisen ja synkronoivat tiedot automaattisesti oikeille profiileille.

Hinta-laatusuhde

Vertaile eri älyvaakojen hintoja ja niiden tarjoamia ominaisuuksia. Hinta voi vaihdella merkittävästi eri mallien välillä, joten päätä, millaiset ominaisuudet ovat sinulle tärkeimmät ja valitse sen perusteella.

Näiden vinkkien avulla voit tehdä perustellun päätöksen ja valita juuri sinulle parhaiten sopivan älyvaa’an. Älyvaaka tarjoaa arvokasta tietoa terveydestäsi ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi terveemmän elämän suhteen.

Yhteenveto ja suositukset

Tässä vertailussa olemme käyneet läpi markkinoiden parhaita älyvaakoja ja niiden ominaisuuksia. Jokaisella älyvaa’alla on omat vahvuutensa, jotka sopivat hieman eri käyttötarkoituksiin. 

Helpottaaksemme valintaa teimme yhteenvedon edellä esitellyistä neljästä parhaasta älyvaaka mallista:

 • Garmin Index Smart Scale S2: Jos olet aktiivinen liikkuja ja tarvitset kattavaa tietoa kehostasi, Smart Scale S2 on erinomainen valinta. Sen monipuoliset mittausominaisuudet ja yhteensopivuus Garmin Connect -sovelluksen kanssa tarjoavat tarkkoja tuloksia ja syvällistä seurantaa urheilusuorituksesi tueksi.
 • Xiaomi Body Composition Scale 2: Mikäli etsit edullista älyvaakaa, Xiaomi Body Composition Scale 2 on hyvä vaihtoehto. Sen mittausominaisuudet, tyylikäs muotoilu ja helppo yhteensopivuus Xiaomi-sovellusten kanssa tekevät siitä hinta-laatusuhteeltaan houkuttelevan vaihtoehdon.
 • Withings Body+: Jos haluat kattavan terveyden seurantapaketin, joka yhdistyy muihin terveyslaitteisiin, Withings Body+ on suositeltava valinta. Sen monipuoliset mittaukset, käyttäjäystävällinen sovellus ja yhteensopivuus muiden Withings-laitteiden kanssa tarjoavat kokonaisvaltaisen terveyden seurannan.
 • Beurer BF 720 Diagnostic Scale: Mikäli haluat luotettavan ja monipuolisen älyvaa’an kotikäyttöön, BF on erinomainen valinta. Sen innovatiiviset toiminnot, helppo tiedonsiirto älypuhelimeen ja tarkat mittaukset tekevät siitä luotettavan kumppanin terveyden seurantaan.

Valitse älyvaaka, joka parhaiten vastaa omia tarpeitasi ja tavoitteitasi terveyden seurannassa. Riippumatta siitä, minkä valitset, kaikki testatut mallit antavat arvokasta tietoa kehostasi ja mahdollisuuden seurata edistymistäsi kohti terveempää elämää.

Hyödynnä älyvaakojen tarjoamat ominaisuudet ja aloita matkasi kohti entistä parempaa hyvinvointia jo tänään!

Kirjoittaja

Olen motivoitunut treenaaja ja intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Uskon, että liikunta on avain hyvään elämäntapaan.

Scroll to Top
treenikunkku-uutiskirje